A húgomék akarnak venni egy kamerát, de nekik teljesen mindegy milyen, csak lehessen vele filmezni.
Most akciósan van VHS-C rendszerű Panasonic 50 ezerért a Tescoban, VHS-C JVC a Metroban 60-ért és Hi8-as Samsung 60 ezerért a PhotoHall-nál. Optikai zoom 16:16:22 a Samsung javára. Gondolom a Samsung a nyerő. Nem?
Gyari akksija (momentan ez van nekem, papir szerint 2 orat) valosagban kozel egy orat, de szepen visszajelzi a fennmarado idot, minel jobban merul, annal pontosabban...
Mivel USB -n csak webcamkent megy (tenyleg valaki tudja mar hogy ne kapcsoljon ki x perc mulva ha a demozas nincs bekapcsolva?). Amugy capture -nel 1:1 -ben megy, szoval 60perc anyag, 60 perc digi...
Hmmm... Termeszetfilmet meg nemm csinaltam, ahol tavoli hegycsucsokat filmezek, vagy turisztikai filmet, ahol templomtornyokra zoomolok...
Persze a 24x zoom tobb, mint a 10x. En kb 2 honapja nyomogatom, eddig teljesen mezei felhasznalasra, de nekem eddig eleg volt (persze mindenkinek tudnia kell, hogy mit szeretne)
16-18? Mielott mevettem, kerdezgettem 1-2 boltban westend sony bolt, avplanet. Sony boltba volt minden raktaron 2 elado volt bent (egyik tok sik volt), masik mondta, hogy nekem tokeletes a hc-14, ha csak a kep szamit, a tobbi sem jobb... Azt mondtak sonar tessar lencse kozott nincs lathato kulonbseg (mondjuk ecsetelte, hogy valojaban nem tudja mi a difi a 2 lencse kozott),. Pedig ott voltak a dragabb tipusok is a polcon.
AVplanetbe, bementem, mondom HC14 erdekelne, vagy ha 150 korul (esetleg ha sokkal jobb meg ezen felul is) tudnak szebb keput, akkor az! Azt mondtak jo lesz nekem a HC14, vagy esetleg ha formatervezettebbet akarok, tobb feature -val akkor a nagytestverei. Mondom az nem erdekel, kepminosegben difi van? Nincs.
Azota canon mv730, jvc d40 (valami ilyesmi a szama), meg valami 23 (ez is jvc), illetve a regebbi pana jart a kezemben (ez azert mar mas arkategoria)...
...es nem bantam meg a dontesemet, nem tetszett egyiknek sem a kepe jobban (panat meg megnezem majd gepen beszedett anyagba, habar a korai sotetedes/zajosodas szerintem miatt szerintem kevesbbe fog tetszeni...)
És ha én is Hc-14-est veszek akkor Usb-n lehet átölteni videót?Szerkesztő szoftvert jót adnak hozzá?Kb. 60 percet mennyi idő áttölteni USB-n?Akksi mennyit bír?
Latod ezert is orulok a kis HC14 -emnek... :)
Nekem a kepminoseg volt az elso szempont, azota lattam 1-2 vetelytarsat eloben is, de 200e alattiba eddig meg nem lattam jobbkeput! ;)
Nezd meg a tobbi kamerat is, hogy mit csinal ha a sony infralamajaval odavilagitasz.
Canon -nal amikor odavilagitottam hirtelen a toksottsegbol lett kep (igaz zajos), szoval tuti, hogy az infra tartomanyt is hasznalja nightmode -ban (csak nem ertem miert nem tettek ra infrapilacsot...)
Mint lentebb irtam en canon -oon probaltam az ejszakai modot (mv730i), de szerintem hasonloan mukodik mas kamcsikban is ez a szines ejszakai dolog. Infra+lathatobol a szinek... Ha van rajta infra fenyforras talan meg latsz is valamit, de a lathatobol osszeszedett szinek sajna szedik a zajt is. De biztosat csak akkor tudsz, ha kiprobalod!
Markakereskedesekbe nezz be, altalaba segitokeszek!
Kimaradt. A VHS és a Hi8 között a Video8. A D8 viszont ugyanolyan jó minőség, mint a miniDV, de ez a Sony "találmánya", csak a Sonynál létezik. Ez egyfajta "mellékága" a digitális videózásnak.
Van különbség az 800e és az 1,3 Mpixeles kamerák képe között. Mozgásoknal nagy TV-n nézve sokkal (!) gyengébb, szemcsésebb képet ad a kisebb felbontás.
Valki akinek van Pana Nv-Gs 11 írja már le milyen az éjszakai felvétel.Persze csak akkor tudná megmondani, hogy jó vagy nem ha mellé tenne egy Sony Hc14-est és összehasonlítaná...De akkor is.
Most olvastam a www.camcorderinfo.com -on, hogy a Sony Hc20-nek (ha jól emlékszem a tipusra) kevesebb a manuális állítási lehetősége mint az Nv gs 11-nek.
Nem tom, nekem HC14 -hez nem volt taviranyito :) (gondolom igy kerdes egyszeruen megoldva)
USB -t csak kisfelbonatasu kepatvitelre lehet hasznalni (webcam), feltetelezem pananal is... DV anyaghoz FW.
Ejszakaibol canon -t probaltam meg, az is infrat vesz, csak kiszinezi a lathato keptartomanybol, viszont infra fenyforras nincs rajta, szoval kalap sz@rt sem er, probaltuk hogy a sony lampajaval vilagitottam neki, hat ugy is nagyon gyenge volt...
Panabol regebbi, de felsobb kategorias cuccot probaltam (pontos tipust most nem tok, 24x zoom, optikai kepstab, 1db 1/4" CCD), belterben a kijelzon nezve (szep nagy van neki) eleg durvan sotetedett/zajosodott, de amugy ezt leszamitva szimpi volt.
Az elektronikus képstabilizátor az én D8-as Sonymnál semmilyen számomra szemmel látható minőségromlást nem eredményez, tehát családi eseményekre szvsz bőven megfelel. Az objektívek fényereje általában az adott objektíven megtalálható. A kameraválasztás szempontjai, ahogy én látom: manuális beállítási lehetőségek (fehéregyensúly, zársebesség, man. fókusz, iris, stb.), ki-/bemeneti lehetőségek (AV, DV), felhasználóbarát, könnyen elérhető funkciók (gombok), kézbe véve kényelmes, szimpatikus érzés, hiszen ezzel fogsz dolgozni. Ez utóbbi persze teljesen szubjektív dolog, mint ahogy a képminőség is. Van akinek ez jön be, másnak amaz. A man. zoom mértéke, a digit zoom, memóriakártya, fotó mód és házi célokra a pixelek és ccd-k mérete szvsz másodlagos.
A többi kérdésedre passzolok.
Én is mint már közületek sokan Sony Hc-14 és Pana Nv-Gs11 között tipródom.Nem tudom pl.a Sony távirányítója mit tud.A Panáéról full lehet vezérelni a kamerát(ezt olvastam).Persze ez még nem olyan fontos.A Sony jobb éjszakai felvétele viszont fontos!10X vagy 24X zoom?Fontos mert van állványom.
Kérdés: A Sony-n 1.1-es USB van?Mert a panán 2.2 aszt hiszem.Eleinte USB-n töltenék le amíg nem veszek FireWire kártyát.Mennyire szar a Pana éjszakai felvétele?Használhatatlan,élvezhtetlen?Visszaolvasva ezekre nem találtam választ.
Tudomásom szerint a kameráknál is -ahogy a DSCnél- a 800K,1.3MP felbontás afféle "marketing megapixel", ez csak a CCD érzékelőszáma, nem a valódi, független képpontoké. (kivéve a 3CCD ahol külön CCD van minden színnek)
Az rgbg mátrixos képalkotás miatt le kell osztani néggyel a pixelszámot, ha nem 3CCDs a kamera: a 800K-s CCD valójában trükkösen interpolálva képes 800Kpixeles (álló)képet előállítani, a valós felbontás csak 200K.
Ez kevesebb mint fele a PAL kamera szabványnak. Maximum úgy jön ki a PAL felbontás ha váltottsorosan, egyszerre csak fél képet rögzítve dolgozik.
Azért is kérdeztem hogy jönnek ki a felbontások, mert speckók 520 vagy 540 soros felbontásokat írnak, amiből nem tudom, hogy csinálok átkódolás nélkül PAL DVD-t? Ahhoz 576 vagy 288 sor kellene. Fekere keret?
Vajon a felbontásnál eleve beszámítják a TV-k képkivágását, azaz hogy csak számítógépen látszik a teljes PAL kép, TVn valóban csak cirka 520 sor?
(Amikor VHSt digizek, feltűnő hogy sokkal több van a képen mint ami a TVn látszik belőle.)
Visszanéztem 2003-ig a fórumot, de nem találtam semmi komoly utalást, csak azt, hogy szinte minden kamerának van mechanikus zaj beszűrődése otthon, csendben, párnák közt.
Kis háttérzajnál az automatika meg elnyomja (állítólag). Szóval jön a teszt zajosabb környezetben. Meg a külső mikrofon. ;o)
Amúgy: minden mással teljesen meg vagyok elégedve a kütyünél, bár a DV in/out miatt nem biztos, hogy érdemes volt +venni.
Lehet, hogy jobb lett volna a 11-es... :o(
Ez a 24x-es zoom ez maga a csúcs... :o) Persze csak állványról.
(Mondjuk nekem ez volt a fő kritérium...)
Azért szívesen fogadnék véleményeket.
Érdemes bepróbálkozni a visszavitellel hátha találok csendesebbet?
Sziasztok!
Sürgős segítségre van szükségem!
Most vettem egy nvgs-15-öt, és a motorzaj egy az egyben belehallatszik a felvételbe. Ez elviselendő rossz, vagy természetes? Ha nem természetes, akkor még 3 napon belül vagyok...
Phlíííz számbádi help mí.