Keresés

Részletes keresés

gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2912

Mit nevezel Téridőnek?A térnek az idejét?

Előzmény: Construkt (2909)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2911

"Mi a fene az a téridö?"

Construktot kérdezt meg, ő a téridő szakértő.

Szerintem csak egy értelmetlen fogalom. 

Előzmény: gyongyom bokretam (2908)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2910

"De még ha öregkorára meg is bolondult volna..."

Valóban ezt terjesztették róla, ő is tudta ezt.  

Leopold Infeldnek gyakran panaszkodott: „vén bolondnak tartanak a tudóstársak”.

Pedig Einstein nem bolondult meg, hanem éppen idős korára jött meg a józan esze. 

Előzmény: Construkt (2909)
Construkt Creative Commons License 2024.04.25 -1 0 2909

Persze, hogy nem tanítják, mert nem igaz.

Csak te áltatod magad vele.

De még ha öregkorára meg is bolondult volna, és vissza akarta volna hozni (valójában nem akarta), egy tudományos igazság akkor se egy tudós véleményére alapozódik.

Csak a te érveléseid állnak ilyen tekintélyelvi alapon. Annyit is érnek! Azaz semmit.

Előzmény: destrukt (2907)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.04.25 -1 0 2908

Mi a fene az a téridö?Többször visszatérsz erre a téridöre,és soha nem figyeltetek fel arra amit én irtam. Én csak ahhoz szólok hozzá amit értek. Nekem ez a téridő logokailag úgy hangzik, hogy többféle térnek többféle ideje van.Ezért különbözteti meg az időt a téridőtől.Az én gondolatmenetemben az idö kizárólag a Földre vonatkozik. Ha ez igy van minek lehet nevezni a többi tér idejét. TÉRIDŐ , Azért téridő, mert a térnek az ideje, 

Előzmény: destrukt (2905)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2907

Az agysorvasztó egyetemen nem tanítják, hogy Einstein vissza akarta hozni a fényközeget, miután nagy sokára rájött, hogy anélkül nem terjed a fény. 

De Einstein könyveiben benne van, amit pl. Jánossy Lajos és Székely László is észrevett.

Az 1952-es írását keményebb dió volt felderíteni, mert csak egyetlen egy újrakiadott Einstein könyv előszavában jelent meg. Azután gyorsan eltüntették.

Valószínűleg az egyetemi tanárok sem ismerik. De ha ismernék, valószínűleg akkor sem tanítanák.

Minek összezavarni a diákokat a valóságos tényekkel?   ;)))))) 

Előzmény: Construkt (2906)
Construkt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2906

Érdekes, hogy rajtad kívül senki mást se értesített.

Előzmény: destrukt (2905)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2905

Dehogynem.

Akkor is megtagadta, amikor vissza akarta csempészni az "új étert" (1920), és akkor is, amikor leírta, hogy téridő a valóságban nem létezik (1952).

Csak téged nem értesített. 

Előzmény: Elminster Aumar (2904)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.04.25 -1 0 2904

Einstein SOHA nem tagadta meg a relativitáselméletet.

Miért tette volna? Hiszen helyes leírása a világ működésének.

Előzmény: destrukt (2903)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 -1 0 2903

@

Ha csak ebbe tudtál belekötni, az már óriási előrelépés.

A végén még megtagadod a relativitáselméletet, ahogyan Einstein is tette bölcsebb korában.  ;)

Előzmény: destrukt (2902)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2902

Ha csak ebben tudtál belekötni, az már óriási előrelépés.

A végén még megtagadod a relativitáselméletet, ahogyan Einstein is tette bölcsebb korában.  ;)

Előzmény: Elminster Aumar (2900)
cseik Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2901

azt ismerem el ahogy osszefoglalta a matematikai reszt. ebbol nem von le az sem, h szerintem egy megkeseredett oregember, aki a frusztracioit masok szapulasaval probalja enyhiteni. es az sem, h maga az alapja nem igaz. sajnos kerdezni sem erdemes tole, mert ertelmes gondolatokat nem varhatunk tole, ha nem eleg a betanultak ismetelgetese akkor megall a tudomany. tiszta iszugyi, csak a hituk ellentetes. latod h megfogalmaztam harom kritikat, de arra meg lozungokban sem kepes valaszolni. pedig ha olyan asz lenne, mint ahogy mutatja, akkor ezeket meg kene tudnia valaszolni. az, h engem vitakeptelennek titulal, az ennek beismerese, csak ezt az onerzetevel is egyeztetni kell, abba meg nem fer bele a 'nem tudom' vagy a 'nem vagyok ra kepes'.

mindezektol fuggetlenul teljesen korrekten megfogalmazza a mainstream elkepzelest.

Előzmény: destrukt (2899)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2900

"- Mindkettő transzverzális hullám, vagyis a kitérés merőleges a hullám haladási irányára"

Az elektromágneses hullámnál NINCSEN KITÉRÉS semmilyen irányba.

Eleve nincsen minek kitérnie.

Előzmény: destrukt (2898)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2899

"...en elismerem a masik teljesitmenyet, fuggetlenul attol h szerintem nem igaz es paraszt a kommunikacioja."

Mit ismersz el benne? 

Azt, ami nem igaz, vagy a kommunikációját?

Előzmény: cseik (2892)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2898

Már megint csak vagdalózol.

Senki sem akarja az EM hullámokat vízhullámok alapján magyarázni. Mert alapvető különbség van a vízhullámok és az EM hullámok között. Viszont van, ami megegyezik.

Azonosságok:

- Mindkettő tiszta hullám, vagyis egyiknek sincs kettős természete (ellentétben e relativitáselmélettel)

- Mindkettő közegben terjedő hullám (ellentétben e relativitáselmélettel)

- Mindkettő transzverzális hullám, vagyis a kitérés merőleges a hullám haladási irányára

- Mindkettőre igaz, hogy a hullám sebessége nem függ a hullámforrás mozgásától

- Viszont mindkettő esetében igaz, hogy a hullám sebessége függ a megfigyelő mozgásától (ellentétben a relativitáselmélettel)

- Mindkettő esetében ugyanúgy megfigyelhető a Doppler jelenség (ami cáfolja a relativitáselméletet)

Különbségek:

- A vízhullám mechanikus hullám, vagyis a hullámot a víz molekuláinak apró kitérései képviselik

- A EM hullám nem mechanikus hullám, a hullámot a felváltva fel és leépülő elektromos és mágneses mezők képviselik

Előzmény: Construkt (2897)
Construkt Creative Commons License 2024.04.25 -1 1 2897

Aki az EM hullámokat vízhullámok alapján akarja magyarázni, az egyiket se érti. Számodra már itt bevégződik a fizika, s leereszkedik a sötétség.

Előzmény: destrukt (2894)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2896

Már elég sokszor bizonyítottad, hogy csak köpködni tudsz, semmi pozitívumot nem mondtál még. 

Előzmény: Atom heart mother (2895)
Atom heart mother Creative Commons License 2024.04.25 -1 0 2895

Már elég sokszor bizonyítottad, hogy a Doppler-effektus lényegéből sem értesz semmit, csak a hülyeségeidet zagyválod.

Előzmény: destrukt (2894)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 -1 1 2894

"Az elektrodinamika képleteiből precízen ez jön ki. A forrásáról levált elektromágneses hullám terjedési sebessége független a vonatkoztatási rendszertől. (A forrásétól is, meg a megfigyelőétől is.)"

Na, ez egy orbitális nagy hazugság. És ebben a formába értelmetlen is. 

Maxwell szerint  az elektromágneses hullám terjedési sebessége  csakis a forrás mozgásától független. A sebesség nagyságától és az irányától is, mert csak a fényközeg tulajdonságaitól függ.  Ugyanúgy mint a vizhullám, vagy a hang esetében is. A képletet is megadta hozzá Maxwell.

De, hogy a megfigyelő mozgásától is független lenne a fénysebesség, ilyet Maxwell sohasem mondott. Ez már a relativisták hazugsága. Nem is mondhatott ilyet, mert akkor a Doppler jelenség nem létezhetne. 

Csak hazudozol és áltatod magad tovább. De már nincs jelentősége. 

A relativitáselmélet az utolsókat rúgja. 

Előzmény: Elminster Aumar (2889)
Construkt Creative Commons License 2024.04.25 -1 0 2893

A klasszikus elektrodinamika nekem a szakmám, amit viszont te itt összeirkálsz, az egy értelmetlen katyvasz. Egyszerűen nem vagy vitaképes még ebben se.

Az áltrelről pedig még kevésbé. Tudjuk milyen alapvető sületlenséget képzelsz te a ferdeszögű koordináta-rendszerekről is, s aki már itt ennyire elakadt, attól még kevesebb várható a tetszőlegesen görbevonalú rendszerek terén, ami nagyságrendekkel bonyolultabb dolog, s az áltrel. matematikai alapja.

Előzmény: cseik (2891)
cseik Creative Commons License 2024.04.25 -1 2 2892

nem siettem. van aki gyorsan olvas van aki lassan, van aki 'latja' akar a 4 dimenziot is van aki meg egyet is alig. ezzel semmi gond, csak aki nem kepes ra az ne mondja h lehetetlen...

miert ertekeznek vele? nem ertek egyet azzal amit leirt es tapasztalhattuk h konstructiv vitara sem kepes. ettol fuggetlenul en elismerem a masik teljesitmenyet, fuggetlenul attol h szerintem nem igaz es paraszt a kommunikacioja.

pedig minosegben legalabb ilyet kene, h egyaltalan komolyan vegyen valaki teged. vannak dolgok amiben egyetertek veled, viszont olyanok is, amiben nagyon nem. de amig nem irod le, addig csak szoforgatas az egesz, vitara sem erdemes. foleg h olyan alap dolgokkal nem vagy hajlando megbaratkozni, mint az erotorvenyek.

Előzmény: destrukt (2888)
cseik Creative Commons License 2024.04.25 -1 1 2891

'De. Az elektrodinamika képleteiből precízen ez jön ki. A forrásáról levált elektromágneses hullám terjedési sebessége független a vonatkoztatási rendszertől. (A forrásétól is, meg a megfigyelőétől is.)'

pontosan ahogy irod, csak te nem erted, h ezzel pont a specrel ellen beszelsz. maxwell meggyozodese volt es ez is jon ki az egyenletekbol, h a feny a terhez kepest terjed. mivel a ter igy onmagaban meghatarozatlan fogalom, maxwell szerint eter tolti ki a relativistak szerint terido alkotja. tulkepp mindegy is az elnevezes, lenyegeben ugyant azt mondja, csak mas alaposszefuggesekre epulve.

tehat a feny sebessege csak a ter tulajdonsagaitol fugg, vagyis ha ezek megvaltoznak, akkor a feny sebesegenek is kutya kotelessege megvaltozni. nem latszolagosan, nem relativ, hanem konkretan a teret alkoto/kepviselo entitashoz kepest.

Előzmény: Elminster Aumar (2889)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.04.25 0 3 2890

"Nem akarom lejáratni magam."

Ez nem akarat kérdése.

Te már réges-rég lejárattad magadat.

Előzmény: destrukt (2888)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.04.25 -1 1 2889

"maxwell soha nem allitotta ezt ebben a formaban es a kepletekbol sem ez jon ki,"

De. Az elektrodinamika képleteiből precízen ez jön ki. A forrásáról levált elektromágneses hullám terjedési sebessége független a vonatkoztatási rendszertől. (A forrásétól is, meg a megfigyelőétől is.)

Azon meg ne csodálkozz, hogy egy tudós saját maga nem bukkan rá az általa kidolgozott matematikai modell összes következményére. Ez mindennapos dolog. Ott van például Einstein, aki precízen levezette a specrel egyenleteit, de a tanára Minkowski kellett ahhoz, hogy észrevegye: az egyenletek egy speciális szignatúrájú térben geometriai elforgatásnak számítanak.

Előzmény: cseik (2886)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 -2 1 2888

"szerintem korrekt iras, kb ezt lehetne elvarni minden jolkepzett relativistatol."

Ilyen gyorsan elolvastad?

"probalj meg egy ilyet osszehozni es akkor lesz mirol ertekeznunk..."

Ha ennyire tetszik Construct írása, akkor vele értekezzél. 

Ilyet ugyanis nem kívánok összehozni. 

Nem akarom lejáratni magam. 

Atom heart mother Creative Commons License 2024.04.25 -1 1 2887

A ferdeszögű koordinátákat már sikerült megértened, vagy még mindig csalásnak és átverésnek tartod az alkalmazásukat?

Anélkül is értekezhetsz persze bármiről, de ne várd el, hogy értelmes emberek komolyan vagyenek...

cseik Creative Commons License 2024.04.25 0 2 2886

szerintem korrekt iras, kb ezt lehetne elvarni minden jolkepzett relativistatol.

a matematikai resz meg ertheto is tobbe kevesbe, kicsit omlengos de elmegy.

a mese resz, ami osszekoti a matekot a valosaggal, a szokasos 'vakfoltos' levezetes, ami ketseges ok okozat az atugrasra kerul.

nekem harom 'sajathibas' valotlansag/tevedes/logikatlansag tunt fel.

az elso a fenysebesseg allandosaganak maxwellre kenese. maxwell soha nem allitotta ezt ebben a formaban es a kepletekbol sem ez jon ki, ellentetben a leirtakkal. ugyanis maxwell alapjan az mondhato ki, hogy egy 'allando' rendszerben az elektromagneses sugarzas mindig azonos sebesseggel indul utjara. az 'allando' it azt jelenti, hogy a rendszerben nincs tergorbulet vagy alap parameter valtozas (allandonak hitt tertulajdonsag) vagyis az azonos tertulajdonsagok eredmenyeznek azonos fenysebesseget.

viszont a terido gorbulet a tertulajdonsagok megvaltozasat jelenti. a fenysebesseg negyzetes formaban szerepel, igy minden nem tisztan negyzetes valtozas a tobbi terparameterben fenysebesseg elcsussast okoz.

a masik a gravitacio nem erokent definialasanak indoklasa, vagyis h ez illik a matekba. nem. ennek forditva kene lennie, a gravitacio nem erokent bizonyitasa mas uton validalhatna a matekot.

a harmadik a rejtett valtozo lehetosegenek kihagyasa. vagyis h a semmibol keletkezest es semmibe valast mint bizonyitek hasznalja a szimmetriara es nem veszi figyelembe h lehet altalunk nem ismert folyamat ami ugyan ezt a jelenseget eredmenyezi viszont nem serti a megmaradasi torvenyt.

probalj meg egy ilyet osszehozni es akkor lesz mirol ertekeznunk...

Előzmény: destrukt (2880)
őszszakál Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2885

"Szerintem úgy sem, de a lényeg az, hogy téridő a valóságban nem létezik, így sem görbe nem lehet, sem a gravitáció helyettesítője nem lehet."

Megmondanád, hogy mire alapozod ezt kijelentésedet? (tények, számok, stb.) 

Előzmény: destrukt (2884)
destrukt Creative Commons License 2024.04.25 -1 1 2884

A bevezető után valóban kár volt tovább olvasni. (Sőt írni is.)

"Elsősorban arra törekszem, hogy ráérezzetek kissé Einstein általános relativitáselméletére, annak döbbenetes meglátására, hogy a gravitáció nem erő, hanem egy görbült geometria..."

A téridő görbült geometriájáról a megvilágosodott Einstein 1952-ben kimondta a halálos ítéletet. 

Leírta, hogy olyan, mint "téridő" önállóan nem létezik, esetleg a valóságosan létező gravitációs mező struktúrájaként lehet értelmezni. 

Szerintem úgy sem, de a lényeg az, hogy téridő a valóságban nem létezik, így sem görbe nem lehet, sem a gravitáció helyettesítője nem lehet. 

Ezért nincs semmi értelme, sem jelentősége az írásodnak. 

Túllépett rajta még Einstein is, csak te erről nem tudtál, amikor a "művedet" elkövetted, és azóta is a homokba dugod a fejed.

Előzmény: Construkt (2883)
Construkt Creative Commons License 2024.04.25 0 1 2883

Feleslegesen szenvedtél, csak a betűket morzsolgattad. Semmit se értettél belőle, mert nálad okosabbaknak írtam.

Előzmény: destrukt (2882)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!