Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Ha nem kell a projektor akkor én a Panasonic Full HD Viera PY700 sorozatát javaslom melyből van 127cm (TH-50PY700P), 147cm (TH-58PY700P), 165cm (TH-65PY700E). Persze csak akkor javaslom, ha nálad a képminőség is első helyen van. Ezen típusoknál kiváló a felkonvertálás és a deinterlace. Ráadásul a 3db HDMI bemenet minden igényt kielégít. Javaslom nézd meg személyesen mert fantasztikus képe van.
És mielőtt félreértenéd, a plazma tökéletes házimozira de ha neked a 106cm-es kicsi akkor a 127 cm-es sem lesz elegendő és ezért jobban jársz a projektorral. Persze ha a méretben kompromisszumot kötsz magaddal akkor a 127cm-es plazma is kiváló.
Megakadt a lemez, hogy mindig ugyanazt a két szót emlegeted? :))
Először is te hoztad fel, hogy neked a házimozihoz nagy méretben kell mert a 106cm-es TV-vel nem azt kaptad amit vártál. Erre javasoltam a projektort mert ha neked nagy méretben kell a házimozi akkor arra nem jó a TV. Tudom, hogy ez Plazma , LCD topic de te eleve azzal jöttél, hogy nagyban akarod. Erre pedig nem alkalmas még a 127cm-es TV sem mert a 106 és a 127 közti méretkülönbség nem fogja neked azt az élményt nyújtani amit elvársz. De tudod csinálj azt amit akarsz. Ne is nézz be egy házimozi bemutatóterembe se, ne is kérd ki házimoziban járatosak szakvéleményét. Menj a magad butus feje után aztán gyere vissza sírni, hogy basszameg vettem 127cm-es plazmát de ez sem adja azt a méretet ami nekem kell.
Tudod az ember azért ad tanácsot mert ismeri azt a témát amiben kérdést tesznek fel. Persze nem kell elfogadnod a tanácsot de nem is kell ezért basztatnod a másikat. És mielőtt ismét megismételnéd extra nagy betűkkel a topic címét javaslom látogass el egy pár komolyabb bemutatóterembe ill. olvass át pár kifejezetten házimozival foglalkozó szaklapokat ahol a nagy méretekről írnak. Persze ha te olyan emberke vagy akinek házimozi téren a bemutatóterem az MM meg egyéb multi akkor nem szóltam, nem adtam tanácsot mert számomra ezen a téren egy kicsit komolyabbak az elvárásaim mint neked. Ugye érted miről van szó? A részemről ezt a témát lezártam.
asztalos ismerőssel csináltattam 2 éve 19 rugóért ilyent:
nem bántam meg, faszaság, tetején a 82-es lg lcd kényelmesen elfér, alul erősítő kivételével mindennek jutott hely, de azt nem is szerettem volna ilyen odúba bepréselni
igen, 5 ezer ft-os "alpbénaprimitív"-től a 20 ezer ft-os többféle szögben dönthetőig bezárólag 4-5 félét, többféle méretben, egyébként vivanco márkájú cuccok, nem egy premium márka, de szerintem bőven jó, aki drágáért akar ilyent, öntessen aranyból :-)
Köszi a választ. A 40r82 elég brutális ára van:) de a 32r82-et 158-ért láttam több helyen. Az pont olyan ár ami megfelel és talán még egy szép álvány is beleférne. Azokat is árultok?
nálunk is van, 160 és 180k, különbség majdnem 0, ma pont ezt kérdezte tőlem vásárló, eladtam nekik inkább egy 40r82-t (miután kifaggattam, 5 méterről nehogy már 32-est nézzen!) abból nem volt r84-es, nem kellett vitázni :-)
ismerősöm nagy műszaki buzerátor, 40r82 és 40r84 között variált kb. 1 hónapja, pár napos vívódás után az r82 mellett döntött, szerintem csapjál bele nyugodtan az r82-be, jól jársz vele, ha őneki megfelelt
Hát .... 200e. alatt samsungokból igencsak a 32"-ból tudsz legjobban csemegézni. Bár 4 méterről lehet hogy kicsi lesz, de lesz egy jó LCD tévéd. Én rákölteném a maximumot, legyen minél nagyobb a kontrasztarány, és legyen rajta minél több bement (VGA, HDMI-k)
Tényleg zavarba hozol! Tudod egyáltalán, hogy hová irogatsz??? Ez itt a:
.
Plazma vagy LCD tv? Topic
.
Tudod az ez Internetes oldal ( ez is digitális, ezt csak azért említem, mivel tudom, hogy neked nem mindig sikerül ezt megérteni ) Az LCD és Plazma tv-n belül is van több gyártó, eltérő szolgáltatással és minőséggel. Tehát a kérdésem, hogy Te is megértsed: mely típus, mely gyártó, mely szolgáltatással. Azonban ha még így sem érted, akkor külön neked elmagyarázom a kérdésem.
Akkor meg mit sírsz, hogy kicsi? Ha te eldöntötted akkor minek kérdezel? Egyébként javaslom tájékozódj nagyképernyős házimozi téren mert ha megveszed a 127cm-es TV-t abban is gyorsan csalódni fogsz ha tényleg az az igényed hogy nagy méretben élvezd a filmeket.
Négy méterről. Igazából nem merültem el a TV-k világában, mivel annyira nem érdekel, de ha már adódott ez a lehetőség, szeretném a legjobban kihasználni.
Agyilag tényleg nem érted, hogy mit akarok! Ha besétálsz a közértbe, hogy kérsz 10dkg párizsit és utána azt mondják, hogy Te hülye neked 20dkg csülök kell, akkor mit válszolsz??
.
Ha nem vagy képes fókuszálni kérdére, akkor ne írjál!
Ezek szerint csak vered a tamtamot mert te nem olyan házimozit szeretnél ahol nagy méretek vannak. De akkor minek siránkozol, hogy kicsi az a TV amit vett? Ha nem akarsz megoldást akkor minek írod le a kínjaidat?
De ha nem lenne világos. Nagyméretű házimozira nem jó a TV. Erre van a házimozira fejlesztett projektor melyből ma már van 1080-as Full HD is. Eddig azon siránkoztál, hogy nem segítettek meg befürödtél aztán meg arra aki ötletet ad fröcsögsz. Ha nem vagy járatos ebben akkor írd azt és ne basztasd a másikat. Hidd el nem leszel kisebb senki szemébe ha leírod, hogy ehhez nem értek
Ember te most házimozit akarsz vagy csak vered itt a pampamot. Sajnálkozol, hogy nem elegendő az amit vettél mire én ajánlok egy olyan megoldást ami minden tekintetben kielégítené az igényeidet erre te elkezdesz megint fröcsögni. Inkább írd le, hogy bocs, de nem vagyok járatos ebben azt kész de ne fröcsögj.
"Szerinted ki az a marha aki a te javaslatodra lefesti a falat vagy vásznat ereget, de szerintem te még mindig nem érted:"