Keresés

Részletes keresés

joe_prog Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2972
Helló mindenkinek!

Most vettem egy Panasonic NV-GS11EG kamerát, de eddig nagy csalódásokat hozott.
Persze lehet, hogy túl sokat vártam tőle.

A probléma a következő:

Készítettem a szabadban nappal felvételt, amit a TV-re kötve tökéletes képminőséget hozott, viszont a lakásban készült felvételek elég szemcsések, és bármit is állítottam a kamerán nem lett jobb. A legszebb az benne, hogy a 10 éves VHS-C kameránál a benti kép sokkal jobb minőségű volt.

Na mindegy.

Az viszont már nem, hogy a PC-re át vittem a nappali felvételt Firewire-n (PYRO Digital Video 1394DV), szoftvernek az Ulead Viseostudio 7-et használtam, és az eredmény kiábrándító volt. A monitoron nézhetetlen, DVD-re kiírva és TV- n nézve pedig a kép közepén két függőleges csík látszódik végig, és a képen a színek fakóbbak, mint amikor közvetlenül a kamerát kötöm a TV-re.

Most mi lehet a gond. Én akarok túl sokat ettől a kamerától, vagy máshol van a kutya elásva.
SzaZoli Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2970
Gyerekek!
Legegyszerűbb program nevét mondjátok el, ami képes DVDre írni nekem a kazin levő anyagot (szerkesztés nélkül kezdésnek) :)
Windows Movie Makerrel tökéletes minőségben megy a Firewire digizés, le vagyok döbbenve milyen szép a kép analóg forrásból is! :-)

Köszönöm előre is, és bocsássatok meg, ha már 30 helyen írva volt a programok neve, de én általában csak szerkesztőprogramot nevét találtam itt.
-=ZS=- Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2969
A nomatica-nál vettem,akkor még kb 3kval olcsóbb volt, 122eFt. Nekem fontos volt a nagy zoom, meg kipróbáltam a MMban az összes kamcsit, és ennek tetszett a képe, pedig azt mondják a Canon nem a legjobb etéren. Eddig meg vagyok elégedve vele, de még semmi használható felvételem sincs, nincs firewire a gépemben =(. Még terítéken volt a JVC GR-D93 is, az 1Mpixeles, de csak 10x opt zoom van rajta, valamint a pana gs120, az drágának bizonyult, meg a Sony HC40, 1Mpixel, 10xzoom de az is drágának bizonyult, maradt tehát az MV750i
Előzmény: vgyke (2964)
optikus Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2967

En a sony hc sorozatot mondanam. De ne a legkisebbet, hanem valami hc-20,hc-30-at. AVPlanetnel nezd meg az arakat szerintem belefer.

Ezek a kamerak eleg kis meretuek, a honlapodon latottnak sacra az 1/3-a (vagy megkisebb).

Termeszetesen kihajthatos az lcd de, hogy ez ernyozes kozben (kesztyuben) mennyire hasznalhato azt nem tudom. Szoktak mini lcd-s tv-t hasznalni a steady kamerkhoz. Veszel egy ilyen olcsobb darabot egy madzaggal felvezeted a sisakhoz az av kimenetet es egy a szemed ele hajthatos karra rarakod es kesz a profi szerko:)

Sotetet ezek a kamerak nem csipik de azert mukodnek rendesen (altalaban az ilyen kismeretu kamerak nem annyira szeretik de ebben az arkategoriaban ez van). Kepstabilizator termeszetesen van mindegyikben.

Szerintem a razkodast birjak, kicsi es konnyu alkatreszek vannak bennuk (no persze ha rafexel akkor az biztos nem rendeletetesszeru hasznalat;)

Esetleg sisakra nem akarod szerelni? Ezek olyan kis gepek mar hogy nem sok tobbletsuly es ott megiscsak nehezebben er a foldhoz.

Előzmény: Májklós (2966)
Májklós Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2966
Szia optikus
Kösz a segítséget. Közben egyre jobban hízik a fejem, mert a kollégáim is ellátnak megfelelő információkkal.
Te milyen digi kamerát ajánlanál a következő igényekre:
1. alacsony lux-érték.
2. nagy felbontás
3. bírja a mérsékelt rázkódást
4. max 150eFt
Van egy egyéni, hülye igényem is. Nagyjából négyzetes keresztmetszetű , tehát nem valami lapos, vagy magas cuccot szeretnék kiválasztani. Oka az, hogy állványfejre szeretném stabil felfekvéssel fölszerelni. Alkalmazását a weblapomon láthatod.
Más tulajdonképpen nem is kell. Megnéztem a Panasonic kamerákat és most tanácstalan vagyok.
Előzmény: optikus (2965)
optikus Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2965

Felejtsuk man el az usb-n videozast. Egyebkent is a sonyban csak usb-1 van (ez webkamera minoseget tud). A video stream az a firewiren jon be, arra van felkeszitve a windows, ez nem file ezt nem tudod olyan egyszeruen elerni. Ha ebbol filet akarsz csinalni akkor kell valami progi (pl. a windowsxp beepitett movie makere) ami lerakja neked fajlba, de ez sok 10GByte lesz (amit utana szerkeszthetsz es visszanyomhatsz a kazira, minosegromlas nelkul).

Előzmény: Májklós (2963)
vgyke Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2964

Régebben valaki felállított itt egy videókamera (gyártó) sorrendet. Nem találom.....

1.)Sony, 2.)Panasonic(???),... már nem emléxem! Megismételnétek?

-=ZS=-: hol is és mennyiért vetted a Canon 750i-t? Nyilván előtte tájékozódtál, miért ezt a típust választottad?

Májklós Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2963
Sziasztok
Most készülök valamelyik Sony DCR megvenni és szakmai tanácsot kérnék tőletek USB kontra FireWire. A Sonycenter szakemberét az őrületbe kergettem a hitetlenkedésemmel. Azzal ijesztgetett, hogy minőségkülönbség van a kamera kiolvasásánál a két port között. Hogy a francban lehet ez?! Az USB lassúbb? A kamera hülyíti le USB szintre az adatot, mert online akarja átadni?
Azt már tisztáztam, hogy nem fájlokat olvasok ki a kamerából, hanem csak adatfolyamot - mégpedig onlány. Ha nem kapom el az adatott, akkor elvesztettem...
Hogy van ez? Segítesetek plíz!
-=ZS=- Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2962
Végre megérkezett a kamerám, Canon MV750i, most reggel vettem át. Kipróbálni még nem tudtam. Firewire kártyám sincs még. Ha majd egyszer szolgálhatok valami bemutató videóval, akkor jelentkezek.
mercatoris2 Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2961
A pana3ccduser.com-on fent van a minta, s tényleg ilyen a hangja. A másiknak meg nem. Nekem a legnagyobb bajom az volt, hogy úgy álltak hozzá, mintha én azt kértem volna számon, hogy miért nem piros színű a kamera, s miért metálszürke. S cseréljék ki pirosra. Egy szeréiahibát kértem számon. Pl. ha a zajra az általad említett 3 napon belül figyelek fel, akkor sem cserélnék ki. Ez nem tartom korrektnek. De - szerencsére - előtt olvastam.
Előzmény: SzaZoli (2944)
vgyke Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2960
Bocs!...ezek szerint pl. Sony HC30 képe is "csak" 400k.
vgyke Creative Commons License 2004.12.14 0 0 2959

Zeki és Andreas:

Köszi! Ezek szerint pl. Sony HC30 képe is "csak" 800k.

Mi a helyzet az 1M, vagy feletti (1,33stb) elektronikus képstabilizátorú kamokkal?

És ha egyáltalán van olyan, mi a helyzet a 800K ccd-s, de optikai képstab. kamoknál, ott mennyi a "mozgókép" pixelszáma?

Bocsánat mindenkitől, csak most kezdett érdekelni a dolog, le vagyok maradva, van mit bepótolnom!

Előzmény: Andreas (2951)
SzaZoli Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2958
NTSC téma!

Az NTSC Pal rendszerű eszközökön igen gyengus minőséget produkál! Másolni sem lehet. DVDre írni nem tudom, de szerintem is erős konvertálások szükségesek. Szerintem maradj a PAL kameráknál, az a biztos, és több helyen, egyszerűbben tudod használni, jobb minőségben. Ennyit megér az,ha kicsit drágább ideát.
vw1966 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2957

NTSC!

a PAL TV-k videok stb ugy képesek NTSC anyagok megjelenitésére hogy minőségvesztéssel pl-á alakitják ezér nem célszerű ilyen kamerát használnod!!!

a Pal TV-k videok vagyis amig nálunk kaphatok azért tudnak csak vmilyen gyengébb modon megjelenitani ntsc anyagokat hogy ha nagyritkán tengerentulrol kerül egy felvétel ide meg lehessen nézni.

baltzer Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2953

hallo Szazoli és Zeki!

Köszi a tanácsokat. Baltzer

Előzmény: SzaZoli (2914)
Andreas Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2952
Eltérő felbontás, eltérő képfrissítési frekvencia. A számítógépnek nem fog gondot jelenteni, de ha mondjuk PAL DVD-t akarsz készíteni a felvételeidből akkor ez minőségromlással fog járni a konvertálás miatt. A modern tévék és videók is ugyan megbirkóznak a NTSC normával, de én nem vennék itthonra. Ez olyan mint egy jobbkormányos autót használni Magyarországon...
Előzmény: aGiCa_Bp (2950)
Andreas Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2951
vgyke:
Panánál írtátok: 800k CCD az 400k mozgókép.

Ez a Pana jellemzője, vagy általában az 1 CCD-s miniDV tulajdonság, és az összes 800k pixeles kameránál ez van?

És a maradék 400kpixel hová tűnik? Nagyon butát kérdeztem?

Belinkeltem a vonatkozó a hozzászólásomat.
Előzmény: Andreas (2625)
aGiCa_Bp Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2950

Sziasztok !

Azota nem tudtok nekem ujabb infokkal szolgalni véletlenül a pal-os és ntsc-s kamerákkal kapcs.ban ? korábban irtam h amcsibol szeretnék hozatni egyet,de csak akkor merek ha vki tutira mondja nekem h menni fog a sz.géppel összekötés meg minden.

Ha a tv-n nem lehet megoldani nem gáz,csak vhogy cd-re tudjam irni amit felvettem.

Segitsen nekem vki okos :)))

kössssszi

-á-

vgyke Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2949

Panánál írtátok: 800k CCD az 400k mozgókép.

Ez a Pana jellemzője, vagy általában az 1 CCD-s miniDV tulajdonság, és az összes 800k pixeles kameránál ez van?

És a maradék 400kpixel hová tűnik? Nagyon butát kérdeztem?

fighting Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2946

Sziasztok!

100-120 K Ft-ért milyen digitális kamerát érdemes venni?

Előre is köszi a jótanácsokat!

SzaZoli Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2944
Figyi! De legalább kipróbálhattad, és nem tetszett, nem vetted meg. Ennyi. :) Máshol sok helyen ki se próbálhatod elötte. Ez a hozzáállás viszont így ahogy írod nekem se tetszene, de szerintem ők nem tudják cserélni a gyárihibás készülékeket, csak a meghibásodottakat javítani, így 3 napod van, hogy rájöjjél van-e gyári hibája egy készüléknek, mert késöbb nem fognak vele foglalkozni.
A Sonynak is van hangja a külvilág felé, de a felvételen valahogy ki van szűrve, legalábbis annyira halk, ha van, hogy fel se tűnik. A régi Sony 8mm-nek viszont igen erős motorhangja volt, még a zoomé is belehalatszott, de valahogy nem zavart.
Előzmény: mercatoris2 (2943)
mercatoris2 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2943
Nos, nekem sajnos nincsenek teljesen pozitív tapasztalataim az AV planettel. Ma félretetettem egy GS 400-ast. Du bementem, és kértem, hogy kipróbálhassam, ugyanis a pana3ccduser.com-on beszámoltak egy kerregô hangról, amelyet a szalagtovábbító mechanika okoz felvétel közben. Ezt a hibát a Panasonic is elismerte. No, a kerregô hang ezen a kamerán is ott volt. Más fórumok tapasztalata és a pana reagálásából kiderül, ez a kamerák 1%-nak 1/10-ért jelentik (hivatalos adat). Sok esetben az I4-el kezdô szériszám kamerákról volt szó. Az AV-nél azt mondták, ôket nem érdekli a kerregô hang, garanciában ilyet nem cserélnek (más üzletben, akár pixmaniánál igen), ha nem tetszik, ne vegyem meg, én vagyok az elsô, aki ilyen miatt reklamál, tkp menjek a fenébe, másnak jó volt. Nekik csak I-s széria van, és kész. Más kamerát nem próbálhattam ki, mert ugye ha kibontják, akkor az már nem gyári csomagolás. Annyi a pozitívum, hogy legalább kipróbálhattam.

Na, ezután elmentem egy "hivatalos" üzletbe, ahol egy F-fel kezdôdô sorozatszámút kipróbáltam, ahol semmi zaj nem volt. Viszont itt drágább ugye, ámde 2 év garanciával. Ha meg kerregô hang van, akkor persze cserélik, vagy visszaadják az árát. Bár ha belegondolok, az AV-s 1 év garancia mennyit is ér, ha eleve így állnak hozzá.

Persze, lehet, hogy másnak más esetben jók a tapasztalataik, s csak én nem voltam rokonszenves nekik. De hát ez üzlet, ha pedig az eladni kívánt termék gyári hibás, akkor cserélni kell. Vagy tévedek?

M2
CsabaOperatőr Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2942

Hello boszi26!

Például:

Panasonic NV-GS400:

3db 1/4.7"CCD , 1.070.000 teljes pixel,
mozgókép: 3x690.000, állókép: 3x990.000 effektív pixel.

Panasonic GS15:

1db 1/6"CCD , 800.000 teljes pixel,
mozgó és állókép: 400.000 effektív pixel.

Consumer kameráknál az NV-GS400 tipus már a profi, míg a GS15 az egyszerűbb és olcsóbb kategóriába tartozik.

Ezek az adatok többnyire más kameráknál is hasonlóak, mert a CCD-k gyártástechnológiája, na meg a nagy piaci verseny hasonló adatokat produkálnak.

Előzmény: boszi26 (2910)
SzaZoli Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2941
vgyke!

Szia! Igen, neten kell megrendelni, vagy emailben is elfogadják. Visszhívnak, és egyeztetnek veled, majd vagy értemész, vagy házhozhozzák utánvétellel +1000ft-ért. Bár valami olyasmi volt a lapjukon, hogy 100e felett ingyenes Bpen, nekem mégis rá akartak számolni :) De én inkább bementem érte, korrekt kis hely, tényleg nyugodtan mindent megmutattak, elöttem bontotta ki a csomagot, egyenként átnéztük, hogy minden benne van-e, kipróbálhattam mielött fizettem volna, hogy elindul-e stbstb. Én csak pozitívat tudok róluk mondani. ELötte telefonon érdemes megérdeklődni, hogy van -e raktáron amit venni akarsz, de ami a honlapon kinn van, azok általában vannak. Kicsit több dolog is kapható.
Előzmény: vgyke (2923)
Adamantium Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2940

Sziasztok!

Na mégegyszer! :)))) CANON MV-690-esről mi a véleményetek?

vgyke Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2939

;oDa :

Én is a Pana GS15-el szemezek, vagy maximum a Sony HC30, képtelen vagyok dönteni (130e-157eFt), az ár a Pana felé billent.

Gondolom vásárlás előtt Te is tályékozódtál sok helyen, olvasgattál teszteket, stb.

Neked mi tetszett meg a GS15 kamerában, hogy ezt vetted és röviden, mik a jó és rossz tapasztalataid vele?

noreke10 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2937

Megkérdeztem a Lányt mikor vásároltam, már 3 éve léteznek... valszeg fognak is...

n

Előzmény: noreke10 (2936)
noreke10 Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2936

Zeki:

Igazad van a gari miatt, csak az a nagy árkülönbség ne lenne. Szerintem aki elég árérzékeny az az AVP-nél fog vásárolni, aki nem annak meg szerintem édesmindegy, hogy 2 év a gari, mert ugyis újat vesz 1-2 éven belül...

Megkérdeztem

Előzmény: Törölt nick (2926)
-=ZS=- Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2934
Ja, levonták a pénzt, utána még várni kellett egy napot, mert nem volt raktáron, utána egy nap logisztikai osztályon, másnap, 2-án postára adták. Te rendeltél már tőlük? Ha igen, mennyi idő alatt ért ide?
-=ZS=- Creative Commons License 2004.12.13 0 0 2932
Hali! Hozzászólásom azokhoz szól akik már rendeltek a Nomatica-tól: A postára adástól számítva hány napon belül kaptátok meg a cuccost? Nekem másodikán adták postára, azóta sincs itt. Ez 11 nap, amiből 4 hétvége, azaz, ha hétvégén nem is halad, akkor is már 7 napja úton van. Rendben van ez? Ha írni akarok nekik, akkor tudok valami magyarnak írni, vagy angolul kell a nomaticának? thx

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!