Keresés

Részletes keresés

thequo Creative Commons License 2001.08.29 0 0 3515
Mégegy az Internetto honlaprol.Eredj vissza oda és vitatkozzál.Ott a stilusodnak megfelelö a diszkuszio.Čn leirtam hogy nekem mit jelent az USA.Nekem ezt jelenti.Ha neked mást az a te dolgod.Kinek tudunk örvendezni az internetto honlaprol-?
Előzmény: halom (3513)
ropotop Creative Commons License 2001.08.29 0 0 3514
Kedves Mumu, Engem sok esetben rendre utasítottál, mert nem tetszett a használt stílusom. Nagyon kérlek, hogy mérjél egyforma mércével.
Már maga a topik címe is Amerikára és az amerikai népre nézve degradáló, de a szólásszabadság nevében elfogadom. Nem tudom ugyan akkor elfogadni a habzószáju amerikabashingot. Figyelmeztetlek, hogy ha ez nem felyezzödik be más eszközökhöz leszek kénytelen folyamodni. Elég volt!!!
Mérj egyforma mércével, s ha hagyod, hogy valakit, valakinek a hazáját az általad indított topikban piszkáljanak, provokáljanak, akkor add meg neki a lehetöségét - szó nélkül - hogy a rendelkezésére álló eszközökkel megvédje azt és álláspontját.

Igy lenne sportszerü.

halom Creative Commons License 2001.08.29 0 0 3513
Látod kis primitív parasztom, megint össze vissza beszélsz, mint a Nettón.
Rávezetlek:
Egyik pillanatban azt mondod nem jelent számodra semmit Amerika, a másikban meg azt, hogy egy csomó amarikai bohócot.

Most mondja meg nekem valaki, hogy hogyan lehet elmenni egy ilyen buta, balkáni, fajancsi mellett a nélül, hogy bele ne rúgjon az ember.
Én nem tudok.

Nekem - minden hibájával együtt - Amerika a hazám. Szeretem, tisztelem, s aki mocskolja annak velem gyülik meg a baja. Ez a fenti alak ezt a fajta hülye mindenlében kanál provokatív dumálást csinálja évek óta a Nettón. Most onnan kiútálták, jön ide mocskolódni.
Ennek Tito, meg Milosevics az istene, Vojvodína a menyország, pocskondiázza Magyatrországot is és a jelenlegi hazájáti Svédországot. Mit akar az ilyen itt?
Provokálni.

Előzmény: thequo (3511)
thequo Creative Commons License 2001.08.29 0 0 3512
Amikor fiatal voltam ,soha nem felejtem el amerikai turistákat vonszolgattak lent a tengerparton nagy pálmás ruhákba ingekbe ,de már a vonatban is volt egy csomo pálmás pasi akiket aztán ugyanugy vonszolgatott a turisztikai vezetö.Na akkor olyan ügyefogyottnak butának néztem öket,hiszen az a divatot amit ök vittek mi már rég eldobtuk.Hiszen mi inkább Párizs Roma fele kacsingattunk az öltözködésben.
Na meg a nagynéném aki az összes fogát kiszedte amikor hazajött és porcolánt tett mert szerinte igy nagyobb lesz odakint az imageja,stb stb.Ez mind nekem az átlagamerikai butaságát mutatta be.
Mint állam elismerem hogy a mese egészen más.
De az átlagamerikai az én szemembe maradt egy buta kauboj,.
Ennyit talán.Lehet hogy tévedek.
Előzmény: Mumu (3509)
thequo Creative Commons License 2001.08.29 0 0 3511
Nem tudom most mire gondoltál.A kérdés az volt hogy mit jelent neked az USA.Számomra semmit.Nem vágytam oda soha nem is megyek oda soha.Egy csomo amerikai bohocot.Ezt jelenti.Ennyi .Valakinek valamit jelent biztos.Aztán mostmár megyek is tovább.
Előzmény: Mumu (3509)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.08.29 0 0 3510
Tibor, -Social Security Fund will never be tapped.
Read my lips:-)))
Csak a demokratáknak most kevesebb pénzük van az észnélküli költekezéshez és mérgesek Bushra.
Előzmény: Tibor Arato (3505)
Mumu Creative Commons License 2001.08.29 0 0 3509
O.K.
A legtobb ember a nagy tekno ennek vagy annak az oldalan nem integralja eletebe a masik fel letet.Ez a tobbseg.
A topicba inkabb azzok irnak akiknek van egymashoz kozuk,orulnek vagy duhosek valamire a masik oldalon.
Előzmény: thequo (3508)
thequo Creative Commons License 2001.08.29 0 0 3508
Nekem semmi.Sohasem vágytam oda ki.Járt hozzánk a családba egy 56-ban kimenekült magyar az mesélte mi is az USA az egyszerü embernek.Ma Budapesten él .Hazaköltözött´.
Tehát számomra az USA egy nagy O-a.Čn is nekik aztán kvitt.
Mumu Creative Commons License 2001.08.29 0 0 3507
Innen nezve ,europaiaknak persze nem ez a problemank vele (ezt Ti erzitek) hanem az hogy nem tudjuk mikor szivjha vissza amit monbdott.
Javara meg azt irom:soha nem mutatta magat masnak mint ami.Mindig elmondta magarol sot egy kis onironiaval milyen.
A nep valasztotta meg.Most mar tudjuk, torvenyesen.
Kennedy de elotte mar Churchil (es talan elotte mas szamomra ismeretlen) mondta ): "Minden nep olyan vezetot kap akit megerdemel.."
En nem fogalmaznek ilyen erosen.Es foleg nem vennenek benneteket ebbe a dologba mint okot bele.
De igy van,ez az igazsag.
Nem csak nalatok.
rigojanos Creative Commons License 2001.08.28 0 0 3506
A neve mar beletartozik az obszcen szavak kategoriajaba, hoggy nem mered leirni? :)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.28 0 0 3505
Read my lips; Mart megint okoskodik. Nem eset messze a fatol. A nyugdij alap megint veszelyben van.
Az ijesztegetesnek ugylatszik sohasem lesz vege.

Az ujsag tele van ma reggel ezzel a hirrel. "Social Security funds must be tapped"

Feleljetek erre akik nyaltok B...-nak.

"T"

Mumu Creative Commons License 2001.08.26 0 0 3504
Pedig erdekes lenne latni hogy neztel ki egyhetes korodba.
Jo.Persze vicc.
Orom olvasni egy ellagyult nagypapa sorait..
Előzmény: ropotop (3503)
ropotop Creative Commons License 2001.08.25 0 0 3503
Köszönöm kérdésed, máris egy igazi lady ( a papája szerint).
Kép van, csak ide nem hiszem, hogy fel tudom tenni. Meg aztán egy hetes baby, az egy hetes baby... még ha rám hasonlít. is:)
Előzmény: schgy (3502)
schgy Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3502
Szervusz!
Az előző hozzászólásom szólt arról, hogy velük beszéltem, miután a tippet általánosságban (mert még nem tudta az állam+megye-adatokat) halom említette.
Ugyanezt a WEB-oldalt találtam meg én is, és ezt a telefonszámot hívtam, ahol megadtak egy másikat, ahol még ráadásul magyarul is beszélő ügyintézőre akadtam, bár mire ez a tény kiderült, már tisztáztuk a lehetőségeket vele.
Viszont már egy nap eltelt a két hétből, amit a PCP nevével ellátott biztosítási kártyára kell várni (amúgy meg a két hetet errefelé csak mondják, mert kb. a 8.-9. napon kapom meg az újabb verziókat). Meg aztán elvben addig is igaz, hogy ha nagyon gyorsan el kellene intézni, akkor x idő múlva a biztosító visszafizetné a pénz 90%-át. Persze nyilván megint rosszul tölteném ki előszörre a claim-et és ezért megint nem menne egyszerűen a dolog nekem, de végül is mindenki mindent első alkalommal először csinál.
Hogy van az unoka? Lesz-e fotó róla?
schgy

Előzmény: ropotop (3500)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3501
Ahha!
Előzmény: ropotop (3500)
ropotop Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3500
Middlesex County
Health Dept.

Childhood Immunization Program

This unique initiative is funded by the Middlesex County Children's Health Commission. Through active outreach, children age 2 month through high school are identified for assessment of immunization status. Those found deficient are offered immunizations at no charge. Case management services ensure linkages to medical care in the community and reminds clients when immunizations are due. School age children through 12th grade will be immunized according to school requirements (NJS Ch. 14). For more information, call (732) 745-4626

Immunization Clinics

A community based program providing imunizations to all children, including school-age children. The clinics are scheduled several times a year through school-age children. The Clinics are scheduled several times a year throughout the county. Immunizations are provided free of charge. Current immunization record must be presented.

The division also audits immunization records of community pre-schools, day care centers, and public and private schools to ensure compliance to state mandates. The audits are performed according to state quidelines.
For more information, call (732) 745-3100

schgy Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3499
Az INS-re nem is akarok várni. Sokkal egyszerűbb hazamenni végül is, még akkor is, ha nem öröm, hogy a picit is újra meg kell repültetni. No meg most egyszerőűbb, mint jövőre, mert akkor rögtön új vízumot is kellene csináltatni otthon, amit így pl. el lehet kerülni (a státuszom meg úgy is jó tovább).
Ez kicsit olyan, mint anno Oroszországban, amikor az adminisztráció egyszerűsítése miatt 3-4 havonta át kellet lépnem az orosz határt. Akkor is mindíg "szörnyen szomorú" voltam, hogy haza kellett mennem.
Az INS biztos nem rossz, mert ha generálnak maguknak, vagy nekik plusz munkát, mint mostanában történt az immigrációs amnesztiával, akkor természetes, hogy nem mehet olyan flottul a dolog, mint általában. Az egyedüli, aki személyesen pupák, az a határon szolgálatot teljesítő ember, aki nem nézte meg rendesen a vízumot a srácok útlevelében, mielőtt pecsételt. Neki munkaköri kötelessége lett volna odafigyelnie. Ennyi erővel akármi mást is elnézhetett volna.
schgy
Előzmény: Törölt nick (3493)
schgy Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3498
Szia.
New Jersey és Middlesex.
A tipped alapján, amiért köszönetem egyébként, megkerestem a helyi Middlesex Health Departament-et, ahol az öthónapos gyereknek októberre tudtak volna dátumot adni (az idősebbnek akár holnapra is, de neki nem kell semmi oltás mostanában). Az állami meg a lakóhelyszerintinek adta meg a telefonszámát, tehát ugyanazt tudta ajánlani. Addig azért, remélem, a biztosítóval is zöld ágra lehet vergődni.
Az viszont tény, hogy mindenki először, ha esetleg nyelvismerettel is, de mindenképpen helyismeret nélkül érkezik más országba. Ezért emlegettem Ropotop újdonsült unokáját, akinek ilyen problémái biztosan nincsenek, de a másik oldalról is igaz az, hogy a 2000-es év az részben arról szólt, hogy egy Magyarországra költözött amerikai ismerősömet kellet menedzselnem, mert valahogy ő meg oda jött helyismeret (sőt nyelvismeret, bár eredetileg magyarok a szülei) nélkül. No meg a feleségem bevezetése Magyarország "rejtelmeibe", valamint a saját oroszországi helyismeretem hiánya 21 évvel ezelőttről szintén létező emlékeim (mondjuk, miután a 21 évből 17-et ott töltöttem, a végefelé nem voltak igazi gondok persze).
Amúgy sültgalambért igen szívesen fizetek :-)
schgy
Előzmény: halom (3494)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3497
Akkor ti talalkoztatok ????
En ismerem a masik Csulkot; Mart gyerekkora ota ezen a neven ismerik baratai. En nem emlekszem a nagy betukre.
Előzmény: Csülök (3496)
Csülök Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3496
Hát én, én vagyok, a másik meg a másik. Különben a másik az nem is Csülök, aki én vagyok, hanem CSÜLÖK csupa nagybetűvel, aki meg ő. Ez egyértelmű, nem? :)

Előzmény: Tibor Arato (3485)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3495
En nem mondtam, hogy nincs igazad. Reges regen en is kihasznaltam ezt az alkalmat. De most mart van csaladi orvosom.
Szoval te menj a feneben paloc.
Előzmény: Törölt nick (3492)
halom Creative Commons License 2001.08.24 0 0 3494
Nem tünik ki, hogy melyik állam melyik countyjában laksz.

A Yahoon a "free immunization US" -re 38000 return jött.
A "free immunization clincs" -re csak 8500.

Valakik téged valahol marhára elküldtek az erdöbe.
Nem kellett volna hagynod.
(Ha hagyod magad Istenke nem segít ám.)

Mint másoknál is, idejönnek majdnem nyeltudás nélkül, helyiismert nélkül, aztán mikor senki sem vezeti öket mint a szocializmusban, akkor rínak mint a szopómalac.

Ez legyen neked Amerika. :)

Hivd fel az államos Health Dept.-ját és kérdezd meg, hogy hol van legközelebb immunization for 5 hónapos lurkónak.
Vagy hívd fel a countydnál ugyan azt a dept.

Tanuld meg, hogy az USA-ban még a sültgalambért is fizetni kell, de az immunizálásért nem.
Donationt (adományt) viszont elfogadnak.
Én is.

Előzmény: schgy (3490)
Tiborcsik Creative Commons License 2001.08.23 0 0 3491
Ez tecc, köszi. Schgy, te egy arany ember vagy.
Előzmény: schgy (3490)
schgy Creative Commons License 2001.08.23 0 0 3490
Ez van, de nem vagyok sem amerikai állampolgár sem eléggé keveset kereső ahhoz, hogy szociális szolgáltatásként járjon.
Egyébként meg végül is mindegy, mert az iskolától még messze jár egy 5 hónapos gyerek, addigra meg valószínüleg úgy is visszamegyünk.
Engem egyébként nem zavar annyira ez sem, mert tudom, hogy ahol adminisztráció van, ott hibázhatnak, meg végül is, szerencsére nem arról van szó, hogy beteg, hanem az oltásokról, amit pl. azért is szoktak halasztani, ha náthás a gyerek (tehát halasztható). Inkább a feleségem nyűgös, pedig Oroszországban sokszor azért nem kap időben oltást a gyerek, mert nincs épp kéznél az oltóanyag (ami azért sokkal rosszabb dolog). De úgy látszik hozzászokott ahhoz, hogy Magyarországon milyen egyszerű volt az egész. :-)
Egyébként meg nyilván olyankor célszerűbb az átköltözést megejteni, amikor nincsenek éppen változások a családban, mert szerintem a hibák zömét az okozza, hogy nem a szokásos vonalon kell eljárnia az ügyintézőnek. Gondolom pl. Ropotop újdonsült unokájának nyolcadannyi gondja sincs a papírjaival, mint nekünk.
Sokszor arra épít az ügyintézés itt, hogy nekem tudnom kell mik a lehetőségeim, amit nyilván tudnék is, ha már több tíz éve lennék itt, vagy "felfogadnék" egy helyi ügyintézőt. Ebből a két feltételből viszont egy sem teljesül. így viszont minden papírozás abból áll, hogy miután egy lépést előrehalad a dolog, a következő lépcsőn ismét kisiklik, mert én nem tudom, hogy azt is rögtön el lehetne intézni (sőt azt sem, hogy van következő lépés), ő meg, miután én nem kérdeztem rá, nem mondja.
Konkrétan a biztosításnál, a cégnél kitöltetik az igénylést, de nem szólnak, hogy ha nincs még SSN-számom, akkor csak fél évre kötik meg (mert azalatt úgy is lesz, különösen, hogy a fizetésem miatt amúgy is rögtön kell), ezzel szemben mikor megkapják a számot (kb. 2 nappal késóbb), akkor ugyanazokkal a dátumokkal kötnek még egy szerződést már az új SSN-számom szerint (ez hiba, mertelvben a szerződésem időtartamára kellet volna tenniük, de nem figyeltek, viszont normális esetben az embereknek van SSN-számuk, tehát rögtön jó biztosítást csinálnak, így nem is tudják ezt a hibát elkövetni). Ezért volt egyszerre két biztosításom fél évig az egy db egyéves helyett. Most az maradt ki, hogy elfelejtettek szólni, hogy amennyiben a családi orvos számát nem írom be a nyomtatványba, akkor ezt külön meg kell igényelni, mint szerződésváltoztatást és ennek az ügyintézése tart 2 hétig (erről nem szólt sem az orvos, sem az orvos titkárnője, sem az egyetemi ügyintézők, mert szerintük ez természetes, én meg nem kérdeztem rá külön, mert azt sem tudtam, hogy számuk is van).
Szóval ezért gondolom, hogy a probléma természetes, ezért nem vezet ahhoz, hogy emiatt rossz véleményem legyen Amerikáról, viszont emiatt tartozik hozzá a véleményemhez Amerikáról az, hogy elég rendes bürokratikus apparátus van errefelé is, ami ugyanolyan nehézkesen működik a nem szokásos esetekben, mint máshol.
Egyébként az is igaz, hogy próbálnak segíteni is ezen mindenféle írott (meg internetes) tájékoztatóval, amikben minden le van írva, de a dolgok természete miatt ezek vagy tartalmazzák a nem szokásos dolgokat és olvashatatlan kásaheggyé növekszenek, vagy nem, akkor meg nincs benne pl. az, hogyan lehet kijavítani pl. a srácok Iü94-es papírján a pecsétet ( a határőr a J-2-es vízumuk ellenére mint turistákat léptette be őket, mert anyámmal jöttek, aki nem beszél angolul, viszont neki tényleg turistavízuma van). Az eddigi megoldási javaslatok erre a következőek voltak:
1./ lehet kérvényezni a helyi INS-ben a javítást, amire ugyan belátható időn belül nem válaszolnak (most egy hasonló esetben az egyetem egyik diákjának kb. 1 éve és 3 hónapja van bent papírja), de persze legalább lehet hivatkozni rá, gond esetén,
2./ Még az I-94 lejárta előtt haza kell ugrani Magyarországra, meg vissza és jobban odafigyelni, hogy most jó pecsétet üssenek be. Ez ugye pénzbe is kerül (és már megint más hibáját kellene az én pénzemen javítani), meg nem is szivesen repültetném meg csak ezért ismét a már említett 5 hónapos srácot.
3./ Megkeresni valakit ott, ahol belépett (a JFK-n?) és rávenni, hogy kijavítsa, mert egyébként a szituáció evidens (nincs másféle USA-vízumja, tehát semmiképpen nem léphetett volna be turistaként). Ja, és ügyintézni személyesen kell, tehát legyen velem az öthónapos Tóni is (következésképpen az anyja is, mint tejforrás, mert nem hiszem, hogy ez a kis "túra" lezajlik a két etetés között rendelkezésre álló 2-3 óra alatt).
schgy

Előzmény: Törölt nick (3487)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.08.23 0 0 3489
Na na, azért te is kell tudjad, hogy ez nem egészen igy megy.
Ne probálj félreérthetö informáciokat közzé tenni.
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.23 0 0 3488
Te okos vagy, megkeresed az ingyen helyeket.
Van csaladi orvosod?
schgy Creative Commons License 2001.08.23 0 0 3486
Folytatódik az egészségügyi játszma. :-) és :-(.
A bocsánatkérések eredményeként megjöttek az újabb biztosítási kártyáink. :-)
Természetesen(?) megint hibásan. :-(
Ma veszekedtem egy kicsit a biztosítóval (ez új jelenség, eddig a munkaadómnál hibázgattak, most ők már nem, tehát a következő lehetséges hely a biztosító adminisztrációja volt, akik lelkiismeretesen hibáztak is).
Eredmény: újabb bocsánatkérés :-) + két hét az papírmunkára (vagyis amíg átverik a nyilvántartásukon az elgépelt azonosító javított (remélem nem csak javított, de jó is) változatát) :-(.
No de sebaj! Végsősoron a 4-hónaposan esedékes oltásokat 6-hónaposan is meg lehet kapni.
Persze fizetni is lehetne, de nem szeretnék csak azért fizetni, mert valaki(k) más(ok) csapnivaló munkát végeztek.
schgy

Előzmény: Tibor Arato (3484)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.23 0 0 3485
Te melyik Csulok vagy? Mert 2van beloletek.
Előzmény: Csülök (3483)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.23 0 0 3484
Nem hiszem, hogy orokre eltud bujni Mumu.
Most felnek, hogy mast is meggyilkol, mert veszelyes ember.
Előzmény: Mumu (3479)
Csülök Creative Commons License 2001.08.23 0 0 3483
Na tessék, még okos is! :)
Bocs.
Előzmény: ropotop (3482)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!