Keresés

Részletes keresés

takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1179
"De talan az engedely nelküli orvvadaszat vagy at engedely nelküli fakitermeles sokkal több kart okoz."

Ezeket az embereket és a tevékenységeket keményen üldözik és büntetik is. Ilyen szempontból a hasonlatod jó. :-)

"A gyalogturazok ott hagyjak a tüzet leeg a fel erdö eldobaljak a szemetet stb az nem artalmas??"

Azt is büntetik. Közelednek az álláspontjaink. :-)
Lád fentfentebb... milyen álláspontok közelednek? Én egyetlen egy olyan sort nem olvastam még, ahol BÁRKI is azt írta volna, hogy a szabálytalankodókat nem kell büntetni... Vagy lehet, hogy más forumot olvasgatunk? :-)
Előzmény: Amerigo61 (1175)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1177
Ühümm... De nem tűnt fel, hogy hasonló kijelentésekkel próbáljátok a quadozás létjogosultságát igazolni? Pl: "a mozdony is hangos és büdös" vagy "és mi van az utókkal", stb. Amúgy nem csak a kőolaj hiánya miatt, hanem mert néhány nagyvárosban már valóban fuldokolnak az ott lakók.
Előzmény: cs.imre (1168)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1176
pedig, de :(((
Előzmény: Amerigo61 (1175)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1175

A kórházas példa nem jó hasonlat ...

Ez jobb: Ha valaki 200-zal száguldozik a sztrádán, az még senkit sem jogosít fel arra, hogy ő is megtegye.

Előzmény: Amerigo61 (1170)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1174

Erőszak erőszakot szül!

Próbáljunk valami közös nevezőt összehozni mert ezt a problémát meg kell oldani normális eszközökkel!

Ha talán megnézzuk a környező vagy távolabbi országok gyakorlatát talán lehetne abból is tanulni és talán jobbat kitalálni!

De sajnos nem!

A hatóságok is széttárják a kezüket és hümmögnek pedig nekik lenne sok eszköz a kezükben!

Ez a rendszám nélküli dolog is nevetséges mindenhol a világon kaphatnak a járművek megvelelő rendszámot!

De nálunk jó példa erre a robogó ami az EU-n belül de nem is tudok más helyet ahol mág rendszám nélkül lehet robogózni!

És akkor csodálkoznak,hogy nem áttekinthető?

Ebben a pénzhiányos világban súlyos milliókat talán milliárdot dobnak el maguktól azok akik ezt nem akarják engedélyezni!

Alapból lehetne eljárni azokkal akiknek nincsen ha kötelező lenne a rendszám!

Aki autóval kimegy a forgalomba full rendszám nélkül az igen bátor és nagyon ritkán látni ilyet!

Tehát a hatóságoknak kellene lépnie és végre meginditani a folyamatot!

Az is nevetséges,hogy van quad ami kapott rendszámot de most meg nem kaphat!

Ilyen is csak ebben az országban fordulhat elő!

Erről a korlátozott záradéku dologról miszerint nem lehet aszfalton használni csak nem szilárd burkolatú úton meg ne is beszéljünk mert nevetséges és sajnos ezt olyan ember agyalta ki akinek fogalma sincs dolgokról!

NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1173

"De talan az engedely nelküli orvvadaszat vagy at engedely nelküli fakitermeles sokkal több kart okoz."

Ezeket az embereket és a tevékenységeket keményen üldözik és büntetik is. Ilyen szempontból a hasonlatod jó. :-)

"A gyalogturazok ott hagyjak a tüzet leeg a fel erdö eldobaljak a szemetet stb az nem artalmas??"

Azt is büntetik. Közelednek az álláspontjaink. :-)

"Külömbözö allatok kipusztulasarol nem a quadosok tehetnek"

Valóban nem. Mint ahogyan az egyén önmaga nem tehet ilyen dolgokról. De közben mégis, mert létezik közös felelősség, ami alól az egyén nem vonhatja ki magát még több generáción át sem. Erről papolok folyamatosan. Ha egy tevékenység adott pillanatban, belátható időn belül nem okoz közvetlenül felmérhető károkat, attól még lehet káros hosszab távon és tartósan.

Előzmény: Törölt nick (1157)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1172
nem az.

a terepmotorozásra, terepautózásra kijelölt állandó pálya létesítéséhez környezti hatásvizsgálathoz hasonló, előzetes vizsgálatot kell lefolytatni.
amit szintén elfelejtenek rendszeresen a motoros csapatok.
Előzmény: igen7 (1163)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1171

a 3 kerekű motorkerékpárt hogy írod/hívod?

- trike

- trájk

- tricikli

Előzmény: Törölt nick (1164)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1170

Ezt úgy nevezik, hogy relativizálás. Jóformán minden ide írogató motoros ezt teszi, tisztelet a kivételnek. Ennek lényege: igaz, hogy én, mint motoros is szennyezem az erdőket (zajjal/bűzzel/utak tönkretételével), de mivel ezt mások is megteszik, ezért én is megtehetem.

Ez olyan, mint amikor a dohányos a Rókus Kórházban rágyújt, mondván, hogy az utcáról úgyis bejön a szmog ...

Hát nem! Az, hogy valaki bunkó módon felrúgja az írott/íratlan szabályokat, senki mást nem jogosít fel arra, hogy ő is megtegye! Tudom, hogy ebben az országban egyesek azt hiszik, hogy nekik mindent lehet, de ezt sürgősen el kellene felejteni!

Előzmény: Törölt nick (1157)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1169
Melyik kapar nagyobbat???"
amelyik nagyobb a nyomatékkal rendelkezik.
Előzmény: JEEPI (1012)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1168

Mert nem tart örökké a kőolaj.De ez egy olyan téma,amivel több másik fórum foglalkozik...

Előzmény: NJani (1167)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1167

Egy általános kérdés az általános demagógiákra reagálva:

Ugyan miért igyekszik minden autógyártó más meghajtást keresni a robbanómotorok leváltására? Olyant, ami nem légszennyező és nem zajos.

cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1166
Tök mindegy,ha az egész hegyoldal is az övék akkor is az ideális íven kanyarodnak.
Előzmény: elemes (1160)
Zrínyis Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1165
Nem azért nem írnak, mert tesznek rá, hanem mert nem tudnak írni. Gyökér analfabéta barmok. Lenne pár ötletem, mit kéne velük csinálni, de nem írom ide, mert kimoderálnak és letiltanak.
Előzmény: cs.imre (1156)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1164

"- Quad : mindenki barátkozzon meg az írásával. Akinek nem megy, annak a címből kivág/beilleszt az ajánlatom."

Csak azért válaszolok ismét erre a helyesírási fölvetésre, mert ezt -- és a többi ilyen tartalmú hozzászólást -- roppant módon tipikusnak tartom a "kvadosok" oldalára.

Csak egyetlen helyes álláspont létezik, az övék. Emellett még érvelni is fölösleges, axiómaként elfogadandó. Minden más álláspont hülyeség, üldözendő, elvetendő.

A 667-es hozzászólásban leírtam, hogy miért helyesebb a "kvad" írásmód, mint a "quad". Még csak azt sem mondtam, hogy nem lehet úgy írni, hiszen egyelőre nincs "törvényesítve" a dolog, csak azt állítottam, hogy szerintem a "kvad" helyesebb. De összességében mindenki úgy használja, ahogy akarja.

Ennek ellenére továbbra is folyamatosan érkeznek a "quad"-os írásmód kizárólagossága, felsőbbrendűsége mellett szóló hozzászólások, természetesen érvelés nélkül.

Ennyit erről.

Előzmény: kutya. (932)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1163
ez evidens.
Előzmény: waxxablaze (1158)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1162

"ha mégis ezt teszik jelentsd fel őket de előtte fényképezd le"

Egy barátom ezt teszi, de a képekkel sajnos semmit nem lehet kezdeni, mert ki fog tudni beazonosítani három feketébe öltözött, bukósisakos ufonautát.

Előzmény: cs.imre (1156)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1161
akkor neked még egyszer, röviden, hátha felfogod: a természetnek LÉNYEGE A CSEND ÉS NYUGALOM. a kvadnak meg NEM. EZÉRT NEM VALÓ VÉDETT ERDŐKBE. pont. érted, vagy 1001x is megismételjem, hátha az agyad elkezdi ezt feldolgozni?
Előzmény: Kamukáze (1133)
elemes Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1160
cs.imre (aka ember),

Nem-nem, ezt az eróziót nem a biciklisták csinálták, hanem a csapadékvíz. Egyébként az a pálya, amit végigjártam és megcsodáltam, nem tízcentis nyomot jelölt ki a bringásoknak. Fényképeztem is, hayólemléxem, majd előkotorom az archívumból.
Előzmény: cs.imre (1153)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1159

Nativirág,

Nem akarlak megbántani, de erőteljes tévedésben vagy a vadászat és vadásztatás fogalomkörökkel kapcsolatban. A rögvalóság az, hogy vadászat nélkül Magyarországon nem volna vad. A vadászat a vadgazdálkodás egy része, amit egy csomó más, gondozással, neveléssel kapcsolatos tevékenység előz meg. A vadásztatásból származó bevételekből tartják fenn a magyarországi vadállományt. Ez van. Nagyon régen én is ál-humánus nézeteket vallottam a "szegény, üldözött" állatkákrók, de aztán sokat beszélgettem erdészetek vezetőivel...

Előzmény: Nativirág (1129)
waxxablaze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1158
1) egyesület által épített kvadpálya"

ami rendelkezik a megfelelő engedélyekkel!
Előzmény: igen7 (928)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1156

Ezek sportgépesek nyitott kipufogóval,de ők ide nem írnak mert magasról tesznek rá.Nem tartom valószínűnek,hogy egy erdőben jelöljenek ki maguknak egy pályát és ott rodeózzanak,ha mégis ezt teszik jelentsd fel őket de előtte fényképezd le!Akik ide írkálnak azok atv-vel járnak,ezek automata és javarészt összkerekes gépek,aminek komoly dagonya kell hogy a kerekek egyáltalán kipörögjenek!

Előzmény: NJani (1154)
utat! Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1155
Jééé... valaki aszonta, hogy (t)ragika eltűnt a fórumról... úgy láccik, tévedett :-D
Előzmény: quad quad quad (1143)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1154

bulldog,

Folyamatosan elbeszélünk egymás mellett. Te mindig felhozol egy-egy példát arról, hogy mennyire sokoldalú jószág a quad és normális emberek kezében mennyire hasznos is tud lenni. És ebben teljese mértékben igazad van, eszem ágában snincs vitatni. Csakhogy a "quadozás", mint szabadidős tevékenység nem az amiről te beszélsz, hanem az amikor néhány cimbora kivonul valahová és egy 2-3 négyzetkilóméteres területen kergetőznek egy délutánon át. Ez a jellemző.

Előzmény: Törölt nick (1121)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1153
Ember!Te egy kijelölt dovnhillpályáról beszélsz,ahol egy nyomvonalon zuhan le napi 100 kerékpáros 80-as tempóban,helyenként akkorát fékezve 3 centis kerekekkel,hogy be tudjanak fordulni a derékszögű kanyarokba 15-el!Egy nyomvonal és nem térhet ki belőle 10 centit!
Előzmény: elemes (1148)
- yahoo - Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1152
Miért mindig a rosszindulatnak kell előjönnie? Hmm? Elfojtott vágyak ezek?
Előzmény: elemes (1150)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1151

Az ilyen hozzáállásu embert talán nem ennyivel kellene büntetni mert ez nem elirás hanem meggyőződésből irja és többször meg is ismétli valamint láthattuk más emberekről akik önhibájukon kivül lettek kerekesszékesek igy tudjon beszélni!

Mindenki tudja magát visszafogni úgymond moderálni tehát ezek szerint kellene eljárni!

Előzmény: jazso (1145)
elemes Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1150
nyilván :-))) de ha nem lesz rövidesen valami normális szabályozás, akkor várható, hogy megjelenik az ilyen típusú önbíráskodás. az elkövetőket pedig nem lesz könnyű megtalálni (alábbi kartács írta, hogy elkap és lefejel -- miért maradna ott...? kifeszíti a drótot kedden és vasárnap figyeli a tévéhíradót.)
Előzmény: - yahoo - (1147)
NJani Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1149

cs.imre

"Az állatokat miért zavarná egy gyári kipufogós gép,elég arra gondolnod,hogy hány ragadozó madarat láttál már az országutak mentén!"

Beszéljünk erről. Az országutak mentén legalább 90%-ban egerészölyvet látsz és nem több fajt. Ja meg vetési varjút és szarkát. De ugye nem ők alkotják a madárvilágot? Pont erről beszélek. Hogy létezik néhány faj, amelyik elfogadja valamilyen szinten az urbánus környezetet, abból még nem általánosíthatsz, hogy az állatokat nem zavarja az erős zaj. Az sem mindegy, hogy ki kihez megy "látogatóba".  

Mellesleg nem csak környezetvédelmi szempontok léteznek. És mi van azokkal az embertársainkkal akik pont a városi zaj és bűz elől menekülnek a természetbe egy kis megnyugvást és felüdülést keresve. Azoknak az igénye és joga az lópimpili vagy micsoda ?

Előzmény: cs.imre (1127)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!