Bocsi, hogy megint belepofázok az életedbe, de a Nero wav-editorában sajna nincs 'split track' funkció, ott csak kimásolhatsz/vághatsz részeket, és 'save as'-szel elmentheted... :o(
Viszont türhető minőségű szűrőkkel rendelkezik... :o)
A módszer adott /Mike (6993)/. Én viszont a Feurio-t ajánlanám inkább...
Project selection->New->ráhúzod az alsó ablakra az mp3-at->jobboldalt alul Track Editor->zoom-olj tetszés szerint;Play(cursor)->megállsz a "szám végén"->Action->Split track(linked)/vagy Ctrl+P/, és már mehetsz is a következőre. Ha elmented kilépéskor a project-et, akkor már szét is daraboltad, és mégis egyben maradt... :o)
Neroval biztosan meg tudod csinálni. Hogy mp3-ból tudja-e közvetlenül, azt nem tudom, de wav-ból megy, csináltam már ilyet.
A lényeg az, hogy az audio-cd készítéshez behúzod az anyagot, majd jobb gombbal rákattintva a számra van talán egy "split track" menüpont (most emlékezetből írok, nincs előttem Nero). Itt aztán akármennyi trackhatárt (és talán indexet is) be lehet szúrni. Miután kijelölted a határokat, a cd-layout is úgy fog kinézni, hogy már nem egy szám lesz az egész, hanem annyi, ahány részre vágtad. Egy dologra kell emlékezetem szerint vigyázni, hogy mintha ilyenkor is belerakta volna a 2 sec-es szüneteket a számok közé. Ez úgy lehet eltüntetni, hogy select all után talán a properties-nél lehet megadni a szám előtti szünet hosszát (0 sec - mivel minden ki van választva, mindre vonatkozni fog). Ezzel azt is eléred, hogy írás előtt visít, hogy az első szám előtt szabvány szerint kell szünet, de elég ilyenkor a "correct and continue" vagy milyen gombra kattintani és az megcsinálja.
jó minőségű cd-re kell menteni
gyorsabb írásnál más vegyületeket használnak, az, hogy ezek mennyire időtállóak, jelenleg nincseneke megbízható adatok (szerintem)
nem tudom van-e már mp3 editor, de régebben azt tudtad csinálni, hogy átalakítod az mp3-mat wav-vá, és egy sound ediorral (mondjuk sound forge) szétvagdosod. azután ezeket disc-at-once módban felírod pregap nélkül
Lehet, hogy nem idevaló a kérdés, akkor majd jól helyreigazítotok.
Szóval adott egy kb 50 perc hosszú MP3 vagy OGG mix, vagy koncertfelvétel, amit szeretnék felírni audió CD-ként. Eddig menne is, csak olyat szeretnék csinálni, hogy a file-ba új szám kezdete jeleket tennék minden szám elejéhez, hogy ha a mixet a harmadik számtól hallgatnám, ne kelljen tekergetni, meg megjegyezni, hogy kb. hanyadik perctől kezdődik. Mindezt persze úgy, hogy folyamatos hallgatásnál ne legyen szünet, vagy akadás a lejátszásban.
Ilyet hogy lehet csinálni?
A segítséget előre is köszi.
Buvana /6971,6987/: Az általam (is) szeretve tisztelt WinComm sajna nem tuti erre a funkcióra, állítólag tud hibázni... :o(
A másik dolog: az íród nemigen alkalmas gyors RAW-olvasásra, vagy CDWin(ke) nem szupportálja rendesen... :o(
CloneCD-vel/DiscJuggler-rel/Alcohol-lal/Nero-val nem csináltad meg ugyanezeket a próbákat ? Ha a többi proginál is ugyanez a helyzet, csak akkor mondható gyengélkedőnek az íród... :o)
F1DO /6972/: A legújabb Nero-val már O.K. az írás, ugye...? :o)
szakall /6975/: Remélem, hogy az UDF-esekből volt több, így többet segíthettem... :o)
GombocArtur /6976/: Ha ezt most kérdezted, akkor a formattáláskor pipálhatod be az InCD-ben vagy más UDF-es progiban. Egyébként nem a Mt.Rainer kiváltsága a "vinyóként való kezelhetőség", hanem az összes packet-writing progié... A Mt.Rainer igazi előnye a megnövelt hibajavításban rejlik.
ManDark /6978/: Ötévente előveszed, és egy új diszkre csinálsz egy bekápot... :o)
DVD-író: hangsúlyozom SZVSZ: +R(W)-set (pl. Plextor) vagy a Sony DRU-500-at. Élettartam: hu nóz...? Nagyon új még a technológia.
Palin_ /6980/: Eurodata 99'-es, 4x-en írva: 1 hét múlva már csak az az író ismerte fel az adat(!)cd-t, amelyikkel megírtam; újabb 2 hét múlva már az sem... :o(( Ennyit /nemcsak az Eurodata-ról, hanem általában/ a 99 perces technológia adatbiztonságáról... :oP
Egyébként szó sincs a lejátszó hibájáról: ha tudja a 80 percet, és a maximum 99 trekket olvasni, akkor tökéletes.
szilva /6983/: Legnagyobb sajnálatomra ellent kell mondjak neked; az Orange Book (ha jól emléxem, akkor a 'narancskönyv' tartalmazza az audiocödö speckóit...) legújabb kiterjesztése teljesen szabványosnak ismeri el a 80 perceseket...
A 90-99-esekkel kapcsolatban viszont maximálisan egyezik a véleményünk... :o))
a forest mighty black /6985/: "nem kell szart venni, es akkor birja" Rájt ! :o))))))))
> Minél gyorsabbban írod meg, annál kevesebb ideig.
> miert is?
Mert minél gyorsabban írod, a "lukak" széle annál elmosódottabb lesz, és ez az idővel csak romlik. Már rögtön megírás után sokkal többet kell hibajavítani egy gyorsan megírt CD-n, mint egy lassan megírton. Adatszektornál nem túl vészes (egy ideig), mert viszonylag sok hibajavító kód van az adat mellett, de video vagy audio tracknél rendkívül sokat számít(hat) az írás sebessége (persze ez írótól és nyersanyagtól is függ). Éppen ez az oka, hogy audio CD-t az író által támogatott lehető leglassabb sebességen ajánlott írni. Ugyanis ott visszakapod a hibásan leolvasott szektort is, amit nem tud kijavítani. Ez egy audionál "elmegy", ha nincs túl sok, vagy túl durva hiba a lemezen, "úgysem hallod meg".
Próbáld csak ki, grabelj le audio CD-t többször, és hasonlítsd össze a leszedett cuccot, vajon mennyire egyeznek meg a kapott byte-sorok: el fogsz szomorodni, hogy mennyi eltérés van. Esetleg próbáld végig gyári (nyomott), és különböző sebességeken megírt CD-kkel ugyanezt. Érdemes, tanulságos kísérlet lehetne.
Állítólag a legelső CD lejátszókon még ki voltak vezetve LED-ekre a státuszok, minden szektor elolvasása/dekódolása után az állapotot a felhasználó is láthatta (mondjuk így: zöld - hibátlan szektor, sárga - hibajavított szektor, piros - hibás, nem javítható szektor). Erről azonban sürgősen leszoktak a gyártók, mert kiábrándító volt, hogy a zöld annyira ritkán gyulladt ki, és a piros is eléggé bejátszott.
Szvsz a 90 és 99 perces lemezek (de már a 80-asok is) a CD szabvány erőteljes meghekkelésének eredményei, ezért egyáltalán nem bízom bennük. Miért is kellene egy lejátszónak a szabványtól eltérő lemezt korrekten lejátszani? Ha mégis megteszi, akkor annak csak örülhetsz. Én nagy ívben kerülöm az ilyen lemezeket, bár legnagyobb sajnálatomra mostanság már alig kapni normál 74-es CD-t.
Viszont még egyszer mondom, ez csak az én véleményem.
Mi van az eredeti image-ben? Mert ha nem adat, hanem videocd vagy audiocd formátum, akkor bizony egyáltalán nem meglepő, hogy nem pontosan ugyanazt olvassa vissza a CD-ről, mint amit kiírtál. Az már érdekesebb dolog, ha adatCD-ről van szó.
Azokhoz volna egy kérdésem, akiknek nagy tapasztalatuk van a 99 perces CD-k írásában és lejátszásában. Én eddig csak az Eurodata-t próbáltam és audio-CD-k írására használom. Az én asztali játszóm megbírkózik vele, de a mini-hifiket már szívatja, számléptetés közben leáll, nem találja az adott számot. Ez lehet hogy a lejátszó hibája, de ettől függetlenül keresem a legmegbízhatóbb 99-es CD-t. Az Eurodata-val milyenek a tapasztalataitok, ezen kívül mit ajánlanátok, melyik a legjobb 99-es lemez? Köszi a segítséget.
Szisztok!
Kerdesem van, es bocs, ha mar volt rola szo.
Mennyi ideig jo kb egy irhato CD? Vannak olyan adataim (kepek, progik), amelyeket szeretnek nagyon hosszu ideig megtartani; par ev nem eleg. Azt olvastam vhol viszont, hogy par eves a CDk elettartama. Mi a helyzet a DVD-irassal az elettartam-ugyben? Mit erdemes venni DVD-irobol?
Koszonom.