Keresés

Részletes keresés

pisti072 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 446
Inkább lcd.-re gondoltam
Előzmény: ofika (445)
ofika Creative Commons License 2007.11.29 0 0 445
plazmát nem néztél?vagy azt nem is akarsz?
Előzmény: pisti072 (444)
pisti072 Creative Commons License 2007.11.29 0 0 444

Voltam a Metro-ban és találtam egy rendes fiatal srác eladót,aki vagy tíz lcd tévét áttett a kedvemért analóg jelre. Hát a kép gyakorlatilag az összesnél siralmas volt, 150-250 e ft.-os kategóriában. Annak ellenére hogy digi t-kábelem van, nem vettem tv.-t. Úgy látszik várni kell egy kicsit a vásárlással.
ofika Creative Commons License 2007.11.29 0 0 443
94 cm-es plazma vagy a 106-os 42pv7?
bár én nem nagyon láttam a kisebbet sehol.
mikor szerezted be? bevált?
Előzmény: mmiissii (442)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.29 0 0 442
Ezt néztem ki anno mikor tv vásárlásra adtam a fejem, aztán lett belőle Pana. plazma.
Szerintem elég siralmas a képe főleg analóg jelnél. Illetve a látószöget találtam gyengének, oldalról nézve erős a képminőség romlás.
Előzmény: ofika (441)
ofika Creative Commons License 2007.11.29 0 0 441

Srácok!

Milyen véleményetek van erről a samsungról: LE37S62B

A 3000:1 kontraszt az kevéske?

Flacika Creative Commons License 2007.11.29 0 0 440
Már bocsi, de hogy jön ide a merevlemez? Az 1 vagy 2 tuneres PIP-ről volt szó, az csak egy dolog, hogy pont a merevlemezes típusban van 2 tuner - nyilván amiatt, hogy az éppen nem nézett műsort is fel lehessen venni. Én megfordítanám a dolgot: miért nincs a felvevő nélküliekben is 2 tuner? Én rendkívül díjaznám, mert az 1 tuneres PIP kicsit macerásabb... :(
Előzmény: pumpika666 (439)
pumpika666 Creative Commons License 2007.11.28 0 0 439
jó de ezekben az új modellekben nincs is merevlemez
Előzmény: Flacika (438)
Flacika Creative Commons License 2007.11.28 0 0 438
Azért a 42PC1RR nemcsak a felvevőben különbözik a többitől, hanem a tunerek számában is. Az RR ugyanis kéttuneres PIP-pel rendelkezik, míg a többi csak 1 tuneressel. Kíváncsi voltam a pumpika által ajánlott típusokra, de az LG honlapján a PC51-re azt írják, nem PIP-es, a PC35-re meg egyszerűen semmilyen leírás sincs. Talán pumpika ezt is tudja.
Előzmény: ujtulaj (435)
Flacika Creative Commons License 2007.11.28 0 0 437
Fordítva. A szerződés nem írhatja felül a törvényt vagy egyéb magasabb rangú jogszabályokat. A kormányrendelet vagy miniszteri rendelet is ilyen. Ha egy szerződés rosszabb feltételeket kínál a fogyasztó számára, mint a vonatkozó jogszabályok, az a szerződés - vagy annak az inkriminált pontja - érvénytelen.
Előzmény: ofika (419)
ujtulaj Creative Commons License 2007.11.27 0 0 435

Köszi szépen az infókat.

Elég csalódott lesz a haverom, mert én azzal hitegettem, hogy a felvevős (42pc1rr) volt pár hónapja mindenhol ~240, szóval felvevő nélkül ugyanez biztos 200 alatt van.

Na, erre jól nem így van :)

Előzmény: pumpika666 (432)
pumpika666 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 434
én utálom ezeket a netes cégeket(valahol a fizumat rombolják+egy csomó emberét azáltal, hogy nem a hivatalos úton behozott cuccokat árulják, ugye únió, most már egy mázsa kokaint is áthozhatsz a határon, rád se néznek), de ha a helyszínen kibonthatod, megnézheted, akkor csapjál bele a lecsóba
Előzmény: Yvorl0 (433)
Yvorl0 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 433

Sziasztok!

TV-vásárlás előtt állok, 117 - 127 cm-es méret és 500 - 550 ezer forint környékén. Ha jól sejtem, a 117-es előnyösebb lenne nekem, mert egy 5 × 5 méteres nappaliba

kerülne, ahol nagyjából 3 méterről nézném, félek, hogy a 127-es már túl nagy így (?).

Alapvetően a PC-s világból származom, SDTV nézésére alig fogom használni, leginkább csak Forma 1-et nézek, az alapvető felhasználás házimozi és Xbox 360. Ugyan az X360 a

legtöbb játékban csak HD Ready felbontásra képes, én szeretném úgy érezni, hogy ezt a tévét nem 2 év múlva fogom lecserélni, úgyhogy Full HD-t szeretnék mindenképpen. A

mai napig biztos voltam benne, hogy LCD TV a nyerő választás, a plazmáról az volt bennem, hogy "olcsón lehetett belőle nagyot gyártani régebben, viszont rossz minőség és

alacsony felbontás jellemzi őket". Azt már tudom, hogy a felbontással nincs gond. Olvastam a Panasonic-féle "plazma mindenek felett" írást is, leginkább ez gondolkodtatott

el. De ha jól sejtem, ha plazma, akkor tényleg csak Panasonic jön igazán szóba, de ott meg pont az a helyzet, hogy a 107 cm kicsi, a 127 meg nagy, persze lehet, hogy csak

nyugtatgatom magam.

Eddig a kinézett LCD-típusom a Sharp LC-46XL2E volt (http://www.sharp.hu/index.php?id=858&L=12&tx_ttnews[tt_news]=1768&tx_ttnews[backPid]=857&cHash=b2b7afd6f1), ezt már

láttam élőben is, nagyon jónak tűnt a képe, sokkal jobb volt, mint a hasonló kategóriájú Toshibák vagy LG-k, és ebben a kategóriában a Samsungról is vegyeseket olvastam

(pedig a PC-s világban nagyon szeretem őket).

Tudtok segíteni a döntésben? Nekem az LCD szimpatikusabb, mert tényleg elgondolkodtató, hogy szép lassan minden gyártó átáll LCD-re. Gond viszont az említett típussal,

hogy csak ezeken a helyeken megfizethetőek:

http://www.arukereso.hu/crt-lcd-plazma-tv-c3164/sharp-lc-46xl2e-p18998563.html

multiknál 650-700-ba kerül, annyim nincs. Merjek ekkora értéket ilyen helyen venni? Tudtok esetleg róluk valamit? Egyéb hely? Nem tud valaki segíteni beszerezni jó áron,

természetesen százalékért?

Előre is nagyon köszönöm!

pumpika666 Creative Commons License 2007.11.26 0 0 432

42 pc1rr már megszűnt kiváltója a 42 pt81 aminek a fogy. ára 280 körül indul, aki nem a magyar lg-től veszi, az gondolom szarér-hugyér árulja :-9

ami neked kell: 42 pc51 és 42 pc35, utóbbi digi tunerral és rádió tunerral(ezt én fölöslegesnek tartom, de akinek kell...)

42 pc35 avplanet.hu-n 229900, de ha legurulsz egy euronicsbe és mondod mi kell, szerintem lehet bizniszelni(amúgy 240-ért van kirakva-mi nem a német-osztrák metróból, v. mmarktból hozzuk be, mint egyesek...)

Előzmény: ujtulaj (428)
pixels Creative Commons License 2007.11.26 0 0 431

Köszi Misi!

Előzmény: mmiissii (430)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.26 0 0 430
LCD-nél gyakorlatilag nincsen vibrálás az állandó háttérvilágítás miatt. Plazmánál a Pamasonic és a Pioneer alapból 100Hz-es. A Panánál ha átváltod mégis 50Hz-re akkor tapasztalható a vibrálás.
Előzmény: pixels (429)
pixels Creative Commons License 2007.11.26 0 0 429

Sziasztok,

Nem tudtam végignézni mind a 16 oldalt ha volt már téma, akkor elnézést...

A kérdésem a szemre való hatása az LCD-nek illetve a plazmának. A 100Hz-es TV-ket anno ugye azért hozták ki, mert gyorsabban frissít, tehát jobb a szemnek. Mi a helyzet az LCD és a plazma TV-kel? Van különbség? Ezek 50Hz-cel ugyanúgy vibrálnak tehát nem tesznek jót? Itt ugyanúgy igaz, hogy 100Hz-est kell venni LCD ből, vagy 100 Hz-est kell venni plazmából, mert csak azok nem fárasztják a szemet? Ezek persze majd rohadt drágák lesznek? Lehetséges, hogy egy normál, ámde 100Hz-es TV még mindig egészségesebb az új cuccoknál?

Köszönöm előre is a válaszokat!

ujtulaj Creative Commons License 2007.11.26 0 0 428

Olyan Plazmát keresek, ami gyakorlatilag azonos az LG42PC1RR -rel, de nincs benne a felvevő rész.

Egy barátom most vett külső felvevőt és nem akar ezért a HDD-s dologért fizetni, viszont nagyon tetszik neki a 42PC1RR minden egyéb tulajdonsága.

A felvevős 230-240eFt körül van. Felvevő nélkül, ugyanezt az XD engine-es 1024x768-as képet szeretné 200 alatt.

Mit ajánlotok?

Köszi szépen!

Törölt nick Creative Commons License 2007.11.25 0 0 427
Köszönöm a válaszokat!!!
A végén egy Samsung 32R82-lett belőle--ennek a készüléknek tetszett a képe a legjobban:)
A többi idővel kiderül,egyenlőre nagyon tetszik...
Előzmény: kinszky (426)
kinszky Creative Commons License 2007.11.25 0 0 426
82-es vagy 94-es jó. LCD-nek szép a természetképe (is). Kontraszarányra és válaszidőre figyelj! 7000:1 már jó, 8 ms válaszidővel. Samsungra sokan esküsznek, üzletben is szebb a képe bármelyiknél. Azt tudni kell, hogy a technika oké, de a technológia nem párosul hozzá. Amíg nem digitális technológiával készülnek a filmek, tv-adások, stb., addig csalódást okozhat.  16:9-es arányt még nem alkalmazzák, így az emberek "összenyomottak". Ezt vagy megszokod, vagy nézed 4:3-ban, de akkor semmi értelme az LCD-nek. Amúgy videon keresztül jobb a kép, még az STB sem hozta azt a minőséget.
Előzmény: Törölt nick (422)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.25 0 0 425
Az LG oldalán meg tudod nézni, ők pl. feltüntetik. A panasonic nem tünteti fel a plazmái fogyasztását ami nem egy korrekt dolog, pedig nem fogyasztanak többet az átlagnál. Kb. 25-30% különbség van azonos méretű plazma /LCD között ,de ez típusfüggő.
Szerintem legjobban a neten tudsz informálódni az aktuális elektronikai cuccokról, könyv elég kevés van ebben a témában, mivel mire kiadják már 1000 új dolog kerül a piacra.
Előzmény: Diótörő (424)
Diótörő Creative Commons License 2007.11.25 0 0 424
Bocs,hogy belekukkolok, de erről jut eszembe:mennyi egy hasonló átmérőjü LCD és plazma tv fogyasztása? Mert ezt valahogy sehol sem tüntetik fel.
Más: Régen jártam hiperekben,így nem tudom, hogy a régi fajta tv-ket azért lehet még kapni?
Megint más: Tudtok ajánlani egy olyan könyvet, amiben benne vannak a mai elektronikai cuccok leírása,működése, mit jelent az a rengeteg betű egy hirdetési újságban mobil, kamera, stb esetén.Sok esetben még magát a készüléket sem tudom, hogy mire is jó:-(( Na jó, nem vagyok éppen fiatal korosztály, nyilván emiatt van ez.Ha tudtok ilyen könyvesboltot, ahol inkább vannak,lehetnek ilyen könyvek.A Bartók B.-utcai bolt éppen megszünt, ami nekem útba esne.
Kösz a választ előre is.
Előzmény: mmiissii (423)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.25 0 0 423
Mivel elfogadott nézet, hogy a plazma jobb a kábeltévére (hasonló árfekvésben). Én a te helyedben egy 94cm-es plazmát választanék. Kizárásos alapon panasonic.
A 397-es hozzászólásban irta egy kolléga hogy most vette 192e.-ért a 106cm-es változatát(42PV7). Hátránya az LCD-vel szemben a magasabb áramfelvétel.
Ha mégis egy 82-es LCD-t választol szerintem a hasonló képminőség eléréséhez szintén ki kell adnod ezt az összeget, de valószínűleg egy több szolgáltatást nyújtó készüléket fogsz kapni mivel a PV7 a Pana. "leggyengébb" felszereltségű változata.
Bármit is veszel nézd meg valami analóg jelen is az üzletben, ne engedd hogy megtévesszenek a HD demók.
Előzmény: Törölt nick (422)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.24 0 0 422
kábeltévé,és dvd,futna rajta vegyesen.
pc,re nem fogom kötni az biztos
szeretem ha éles a kép,talán picit erősebben szaturált(footbalt,autóversenyt nem nagyon nézek,inkább természetfilmeket,vigjátékokat)--nem tudom ez számit-e ezeknél a tv-k nél
Az a legnagyobb baj hogy nincsen rá több 100000-ezrem:(
az ár 110000-max200000(akkor már adósodom és az nem egészséges két kis gyermek mellett!!)
Előzmény: mmiissii (421)
mmiissii Creative Commons License 2007.11.24 0 0 421
Mi futna rajta? Milyen arányban? (kábel-tv, DVD, PC, HD)
Előzmény: Törölt nick (420)
Törölt nick Creative Commons License 2007.11.24 0 0 420
Szervusztok,új vagyok itt nálatok,de kérdeznék tőletek egy "nagyot":)
a hálószobánkba keresünk tévét a párommal,és hát LCD-tv felé kacsintgatunk...
kérdéseim a következők lennének:
1---kb 2-2,5-méterről néznénk a tv-t--ehhez mekkora méretű tv lenne az ideális???
2---nem vagyunk milliomosok:(,tudnátok-e ajánlani valami megfizethető áru darabot amit érdemes megvenni,mert a képe mégse Sz@r???
3---hol lenne érdemes megvenni,Budapesten???

Minden választ előre is köszönök,üdv Ámateur.
ofika Creative Commons License 2007.11.24 0 0 419

Ezek alapján bármi is van a szerződésben a törvény felül írja?

Húú bazz, tényleg be kellene mennem a fogy.védelemhez.

Remélem tudnak valami mondani, bár Te is sokat segítettél, köszi.

Előzmény: Flacika (418)
Flacika Creative Commons License 2007.11.23 0 0 418

Nézd meg ezt a linket: http://www.ofe.hu/inet/ofe/hu/menu/jogszabaly/jogszab/mainBody/00/boxBody/04/object/PTK_Szavatossag.pdf.

Külön felhívom a figyelmedet a 308. és 308/A §-ra. A tv igencsak tartós használatra rendelt cikk, tehát a szavatossága 3 év. A 308/A § (2) bekezdése szerint a fogyasztói szerződésben rövidebb határidőt kikötni semmis. Ezt sztem úgy is lehet értelmezni, hogy a szavatossággal kapcsolatban megillet az elállás joga, mert javítás és csere sem jöhet szóba. Így még a biztosításra kifizetett összeg is visszajárhat, mert a szerződéstől való elállás az eredeti állapot visszaállítását jelenti. (Szerintem, de én nem vagyok jogász. Esetleg menj el a József körútra - ha pesti vagy -, a volt Fogyasztóvédelmi Felügyelőségre, most Fogyasztóvédelmi Hatóság. Vidéken is vannak kirendeltésgeik.)

Előzmény: ofika (416)
Flacika Creative Commons License 2007.11.23 0 0 417
Ez az okoskodás is helytálló lehet. A szavatosság nem 1 év, az a kötelező jótállás. Jótállás esetén a kötelezettnek (kereskedő, szervíz) kell bizonyítania, ha nem esik a hatálya alá, pl. külső behatás, elemi kár, stb. esetén. Szavatosság 3 év, és a vásárlónak kell bizonyítania a gyári hibát. Itt szerencséd van, mert a szervíz eleve bizonyította, hogy nem javítható. A biztosítás nem hozhat rosszabb helyzetbe, mint amilyenbe a szerződés/vásárlás alapján kerülnél bioztosítás nélkül! Ez igen lényeges!
Előzmény: ofika (416)
ofika Creative Commons License 2007.11.23 0 0 416

A szavatosság nem egy év?

és plusz 2 év a megvásárolt jótállás.

ennek tükrében már a biztosítóval kell rendeznem a dolgokat.

Válltig állítják, hogy a szerződés szerint csak cserét tudnak nyújtani, de azt természetesen ugyanolyan paraméterkben teljesítik is, viszont nekem 27"os a tv-m a piacon meg 26" van leginkább de azt nem fogadnám el, nagyobb meg már a 32"-os van, de az viszont nem jön ki az vételi árból. így megegyezhetünk a pénzvisszafizetésben.:-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!