Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Bocs,hogy belekukkolok, de erről jut eszembe:mennyi egy hasonló átmérőjü LCD és plazma tv fogyasztása? Mert ezt valahogy sehol sem tüntetik fel. Más: Régen jártam hiperekben,így nem tudom, hogy a régi fajta tv-ket azért lehet még kapni? Megint más: Tudtok ajánlani egy olyan könyvet, amiben benne vannak a mai elektronikai cuccok leírása,működése, mit jelent az a rengeteg betű egy hirdetési újságban mobil, kamera, stb esetén.Sok esetben még magát a készüléket sem tudom, hogy mire is jó:-(( Na jó, nem vagyok éppen fiatal korosztály, nyilván emiatt van ez.Ha tudtok ilyen könyvesboltot, ahol inkább vannak,lehetnek ilyen könyvek.A Bartók B.-utcai bolt éppen megszünt, ami nekem útba esne. Kösz a választ előre is.
Mivel elfogadott nézet, hogy a plazma jobb a kábeltévére (hasonló árfekvésben). Én a te helyedben egy 94cm-es plazmát választanék. Kizárásos alapon panasonic. A 397-es hozzászólásban irta egy kolléga hogy most vette 192e.-ért a 106cm-es változatát(42PV7). Hátránya az LCD-vel szemben a magasabb áramfelvétel. Ha mégis egy 82-es LCD-t választol szerintem a hasonló képminőség eléréséhez szintén ki kell adnod ezt az összeget, de valószínűleg egy több szolgáltatást nyújtó készüléket fogsz kapni mivel a PV7 a Pana. "leggyengébb" felszereltségű változata. Bármit is veszel nézd meg valami analóg jelen is az üzletben, ne engedd hogy megtévesszenek a HD demók.
kábeltévé,és dvd,futna rajta vegyesen. pc,re nem fogom kötni az biztos szeretem ha éles a kép,talán picit erősebben szaturált(footbalt,autóversenyt nem nagyon nézek,inkább természetfilmeket,vigjátékokat)--nem tudom ez számit-e ezeknél a tv-k nél Az a legnagyobb baj hogy nincsen rá több 100000-ezrem:( az ár 110000-max200000(akkor már adósodom és az nem egészséges két kis gyermek mellett!!)
Szervusztok,új vagyok itt nálatok,de kérdeznék tőletek egy "nagyot":) a hálószobánkba keresünk tévét a párommal,és hát LCD-tv felé kacsintgatunk... kérdéseim a következők lennének: 1---kb 2-2,5-méterről néznénk a tv-t--ehhez mekkora méretű tv lenne az ideális??? 2---nem vagyunk milliomosok:(,tudnátok-e ajánlani valami megfizethető áru darabot amit érdemes megvenni,mert a képe mégse Sz@r??? 3---hol lenne érdemes megvenni,Budapesten???
Külön felhívom a figyelmedet a 308. és 308/A §-ra. A tv igencsak tartós használatra rendelt cikk, tehát a szavatossága 3 év. A 308/A § (2) bekezdése szerint a fogyasztói szerződésben rövidebb határidőt kikötni semmis. Ezt sztem úgy is lehet értelmezni, hogy a szavatossággal kapcsolatban megillet az elállás joga, mert javítás és csere sem jöhet szóba. Így még a biztosításra kifizetett összeg is visszajárhat, mert a szerződéstől való elállás az eredeti állapot visszaállítását jelenti. (Szerintem, de én nem vagyok jogász. Esetleg menj el a József körútra - ha pesti vagy -, a volt Fogyasztóvédelmi Felügyelőségre, most Fogyasztóvédelmi Hatóság. Vidéken is vannak kirendeltésgeik.)
Ez az okoskodás is helytálló lehet. A szavatosság nem 1 év, az a kötelező jótállás. Jótállás esetén a kötelezettnek (kereskedő, szervíz) kell bizonyítania, ha nem esik a hatálya alá, pl. külső behatás, elemi kár, stb. esetén. Szavatosság 3 év, és a vásárlónak kell bizonyítania a gyári hibát. Itt szerencséd van, mert a szervíz eleve bizonyította, hogy nem javítható. A biztosítás nem hozhat rosszabb helyzetbe, mint amilyenbe a szerződés/vásárlás alapján kerülnél bioztosítás nélkül! Ez igen lényeges!
ennek tükrében már a biztosítóval kell rendeznem a dolgokat.
Válltig állítják, hogy a szerződés szerint csak cserét tudnak nyújtani, de azt természetesen ugyanolyan paraméterkben teljesítik is, viszont nekem 27"os a tv-m a piacon meg 26" van leginkább de azt nem fogadnám el, nagyobb meg már a 32"-os van, de az viszont nem jön ki az vételi árból. így megegyezhetünk a pénzvisszafizetésben.:-)
Szerintem ez nem a biztosítós út. Ha 2 évesen nem javítható, akkor az szavatosság. Ebben az esetben mindegy, volt-e biztosítva. Ha pedig szavatosság, akkor elállhatsz a szerződéstől. Én azért megkérdezném a szervízt, hogy fizetős javítás esetén meg tudnák-e csinálni. Lehet, hogy érdekes választ kapnál...
Nem kell velük foglakozni írjákle, hogy nem javítható. Utána írjad le, hogy Te kérted a készülék árának visszatérítését és írják rá, hogy ők ezt nem adják vissza. Ha ráakarják írni írni, hogy adnak cserekészüléket, írják, de Te akkor azt is írd oda, hogy köszönöd szépen enm kéred. Szerintem mire a végére érsz megkapod a pénzed!
Azt mondják, hogy a cseretermék az egyetlen út. Ez a rendszer.
Valószínűleg le fogom őket ugatni, de ha csak a pereskedég marad, akkor hagyom a vérbe.
Arra gondoltam, hogy amikor az EWben átveszem az új tv-t egy új számlával v. blokkal 3 napon belül vissza lehet vinni, hogy nekem mégsem ez kell, és akkor majd ráfizetek ami tetszik.
Ha leírták, hogy nem javítható, akkor Te visszkérheted a pénzed. Állítsanak ki egy igazolást és kész. Nem vagy köteles ugyanolyan készüléket átvenni. Persze így próbálkoznak, mivel számukra ez a legolcsóbb!
ismeritek ezt a termékbiztosítósdit ami megy a nagyoknál?
két éve vettem egy 27"os Orion LCD tv-t aminek most elszállt a tápja. a készülék nem javítható, gondoltam tök jó, mert ráfizetek és veszek egy nagyobbat.
Kiderült hogy nem tudok mert csak csere lehet azonos paraméterekkel rendelkező készülékre amit az EW ajánl majd a biztosítónak.
Ez tök gáz. most valahogy el kellene bizniszelnem azt amit számlával zsír újonnan kapok.
Nincs ötletetek, mit lehet csinálni ilyen esetben?
Kb négy évvel ezelött láttam, hogy egy LG 150cm-es készüléket 6 milláért. Akkor azt mondtam, hogy nekem csak akkor lesz lapos TV-m, ha értelmes méretben 400eFt álá viszik. Nem is foglalkoztam a kérdéssel négy évig mígnem szeptemberben bedobtak hozzánk egy MM újságot. Ott láttam, hogy már sokan 400eft alatt vannak. Elsétéltam az MM-be és szintén láttam egy 150cm-es LG-t csak már 1 milláért. Ennél nagyobbat talán csak pc-k esnek, de azt gondolom, hogy a mostani 600eFt készülékek fél év múlva szintén 400eFt-t érnek. Ha padig nincs más akkor következő Karácsonykor ismét nekifutok a kérdésnek.
Viszont a 127cm-es LCD-k ára is 500.000Ft körül van. Plazmában meg az olcsóbb 127cm-es változatok felbontása nem 1920x1080. Mivel nyakunkon az 1080-as HD (kamerából már elérhető áron kapható jó pár gyártó terméke valamint van már blu ray is) ekkora méretben már igencsak érdemes elgondolkodni, hogy 1-2 év és a mostani SD helyett már 1080-as HD tartalmat is szeretnél nézni. Ekkor meg a fejedet fogod verni a falba, hogy miért nem Full HD-t vettél.
Én a helyedbe most még megtartanám a jelenlegi 106cm-es TV-t és majd jövőre vennék egy 127cm vagy nagyobb 1920x1080 felbontású plazmát.
Nálam ez a 400eFt egy lélekteni határ. Ha többet kérnek érte, akkor akkor sem érdekel, ha mosogatni és porszívózni is tud. Ha ennyi pénzből nem oldaható meg, akkor inkább nem veszek.
Azok az adatok a normál tv felbontásra vonatkoztak (lehet, hogy 4x-es is elég, de ez nem sokat befolyásol). Ha ugyanúgy elsősorban tv-t nézel, akkor az alapszabály most is ez, mert így látod a képet élesnek.
A legrégebbi tv-knél (ff) még a sorok is látszottak, így közelebbről nézve az is zavaró volt, kellemetlen a szemnek. A modern technika sokkal kisebb pixelméret mellett dolgozik, ezért ha megnézel közelről egy LCD-t vagy plazmát, az oldalmérethez képest sokkal kisebb pontokból épül fel a kép. Ha a tv képet ugyanolyan élesnek akarod látni, akkor ezt is a képátló 4-5-szöröséről kell nézni. Viszont ha közelebb mész, akkor csak némileg életlenebbnek látod, de a sorok nem zavarnak. Ebből a szempontból csak a méret számít, lényegében mindegy, hogy plazma vagy LCD.
Ha nagyobb felbontású - HD - műsoranyagot és lejátszót használsz, akkor a nézési távolság csökkenthető, a képet ugyanúgy élesnek fogod látni.
Sziasztok ! Ha jól emlékszem, akkor a régi tv-knél a képátló 5 x-sénél kellett nézni az adást.Ez a digiknél mennyi? Vagy ez függvénye a felbontásnak? Mert logikus lenne. És ezen a téren van különbség a plazma és az LCD között?És miért éri meg valakinek ha 127 centiset vesz,amit 5 méterről kell nézni,miközben egy 92 centiset ha 3,5 méterről néz, akkor kb. ugyanazt látja? Bocs a sok kérdésért, de tök hülye vagyok az ilyesmikhez:-(
Hosszas tépelődés után egy Samsung Sonoma LE 40 S62 B (1366 x 768, 3000:1, 240.000,- Ft) mellett döntöttünk, másnap visszamentünk érte, de addigra elvitték.
A srác a Metroban mondta, hogy miért nem vesszük meg a Panasonic TH-42 PV 7 készüléket. Ma jött belőle három, egyet már elvittek, egyet lefoglaltak. Levette az emeletről, megnéztük. 1024 x 768, 8000:1, 240.000,- Ft
Megvettük, kaptunk 20% kedvezményt egy kupon miatt. Ideadták 192.000,- ért. Bruttó.
Szerintem jól döntöttünk, jóllehet tudom, hogy léteznek ennél jobb készülékek. Például a felbontása miatt.
Plazmát vettünk, nem lcd-t végül. Elolvastam a topik elején ajánlott panasonic leírást a kettő összehasonlításáról, ez megerősített benne, hogy nem döntöttem rosszul, persze a Panasonictól olvasni Panasonic kritikát, meglehetősen csali, szóval ha valakinek van valami hozzáfűznivalója a fentiekhez, kérem jelezze. előre is köszönöm.
De ha megelégszel a kisebb típussal akkor a 127cm (TH-50PY70P) Panasonic Viera mely szintén Full HD. Persze itt csak 5000:1 a kontrasztarány (a PY700 sorozatnál 10000:1). Viszont itt a több ablakos üzemmódból csak PAT van ( a PY700 sorozatnál van PAT, PAP, PIP).