Keresés

Részletes keresés

wpepi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 334
Na most nagyon lyukra futottál :))
Tudod a szakember arról ismertetik meg, hogy nem veri a mellét, hogy ő mekkora ász. Ez a fajta stílus amit te mutatsz tipikus amatőr hozzáállás.
Lehetne nekem is olyan a stílusom, hogy a rendszergazdaként meg videósként keresztbe lenyellek de nem teszem mert az ilyen diskurzus az amatőrök között meg a nagyon fiatal korosztálynál van.

"Látom zavarba jöttél a digitális technika alapjaitól"

Tényleg nagyon zavarba jöttem. :) Tudod mikor a MEV-ben félvezető gyártástechnológiával foglalkoztam akkor sem értettem azon áramkörök működését amiknek a gyártásában résztvettem :)))
De az elmúlt 15 évben is úgy dolgoztam hálózati szakemberként az informatikában, hogy nem értettem a működést és ma is úgy foglalkozom digitális videotechnikával, hogy halvány fogalmam sincs a működésről :)))

Bocs, de patakzik a könnyem a röhögéstől ahogy a soraidat olvasom :))
Előzmény: Tejminátor (329)
gravir007 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 333

De persze ezt sem kell elhinned...

Annyit még hogy ebayen meg külföldön vett cuccokat árulok évek óta és így nagy-nagyon sokmindent láttam....

gravir007 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 332

Te tényleg ennyire sötét vagy?

Mit látsz te szerencsétlen?

Egy plazmát láttál egy haldokló szutyok crt mellett, ami nyilván be sem volt állítva...

Nevetséges vagy....

Több plazmát, lcd-t meg kivetítőt használtam már életemben, mint amennyit te összesen láttál...

De biztos neked van igazad....

Én meg tényleg nem nyúlok többet robotokhoz meg szerszámgépekhez sem mert az sincs itthon így nem érthetek hozzá...

Előzmény: mmiissii (331)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.20 0 0 331
......ilyeneket csak élőben lehet meggyőzni......Könyörgöm, de ÉN látom, ÉLŐBEN, neked meg nincs összehasonlítási alapod (hosszútávú) legalábbis eddig nem írtál erről.
Előzmény: gravir007 (326)
gravir007 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 330

Az baj, hogy csak dicsőíted a digitális technikát aminek kétségtelenül vannak előnyei és az a jövő, ennek ellenére ha egyszer leülnél egy bakelit lejátszó elé egy csöves erősítővel, akkor nagyokat csodálkoznál és utána már nem dicsőítenéd a digitális cuccokat, belátnád, hogy azért a jó öreg analóg dolgokban is van még rengeteg erő.

Az más kérdés, hogy ma már nem lehet eladni, mert az embereknek nem a minőség kell, hanem a divat meg a menő cucc.

Véleményem szerint a Magyarországon lcd meg plazmát vevők 99%-a csak azért veszi mert lapos meg nagy, meg a szomszédnak is az van...

Ha az ember felhívja a figyelmét a hibáikra, akkor megsértődnek mert azt mondták nekik a boltban, hogy ez a legjobb meg egyébként is drága volt.

Nyilván el fognak felejtődni az analóg cuccok, de annak még idő kell, amint bejönnek itthon is jópár év múlva a HD adások, onnan már nem lesz esélye a crt-nek, de addíg még sok idő eltelik...

Tejminátor Creative Commons License 2007.11.20 0 0 329

Látom zavarba jöttél a digitális technika alapjaitól, de nem baj, szívesem ellmagyarázom, hogy mitől működik egy digitális hálózat és miért váltotta le az általad preferált anlóg rendszereket.

.

Ez számomra olyan mint a vicc: bemondják a rádióba, hogy vigyázat az atópályán egy örült szembe megy a forgalommal. Mire kocsiban ülő megszólal: milyen hülyék ezek, nem egy, hanem több százan.

Előzmény: wpepi (324)
wpepi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 328
Szerintem nem érdemes folytatni a vitát.
Előzmény: Lion X (327)
Lion X Creative Commons License 2007.11.20 0 0 327

Szerintetek érdemes ezt a parttalan vitát folytatni? A fogyasztók azt veszik meg, amit eléjük tolnak!
Lehet itt okoskodni hogy melyik a jobb, a CRT, vagy az LCD/Plazma, azt mindenki elfelejti hogy pont ezek a nagymúltú CRT-s gyártók szorították a perifériára a CRT megjelenítőket, mert követni kell a trendet.

Képzeld már el az a helyzetet, amikor már mindenki lapos tévéket gyárt, csak mondjuk a Panasonic nem adja be a derekát és marad a CRT mellett. Nem valószínü hogy hosszútávra kellene terveznie a gyárak üzemeltetését illetöen.

Előzmény: wpepi (325)
gravir007 Creative Commons License 2007.11.20 0 0 326

Hagyd őket, nem érdemes, elvakultak és a saját kis készülékükön kívűl nem ismerik a többit, az ilyeneket csak élőben lehet meggyőzni, amikor megmutatod nekik a készülék hiábit és egy másik előnyeit.

Addig csak okoskodni tudnak....

Most találkoztam olyannal aki a régi lcd projiját felkapcsolt kislámpával nézi, mert szerinte túl kontrasztos a kép (1:80 mért értékkel...)

Soha nem fogják megérteni amiről beszélünk, mert az azt jelentené, hogy mégsem tökéletes a választásuk és vannak hibáik.

Kérdés csak az, hogy az előnyök kompenzálják-e a hibákat, egy új generációs plazmánál már igen.

Még valami, ipari robotom és fröccsöntőgépem sincs itthon, mégis értek hozzá, akkor ez most hogyan lehet?

wpepi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 325
Nem akartam senkit se meggyőzni hiszen HD tartalomhoz mindenképpen plazma, LCD kell. Amire reagáltam az a bődületes baromság, hogy az SD tartalomhoz a CRT kevés. A tévhitekkel ellentétben a CRT nem azért került a háttérbe mert nem megfelelő hanem azért mert bizonyos méret felett nem lehet elkészíteni (pár évvel ezelőtt nagy méretben a projektoros TV volt a sláger aztán a korlátjai miatt szépen el is tűnt). Az időközben megjelent és gyorsan fejlődő digitális megjelenítőknek köszönhetően előtérbe került a HD és a CRT folyamatosan kiszorításra került. De ez nem jelenti azt, hogy SD tartalomhoz kevés a CRT hiszen a CRT fizikai sorfelbontó képessége 800 körül van és hát az SD tartalom amit a DVD-n viszontlátsz 540-es sorfelbontással rendelkezik.

"nem fogod meggyőzni arról amit a saját szemével lát."

Sokszor találkozom olyan emberekkel akik meg vannak győződve arról, hogy az "egygombos" tömörítőkkel áttömörített MPEG2 amit a gyári DVD-ről másolnak kurva jó aztán mikor eléjük tolom a Canopus-al készített MPEG2-t tátva marad a szájuk. A minőség megítélése relatív. Mindenkinek más számít. Sokan nem veszik észre a nem megfelelő felkonvertálás okozta hibákat mert nem is keresik. Mint ahogy azt már előttem más is írta van olyan készülék melynél a HD-re konvertált SD igen meggyőző de ez nem az a kategória amit az átlagember megvesz.
Persze nem vitatom, hogy nem szép egy felkonvertált kép de ha SD-nél tökéletességre vágyunk akkor egy kiváló CRT vagy felsőkategóriás HD megjelenítő.
Előzmény: mmiissii (321)
wpepi Creative Commons License 2007.11.20 0 0 324
Erre számítottam. Ez az a tipikus hozzáállás mikor már nincs mivel érvelni.
Látom egyáltalán nem vagy szakmabeli mert ha az lennél akkor nem jönnél ezzel a tipikusan amatőrökre jellemző ha már nem tudok érdemileg hozzászólni akkor fröcsögök című hozzászólásokkal.
Egyébként ha komolyabban szeretnél megismerkedni a digitális videotechnikával szívesen látlak egy kis továbbképzésre. :)
Előzmény: Tejminátor (322)
Tejminátor Creative Commons License 2007.11.19 0 0 323
Tudod az egyetemi oktatókkal az volt a problámám, hogy 3 órában és öt táblán bebizonyították, hogy miért nem lehet 14.400bps-nagyobb sebességgel adatátvitelezni. ( Persz ő volt a doktor , prof főokos ). Akkor megmutattam neki hogy én már a nagyobb sebességet minősítek és ellenőrzök. A válasz az volt, hogy itt más modulációt és kódolást alkalmaznak. Ilyen probléma bármikor előfordulhat, hogy valaki nem tudja, hogy a technika mire képes.
Előzmény: wpepi (320)
Tejminátor Creative Commons License 2007.11.19 0 0 322
Csak érdeklődnék: a digitális technika alapjait elsajátottad, ismered ezeket az irodalmakat vagy segítsek. Olyanról már halottál, hogy digitális adatátvitel? Olyanrol hallottál, hogy kódolás jeljavítás, hibajavítás vagy segítségre szorulsz?
Előzmény: wpepi (320)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.19 0 0 321
Ember, hiába püfölöd a billentyűt, se engem se a többi plazma tulajt nem fogod meggyőzni arról amit a saját szemével lát.
Javaslom nyiss egy új topicot: Plazma/LCD vs. CRT
Előzmény: wpepi (318)
wpepi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 320
Ugye te nem szakmabeli vagy? Mert ha igen akkor nagyon nagy a baj :)

Ha esetleg nem csörrent volna le amit a hanglemezről írtam akkor kérdezz meg egy hangmérnököt és az szépen el fogja neked magyarázni, hogy mi az amit ma sem tud a digitális technika.

"Visszatérva a digitális világhoz, sajnálattal tájékoztatlak, hogy a mostani technológia már rég túllépte a mai analógot "

Persze. Éppen ezért van az, hogy a digitális világ megpróbálja reprodukálni az analógot :)
Hogy is van a digitális világban a videó színmintavételezése? Szerinted MPEG2, DV , HDV esetén a 4:2:0 színmintavételezés lefedi a valóságot? Még a 4:4:4 színmintavételezés ami ma a digitális videó csúcsa is alulmintavételezett.
Előzmény: Tejminátor (317)
ofika Creative Commons License 2007.11.19 0 0 319
Hi All!
Most nézegettem az EWben:
Samsung: PS42C67HX - 229.990 Ft
LG 42PC51 - 219.990 Ft - interneten keresztül 198.000 Ft
Van róla véleményetek?
köszi
wpepi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 318
"hát nem rossz, de ma már kevés."

SD-re? :))) Már ne haragudj de egy olyan forrásnál ahol a fizikai sorfelbontás 540 (a DVD-n tárolt SD MPEG2 fizikai sorfelbontása ekkora) arra ne lenne elegendő egy olyan TV készülék mely közel 800-as sorfelbontó képességű? Hol élsz te? A CRT TV-k a broadcast kamerák 720-es sorfelbontását (még mindig SD szabványról beszélek) is minden zokszó nélkül megjelenítik.
A belépő és a középkategóriás miniDV kamerák sorfelbontása éppen eléri az 500-at (csak viszonyítás képpen az SVHS sorfelbontása 400). Az a professzionális DV kamera amivel én dolgozom 540-es sorfelbontású. Erre neked kevés egy olyan megjelenítő melynek a sorfelbontási korlátja 800 körül van??
Egyébként megsúgom, hogy a CRT is képes HD-t megjeleníteni (erre volt is gyakorlat mert az első HDTV-k még CRT-k voltak) csak időközben megjelentek a digitális panelek és ezzel párhuzamosan megjelent a ma full HD-nak nevezett 1080 (ami már nem sokáig full HD mert már szárnyát bontogatja a nagyobb felbontás is).

A felkonvertált SD-t meg nem kell túlmisztifikálni. Ha jobban megnézed akkor te is meglátod ennek a negatív oldalát.
Szóval ha te egy mezei SD felbontású MPEG2-re azt írod, hogy erre már kevés a CRT akkor valami tényleg nincs rendben a látásoddal vagy csak eddig VHS-t láttál :)
Mindenképpen javaslom, hogy kapj a kezedbe egy 1080-as HD kamerát és készíts vele pár snittet és azt kösd fel HDMI-n a TV-re és csodálkozz. Na ez az amire egy CRT már kevés.
Mivel látom nem igazán vagy jártas videós területen elárulom, hogy a sorfelbontás azt jelenti, hogy egy sorban mennyi a még megkülönböztethető fekete-fehér függőleges vonalak száma. Ugyan a sorfelbontás mint mértékegység az analóg világból jött de a digitális videó területén és meghonosodott és ugyanúgy mint az analóg CRT esetén itt is ezzel az értékkel mérik a kép felbontását. Mérni monoszkóp ábrákkal szokták ahol szépen leolvasható a sorfelbontás értéke (az utolsó még megkülönböztethető fekete-fehér vonal adja az értéket)

"Biztosan rossz érzés a magadfajta zseninek látni hogy a képmegjelenítők terén nagyon megindult valami amiből te most éppen kimaradsz, de javaslom légy egy kicsit nyitottab. Vigasztaljon hogy a te tévéd sem fog örökké élni és pár év múlva te is megoszthatod másokkal mondjuk a FullHD-s OLED tévéd (mindenképen SONY!!!) szépségeit."

Mint már írtam van tapasztatom ezen a téren. De nem csak a megjelenítők esetében hanem a HDV-ben is. Mint videós volt már a kezemben jópárszor HD kamera. Az, hogy én otthon elvagyok a CRT TV-mmel mert nem nézek HD-t és az SD forrásokra meg kiváló az ami van még nem jeleti, hogy nem ismerném ezt a technikát. Ellenkezőleg. Éppen azért írom azt amit írok mert van összehasonlítási alapom és ismerem a felkonvertálás mikéntjét.

Majd ha kacsolatba kerülsz HD tartalommal akkor megérted amit írtam.

"pár év múlva te is megoszthatod másokkal mondjuk a FullHD-s OLED tévéd (mindenképen SONY!!!) szépségeit."

Ehhez nem kell pár év mert a Sony már 2008-ba tervezi piacra dobni :).
Előzmény: mmiissii (316)
Tejminátor Creative Commons License 2007.11.19 0 0 317

Tudod a digitális világ nem ott kezdődik, hogy lőn az analóg jel, hanem ott, ott, hogy lőn a digitális jel. Ez azt jelenti, hogy sokkal nagyobb a sávszélesség. Az adatot kódoljuk, hibavédetté vállik, baromira nem érdekli őket, hogy hogy lecsökkent a jel és csak a zajt tudjuk erősíteni ( mivel itt van hibajavítás és különben is a kódolás miatt sokkal hibavédettebb, mint bármályik analóg jel ) Tudod ezért terjedt el kishazánkban is az optikai kábelek, a digitális adattovábbítás. Ezek előnyei az analóg rendszerekkel szemben: hibatűrés, nagyobb sávszélesség.

.

Amiről Te romantikázol a bakelit lemezről az egy olyan érzés, amit nem lehet visszaadni, mivel a szüzességedet is csak egyszer veszítheted el, kerékpározni megtanulni is csak egyszer szoktak és én is csak egyszer voltam 20 éves, sajnos többet nem leszek, tehát igaz ezt visszadni nem lehet.

.

Visszatérva a digitális világhoz, sajnálattal tájékoztatlak, hogy a mostani technológia már rég túllépte a mai analógot és ezt legegyszerűbben úgy tudod megnézni  ha megnézel egy buta LCD vagy plazma tv-t és mellé rakod a CRT.

.

A Sony pedig csak az a véleményem, hogy szegény megboldogultat váltotta le az LG. Ezt mindenfajta elfogultság nélkül tettem. Ezt úgy sikerült megállapítanom, hogy megnéztem a Sony és mellette a LG-t. Sajnos leselejteztem.

Előzmény: wpepi (307)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.19 0 0 316
Van a családban egy pixel-plus "csoda" jónéhány DVD filmet megnéztem rajta. (csúcs DVD player-el, csúcs kábelekkel, mielőtt még nekilátsz ostoba kifogásokat gyártani), hát nem rossz, de ma már kevés.
Nyugi nekem is megfelelt a CTR amikor csak az volt.
Biztosan rossz érzés a magadfajta zseninek látni hogy a képmegjelenítők terén nagyon megindult valami amiből te most éppen kimaradsz, de javaslom légy egy kicsit nyitottab. Vigasztaljon hogy a te tévéd sem fog örökké élni és pár év múlva te is megoszthatod másokkal mondjuk a FullHD-s OLED tévéd (mindenképen SONY!!!) szépségeit.
Előzmény: wpepi (315)
wpepi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 315
"A DVD filmek pedig gyönyörűek lesznek, itt CRT a közelükbe sem ér, legyen az mondjuk SONY, Philips pixel plus...stb"

Feltételezem, hogy soha nem volt alkalmad Sony Wega TV előtt DVD-t nézni, esetleg közelebbről szemügyre venni a Philips felsőkategóriás TV-it. Mert ha ilyenek lettek volna a házimozidban akkor nem írnál ekkora butaságot.
Mondom, hogy ne egy LG CRT TV legyen a referencia mert az képminőségben nem sorolható abba a kategóriába amiről én írok. Még tán a Panasonic CRT-i amik a magasabb kategóriát képviselik, de én személy szerint nem voltam elájulva a Pana CRT-k képétől.
Előzmény: mmiissii (314)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.19 0 0 314
Nekem sincs (éppen...)......... Vajon miből gondolhatam?:)
Majd ha lesz egy otthon egy plazmád és mondjuk a kedvenc DVD filmedet ennek ellenére te mégis a CRT-én nézed mert neked az mégis jobban bejön akkor majd beszélgethetünk, addig inkább hanyagoljuk ezt a témát.

Én sem vettem volna még most plazmát ha nem hal be a CRT-m , de mivel így történt hosszas mérlegelés után a plazmára esett a választás (szerencsére). Nem bántam volna ha még kihúzza pár évig a CRT akkor ezért a pénzért még jobb vagy nagyobb készüléket tudtam volna venni.

A lényeg: ha van otthon egy jó CRT készüléked nem kell még rohanni lecserélni ha vársz még egy kicsit, nyersz, pénzt és/vagy minőséget.
Akinek viszont most kell új tévét venni nyugodtan ruházzon be 1 jó kis plazmába (Pl.) : Nem fogja megbánni valszínűleg jobb lesz a kép rajta mint a jónéhány éves CRT-n.(kábel-tv)
A DVD filmek pedig gyönyörűek lesznek, itt CRT a közelükbe sem ér, legyen az mondjuk SONY, Philips pixel plus...stb
Előzmény: gravir007 (311)
wpepi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 313
Ja és megsúgom a PC-men is CRT van ami minőségi darab. :)
Előzmény: mmiissii (309)
wpepi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 312
Már megbocsáss de attól, hogy nem veszek otthonra mert nekem nem kell nem jelenti azt, hogy nem használtam.
Vagy szerinted csak otthon lehet valakinek plazma TV, LCD TV?

Egyébként meg nem fogom lecserélni azt ami nekem, tökéletes csak azért mert most a plazma, LCD a trendi. Nem gondolod, hogy kidobok egy 2003-ban 280.000Ft-ért vett TV-t azért, hogy vegyek egy olyat ami nem kell mert nem használok HD-t. A Sony TV-mnek semmi baja, kiváló képe van, ráadásul a munkámhoz is kell mert otthon végzem a videós utómunkát és ezt használom kontroll monitornak is (utómunkához elengedhetetlen a jó minőségű CRT).
Előzmény: mmiissii (309)
gravir007 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 311

És ha nincs neki otthon, attól még nem tudhat semmit?

Nevetséges érv...

Nekem sincs (éppen...) de ettől még sokat láttam és nem az MM-ben....

Nem kettő fordult már meg a kezemben és nem az olcsó kategóriában.

De ilyen hülyeséget is régen hallottam, hogy attól, hogy nekünk per pillanat éppen nincs otthon plazma tv-nk, attól még neked van igazad mert neked (állítólag) van és minden plazmának jobb a képe mint a crtnek, mert te egyszer összehasonlítottál egy haldokló, egyébként is szar képű samsung tv-t egy plazmával...

Gondolkozzál már egy kicsit...

Nem modnom, hogy nincsenek nagyon jó plazmák, de azok jellemzően nem az olcsó kategóriában vannak és nem régebbi generációsak.

Van olyan is amiért lecserélném a crt tv-t pl. pio 508XD de akkor már megint abba a hibába esünk, hogy összehasonlítunk egy 800.000Ft-os plazmát egy 100.000Ft-os vagy a te samsungod esetében egy 10.000Ft-os crt-vel...

Szóval majd ha almát az almával körtét a körtével hasonlítgatsz, akkor majd beszélhetsz, addig csak gondolkozz szépen....

mmiissii Creative Commons License 2007.11.19 0 0 310
Gondolom szintén "zenész"
Előzmény: gravir007 (308)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.19 0 0 309
Otthon nincs mivel Sony Trinitron CRT-t használok.......... kösziiii!
Köszi nincs több kérdésem:)
Előzmény: wpepi (303)
gravir007 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 308

Esetleg két hasonló árú tv-t tegyél egymás mellé próbálni, ne egy szutyok félig döglött samsungot használj összehasonlításnak.

Én is sok tv-t láttam már és aki azt állítja, hogy az lcd tv-knek és sok plazmának is jobb képe van sd forrásról mint egy jó(!!!) crt-nek, annak nagy baj van a szemével.

Az igaz, hogy a plazmák is meg az lcd-k is rohamléptekben fejlődnek, azért most már nem ott tartanak mint pár éve, de sima tv nézésre és dvd nézésre még mindig hatalmas előnyük van a crt-knek, pláne ha az árukat is megnézzük.

Szó se róla van olyan plazma ami elött le a kalappal és azt kompromisszumok nélkül lehet választani, de az nem is a 100.000-es kategória.

Az olcsóbb 200.000 körüli plazmákkal a legnagyobb baj, hogy nem hd képesek, általában 1024*768-asok, azzal meg mire megyek, sd-nek sok, hd-nek kevés...

Minnél nagyobb egy tv, annál jobban előjönnek az sd adás hibái meg a kábeltv hibái.

Szóval tesztelni csak ésszel lehet, egy többszázezres plazmát ne egy két fillért nem érő samsunggal, hanem egy B&O vagy egy jó sony vagy panasonic tv-vel vesd össze.

De ha a képméretet nem nézzük :)) akkor egy sima 30.000Ft-os 55cm-es tv bármikor megver egy plazmát minőségben, nem beszélve ez lcd-kről.

Azt én is leirom mégegyszer, hogy most sd-ről beszélünk, amint már hd-ról esik szó, akkor már a crt tv nem jöhet szóba, ott már a lcd tv képe is veri a crt-t, (persze nem a tescó gazdaságos 50.000.000:1 kontrasztu 80.000Ft-os...)

Előzmény: mmiissii (301)
wpepi Creative Commons License 2007.11.19 0 0 307
Ha tudod, hogy mit jelent az 50 félkép akkor azt is tudod, hogy a félképek tárolta mozgásfázisok között 20ms időkülönbség van ami kizárja a lehetőségét annak, hogy közvetlenül jelenítsük meg egy progressive kijelzőn. Ezért van ugyebár a deinteralce mely legyen akármilyen akkor is minőségromlás lesz.

"ez itt már a digitális világ. Tudod itt az a legnagyobb különbség, hogy az interpolációval, digitális jelszűréssel és különböző algoritmusokkal, olyan csudát lehet művel, amelyet, már a CRT-k megközelíteni sem tudnak. "

Egy nagyon fontos tényt elfelejtesz. Az 50 félképes rögzítési technológia a CRT miatt lett kifejlesztve mivel az elektronsugár végigpásztázása után a képcső foszforrétegének utánvilágítása lehetővé teszi a teljes kép két részletben történő megjelenítést. A digitális megjelenítők esetében ilyen utánvilágítás nincs ezért nem lehet alkalmazni a félképes rendszert. De mivel a félképes rendszer finomabb mozgásfázis rögzítést tett lehetővé ezért ezt a HDV is átvette viszont a digitális megjelenítők miatt különféle eljárásokkal progressive képet kell alkotni egy olyan képből mely eleve két egymáshoz képest 20ms-os időkülönbségű mozgást tartalmaz. Ez pedig akármilyen fejlett módszert alkalmazol mindenképp információ vesztést okoz hiszen veszteség nélkül semmilyen módon nem lehet a két félképet egy progressive képpé alakítani.

Egyébként a digitális világról meg annyit, hogy még ma sem képes azt elérni amit a jó öreg film :)

"Nekem is van egy 70cm-es LG CRT-m és egy 107cm-es LCD tévém és valamiért mindig az lcd elé ülök le. Szerinted miért??? "
Mert az LG CRT is az a kategória mint a Samsung CRT :)
Sony, Philips CRT elé ülj le és tedd mellé az LCD TV-det :)
Én még nem láttam olyan LG CRT TV-t melynek a képére azt mondtam volna, hogy ez már igen. Nem véletlen, hogy Sony-t vettem anno.

A szomszédom anno vett projektoros TV-t ami ugyan baszott nagy de a képe nekem pocsék (neki tetszik). Szerintem meg kontúrok mosottak, a színek sem azok amit én elvárok, stb. Én ezt az LCD, plazma, CRT kérdést is így látom.

"ez itt már a digitális világ. "

És azzal tisztában vagy, hogy ez a digitális világ az analóghoz képest milyen információveszteséggel adja neked vissza a képet? Ha ismered a digitális világ rejtelmeit akkor tisztában vagy a mintavételezés, tömörítés fogalmaival és így azzal is, hogy az analóg információ töredékét kapod csak vissza digitálisan.
Nem véletlen, hogy még ma sem sikerült elérni azt amit a filmszalag tud holott már jóval nagyobb felbontások is léteznek mint a full HD meg nagyobb színmintavételezést is használnak és mégsem érik el azt a felbontóképességet, színeket amit a filmszalag nyújt.

Ha a digitális világ olyan szuper lenne akkor a hanglemez által visszaadott minőséget is már régen képesek lennének reprodukálni digitálisan. Még ma sem létezik olyan eladható digitális technológia mely képes lenne azt nyújtani amit a hanglemez. Pedig próbálkozások vannak sok sok éve meg mér nagyobb mintavételezés és felbontás is van mint a CDDA esetében de még ez sem tudja azt visszaadni amit a jó öreg hanglemez.

A digitális világot nem kell túlértékelni.
Előzmény: Tejminátor (306)
Tejminátor Creative Commons License 2007.11.19 0 0 306

Én lehet, hogy azon kivételek közé tartozom, akik tudják, hogy mit jelent az az 50 félkép, de elárulok egy titkot: ez itt már a digitális világ. Tudod itt az a legnagyobb különbség, hogy az interpolációval, digitális jelszűréssel és különböző algoritmusokkal, olyan csudát lehet művel, amelyet, már a CRT-k megközelíteni sem tudnak. Hiába optimalizálták az anlóg jelekre, de ahogy azt digitalizálják ott véget ér a tudomány.

.

Nekem is van egy 70cm-es LG CRT-m és egy 107cm-es LCD tévém és valamiért mindig az lcd elé ülök le. Szerinted miért??? 

Előzmény: wpepi (304)
Róka69 Creative Commons License 2007.11.19 0 0 305
Ezen azért vitatkoznék, eljöhetsz...megnézheted, ha okádék..megkövetlek, Komponensen kell nézni, vagy HDMI-n...olyan mintha DVD-t néznél..vagy az is okádék??
Előzmény: Törőlt_nick (283)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!