Keresés

Részletes keresés

turgonya Creative Commons License 2007.01.18 0 0 224

És ezek mióta és meddig voltak a román fejedelemségek részei?

Mi két román fejedelemséget ismerünk (a románok Erdéllyel együtt hármat): Havasalföldet és Moldvát (nem AZT a Moldovát). Ezek határai az évszázadok alatt igencsak képlékenyek voltak, nem úgy, mint a Magyar Királyság természetadta határai. Ezért nem lehet beszélni ősi román tartományok elcsatolásáról. De ha mindezt figyelmen kívül is hagyjuk: nézzük meg az arányokat területileg és gazdaságilag! Az említett részekkel mit vesztett Románia, és mit nyert Erdéllyel, a Bánáttal és a Partiummal?

Előzmény: Törölt nick (217)
RobUr Creative Commons License 2007.01.18 0 0 222

"According to the 1930 Romanian census, Romanians made up almost 45% of the total population of Bukovina and Ruthenians (Ukrainians) 29.2%. However, in the northern part of the region, which subsequently was ceded to the USSR following the June 1940 Soviet Ultimatum, Romanians made up only 32.6% of the population, while Ukrainians slightly outnumbered Romanians."

Ennyit a roman tobbsegrol.

Előzmény: Törölt nick (217)
RobUr Creative Commons License 2007.01.18 0 0 220

Az irrendentizmus nagyon jol bejott a romanoknak es a szerbeknek.

O"k imadjak azt.

Csak a "magyarok" nyuszitenek tole.

turgonya Creative Commons License 2007.01.18 0 0 215

Na erre kíváncsi vagyok.

Konkrétan milyen területeket vettek el Romániától?

Ja, és az elvett területek hány évig is voltak Románia részei?

Előzmény: Törölt nick (209)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 214
Előzmény: zerowolf (213)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 213
Vesszen-vesszen Trianon!
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 212
Dédnagyapám Ukrajnában halt meg a kommunizmus elleni harcban 1944-ben.
Ápoljuk az emlékét.
Előzmény: Törölt nick (207)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 211
Sovány vigasz.
Előzmény: Törölt nick (209)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 210
Mondtam, hogy nem érted.
A magyar nemzet fogyása, határon túlra szakadt történelmi, kulturális értékeink pusztulása és mások általi kisajátítása eleven valóság.
Eu ide vagy oda.

Múlt nyáron voltam a krasznahorkai várban. Magyar többségű területen fekszik a határtól pár kilóméterre. Szlovák és angol nyelvű tájékoztató van, magyar véletlenül se. Nincs magyar felirat. Valami tót muki pampog a külföldieknek vár történetéről, persze szlovák verzióban.
Erről van szó.
Előzmény: Törölt nick (205)
turgonya Creative Commons License 2007.01.18 0 0 208
Ez messzire vezet.
Egy országot megaláztak. Ki mellé áll? Akik megcsonkították, vagy aki segítséget ígér neki a problémájára?

Sajnos, Hitler mellett voltunk a II. vh-ban. De jusson eszedbe, Románia is ott volt az agresszorok közt, ők is ott voltak a Donnál, mégis megtarthatták az egész rablott területeket...
Időben váltottak: ez a megoldás?

Nem ordít neked, hogy nem az ellopott területek visszaszerzésére törekvő politika a hibás, hanem azok a hatalmak, akik ezt a problémát LÉTREHOZTÁK 1920-ban?!
Előzmény: Törölt nick (200)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 204
Ki beszélt itt a Donról?
Előzmény: Törölt nick (202)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 203
A háború áldozatai.
Előzmény: Törölt nick (200)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 201
Megint hülyeségeket írsz.
Több önhibáján kívül határon túlra szakadt ismerősöm is van, nap mint nap szembesülök a gondjaikkal.

Pont a lényeget nem érted.
Előzmény: Törölt nick (189)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 199
Igaz.
Előzmény: turgonya (197)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 198
"Most már a dolog egyszerűen nincs napirenden."

Nincs, mert akiknek a feladatuk lenne a magyar nemzeti érdeket nemzetközi porondon megjeleníteni, vagyis a dolgot napirenden tartani, azok nem teszik.
Nemzetárulás.
Előzmény: Törölt nick (192)
turgonya Creative Commons License 2007.01.18 0 0 197
Ez inkább szőrvolfnak szól, nem?
Előzmény: zerowolf (196)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.18 0 0 196
"Mi volt ebben a tragédia? Hogy megpróbáltuk visszaszerezni, amit elvettek tőlünk?"

Dehogy tragédia!
Hitet és reményt adtak az utókornak, hogy trianon nem feltétlenül az örökkévalóságnak készült.
Előzmény: turgonya (195)
turgonya Creative Commons License 2007.01.18 0 0 195
Mi volt ebben a tragédia? Hogy megpróbáltuk visszaszerezni, amit elvettek tőlünk?
Mi verheti a csonkítást?

A legnagyobb tragédia 1920-ban következett be, majd a Nagy Testvérek 45-ben változatlanul jóváhagyták. Ez is tragédia. De az igazi tragédia az, hogy olyan szintre jutottunk, hogy a kispolgári, szaros, remegő kolbászfilozófia viszi ma Magyarországon a prímet, és az számít européer felelős gondolkodónak, aki ezt szajkózza.
Előzmény: Törölt nick (193)
turgonya Creative Commons License 2007.01.18 0 0 194

Kedves Szőr. Valóban nem éltem az I.vh idején, sőt a másodikat is lekéstem, és még 56-ban sem voltam egyéb, mint jóapám egyik kósza gondolata. Mindebből természetesen nem következik, hogy 1920-ban nem engem loptak meg. Elkövetitek azt a hibát, hogy egy skatulyába gyömöszölitek azokat, akik valamilyen tapasztalatok és gondolatok révén jutottak el az általam is felvázolt felfogásig azokkal, akik mennek a hülye kopasz haverjaik után, és Nagy-Magyarország kép lóg az ágyuk felett, holott azt sem tudják, mit jelent egyáltalán az, hogy a Szent Korona országai.

Neked is szól, hogy komolyan belegondolhatnál abba, hogy vajon mi mondatja azt velem (is), hogy igenis engem loptak meg! És tedd félre a komplexusos ócska kliséket, az életkori prekoncepciókat.

Az irredentizmus, mint olyan, nem érdekel. Ha tetszik, előbb voltam irredenta, mint jobboldali szemléletű szavazó.

Előzmény: Törölt nick (189)
turgonya Creative Commons License 2007.01.18 0 0 188

Asszem, itt van köztünk az alapvető különbség, hogy nagyon sok emberhez hasonlóan én úgy érzem, hogy Trianonnal ENGEM loptak meg, ENGEM vágtak pofán és ENGEM köptek szembe. Esetleg ezen gondolkozhatnál el, és nem ezen a komplexusokhoz köthető nyomvonalon kéne elindulnod, mert a leegyszerűsítésed nagyon félrevisz. Én is mondhetnám, hogy a te filozófiád a megalkuvók, a kispolgárok filozófiája, akiknek fontosabb a kamrában függő kolbász, mint a zavaros és romantikus eszmékbe való belekeveredés. De ezt megintcsak hagyhatjuk, ugye?

Annyit még segítek, hogy itt nem csak Nagy-Magyarországról van szó...

"A 48-asok elérték amit akartak. Magyarország független lett Ausztriától mára.

Az 56-osok is célba értek, mert elhúztak a ruszkik és csatlakoztunk a nyugathoz... " Höhö, akkor mégiscsak elérték a céljukat, mégha lassan is, mi? A török is 145 évig ült Budán, mégsem török város ma már. Ezek szerint mégiscsak időszerű lehet a kérdés?

Nézz már kicsit távolabb a rohadt kolbászaidnál!

"Az irredentáknak nincs "forradalmuk" se évfordulójuk.."

Van, testvér. Ha utánanézel, meg is találod.

Előzmény: Törölt nick (184)
RobUr Creative Commons License 2007.01.17 0 0 186
"

A 48-asok elérték amit akartak. Magyarország független lett Ausztriától mára.

Az 56-osok is célba értek, mert elhúztak a ruszkik és csatlakoztunk a nyugathoz"

Ez igy nem igaz.

Mindket valtozas a nemzetkozi politika eredmenye volt.

Kiegyezes, 19 ev utan, Ausztria veresege miatt.

A szovjet kivonulas, 33 ev utan, meg a rendszeruk lassu osszeomlasa miatt.

A szabadsagharcoknak keves koze volt ezekhez.

Előzmény: Törölt nick (184)
RobUr Creative Commons License 2007.01.17 0 0 185

"Etymology: Italian Italia irredenta, literally, unredeemed Italy, Italian-speaking territory not incorporated in Italy
: a territory historically or ethnically related to one political unit but under the political control of another "

Ezek szerint, a szerbek es a romanok is "irredentak", mert a Mo-ra telepult retyerutyajukat "redentaltak".

Nekik sikerult, mert akartak es a kormanyuk kitartoan es erosen dolgozott erte.

Fel Mo. telepuljon at Erdelybe es nekunk is sikerulni fog.

Csakhat, nincs akarat.

turgonya Creative Commons License 2007.01.17 0 0 183

Az a nem projektált, akit pofánvágnak, lehugyoznak, majd azt mondják neki, jobb ha kussolsz és tényleg kussban marad, mert szembe néz a saját képességei korlátaival?

Ilyen alapon a 48-asok, az 56-osok is inkább ültek volna a seggükön. Szerintem ők sem néztek szembe a saját képességeik korlátaival.

Előzmény: Törölt nick (178)
Álomvédelmi twist Creative Commons License 2007.01.17 0 0 182

"Irredentizmus - mi a baj vele?"

Arra gondolok, hogy ez egy idegen szó, és a magyar nyelv tisztaságán őrködők ezért nem szeretik. El nem tudom képzelni, hogy más baj is lehet vele:-)

Ezért legjobb, ha az elrabolt területek felszabadításáért való küzdelemről beszélünk, azt biztos szeretni fogják, mert emlékeztetni fogja őket az április 4-i ászvábázsgyényijére felszabadulásra:-)

Előzmény: zerowolf (-)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.17 0 0 180

Továbbra is ócska zagyvaléknak tartom, amiket firkálsz.

Rábukkantál valami elméletre, ami szerinted magyarázza a valóság egy szegmensét, és azóta ezt szajkózod.

Frusztráció levezetése?

Képességbeli korlátokból fakadó kudarcok?

Bátran állítasz ilyeneket, ahhoz képest, hogy rohadtul nem ismersz.

Mellesleg személyeskedsz is, amit kevéssé tolerálok.

Horthy korában gyakorlatilag mindenki kisebbségi komplexusos volt, aztán az áldott szovjet megszállók elhozták a frusztráció ellenszerét, és a nagyátlagnak azóta itt a lelki kánaán.

Ez a szarság az égre bűzlik, már bocs.:)

Előzmény: Törölt nick (178)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.16 0 0 175

A nyilvánvaló aljasságba bele nem törődni kisebbségi komplexus?

Kötve hiszem...

Előzmény: Törölt nick (173)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.16 0 0 172
zerowolf Creative Commons License 2007.01.16 0 0 171
Ez egészen egyszerűen: baromság.
Előzmény: Törölt nick (170)
Carsten_84 Creative Commons License 2007.01.16 0 0 168
A kisebbségi komplexus kivetítése az a "merjünk kicsik lenni" életfilozófiád. Ha már neked csak ennyi sikerült, más se vágyjon többre?
Előzmény: Törölt nick (167)
zerowolf Creative Commons License 2007.01.16 0 0 163

Azért nem semmik ezek az oláhok.

Előzmény: zerowolf (162)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!