Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
nekem nem számít a divat. szeretnék egy viszonylag nagy méretű TV-t és erre van max 200e Ft-om. Átlagos TV felhasználó vagyok, nem HDMIzek, PCzek, PSezek csak nézem a kábelt és a DVDt. Kb 50-50% a mostani arány, mert későn érek haza és olyankor inkább megnézek eg jó filmet és kész. Ha nem látom egy jobb készülék mellett, nekem a 3000:1 kontraszt is bőven nézhető. Szerintem sokan vannak így vele.
"...hál istennek nem vagyok túl kritikus a képminőséggel szemben, lehet hogy észre sem veszem..."
Bakker, tényleg irígyellek! Nekem a belem jön ki, mikor egy áruházban egy "kellemes kis" Mónika-show-t vagy egy Rém rendes család-ot mutatják be plazmán vagy LCD-n. Ahogy "úszik" az emberek arca a digitális masszában és minden részlet szó szerint elkenődik ("smear"). Brrooááááffff! És ezért többszázezreket kérnek!
Ha az én 34"-os Loewe és 29" Samsung CRT TV-im negyedennyi sz..rt mutatnának, már rég kivágtam volna őket a fenébe.
Persze az ügyes üzletek és eladóik általában ódzkodnak földi analóg TV-adások demójától, valahogy mindig vagy csúcsminőségű digitális demo-DVD-ket, vagy olyan mű-filmeket játszanak, melyek 100% digitalizálással készültek, azaz közük sincs a valósághoz.
Pláne, mivelhogy 4:3-as adásokat nézek elsősorban, így "plazma-LCD-kultusz" kilőve, továbbra is az "elmaradott" képcsőnél maradok, számomra összehasonlíthatatlanul nézhetőbb a képük, legalábbis földi műsorszórásnál.
Persze, persze, a marketingesek által irányított divatirányzat sokat nyom a latban, hisz ők tudják és megmondták a tutit: Laposat kell venni!
3 évig használtam az előző TV-t , se PC-t se HDMI-t nem használtam, úgyhogy bőven elég. Bár az árgépen láttam, hogy van sok típusa a készüléknek. Amiről Te beszélsz az a 37PA60 vagy 37PV45EH esetleg 37PV7F?
Szerintem minden techológiai dolog rendkívüli gyorsasággal fejlödik. Ha várok fél-egy évet a vásárlással, akkor talán hasonló áron kapok egy jó minőségű képű tv.-t.
valahogy én is így vagyok vele, de sajna 200e a felső határ. viszont szeretnék minél nagyobb méretet (mint minden férfi:-)), ill. a 94-cm már elég. eddig is lcd-m volt, de elszállt a táp és nem javítható. nekem megfelelt, hál istennek nem vagyok túl kritikus a képminőséggel szemben, lehet hogy észre sem veszem, ami másnak borzalom. Csak nem szereték rossz minőségű készüléket.
Voltam a Metro-ban és találtam egy rendes fiatal srác eladót,aki vagy tíz lcd tévét áttett a kedvemért analóg jelre. Hát a kép gyakorlatilag az összesnél siralmas volt, 150-250 e ft.-os kategóriában. Annak ellenére hogy digi t-kábelem van, nem vettem tv.-t. Úgy látszik várni kell egy kicsit a vásárlással.
Ezt néztem ki anno mikor tv vásárlásra adtam a fejem, aztán lett belőle Pana. plazma. Szerintem elég siralmas a képe főleg analóg jelnél. Illetve a látószöget találtam gyengének, oldalról nézve erős a képminőség romlás.
Már bocsi, de hogy jön ide a merevlemez? Az 1 vagy 2 tuneres PIP-ről volt szó, az csak egy dolog, hogy pont a merevlemezes típusban van 2 tuner - nyilván amiatt, hogy az éppen nem nézett műsort is fel lehessen venni. Én megfordítanám a dolgot: miért nincs a felvevő nélküliekben is 2 tuner? Én rendkívül díjaznám, mert az 1 tuneres PIP kicsit macerásabb... :(
Azért a 42PC1RR nemcsak a felvevőben különbözik a többitől, hanem a tunerek számában is. Az RR ugyanis kéttuneres PIP-pel rendelkezik, míg a többi csak 1 tuneressel. Kíváncsi voltam a pumpika által ajánlott típusokra, de az LG honlapján a PC51-re azt írják, nem PIP-es, a PC35-re meg egyszerűen semmilyen leírás sincs. Talán pumpika ezt is tudja.
Fordítva. A szerződés nem írhatja felül a törvényt vagy egyéb magasabb rangú jogszabályokat. A kormányrendelet vagy miniszteri rendelet is ilyen. Ha egy szerződés rosszabb feltételeket kínál a fogyasztó számára, mint a vonatkozó jogszabályok, az a szerződés - vagy annak az inkriminált pontja - érvénytelen.
Elég csalódott lesz a haverom, mert én azzal hitegettem, hogy a felvevős (42pc1rr) volt pár hónapja mindenhol ~240, szóval felvevő nélkül ugyanez biztos 200 alatt van.
én utálom ezeket a netes cégeket(valahol a fizumat rombolják+egy csomó emberét azáltal, hogy nem a hivatalos úton behozott cuccokat árulják, ugye únió, most már egy mázsa kokaint is áthozhatsz a határon, rád se néznek), de ha a helyszínen kibonthatod, megnézheted, akkor csapjál bele a lecsóba
TV-vásárlás előtt állok, 117 - 127 cm-es méret és 500 - 550 ezer forint környékén. Ha jól sejtem, a 117-es előnyösebb lenne nekem, mert egy 5 × 5 méteres nappaliba
kerülne, ahol nagyjából 3 méterről nézném, félek, hogy a 127-es már túl nagy így (?).
Alapvetően a PC-s világból származom, SDTV nézésére alig fogom használni, leginkább csak Forma 1-et nézek, az alapvető felhasználás házimozi és Xbox 360. Ugyan az X360 a
legtöbb játékban csak HD Ready felbontásra képes, én szeretném úgy érezni, hogy ezt a tévét nem 2 év múlva fogom lecserélni, úgyhogy Full HD-t szeretnék mindenképpen. A
mai napig biztos voltam benne, hogy LCD TV a nyerő választás, a plazmáról az volt bennem, hogy "olcsón lehetett belőle nagyot gyártani régebben, viszont rossz minőség és
alacsony felbontás jellemzi őket". Azt már tudom, hogy a felbontással nincs gond. Olvastam a Panasonic-féle "plazma mindenek felett" írást is, leginkább ez gondolkodtatott
el. De ha jól sejtem, ha plazma, akkor tényleg csak Panasonic jön igazán szóba, de ott meg pont az a helyzet, hogy a 107 cm kicsi, a 127 meg nagy, persze lehet, hogy csak
láttam élőben is, nagyon jónak tűnt a képe, sokkal jobb volt, mint a hasonló kategóriájú Toshibák vagy LG-k, és ebben a kategóriában a Samsungról is vegyeseket olvastam
(pedig a PC-s világban nagyon szeretem őket).
Tudtok segíteni a döntésben? Nekem az LCD szimpatikusabb, mert tényleg elgondolkodtató, hogy szép lassan minden gyártó átáll LCD-re. Gond viszont az említett típussal,
multiknál 650-700-ba kerül, annyim nincs. Merjek ekkora értéket ilyen helyen venni? Tudtok esetleg róluk valamit? Egyéb hely? Nem tud valaki segíteni beszerezni jó áron,
42 pc1rr már megszűnt kiváltója a 42 pt81 aminek a fogy. ára 280 körül indul, aki nem a magyar lg-től veszi, az gondolom szarér-hugyér árulja :-9
ami neked kell: 42 pc51 és 42 pc35, utóbbi digi tunerral és rádió tunerral(ezt én fölöslegesnek tartom, de akinek kell...)
42 pc35 avplanet.hu-n 229900, de ha legurulsz egy euronicsbe és mondod mi kell, szerintem lehet bizniszelni(amúgy 240-ért van kirakva-mi nem a német-osztrák metróból, v. mmarktból hozzuk be, mint egyesek...)
LCD-nél gyakorlatilag nincsen vibrálás az állandó háttérvilágítás miatt. Plazmánál a Pamasonic és a Pioneer alapból 100Hz-es. A Panánál ha átváltod mégis 50Hz-re akkor tapasztalható a vibrálás.
Nem tudtam végignézni mind a 16 oldalt ha volt már téma, akkor elnézést...
A kérdésem a szemre való hatása az LCD-nek illetve a plazmának. A 100Hz-es TV-ket anno ugye azért hozták ki, mert gyorsabban frissít, tehát jobb a szemnek. Mi a helyzet az LCD és a plazma TV-kel? Van különbség? Ezek 50Hz-cel ugyanúgy vibrálnak tehát nem tesznek jót? Itt ugyanúgy igaz, hogy 100Hz-est kell venni LCD ből, vagy 100 Hz-est kell venni plazmából, mert csak azok nem fárasztják a szemet? Ezek persze majd rohadt drágák lesznek? Lehetséges, hogy egy normál, ámde 100Hz-es TV még mindig egészségesebb az új cuccoknál?
Köszönöm a válaszokat!!! A végén egy Samsung 32R82-lett belőle--ennek a készüléknek tetszett a képe a legjobban:) A többi idővel kiderül,egyenlőre nagyon tetszik...
82-es vagy 94-es jó. LCD-nek szép a természetképe (is). Kontraszarányra és válaszidőre figyelj! 7000:1 már jó, 8 ms válaszidővel. Samsungra sokan esküsznek, üzletben is szebb a képe bármelyiknél. Azt tudni kell, hogy a technika oké, de a technológia nem párosul hozzá. Amíg nem digitális technológiával készülnek a filmek, tv-adások, stb., addig csalódást okozhat. 16:9-es arányt még nem alkalmazzák, így az emberek "összenyomottak". Ezt vagy megszokod, vagy nézed 4:3-ban, de akkor semmi értelme az LCD-nek. Amúgy videon keresztül jobb a kép, még az STB sem hozta azt a minőséget.
Az LG oldalán meg tudod nézni, ők pl. feltüntetik. A panasonic nem tünteti fel a plazmái fogyasztását ami nem egy korrekt dolog, pedig nem fogyasztanak többet az átlagnál. Kb. 25-30% különbség van azonos méretű plazma /LCD között ,de ez típusfüggő. Szerintem legjobban a neten tudsz informálódni az aktuális elektronikai cuccokról, könyv elég kevés van ebben a témában, mivel mire kiadják már 1000 új dolog kerül a piacra.