Hehe.. 200 paradicsomtő akkor férne el nálam, ha feltörném a füves részt is... látod, milyen jó, hogy kicsi a veteményesem? Engem ilyen veszély nem fenyeget:)))
Nekem is kelnek a káposztapalánták, nyúlnak, mint állat. Mi a máriát csináljak velük?
Na csak majd úgy ne járj, mint én tavaly, hogy ami már kikelt, azt ültessük is el, mert sajnálnám...aztán meg meggebedsz, nekem is 230 v.240 tő par adicsomom volt...(nagy az Isten állatkertje...)
Ha ennek a sok magnak csak egy kis része is kikel, akkor nálunk Dunát lehet majd rekeszteni kápia palántákkal. Ha a Tieid nem sikerülnek, szívesen adok majd.
Én bepöccentem, mert nem keltek ki rendesen a kápia és a macskapaprikák, és mérgemben a zacskókból az összes maradék magot beleszórtam a cserepekbe :-(
Ezekhez már úgysem lesz bizalmam jövőre alapon. Most várom, mi lesz ebből.
És tetszik nekik a fűtetlenben? Most ugye nem ott vannak? Én most akasztottam nekik a szobába világítást bár nekem még csak néhány kisérleti paradicsom kelt ki. Azon gondolkodom hogy ha kikelnek a paprikák is akkor leviszem őket a pincébe, ott hűvösebb van (14 fok) és ott világítok nekik.
Van egy üveg tetejű, 3 oldalról üveg 3X6 m-es D-re néző fűtött 'pálmaházam', ami a 4. oldalával a lakóelőtérhez csatlakozik és egy 3X5 m.es ugyanolyan hidegházam, amit csak a Nap fűt. Ebben a kettőben. A paprika már kikelt.
Megnéztem, hogyan készíted a tésztát. Nagyon guszta! Nincs is jobb a házilag készített tésztánál! Én is magam készítem, de 1/2 kg liszthez 5 tojást szoktam tenni. Ha kisebbek a tojások, akkor egy pici vízzet is adok hozzá. Sózni nem szoktam csak a főzővizet.Nekem inkább a nyújtás okozott gondot, de vettem gépet, így a nyújtás és vágás is megoldódott.