Sziasztok. Gyàri Truma elektromos fűtèssel kapcsolatban kèrnèk segítsèget. Màskor is előfordult màr, vagyis mióta meg van a lakó ùgy mūködik, hogy hol be lehetett kapcsolni, hol meg nem. Most 4 nap alatt napközben egyszer sem volt hajlandó működni, reggel viszont minden aljalommal működött. A kapcsoló vilàgít, tehàt az jó. El nem mozdult semmi. Mi lehet a gond?
Jó reggelt. Igen. Csak ez a cikk nem a lakjókról szól hanem, a háztető, vagy bárhova ferde szögben telepített napelemekről. Amikor a napsugaraknak nagy esélye van szinte merőlegesen vetülni a napelemekre. A mi esetünkben azonban vízszintesen vannak a n e felszerelve. Mint azt a 996 hsz ben írtam, a monokristályos erre sokkal érzékenyebb. Ezért mindenkinek a polikristályosat ajánlom.
Van egy otthoni napelemrendszerem, tudom miről beszélek. a névleges teljesítményt makulátlan napsütésben, derékszögben beeső napfénynél tudja. Egy lakókocsi tetején, ha napon áll, kb. 50% várható napi átlagban.
Hány w os a hűtő? Az izzókat cseréld ledesre. A többi nem nagy teljesítmény . Mint lennt írtam 100 w os napelem amely tud napos időben egy töltésvezérlőn keresztül durván 4 ampert + egy munkaakkumulátorn 100 Ah . Szerintem nem lesz gondod .
De 200 w os napelem + egy 200 Ah akksi + ledes izzók ez durván 100 ezer ft és nyugodtan vadulhatsz, mert gondolom csak akkor kellenek ezek .egyébbként pedig 220 V hálózat.
Számolj egy kicsit. 1 [kW] = 1000 [W] ha 100 w os nepelemmel kiáll a napra mint ahogy írod akkor 10 óra alatt márpedig annyit süt a nap nyáron az egyenlő 1 kw . Csak halkan: nekem 100 w os napelemem volt 100 Ah akkuval, ledes világítás szivattvú ,45w os tv. Laptop és telefon töltés egy 300 w os inverteren keresztül soha nem volt enedgia gondunk.
Számolj egy kicsit, a 100w névleges teljesítményű napelemed, ha kiállsz a tűző napra, amit szerintem nagyon nem szeretnél, kb. 0.5 kwh-t fog termelni egy nap alatt.
Köszönöm a válaszokat. Tavasszal nézünk egy normálisabb lakókocsit 1.5 milla körül. Remélem, hogy ki tudunk fogni egy jót. Biztosan lesz még sok kérdésem.
Évi két hetes használatra ne vegyél lakókocsi, főleg ne hitelre! Inkább szálloda, apartman, de próbálkozhatsz bérléssel is, bár elég szutykokat adnak bérbe itthon. A bérbe adásról a kollégák már kifejtették a véleményüket, amit én is osztok velük együtt. Az én lakómról nem tudnám elképzelni, hogy idegenek hemperegjenek benne! De az sem dobna fel, hogy egy szerencsétlen mazsola akasztaná maga után!
Szerintem is... Az ember belakja, a fogkefétől a kislábasig minden cucca benne van, nem adja csak úgy oda bárkinek (tudom, van az a pénz, de akkor is...)
Sziasztok! Régi álmom egy lakókocsi vétele a családi nyaralásokra. Az alábbi kérdésre keresem a választ: Hány éves koráig lehet a lakókocsira casco-t kötni?
Azt fontolgatom, hogy inkább többet ruháznék be egy lakókocsi vételre, akár hitelt felvéve. Megpróbálnám azt hivatalosan bérbe adni a nem használt időszakokra. Ezért lenne fontos a casco. Mi várhatóan az elkövetkező években egybefüggően 2 heteket tudjuk majd egybefüggően használni. Az, hogy a többi idő alatt álljon egy helyben nem tűnik praktikusnak. Mi a véleményetek?
Ezt szereltem fel. Nem bonyolult. Nem kellett semmi plusz anyag.
Egy éve nem csatlakoztam 220-ra. Igaz hűtő gázon megy. Világítás, vízpumpa, kevés tv amire bőven elég volt. Télen a tető alatt állva a kevés beeső fény elég volt az akku életben tartásához.
Azt fuznem hozzá, a monokristalyos valóban jóval érzékenyebb a be esesii szögre Gyakorlatilag október tol februárig nem tölt csak egészen minimálisan. Még a szikrázó napsütésben sem A poli kristályos télen is használható Továbbá a kínai vebes rendelés esetén valóban nagyon jó volt az ára a led lampaknak de elkezdett hamar vibralni, így ki kellett dobni. Nagyon zavaró volt
100w az kb.semmire se elég, ha neked mégis, akkor vegyél egy hordozható 50 wattosat, azt legalább mindig ki tudod rakni a napra, benne van a töltésvezérlő is, kb. annyit fog hozni, mint a fix 100 watt.