Ja csak nem minden munkaado kepes a 401K-t megadni es akkor mi van.
Hala Isten nekem van 401K-em mert egy nagy cegnek dolgoztam.
Abban igazad van Pestike, hogy a betegseg biztositast kell riformolni. Sajnos ebben a honapban megyek Medicare-re.
Azert sajnos, mert idaig az orvossagaim ingyen voltak.
Igazad van de ne felejtsd el hogy koztunk kulonbozo celal hasznalo nettesek vannak:akik masnak szeretnek mutatni magukat mint amilyenek sot egymasal es kepesek vitatkozni ezek vagy betegek vagy eppen ellenkezoleg produktiv egyenek,velunk jatszak el a szinhazba valo darabjukat.Vannak agreszivek akik itt szemelytelenul es az anonimitas es az elerhetetlenseg biztonsagaban kiadhatjak agresszivitasukat amelyet a realis eletbe kulonbbozo okoknal fogva nem tudnak.Vannak versenyzok:intelektualis bodykulturnyikok akik itt adnak maguknak zsuripontokat es aztan megnyugtatva magukat kicsit felerositik lenyuket a kinti eletre es vannak misszionariusok is akik koteleseguknek tartjak az ok altaluk valasztott utat mint peldat bemutatni hozza onigazolaskeppen ujabb csatlakozokat szerezni...
Igy van ez a netten.
A legnagyobb moaszatolas a politikai de meglep talan,a vallasi topicokban van,ott ahol mindenki Jezus es a szeretett neveben ir es ismeri a csalhatatlan es egyeduli utat Hozza...
Amit a topicban ressztvevok magatartasarol irsz azzal teljesen egyettertek.
Eppen ez az amiert nem ertem a szemelyes megjegyzeseidet.Ugy latszik,bar tobbszor probaltam egyeniteni koztunk nem mukodik a chemia.Istenem.
Ami neked szirupos meg rendreutasitas masoknak emberszereto , targyilagos es vitakepes.Valoszinuleg termeszeted nem turi a kritikat az enberi kozelseget,errol nem tehetek.Ezt en sajnalom de nem az en dolgom.
Ha nem birod a stilusomat ,tegyel ugy mintahogy itt egyaltalan lehet:ne vegyel eszre sot megteheted hogy nem veszel resszt a beszelgetesekben.De en nem ajanlom.Nem tudom mennyit tudsz a dialektikus ellenmondasokrol (ez ugyan Hegel,de nem marxizmus,ok csak atvettek a felfedezest)de a kulonsegekbol azok egyeztetesebol szuletnek a valodi intelektualis termekek..
Hogy szeretik vagy nem a kerdes felteveset (egyesek ,altalaban a nem toleransak ,a tulzoak nem birjak az objektivitast)azt megmutatja a hozzaszolasok szama:eddig tobb mint HAROMESFELEZER(benne a tieidel is)...
5 éve takarékoskodom nyugdijalapba.Most jelenleg 30% al kevesebbet ér a pénzem.Ha azt a pénzt Magyarországon telekbe lakásba fektetem be ma 5-ét éri.
Most jelen pillanatban a Vajdaságban épitek.Ugy látom biztosabb mint a tözsde.
A tözsdének ez a tulajdonsága, hol fent, hol lent.
De egy biztos, - soha nem maradt lent!
De gondolj bele. Ha a te esetedet vesszük, és valaki 40 évi munka után, a befektetett pénzének 30-35%-t elvesztette (papiron), - ez egy aránylag kevés, és per-pillanat veszteség ahhoz képest, amit az a pénz az elmult 40 év alatt keresett.
Tehát szerintem a illetö nyugdijas éveinek minöségét nem fogja befolyásolni különösebben drasztikusan ez az esés, mivel nincs szüksége egyszerre a teljes összegre.
És az a pénz továbbra is "keresni" fog, mert ö csak egy kis részét veszi ki havonként.
És -tapasztalat szerint - közben a tözsde is ujra fel fog menni.
Különben én csak azt akartam mondani, hogy a következö generácio nyugdijasainak a többsége, már nem a Social Security-re fogja épiteni a nyugdijas éveinek a kényelmét.
Ma már nagyon sok lehetöség közül lehet választani, és mindegyik "fájdalom mentes", mivel azt a kis összeget már eleve levonják, tehát amit nem ismerünk az nem hiányzik:-)))
Eloszor is te altalanosan feltetelezted, hogy a most felnovo generaciok a nyugdijalapra, illetve a megsporolt penzukre hagyatkoznak majd nyugdijas eveik alatt. A statisztikak szerint, nagyon minimalis azoknak a szama, aki sporolnak, es felretesznek. A 401K a gazdasag eppen akkori helyzetehez igazodik. Sok ismeroso, akik 10-15 eve dolgoznak, es folyamattosan megy a penzuke az alapba, 30-35 szazalekat elvesztettek az utobbi nehany honap alatt.
rigo, nem értem miröl beszélsz.
A 401K és hasonlo privát nyugdijas terveknek semmi közük nincs ahhoz, hogy valaki mennyit keres.
Elkezdesz sporolni mindjárt a legelsö fizetésednél, vállalod mondjuk a fizetésed 1-2%-t félretenni, amit a vállalat levon a keresetedböl, és a te utasitásod szerint befektet egy alapba.
Ma már egyre több helyen meg is toldják ezt az 1-2%-t, (maximum 5% lehet) az összeg 50 vagy 100%-val mielött befektetik neked.
Ez az összeg aztán a 40 év alatt amig mondjuk dolgozol, észrevétlenül egy gyönyörü nagy összeggé dagad, ami a te nyugdij alapod lesz.
Ebböl veszed majd ki nyugdijas korodban havonként azt összeget, amiböl kényelmesen tudsz majd élni.
Tehát ez nem a kiváltságosaknak lett kitalálva, hanem az átlag embereknek.
Hat ez a bajom az internet szemelytelensegevel. Valaki felreert valamit, vagy testbeszed hianyaban maskepp interpretal egy mondatot, es ugy erzi nem hagyhatja szo nelkul, vagy meg kell vedenie magat. Ezt persze tamadassal teszi, es mar el is indult egy sardobalos vita. Ok nelkul.
Ez nagyon meresz altalanositas(Bush-tol fuggetlenul). Az amerikaiak viszonylag elenyeszo szazaleka az, akinek sikerult ugy megszednie magat az elmult nehany evben (legyen az karrier vagy tozsde), hogy arra hagyatkozhasson nyugdijas evei alatt...
A ma felnövö nemzedéknek már nem a Social Security lesz az a nyugdij amiböl meg kell majd éljenek.
Már ma is sokaknak csak egy kiegészitö összeg ez, - a 401K és egyébb privát nyugdij alaphoz.
Inkább csak a nyugdijasokat fedezö betegségbiztositás az amit meg kell reformálni egy kicsit.
Kivancsi vagyok honnan jon majd az a $9 billion a tobbi eloirt programokra, ha nem a Social Security Trust Fund-bol.
Na de majd meglatjuk, kesob, hogy hogyan fogja kezelni mind ket haz a deficit-et.
Idaig az ado csokentes nem segitet economy-n.
En nem izgulok az en nyugdijamert, de mi lesz veletek fiatalok a jovoben ha alandoan jatszogatnak a politikusok a nyugdij alappal.
Gore-nak volt esze, elosszor a deficit-et akarta alacsonyittani. Az biztos segitet volna az economy-n.
Akarhol van a nyugdijalapunk, konnyu hozzanyulni. De a penzzel a Kongresszus gazdalkodik, nem az elnok. Nem hiszem, hogy Gore jobb elnok lett volna, mint Bushbaby idaig. Szomoru, hogy ez volt a valasztek! Az amerikai gazdasagot tartos recessziobol ezidaig csak egy dolog huzta ki mindig. Ugy tudod, mi az? Sajnos, nem a globalizacio.
Mumu, ezt a fellengzös, szirupos, atyáskodoan rendereutasito hangot nagyon nehéz megemészteni.
MI NEKED AMERIKA - ezt a cimet te vitának szántad??
Szerintem ez egy kérdés, amire feleleteket várhatsz olyan emberektöl akik az életükben igy vagy ugy, valami tapasztalatot szereztek ebben a témában.
Élö példa erre schgy.
Itt él, és hol csodákozik, hol megdöbben, hol örül, hol bosszankodik, stb.
Ezek az ö tapasztalati. Nem vita téma, csak közli mint érdeksséget egy másik országbol.
Akinek tetszik, esetleg kiprobálhatja, - akinek nem, hát az nem jön ide.
Nem vagyunk egyformák. Éppen ezért ez a topic arra kellene jó legyen, hogy megismerjük egymást.
De te fel vagy akadva a vitán. Muszály kritizálj, itélkezz, vagy rendreutasits.
Mindent elkövetsz, hogy tönkre tedd a saját topicodat.
Sajnálom.
Mindig vissza johetsz ha azt gondolod,csak ne hidd mindig hogy ami nem olyan mint Te kepzeled az mind rossz.Ezt szivembol mondom,konyebben elnel ha nem latnal mindig magad korul ellensegeket.
Off...
Elleneim azt tejesztik, hogy ropotop és halom ugyan az. Nem mintha ennek jelentösége lenne, ezért eddig nem is nyilatkoztam ebben a kérdésben, de itt kell elmondanom, hogy Ropotop Ragikával azonos, halom a család egy - hazajáró -tagja,( a relationship-et nem kívánom itt senki orrára kötni) akivel sok dologban egyet értek és sok dologban nem.
A topikról leírtak jó lenne ha megfelelnének a valóságnak, de - mint ahogy ezt halommal sokszorosan átbeszéltük (össze is vesztünk) - erröl itt szó sincs. Az itt elhangzottak szubjektív torzításai a valóságnak, ami a topik értékét erösen kétségessé teszi. Igy a továbbakban nem hagyom magamat provokálni, s sajnálattal elállok a topik látogatásától.
Halom nagykorú, igy nem tudok érte garanciát vállalni.
Good luck.
Ragika alias ropotop
Kedves halom,ropotop,Ragika.
En azt hiszem hogy pont a demokracia orszagabol,annak hivekent nem alhatsz e dologhoz igy hozza.
Termeszetesen jogod van ,meg hozza vehemenciaval egy mast velemenyt tukrozni es azt kelo tisztelettel a masikal szembe elo is adni.
Ez itt nem egy kuzdoter hanem VITA -forum.A vita egymasal nem egyezo ervek megvitatasat jelentik,ugy hogy az elso es pedig amerikai elvnek megfelelo premise-t elfogadsz:mindenkinek joga van a sajat velemenyevel.
Ha nem vagy idegbajos akkor nem hiszed rola hogy osszeeskuvo,ellenseg,rosszakaratu,hanem azt egyszeruen hogy mast keovisel mint Te.
Ez a topic mar ugyis szuletett hogy mindenki a sajat velemenyet teljesen szubjektiven mondja ,ezzert a cime MI NEKED (tehat nem mi az altalanos elfogadott velemeny,hanem az ove,a hozzaszoloe)Amerika.Ezzel minden szerkeszto azt a munkavarianst koveti ,hogy a sok egymasal egyet vagy ellentmondo velemenybol ,egy kaleidoszkop lesz ,kialakul egy kep,menyire sokretu,menyire varians valamirol a tarsasag kepe,peldaul Amerikarol.Nagyjabol tukrozi az itt megfordulok onkepet is.
A felreertesek ott kezdodnek mikor ezt itt valami kuzdoternek tartjak,valami versenynek az igazsag megtalalasaban,valami versenynek az intelektualis muszkli mutogatasaba.
Ez nem az.
Itt csak annyit kell figyelembe venni hogy a masik is olyan ember mint Te,megha mast is gondol. Akkor is megerdemli a tiszteletedet ha ellenkezojet allitja mint Te, sot nelkule nem is lenne vita mert mindenki csak egy velemenyen lenne ,ahhoz nem kellene forum hanem parade.
Aki ezt nem erti az mellozon minket vagy ha ide jon akkor csak egy valasz van:mi mellozuk ot,nem veszuk egyszeruen figyelmbe amit mond,mert nem kepes a vitara.
Az ilyen ember lelkistrukturaja analizasaval nem mi vagyunk megbizva.
Tehat kerlek ezt ertsd meg es ha ugy gondolod irjal tovabb ide hiszen sokban nagyon is hozzajarulsz a kep kikerekitesehez, sot a dokumentaciohoz is.
De ne keress nalunk ellenseget es ne itt mutasd meg a patriotizmusod (ami persze tisztelni valo) hanem az ottani munkadal resztveteledel,ugy ahogy kell ,ebbe nem is ketelkedek de ez nem is tartozik rank es ide.
Itt csak arra kerlek maradj tisztelettel masok irant es kerd magad szamara is ugyanazt a tiszteletet es mondj,ervelj pont ugy ahogy akarsz,persze annelkul hogy masokat sertegetnel.
Semmi rosszat nem gondoltam csak megertettem es elfogadtam es azt magyaraztam hogy igen,a legtobbnek ez tulajdonkepen nem is tema mert egyszeruen nem foglalkoznak vele (teljes joggal ha ugy erzik) A Te kijelentesed csak alahuzta ezt.Ennyi.Te kepviselted az utobbi idoben azokat akinek Amerika nem jelent kulonosebb dolgot (persze forditva is igaz).
Semmi baj ,sot,felreertettel.
Uraim, Onok szerint letezik Social Security Fund? (szovetsegi nyugdijalap) Hisz az csak egy konyvelesi tetel! A penz a kincstarban van, ugyanazon a szamlan, ahol a tobbi befolyt osszegek. Es ugyanonnan is fizetik a nyugdijakat.
Nem aggodnek emiatt. A budzse problemak pedig annyiban mondvacsinaltak, hogy tudta nagyon jol mindket part es elnokjelolt, hogy mi a helyzet.
A halom meg a robotop két név de ugyanaz az ember!!!Mint mindig a Ragika reagál az internetto honlaprol aki imádja Amerikát és persze lenézi még Magyarországot is..(De akkor minek a Budapesti lakás?
Na hagyjál engem békén.Játszod a megszokott stilust hogy két ember támad.?Mint az Internetton.Elöször jösz a velorex névvel aztán a ropotop.
Na:nekem az USA ez.A kérdés pedig az volt mi neked az USA.A válaszom beirtam.
Menjél USA honlapokra vitatkozni ha annyira a szivedhez nött.Nekem nem.Nekem pl tetszik a Balkán.