Keresés

Részletes keresés

Hemicuda440 Creative Commons License 2001.09.01 0 0 3557
"Hát ez egy nagy semmi volt.Rákattintottam aztán üres.Na nekem is ez az USA"

Lehet, hogy csak azoknak nyilik meg akik rendes emberek:))

Hangot nem raktam hozzá boccs!

Előzmény: thequo (3555)
halom Creative Commons License 2001.09.01 0 0 3556
Kedvesem,
Itt az USA-ban mi minden barmot lenézünk, megvetünk, kigúnyolunk és végül is kiröhögünk. Ettöl lettünk ilyen nagyok.
Nem elég, hogy teletömöd a sületlenségeiddel a Nettót, most idejössz a szinvonalat rontani. Értsd már meg itt a léc magasabb, mindíg le fogod verni, vagy rendszeresen hülyét csinálsz magadból.
Meg kell súgnom, hogy ahogy eszed a kefét engem rendkívüli módon szórakoztatsz. Kinyomtatlak idönként s a club-ban vicc helyett felolvasok idézeteket a "hülye thequo"-tól. Mert hát mi csak így ismerünk itt. Már megbocsáss.
Persze vigyáznom kell, mert ropotop/Ragikát már untatja.
Umtatta...umtatta...
Előzmény: thequo (3554)
thequo Creative Commons License 2001.09.01 0 0 3555
Hát ez egy nagy semmi volt.Rákattintottam aztán üres.Na nekem is ez az USA.
Előzmény: Hemicuda440 (3551)
thequo Creative Commons License 2001.09.01 0 0 3554
Ha pedig tovább álatkázol és ilyen barbár szokincsel akarsz vitatkozni (az USA-ban tanultad igy?!)akkor ne csodálkozz ha megvonják az Indexen töled a hozzászolás jogát.Aztán futhatsz hogy kérjenek töled bocsánatot.Bunkotol nem szoktak bocsánbatot kérni.
Aztán tudod.Fonetikusan.Ugy ahogy tegnap megtanultad.
Čs müveljed magadat.
Előzmény: ropotop (3552)
thequo Creative Commons License 2001.09.01 0 0 3553
Mélto választ kapsz.
1:Ŕllat anyád,.Meg te.,Miért Mert az vagy.Mert nem tudsz vitatkozni.Mert csak a magad igazát akarod a másikra rátuszkolni,.
Csak miért nem voltál Magyarországon ilyen nagy patriota??
Nem onnan diszidáltál.Aztán köpködted hazádat évtizedekig.
Igen a Soros a tözsdén nyerte egy részét.Birkákon.Olyanokon akik nyugdujalapba fektetik.Nekik drágán eladja.
Mond már hány nick neved van??
Eddig minimum 5 néven ugatsz 2 forumon is.
Előzmény: ropotop (3552)
ropotop Creative Commons License 2001.09.01 0 0 3552
Állatka.
"A Soros is mennyit vesztett?"
Wrong.
Mit gondolsz miböl vesztett?
Lottón nyert?
Asshole.
Előzmény: thequo (3550)
Hemicuda440 Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3551
Nekem Amerika:

A V8! hangja:)

Klikk a képre , ha nagyban is érdekel:)

thequo Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3550
Čs ki az aki megmondja mikor olcso ?Ezelött 1 évvel mondták hogy olcso 3 honappal mondták hogy olcso.Most mégolcsobb.Ma néztem ha ma veszem 5-10%al olcsobb mint a tegnapi.Hagyjuk ezt a hüje dumát-.
A Soros is mennyit vesztett?Pedig ö tudhatta.Nem tudta és ez pár milliárdjába került eddig.Nehogymár akkor itt valaki a megmondoja hogy mikor olcso .
thequo Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3549
Čn is arrol beszélek.5 éve rakom havonta be és öt év után 30%-al kevesebbet ér.Ha öt évig rakosgatom pl egy magyarországi vagy a vajdasági ház épitésébe akkor ma 5-ször annyit ér.
Tözsde? Már nekem nem.Még nyugdijra sem.Most amit beletennék a hosszutávu nyugdijalapba azt ingatlanépitésbe fektetem és amikor megöregszem eladom.Oszt kész.Az biztos.Biztosabb mint a new yorki tözsde.Hogy engem ne tegyenek majommá a tözsdei cápák.Nézzük csak a történelembe hányszor szivta meg a tözsde az egyszerü embert!
Előzmény: pestiutca12 (3542)
halom Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3548
Nézesd meg velük a 10 éves eredményt.
Vagy drágán vették.
A brókerem minden hónapban leteszi a statisztikát.
A nála elhelyezett pénz (mf)8 év alatt
az 51%-os return-röl vissza ment 40%-ra.
Az MMM a másik brókernál 3 hónaponként küldi ugyan azt.
Előzmény: rigojanos (3547)
rigojanos Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3547
En nem szarok, de ezek az ismeroseim ugy csinalnak, mintha a penztarcajukat teptek volna ki a kezukbol...

Lucentet vennel meg valaha?

Előzmény: halom (3546)
halom Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3546
No azért álljon meg a menet. Nem a pénzüket vesztették el, hanem egy részét annak az aránytalan gyors növekedésnek amit itt kezdtek az emberek megszokni.
A bankok 5-6%os retunokat adtak, egy egy jobb investment 10-15%-ot is hozott.
Pl. Vettem MMM-et $78-ért, felment $125-re, s most visszament $109-re. A $31 az 2 év alatt közel 40%, azaz évi 20%. Nem beszéllek a divident-röl. Ha a 125-böl indulok ki akkor 10% a vesztesség.
A pohár félig tele van, vagy a pohár félig üres.
Most pl CISCO-t fogok venni, mert 3 éve nem volt ilyen alacsony. ($15)

Az elmült 50 évben ez a 14. lelassulás.
Csak annyit jelent, hogy a mérleg nyelve mindkét oldalra kilenghet.

Nem köll beszarni!!!

Előzmény: rigojanos (3538)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3545
En mart huzok penzt a 401K nyugdij alapombol 55 eves korom ota, Pestike.
Előzmény: pestiutca12 (3542)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3544
Ja csak nem minden munkaado kepes a 401K-t megadni es akkor mi van.

Hala Isten nekem van 401K-em mert egy nagy cegnek dolgoztam.

Abban igazad van Pestike, hogy a betegseg biztositast kell riformolni. Sajnos ebben a honapban megyek Medicare-re.
Azert sajnos, mert idaig az orvossagaim ingyen voltak.

Előzmény: pestiutca12 (3534)
Mumu Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3543
Igazad van de ne felejtsd el hogy koztunk kulonbozo celal hasznalo nettesek vannak:akik masnak szeretnek mutatni magukat mint amilyenek sot egymasal es kepesek vitatkozni ezek vagy betegek vagy eppen ellenkezoleg produktiv egyenek,velunk jatszak el a szinhazba valo darabjukat.Vannak agreszivek akik itt szemelytelenul es az anonimitas es az elerhetetlenseg biztonsagaban kiadhatjak agresszivitasukat amelyet a realis eletbe kulonbbozo okoknal fogva nem tudnak.Vannak versenyzok:intelektualis bodykulturnyikok akik itt adnak maguknak zsuripontokat es aztan megnyugtatva magukat kicsit felerositik lenyuket a kinti eletre es vannak misszionariusok is akik koteleseguknek tartjak az ok altaluk valasztott utat mint peldat bemutatni hozza onigazolaskeppen ujabb csatlakozokat szerezni...
Igy van ez a netten.
A legnagyobb moaszatolas a politikai de meglep talan,a vallasi topicokban van,ott ahol mindenki Jezus es a szeretett neveben ir es ismeri a csalhatatlan es egyeduli utat Hozza...
Előzmény: rigojanos (3536)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3542
Itt a nyugdij/social security alaprol van szo, nem ingatlanra valo takarékosságrol.

A nyugdij alapba betett pénzhez pedig nem lehet hozzányulni 59 1/2 éves kor elött.

Egész más a kalkulácio ilyen hosszu távon.

Előzmény: thequo (3540)
Mumu Creative Commons License 2001.08.31 0 0 3541
Amit a topicban ressztvevok magatartasarol irsz azzal teljesen egyettertek.
Eppen ez az amiert nem ertem a szemelyes megjegyzeseidet.Ugy latszik,bar tobbszor probaltam egyeniteni koztunk nem mukodik a chemia.Istenem.
Ami neked szirupos meg rendreutasitas masoknak emberszereto , targyilagos es vitakepes.Valoszinuleg termeszeted nem turi a kritikat az enberi kozelseget,errol nem tehetek.Ezt en sajnalom de nem az en dolgom.
Ha nem birod a stilusomat ,tegyel ugy mintahogy itt egyaltalan lehet:ne vegyel eszre sot megteheted hogy nem veszel resszt a beszelgetesekben.De en nem ajanlom.Nem tudom mennyit tudsz a dialektikus ellenmondasokrol (ez ugyan Hegel,de nem marxizmus,ok csak atvettek a felfedezest)de a kulonsegekbol azok egyeztetesebol szuletnek a valodi intelektualis termekek..
Hogy szeretik vagy nem a kerdes felteveset (egyesek ,altalaban a nem toleransak ,a tulzoak nem birjak az objektivitast)azt megmutatja a hozzaszolasok szama:eddig tobb mint HAROMESFELEZER(benne a tieidel is)...
Előzmény: pestiutca12 (3530)
thequo Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3540
5 éve takarékoskodom nyugdijalapba.Most jelenleg 30% al kevesebbet ér a pénzem.Ha azt a pénzt Magyarországon telekbe lakásba fektetem be ma 5-ét éri.
Most jelen pillanatban a Vajdaságban épitek.Ugy látom biztosabb mint a tözsde.
Előzmény: pestiutca12 (3537)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3539
A tözsdének ez a tulajdonsága, hol fent, hol lent.
De egy biztos, - soha nem maradt lent!

De gondolj bele. Ha a te esetedet vesszük, és valaki 40 évi munka után, a befektetett pénzének 30-35%-t elvesztette (papiron), - ez egy aránylag kevés, és per-pillanat veszteség ahhoz képest, amit az a pénz az elmult 40 év alatt keresett.

Tehát szerintem a illetö nyugdijas éveinek minöségét nem fogja befolyásolni különösebben drasztikusan ez az esés, mivel nincs szüksége egyszerre a teljes összegre.

És az a pénz továbbra is "keresni" fog, mert ö csak egy kis részét veszi ki havonként.
És -tapasztalat szerint - közben a tözsde is ujra fel fog menni.

Különben én csak azt akartam mondani, hogy a következö generácio nyugdijasainak a többsége, már nem a Social Security-re fogja épiteni a nyugdijas éveinek a kényelmét.
Ma már nagyon sok lehetöség közül lehet választani, és mindegyik "fájdalom mentes", mivel azt a kis összeget már eleve levonják, tehát amit nem ismerünk az nem hiányzik:-)))

Előzmény: rigojanos (3538)
rigojanos Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3538
Eloszor is te altalanosan feltetelezted, hogy a most felnovo generaciok a nyugdijalapra, illetve a megsporolt penzukre hagyatkoznak majd nyugdijas eveik alatt. A statisztikak szerint, nagyon minimalis azoknak a szama, aki sporolnak, es felretesznek. A 401K a gazdasag eppen akkori helyzetehez igazodik. Sok ismeroso, akik 10-15 eve dolgoznak, es folyamattosan megy a penzuke az alapba, 30-35 szazalekat elvesztettek az utobbi nehany honap alatt.
Előzmény: pestiutca12 (3537)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3537
rigo, nem értem miröl beszélsz.
A 401K és hasonlo privát nyugdijas terveknek semmi közük nincs ahhoz, hogy valaki mennyit keres.

Elkezdesz sporolni mindjárt a legelsö fizetésednél, vállalod mondjuk a fizetésed 1-2%-t félretenni, amit a vállalat levon a keresetedböl, és a te utasitásod szerint befektet egy alapba.

Ma már egyre több helyen meg is toldják ezt az 1-2%-t, (maximum 5% lehet) az összeg 50 vagy 100%-val mielött befektetik neked.
Ez az összeg aztán a 40 év alatt amig mondjuk dolgozol, észrevétlenül egy gyönyörü nagy összeggé dagad, ami a te nyugdij alapod lesz.
Ebböl veszed majd ki nyugdijas korodban havonként azt összeget, amiböl kényelmesen tudsz majd élni.

Tehát ez nem a kiváltságosaknak lett kitalálva, hanem az átlag embereknek.

Előzmény: rigojanos (3535)
rigojanos Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3536
Hat ez a bajom az internet szemelytelensegevel. Valaki felreert valamit, vagy testbeszed hianyaban maskepp interpretal egy mondatot, es ugy erzi nem hagyhatja szo nelkul, vagy meg kell vedenie magat. Ezt persze tamadassal teszi, es mar el is indult egy sardobalos vita. Ok nelkul.

rigojanos Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3535
Ez nagyon meresz altalanositas(Bush-tol fuggetlenul). Az amerikaiak viszonylag elenyeszo szazaleka az, akinek sikerult ugy megszednie magat az elmult nehany evben (legyen az karrier vagy tozsde), hogy arra hagyatkozhasson nyugdijas evei alatt...
Előzmény: pestiutca12 (3534)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3534
A ma felnövö nemzedéknek már nem a Social Security lesz az a nyugdij amiböl meg kell majd éljenek.
Már ma is sokaknak csak egy kiegészitö összeg ez, - a 401K és egyébb privát nyugdij alaphoz.

Inkább csak a nyugdijasokat fedezö betegségbiztositás az amit meg kell reformálni egy kicsit.

Előzmény: Tibor Arato (3533)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3533
Kivancsi vagyok honnan jon majd az a $9 billion a tobbi eloirt programokra, ha nem a Social Security Trust Fund-bol.
Na de majd meglatjuk, kesob, hogy hogyan fogja kezelni mind ket haz a deficit-et.
Idaig az ado csokentes nem segitet economy-n.

En nem izgulok az en nyugdijamert, de mi lesz veletek fiatalok a jovoben ha alandoan jatszogatnak a politikusok a nyugdij alappal.

Gore-nak volt esze, elosszor a deficit-et akarta alacsonyittani. Az biztos segitet volna az economy-n.

Előzmény: Törölt nick (3532)
Törölt nick Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3532
Akarhol van a nyugdijalapunk, konnyu hozzanyulni. De a penzzel a Kongresszus gazdalkodik, nem az elnok. Nem hiszem, hogy Gore jobb elnok lett volna, mint Bushbaby idaig. Szomoru, hogy ez volt a valasztek! Az amerikai gazdasagot tartos recessziobol ezidaig csak egy dolog huzta ki mindig. Ugy tudod, mi az? Sajnos, nem a globalizacio.
Előzmény: Tibor Arato (3528)
halom Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3531
Hallom, hogy baj van halommal.
Sebaj.

Mi neki Amerika?
"Reed my lips Jr. ragados kezetol tavol kell tartani."
Ki mint él...

Elég finom voltam az uraknak?

Most sietek a bankba.

Előzmény: Tibor Arato (3528)
pestiutca12 Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3530
Mumu, ezt a fellengzös, szirupos, atyáskodoan rendereutasito hangot nagyon nehéz megemészteni.

MI NEKED AMERIKA - ezt a cimet te vitának szántad??

Szerintem ez egy kérdés, amire feleleteket várhatsz olyan emberektöl akik az életükben igy vagy ugy, valami tapasztalatot szereztek ebben a témában.

Élö példa erre schgy.
Itt él, és hol csodákozik, hol megdöbben, hol örül, hol bosszankodik, stb.

Ezek az ö tapasztalati. Nem vita téma, csak közli mint érdeksséget egy másik országbol.

Akinek tetszik, esetleg kiprobálhatja, - akinek nem, hát az nem jön ide.
Nem vagyunk egyformák. Éppen ezért ez a topic arra kellene jó legyen, hogy megismerjük egymást.

De te fel vagy akadva a vitán. Muszály kritizálj, itélkezz, vagy rendreutasits.
Mindent elkövetsz, hogy tönkre tedd a saját topicodat.
Sajnálom.

Előzmény: Mumu (3526)
Mumu Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3529
Mindig vissza johetsz ha azt gondolod,csak ne hidd mindig hogy ami nem olyan mint Te kepzeled az mind rossz.Ezt szivembol mondom,konyebben elnel ha nem latnal mindig magad korul ellensegeket.
Előzmény: ropotop (3527)
Tibor Arato Creative Commons License 2001.08.30 0 0 3528
Eppen es a baj, hogy ugyanazon a szamlan van a tobbivel. Igy konnyen hozzalehet nyulni.
Reed my lips Jr. ragados kezetol tavol kell tartani.
Előzmény: Törölt nick (3523)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!