Nem érdekel ha valaki tehetségtelenebb ( én sem értek mindenhez) csak ne mondjon suletlenségeket, főleg külföldről ne. Tudod a legnagyobb hazafik kint vannak mert ők leléptek 56-ban) legalább is ezt hiszik.:-)))
Foldregisztert meg hovisszanyerot miert nem tettetek ra? Akkor lehetne tok allando a legcsere! (A teli amugy keves legcserenek, de igy takarekosabb, az teny, valamint az is, hogy az ablaknyitogatasi szokasoknal meg ez is tobb lehet.)
Agyuval verebre: na persze, mert te nem 3 adag mosas parajat akarod kiszedni a levegobol nulla hoszigetelesu fallal hatarolt szobabol, hanem folyamatosan csak kis keletkezo mennyisegeket. Szerintem merjuk forditva: egy vodor viz kb. 10 liter. Valamikor leirtam, hogy 12 ora alatt mennyit fogyasztott a legkondi, bevallom most ex.has. irtam, es inkabb ugy remlik, hogy tevedtem egy cseppet, valoszinuleg 10kWh es nem 100 Ft, de legyen 500Ft aramszamla. A paratlanito (erre keszult!) keszulekek legtobbjenek nincs is ekkora tartalya, plusz iszonyat dragak, es valami 90%-os paratartalom mellett mondanak napi (24 orai) 8-12 litert. Persze igy legalabb ha napkozbenre otthonhagyom, akkor dolgozhat folyamatosan... (tudom, vizszinterzekelo, de az leallitja pont az a lenyeg). Ha neked mas adataid vannak (plane hasznalatbol eredoek, nem csak termekadatlapbol), akkor legy szives oszd meg velunk, es keszseggel elismerem, ha az a jobb valasztas! (Plusz a beruhazas.)
Ezért jó a higroszabályozás, ami nem hőmérsékletre, hanem páratartalomra szabályoz. Nem kell figyelned, hogy mínusz 15-ben hova állítsd a ventilátor kapcsolóját, mert automatikusan be és kikapcsol annak függvényében, hogy mennyi az adott helyiség páratartalma. :o)
Bár jing nem gáz most már csak a kezdet volt neki nehézkes de ez a jang (dr.jung) ez nagyon gáz. Csak meg kell nézni ,hogy melyik topikokhoz szól hozzá és milyen stílusban.:-)))))
Én a gépi párátlanítás híve vagyok, ha sok a pára szedjük ki. Axióma írja a mobil klímás megoldást. Persze ez is jó de ágyúval verébre, túl nagy a teljesítménye. :-)
Egy kis párafaló ~50.000,- HUF és mindig 60%RH mindegy mennyi a szellőzés mennyi a lakó mennyi páratermelés. Amíg áram van addig nincs penész, és magas fűtés számla sem.
Az irodába megcsináltuk a gépi szellőzést, még is csak légtechnikások vagyunk....
-15°C -ben 0,1 szeres légcsere is sok lehet, +30°C-ben 100szoros is tökéletes.
Ezekkel a történetekkel azért nem tudok mit kezdeni, mert építészekkel hasonló kaliberű vitákat kell rendszeresen lefolytatnom. Már régen feladtam, hogy meg akarjak bárkit győzni "csak úgy".
A kedvencem, amikor a "fő érv" az ...én már harminc éve vagyok a szakmában... kezdetű mondattal indul. Erre szoktam mondani, hogy ebben biztos voltam, és amiről én beszélek, az az elmúlt néhány év technológiai fejlődése, és ezért nem merek beleszólni a harminc évvel ezelőtti dolgokba, csak a mostaniakba...
Írtam még egy csomó mindent, de inkább kitöröltem. Van így is elég "barátom". Az igazi bajt megint ott látom, hogy ha valaki laikusként beleszalad ebbe a beszélgetésbe, (mármint az olvasásába) nem tud jól kijönni belőle, bárkinek is fogadja el az igazát. Tehát a beszélgetők saját egójának a növelésén kívül más hasznát nem látom a topiknak.
Amúgy ha szerinted is az, akkor itt te meg én elég rendesen elbeszéltünk egymás mellett, hsz-eken keresztül azt hittem, hogy te vagy ez a dr.jung, egészen addig, amíg azt nem mondta, hogy a falak is szellőznek :-)
Gyere ide és olvasd el. Ha ezek terveznének házat nagyon sok munkád lenne.:-)))) Ennyi baromságot már rég olvastam, főleg ez a 2 "kínai" nevű ír olyanokat .......:-)))) De nem merek hozzászólni, mert nem akarok már vitázni inkább csak mulatok.:-)))
"Az utólagos szigetelést egészen a parketta alatt készitették, a behúzott szigetelő fólia tehát az udvaron a lábazatnál kezdődött, a szobában a parketta alatt ért véget. Az egész házban müködik, kivéve a tűzfalon, ott a lábazat és a parketta szinte egy szintben van, és amint írtam részben a bátyámmal közös, aki nem szigeteltetett,"
Várj, akkor ez a közös fal most az épületen belül van vagy kívül?
Én nem tudok konkrét eljárást, ami hatásos, de léteznek elektromos falszárító eljárások, nézz utána a neten. De ha nem szüntetitek meg a repedést, akkor hiábavaló bármilyen eljárást is alkalmaztok, ha pedig megszüntetitek, akkor padlófűtés mellett, egyéb módszer nélkül is hamar kiszárad.
Elrepedt az aljzatbetonban egy lefolyó cső. Most a betonban a bitumenes vízszigetelés, és a hőszigetelés között ha vékonyan is, de áll a víz. Van lehetőség ezt a beton felverése nélkül kiszárítani? Padlófűtés van a betonban, és jelenleg csak a fal szívja fel a vizet, az meg dobja le a festéket:-)
Az utólagos szigetelést egészen a parketta alatt készitették, a behúzott szigetelő fólia tehát az udvaron a lábazatnál kezdődött, a szobában a parketta alatt ért véget. Az egész házban müködik, kivéve a tűzfalon, ott a lábazat és a parketta szinte egy szintben van, és amint írtam részben a bátyámmal közös, aki nem szigeteltetett, de mint már mondtam, miután a bútorokat elhúztuk, majd másfél évig őrült módon szellőztettem, egy darabon ujra is vakoltuk, így megszünt a vizesedés. Az a helyzet, hogy van egy szekrénysorom, amit szinte már sehová sem tehetek, mert mögötte mindig vizesedik kicsit a fal. Jól tudták a régi asztalosok, hogy a bútornak láb kell. Lassan kicseréltem már egy csomó butoromat a nagynénémmel, aki Budán lakik a negyediken, neki mindegy mi van a fal mellett. Persze kicsi bútorokról, komódokról van szó, amit kocsival könnyen hoztunk, vittünk. Van egy szép régi szekrénye, azt is szeretném az én telitalpúmmal kicserélni, de a férj merven elzárkózik. Az már nem fér a kocsira. Végül is a telitalpu szekrénysor 2 gardrobja az előszobában talált menedékjogot, a többi decensen, távol a faltól az egyik szobában, ami jelenleg fűtetlen. Sziasztok.
Az a helyzet, hogy a ház közös a bátyámmal. A tűzfalat mi szigeteltük utólagosan, de csak a feléig, a saját részünket. Ő nem. Valószinü lehet,hogy az ő tűzfala vizes és az arra merőleges fala ezt átveszi, ami közös falunk?
Ha egyenként veszed a tulajdonságait, valószínűleg találsz vetélytársat, de olyat amelyikben mindezek együtt vannak, kevesebb van. Eddig egyről tudok...
A hősugárzás szórása (ami kiegyenlíti a helyiség hőmérsékletét pl.) és a falszárító hatás a két legfontosabb jó tulajdonsága. Ez neki megvan, akár egyetértünk, akár nem. :)
Ígértem képeket, lesznek. Várok még, amíg mélyebben benne leszünk a fűtési szezonban. Majd lehet kételkedni, hogy az nem is TS, meg akármi... azt tudom, hogy én ott voltam elejétől végig. A többi referencia - ahol csak a végeredményt lehet látni, az is elég meggyőző számomra, de ez mégis csak a "saját gyerekem". :)
Szintartos es lemoshato: nem vitatkozom, de ketlem hogy ebben egyedulallo a TS. Az "egyenletes" homerseklethez azert nem szoltam hozza, mert eleg volt a paramegmaradasi torveny is:) de azzal se ertek egyet. Szoval akkor a TS olyan, mint a hoszivattyu: ha tul extrem a korulmeny, akkor nem jo, ha tul gyenge a karosito hatas, akkor mas is jo, egy vekony savban meg talan jo, de arra meg van vele azonos vagy olcsobb arban elfogadott alternativa. Most mar csak az kene, hogy a penesz faladrol legyen foto ugy is, hogy 1. valtozzon mar meg a fal szine, ha atfestettek:) 2. ugyanolyan idoszakban legyen fotozva, meg jobb ha latszik mondjuk egy ablak is a hokameras felvetelen amit nem valtoztattak, ha az egyforma feluleti homersekletu akkor vszinu a kulso homerseklet is hasonlo. [Amugy nezem is, mi az a foton, az nem ablak? Jobb minosegu kep azert legyen mar a digitalis fotok koraban... Viszont ha ablak, akkor nagyon rossz az a haz TS-sel es nelkule is, mivel az ablak helyen a hokamera ugyanannyit mer, mint az ablakon, az durvan keves! Azt fel se merem tetelezni, hogy nem ugyanaz van a ket egymas melletti foton feltuntetve...]