Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Voltam a Metro-ban és találtam egy rendes fiatal srác eladót,aki vagy tíz lcd tévét áttett a kedvemért analóg jelre. Hát a kép gyakorlatilag az összesnél siralmas volt, 150-250 e ft.-os kategóriában. Annak ellenére hogy digi t-kábelem van, nem vettem tv.-t. Úgy látszik várni kell egy kicsit a vásárlással.
Ezt néztem ki anno mikor tv vásárlásra adtam a fejem, aztán lett belőle Pana. plazma. Szerintem elég siralmas a képe főleg analóg jelnél. Illetve a látószöget találtam gyengének, oldalról nézve erős a képminőség romlás.
Már bocsi, de hogy jön ide a merevlemez? Az 1 vagy 2 tuneres PIP-ről volt szó, az csak egy dolog, hogy pont a merevlemezes típusban van 2 tuner - nyilván amiatt, hogy az éppen nem nézett műsort is fel lehessen venni. Én megfordítanám a dolgot: miért nincs a felvevő nélküliekben is 2 tuner? Én rendkívül díjaznám, mert az 1 tuneres PIP kicsit macerásabb... :(
Azért a 42PC1RR nemcsak a felvevőben különbözik a többitől, hanem a tunerek számában is. Az RR ugyanis kéttuneres PIP-pel rendelkezik, míg a többi csak 1 tuneressel. Kíváncsi voltam a pumpika által ajánlott típusokra, de az LG honlapján a PC51-re azt írják, nem PIP-es, a PC35-re meg egyszerűen semmilyen leírás sincs. Talán pumpika ezt is tudja.
Fordítva. A szerződés nem írhatja felül a törvényt vagy egyéb magasabb rangú jogszabályokat. A kormányrendelet vagy miniszteri rendelet is ilyen. Ha egy szerződés rosszabb feltételeket kínál a fogyasztó számára, mint a vonatkozó jogszabályok, az a szerződés - vagy annak az inkriminált pontja - érvénytelen.
Elég csalódott lesz a haverom, mert én azzal hitegettem, hogy a felvevős (42pc1rr) volt pár hónapja mindenhol ~240, szóval felvevő nélkül ugyanez biztos 200 alatt van.
én utálom ezeket a netes cégeket(valahol a fizumat rombolják+egy csomó emberét azáltal, hogy nem a hivatalos úton behozott cuccokat árulják, ugye únió, most már egy mázsa kokaint is áthozhatsz a határon, rád se néznek), de ha a helyszínen kibonthatod, megnézheted, akkor csapjál bele a lecsóba
TV-vásárlás előtt állok, 117 - 127 cm-es méret és 500 - 550 ezer forint környékén. Ha jól sejtem, a 117-es előnyösebb lenne nekem, mert egy 5 × 5 méteres nappaliba
kerülne, ahol nagyjából 3 méterről nézném, félek, hogy a 127-es már túl nagy így (?).
Alapvetően a PC-s világból származom, SDTV nézésére alig fogom használni, leginkább csak Forma 1-et nézek, az alapvető felhasználás házimozi és Xbox 360. Ugyan az X360 a
legtöbb játékban csak HD Ready felbontásra képes, én szeretném úgy érezni, hogy ezt a tévét nem 2 év múlva fogom lecserélni, úgyhogy Full HD-t szeretnék mindenképpen. A
mai napig biztos voltam benne, hogy LCD TV a nyerő választás, a plazmáról az volt bennem, hogy "olcsón lehetett belőle nagyot gyártani régebben, viszont rossz minőség és
alacsony felbontás jellemzi őket". Azt már tudom, hogy a felbontással nincs gond. Olvastam a Panasonic-féle "plazma mindenek felett" írást is, leginkább ez gondolkodtatott
el. De ha jól sejtem, ha plazma, akkor tényleg csak Panasonic jön igazán szóba, de ott meg pont az a helyzet, hogy a 107 cm kicsi, a 127 meg nagy, persze lehet, hogy csak
láttam élőben is, nagyon jónak tűnt a képe, sokkal jobb volt, mint a hasonló kategóriájú Toshibák vagy LG-k, és ebben a kategóriában a Samsungról is vegyeseket olvastam
(pedig a PC-s világban nagyon szeretem őket).
Tudtok segíteni a döntésben? Nekem az LCD szimpatikusabb, mert tényleg elgondolkodtató, hogy szép lassan minden gyártó átáll LCD-re. Gond viszont az említett típussal,
multiknál 650-700-ba kerül, annyim nincs. Merjek ekkora értéket ilyen helyen venni? Tudtok esetleg róluk valamit? Egyéb hely? Nem tud valaki segíteni beszerezni jó áron,
42 pc1rr már megszűnt kiváltója a 42 pt81 aminek a fogy. ára 280 körül indul, aki nem a magyar lg-től veszi, az gondolom szarér-hugyér árulja :-9
ami neked kell: 42 pc51 és 42 pc35, utóbbi digi tunerral és rádió tunerral(ezt én fölöslegesnek tartom, de akinek kell...)
42 pc35 avplanet.hu-n 229900, de ha legurulsz egy euronicsbe és mondod mi kell, szerintem lehet bizniszelni(amúgy 240-ért van kirakva-mi nem a német-osztrák metróból, v. mmarktból hozzuk be, mint egyesek...)
LCD-nél gyakorlatilag nincsen vibrálás az állandó háttérvilágítás miatt. Plazmánál a Pamasonic és a Pioneer alapból 100Hz-es. A Panánál ha átváltod mégis 50Hz-re akkor tapasztalható a vibrálás.
Nem tudtam végignézni mind a 16 oldalt ha volt már téma, akkor elnézést...
A kérdésem a szemre való hatása az LCD-nek illetve a plazmának. A 100Hz-es TV-ket anno ugye azért hozták ki, mert gyorsabban frissít, tehát jobb a szemnek. Mi a helyzet az LCD és a plazma TV-kel? Van különbség? Ezek 50Hz-cel ugyanúgy vibrálnak tehát nem tesznek jót? Itt ugyanúgy igaz, hogy 100Hz-est kell venni LCD ből, vagy 100 Hz-est kell venni plazmából, mert csak azok nem fárasztják a szemet? Ezek persze majd rohadt drágák lesznek? Lehetséges, hogy egy normál, ámde 100Hz-es TV még mindig egészségesebb az új cuccoknál?
Köszönöm a válaszokat!!! A végén egy Samsung 32R82-lett belőle--ennek a készüléknek tetszett a képe a legjobban:) A többi idővel kiderül,egyenlőre nagyon tetszik...
82-es vagy 94-es jó. LCD-nek szép a természetképe (is). Kontraszarányra és válaszidőre figyelj! 7000:1 már jó, 8 ms válaszidővel. Samsungra sokan esküsznek, üzletben is szebb a képe bármelyiknél. Azt tudni kell, hogy a technika oké, de a technológia nem párosul hozzá. Amíg nem digitális technológiával készülnek a filmek, tv-adások, stb., addig csalódást okozhat. 16:9-es arányt még nem alkalmazzák, így az emberek "összenyomottak". Ezt vagy megszokod, vagy nézed 4:3-ban, de akkor semmi értelme az LCD-nek. Amúgy videon keresztül jobb a kép, még az STB sem hozta azt a minőséget.
Az LG oldalán meg tudod nézni, ők pl. feltüntetik. A panasonic nem tünteti fel a plazmái fogyasztását ami nem egy korrekt dolog, pedig nem fogyasztanak többet az átlagnál. Kb. 25-30% különbség van azonos méretű plazma /LCD között ,de ez típusfüggő. Szerintem legjobban a neten tudsz informálódni az aktuális elektronikai cuccokról, könyv elég kevés van ebben a témában, mivel mire kiadják már 1000 új dolog kerül a piacra.
Bocs,hogy belekukkolok, de erről jut eszembe:mennyi egy hasonló átmérőjü LCD és plazma tv fogyasztása? Mert ezt valahogy sehol sem tüntetik fel. Más: Régen jártam hiperekben,így nem tudom, hogy a régi fajta tv-ket azért lehet még kapni? Megint más: Tudtok ajánlani egy olyan könyvet, amiben benne vannak a mai elektronikai cuccok leírása,működése, mit jelent az a rengeteg betű egy hirdetési újságban mobil, kamera, stb esetén.Sok esetben még magát a készüléket sem tudom, hogy mire is jó:-(( Na jó, nem vagyok éppen fiatal korosztály, nyilván emiatt van ez.Ha tudtok ilyen könyvesboltot, ahol inkább vannak,lehetnek ilyen könyvek.A Bartók B.-utcai bolt éppen megszünt, ami nekem útba esne. Kösz a választ előre is.
Mivel elfogadott nézet, hogy a plazma jobb a kábeltévére (hasonló árfekvésben). Én a te helyedben egy 94cm-es plazmát választanék. Kizárásos alapon panasonic. A 397-es hozzászólásban irta egy kolléga hogy most vette 192e.-ért a 106cm-es változatát(42PV7). Hátránya az LCD-vel szemben a magasabb áramfelvétel. Ha mégis egy 82-es LCD-t választol szerintem a hasonló képminőség eléréséhez szintén ki kell adnod ezt az összeget, de valószínűleg egy több szolgáltatást nyújtó készüléket fogsz kapni mivel a PV7 a Pana. "leggyengébb" felszereltségű változata. Bármit is veszel nézd meg valami analóg jelen is az üzletben, ne engedd hogy megtévesszenek a HD demók.
kábeltévé,és dvd,futna rajta vegyesen. pc,re nem fogom kötni az biztos szeretem ha éles a kép,talán picit erősebben szaturált(footbalt,autóversenyt nem nagyon nézek,inkább természetfilmeket,vigjátékokat)--nem tudom ez számit-e ezeknél a tv-k nél Az a legnagyobb baj hogy nincsen rá több 100000-ezrem:( az ár 110000-max200000(akkor már adósodom és az nem egészséges két kis gyermek mellett!!)
Szervusztok,új vagyok itt nálatok,de kérdeznék tőletek egy "nagyot":) a hálószobánkba keresünk tévét a párommal,és hát LCD-tv felé kacsintgatunk... kérdéseim a következők lennének: 1---kb 2-2,5-méterről néznénk a tv-t--ehhez mekkora méretű tv lenne az ideális??? 2---nem vagyunk milliomosok:(,tudnátok-e ajánlani valami megfizethető áru darabot amit érdemes megvenni,mert a képe mégse Sz@r??? 3---hol lenne érdemes megvenni,Budapesten???
Külön felhívom a figyelmedet a 308. és 308/A §-ra. A tv igencsak tartós használatra rendelt cikk, tehát a szavatossága 3 év. A 308/A § (2) bekezdése szerint a fogyasztói szerződésben rövidebb határidőt kikötni semmis. Ezt sztem úgy is lehet értelmezni, hogy a szavatossággal kapcsolatban megillet az elállás joga, mert javítás és csere sem jöhet szóba. Így még a biztosításra kifizetett összeg is visszajárhat, mert a szerződéstől való elállás az eredeti állapot visszaállítását jelenti. (Szerintem, de én nem vagyok jogász. Esetleg menj el a József körútra - ha pesti vagy -, a volt Fogyasztóvédelmi Felügyelőségre, most Fogyasztóvédelmi Hatóság. Vidéken is vannak kirendeltésgeik.)
Ez az okoskodás is helytálló lehet. A szavatosság nem 1 év, az a kötelező jótállás. Jótállás esetén a kötelezettnek (kereskedő, szervíz) kell bizonyítania, ha nem esik a hatálya alá, pl. külső behatás, elemi kár, stb. esetén. Szavatosság 3 év, és a vásárlónak kell bizonyítania a gyári hibát. Itt szerencséd van, mert a szervíz eleve bizonyította, hogy nem javítható. A biztosítás nem hozhat rosszabb helyzetbe, mint amilyenbe a szerződés/vásárlás alapján kerülnél bioztosítás nélkül! Ez igen lényeges!
ennek tükrében már a biztosítóval kell rendeznem a dolgokat.
Válltig állítják, hogy a szerződés szerint csak cserét tudnak nyújtani, de azt természetesen ugyanolyan paraméterkben teljesítik is, viszont nekem 27"os a tv-m a piacon meg 26" van leginkább de azt nem fogadnám el, nagyobb meg már a 32"-os van, de az viszont nem jön ki az vételi árból. így megegyezhetünk a pénzvisszafizetésben.:-)