Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

SyL Creative Commons License 2006.12.07 0 0 25708

Szia

Ez mikori ez a 4 kerék hajtásu ami neked van? Ugy tudom gyárilag nem volt ilyen..

Mutatnál képet rola?

Amugy meg nem biztos hogy ha 50 lovat is dob a 2.0 -re az FE3 hengerfej, hogy a 2.2 -re is annyit fog.

Előzmény: ecco (25704)
StationW Creative Commons License 2006.12.07 0 0 25707
Válasz: Ők voltak a minőségi ellenőrök! :)
Előzmény: StationW (25706)
StationW Creative Commons License 2006.12.07 0 0 25706

Az a hengerfejes történet azé nem olyan egyszerű szerintem. Ráteszed a hengerfejet, lehet a szívosor is más (bár külsöre egyezik) aztán ugye több a szelep, jön a komplett felső vezérlés. Változnak az ékszíjhosszak, és össze kell hozni a vezérlést is. Elektronika tattara, tattara.... szóval talán a csupasz blokkból indulva+hajtókar+dugó lehetne valamit kezdeni.

Akkor meg már egyszerűbb átműteni egy sima 16v-t, aztán azt kicsit megcsiklandozni. Vagy ugye egy 2.2 turbot :) (csak mert olcsóbb)

Kerestelek kedden, szeretnék venni egy jobb első futómű merevítő vasat, vagy mi a frászt. (az alváz elejére kell csavarozni, és oda köt a trapézkar... na az kéne

Üdv.

Találós kérdés: (a mazdánál mesélték)

Amikor a Fiesta és a 121 egymás melletti gyártósoron készült, miért dolgoztak a mazdánál 200-al többen?

SzaboZE Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25705

Elég furi lenne, ha újra elkezdenének NB sorozatot gyártani. Szerintem nem lesz már ilyen gyártásban.

SzaboZE

Előzmény: SyL (25703)
ecco Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25704

Az üzemanyag és kipufogórendszerrel nem lehet nagy gáz de a váltó és elektronika már más tészta!

Ráadásul van egy csomo vákumcső (de tényleg sok!) és azokhoz csak a nagyon beavatottak értenek!

Egy gt moci simábban belemenne (szerintem) ha találni olyat még!

De az igazság az,hogy ezek az átalakítások olyan sok pénzt emészthetnek fel,hogy már a konkrét tipust meg lehet venni belőle és azt mégiscsak a gyárban rakták össze! (ha szerencsénk van!:) )

Én azon gondolkodtam,hogy a 2000es 16szelepes hengerfejét teszem a2.2re!

A hengerátmérő megegyezik csak a lökethossz más.

A sima 2000re +50lovat dob ez a hengerfej ha a2.2esre is sikerülne ráműteni

akkor 160 ló körüli lenne!:)

Ezekután már csak egy lépés egy kis chiptunnuing,sportkipuff,ez+az és máris van egy 200lovas ménesünk ami bőven elég ezekre az utakra!

Van egy 4×4esem azon lehet,hogy elkövetem ezeket ha bejön a számításom Angliában!

Előzmény: NeomatiK (25690)
SyL Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25703
Krisz1977 Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25702

Nekem annó simán kijött a GC-ben is, csak erősen meg kellett rántani felfelé.

Az viszont érdekes, hogy nem volt gomb az állításhoz, csak simán húzni-nyomni kellett. A GD-ben már van gomb is.

Előzmény: daredda (25700)
SzaboZE Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25701

Azért mert kb ugyanakkorák a teljesítmény paraméterek még nem igaz, hogy nem új motor! Szigorúbb környezetvédelmi normákat hozhat az autó, változhat a vezérlés stb. Ha pl változik a katalizátor valamiért és nagyobb ellenállást fejt ki (mert pl valamelyik összetevőnek a szintjét még lejjebb viszik), akkor a motoron is "húzni" kell, hogy ugyanazt az értéket hozza. Attól, hogy ugyanaz az öntvény, attól még egész új fejlesztés is lehet. Nem szabad ilyen egyszerűen felfogni, elég ha megnézel egy faceliftet. Kivülről szinte semmi változás, de a műszaki alap azért változik.

SzaboZE

Előzmény: NeomatiK (25697)
daredda Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25700
Help - RE:

Én voltam a NEM KITARTÓ. A fejtámla tehát eltávolítható.
Hmm. Mindenesetre anno a GCben ez nem sikerült, pedig arról az a hír járta, hogy előretolt + hátradöntött üléssel "ágy" lesz, mert behajlik a hátsó ülés elé. Nem tette, volt 6-8 centi átfedés, sajna. Pedig hosszabb utakon jól jött volna.

Eső ellen meg most a Nagy Magyar Buhera Rt. által kínált megoldást válaszotttam: széles cellux-szal "maszkoltam" a tetőablak széleit :-)
Remélem a festésnek nem árt, ha pár napig rajta van, erős nap már úgysem süt, talán szépen le is jön a ragacs majd. Csak most esős az évszak..

DRD - 626
Előzmény: daredda (25683)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25699
Végülis tökmind1, nem sokára úgyis minden Kínában készül :D
Előzmény: SyL (25698)
SyL Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25698

Látod mi mazdások sem vagyunk tisztában teljesen hogy melyik motor Mazda vagy Ford/PSA fejlesztés, melyik váltó Getrag-Ford, vitatkozunk rajta.. akkor miért várjuk el hogy "kivül állók" pontosan tudják. Valamit hallott valahol, hogy ford fejlesztések a mazdában, oszt ennyi marad meg emberben.

:)

Előzmény: Törölt nick (25681)
NeomatiK Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25697

Csak azt, hogy egyformák :)

"Azé azt gondoltuk, hogy a Mazda a saját modelljeibe ugyanazt teszi "

igen, logikus :)) de mégis a marketing  másról szólt, hogy új motor meg japán motor. Igaz, hogy 2 éve már volt a Mazda6-ban 3 éve meg a Mondeóban, de ez ne zavarjon senkit :) Szóval jó lenne tisztán látni, mi a helyzet. Mondjuk olyan nagyon nem érdekel. Lehet, ez volt a céljuk, hogy a vásárlókat, érdeklődőket összezavarják. Viszont nem tetszik a Mazda hozzáállása, amiért maszatolnak ebben az ügyben. Az is lehet, hogy nem a Mazda maszatol, hanem az anyacége a Ford, de a Mazda asszisztál hozzá. Romlott banda! Pfuj pfuj! :)) A Mazda lefeküdt a csúnya Fordnak, nem is értem, hogy miért. A Ford van szar anyagi helyzetben, nem a Mazda. Igaz, ez régi szálakra vezet vissza, akkor talán még jobban ment a Fordnak és Mazdának rosszabbul. Mostanában a legújabb szerzeményüket a Volvót teszik tönkre meg az Aston Martint :DDD

Előzmény: SzaboZE (25696)
SzaboZE Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25696

És ez mit bizonyít? :) Azé azt gondoltuk, hogy a Mazda a saját modelljeibe ugyanazt teszi :D

SzaboZE

Előzmény: NeomatiK (25695)
NeomatiK Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25695

mazda.hu-ról:

Mazda6 / Mazda3

ccm: 1999 / 1999

telj: 147(6500) / 150(6000)

nyom: 184(4000) / 187(4500)

furat*löket: 87,5*83,1 / 87,5*83,1

kompr: 10:1 / 10:1

Asziszem ez is tisztázódott, hogy egyformák.

Előzmény: NeomatiK (25694)
NeomatiK Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25694

Nem tudom, már én is elbizonytalanodtam :) Van ami az egyiket támasztja alá, van ami a másikat.

A Mazda3-as 2000-es benzinmotorjának műszaki paramétereiről van valami infó (teljesítmény, nyomaték, furat, löket, kompresszió...)? Állítólag az önálló Mazda fejlesztés, emlékeim szerint erősebb is (150 LE) a Mazda6-osénál.. Ha az látványosan eltér a Mazda6 motorjától, akkor gyanítható, hogy a Mazda6 motorja (önálló) Ford fejlesztés, mert miért lenne 2fajta 2000-es benzinmotorja ugyannak a gyártónak.

Előzmény: SzaboZE (25692)
SzaboZE Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25693

A dízeleknél más a helyzet, mivel japánban nincs dízel autó :) Az 1.6-os PSA fejlesztés, de a 2.0 valami más fejlesztés (azt korábban is hozták ki még a mondeoval, ráadásul az új részecskeszűrős megoldás sem jellemző a PSA-ra).

SzaboZE

Előzmény: Medve_V6 (25688)
SzaboZE Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25692

A képeket nem én tettem be, viszont a képeken valóban nagyon hasonló motorokat láttunk. (Mondeo new edge design vs Mazda6) Ez viszont nem biztosan jelenti azt, hogy a mazdában ford motor van :) Fordítva nem lehet? :)

SzaboZE

Előzmény: NeomatiK (25684)
NeomatiK Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25691

Ha rozsdás lenne, akkor az megmutatkozna a benzinszűrőn is. Én kb 2 évig csak félig töltöttem a tankot 20-30 litereket tankoltam, tartottam is tőle, hogy esetleg valami baj adódhat a tanknál, de nem tapasztaltam ilyet, egy ideje már teletankolom.

Előzmény: Krisz1977 (25687)
NeomatiK Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25690
Gondoltam, hogy berakok a GC-be egy 2,2-es motort majd rá egy alacsonynyomású kompresszort, lendkerékkönnyítéssel :) Persze önmagában a 2,2-es motor is frankó lenne. Azt nem tudom, hogy mivel ez már befecskendezős, meg katalizátoros meg több benne az elektronika, hogyan lehet összehozni a mostani motor+üzemanyagellátó+váltó+kipuf rendszerrel?
Előzmény: ecco (25662)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.06 0 0 25689
A dízelekről én annyit hallottam, hogy bár PSA fejlesztések eredetileg, de a Mazda továbbfejlesztgette. Meg hogy mennyi alapja van, nem tudom, de azt is mondta valaki, hogy a 6hengeresek készülnek a Fordnál újabban, és a 4hengeresek a Mazdánál. Régen még a 6hengeres is Mazda volt, szerencsére :)

Amúgy már csak napok kérdése, és járathatom be a drágát :) Új német dugattyúkkal és gyűrűkkel, francia kuplunggal és belga kipufogódobokkal :D Talán nem dobja ki az immunrendszere.
Előzmény: Medve_V6 (25688)
Medve_V6 Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25688

sőt, a 2.5 V6 blokk, ami neked most épp felújul, a lelke a 2.5 V6 Mondeonak is!!!

amúgy pedig a vezess.hu-n most van fent egy cikk a Mazda3 1.6 dízelről, annak a motorja pl ugyanaz, mint az 1.6 tdci focusé, ami pedig asszem valami PSA fejlesztés (a cikkben le van írva)

talán olyasmi megállapodás van, hogy a benzines motort a mazda fejleszti, a dízelt meg fordék? És ezt talán pont tőled hallottam.

tény, hogy nagyon sok gyártó konszernekbe tömörül, de gondolom ez itt senkinek nem új. PSA család közös műszerfal-motor-váltó-futómű-egyéb dolgai, volvo-ford, opel-saab, vw konszern és még sorolhatnám.

haverom Mitsubishi galantjában (1.9 TDI) pl renault váltó, futómű van. Olyan is :(( az már nem japán mitsu. hullik szét, pedig csak 5 éves :(((

sajna ma már nemigen van 'tiszta' márka, költséghatékonyság a kulcsszó ugyebár. Talán a mazda még egész jól tartja magát... de vannak itt is összefonódások sztem.

Előzmény: Törölt nick (25686)
Krisz1977 Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25687

Akkor lehet, hogy rozsdás lenne a tankom.....???

Másra már nem tudok gondolni, figyelembe véve azt a tényt, hogy előző tulajnál amolyan "mindenki autója" volt a családban és nem hiszem, hogy túl sokszor tele lett volna tankolva... :)

Előzmény: NeomatiK (25682)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25686
És amúgy ford motor van a Mazdában, vagy mazda motor van a Fordban? Mert nem mindegy :) Már a '80-as években is voltak Mazda-motorok a Ford Probe-okban pl., az MX-6 (nálunk 1st gen., USA-ban 2nd gen), a GE 626 és a Ford Probe 2.5V6 motorja és alváza, futóműve (meg ki tudja még mi) pl. ugyanaz volt. De Mazda motor, csak Fordba is belekerült. Ford motorról Mazdában eddig csak a Mazda2-t hallottam, meg a 3.0V6-os Mazda6-ot. Ja, meg a legutolsó 121 ugye egy-az-egyben Ford Fiesta volt, az elég vicces. De azt kijelenteni, hogy a "Mazda6-ok már Ford alkatrészekből vannak"... :) Ehh.
Előzmény: Törölt nick (25685)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25685
Nekem épp valami Ford Focus ST-ben lévő, "2,5-ös, soros öthengeres turbómotoros, á la Volvo"-motorral akarta összeboronálni a 2.3-as 6-os motort. Vagy ugyanaz lenne?:)
Előzmény: NeomatiK (25684)
NeomatiK Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25684

Márpedig ugyanaz a motor van a Fordban mint a Mazdában, így talán a Volvóban is. De nem kezdem újra csatározást. Győződj meg róla saját szemeddel, SzaboZE tett be róla képet amikor ezen ment a vita.

Előzmény: Törölt nick (25681)
daredda Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25683
HELP!

626 GE-ben hogy kell kiszedni a vezetőülés fejtámláját teljesen? (Anno a GC-ből sem tudtam)

Van az a kis pöcök, amivel a magasságát állítom, de max-ra engedi csak kihúzni, és aztán van valami ütköző, amitől nem jön, pedig valahogy be is tették..

Megint úgy néz ki, hogy a napfénytető esőelvezetőjétől beázott a verda. Csak most érdekességképpen a másik oldalon (csak a vezetőülés alatt, a hátsó lábtérben vizes a szőnyeg.). Kellett nekem kicserélni a nem működő (de bosszankodást sem okozó) szerkezetet egy működőre :-S
Pedig alig használom..

Holnap rácuppanok a témára megint, tetőbontással (remélem, csak minimális), mert ha elhúzom, talán be tudok nézni, hogy a gumicső lejött-e. ha igen, akkor a rázkódástól és a torziótól.. talán. De ez csak magyarázkodás. Akkor majd jól rákábelkötegelem..
Csak ne esne egyfolytában, ebben az országban..

DRD - 626
NeomatiK Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25682
Én 10 év alatt nem cseréltem. Eddig sose volt gondom vele.
Előzmény: Krisz1977 (25679)
Törölt nick Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25681
Én nemtom kik terjesztik, hogy a Mazda6 már Ford, de hallottam már egy haveromtól is, és meg akarta magyarázni, hogy ugyanaz a motor van benne, mint valamelyik Volvoban. Én meg mondtam, hogy de nem :)) Japán, higgye el.
Előzmény: SyL (25680)
SyL Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25680

Egy "BMW-buzi" népítélete egy volt 626 -osárol :)

http://totalcar.hu/nepitelet/?op=itelet&cat_id=39593

Krisz1977 Creative Commons License 2006.12.05 0 0 25679

Mi a tapasztalatotok benzinszűrővel kapcsolatban?

Nem a kis átlátszó műanyagra gondolok, hanem a gyári fémházasra.

Szombat reggel ugyanis alig tudtam hazamenni, mert állandóan lefulladt.

Egyszer, még a nyáron írtam, hogy nyaralásból hazafelé menet megadta magát az ótó és negyed órán keresztül nem volt hajlandó még csak beindulni se. Akkor annyit csináltam, hogy kivettem a gyertyákat, meg a levegőszűrőt, stb..., aztán mostanáig megint jó volt, de szombaton ismét elkezdte ugyanazt művelni, amit a nyáron.

Most viszont egyértelműnek látszott, hogy nem kap elég benyát, mert amikor alapjárat mellett kicsit megnyomtam a szűrő utáni benzincsövet, azonnal kisimult a motor járása.

Mennyi időközönként szoktatok szűrőt cserélni, mert a mostani nincs benne túl régóta, vagy van-e tapasztalat a szűrőmárkák minőségéről?

Per pillanat 3-mat találtam: NIPPARTS 3e valamennyiért, BOSCH 6080-ért, meg asszem SOFIMA 12e valamennyiért.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!