Most vettem egy Panasonic NV-GS11EG kamerát, de eddig nagy csalódásokat hozott.
Persze lehet, hogy túl sokat vártam tőle.
A probléma a következő:
Készítettem a szabadban nappal felvételt, amit a TV-re kötve tökéletes képminőséget hozott, viszont a lakásban készült felvételek elég szemcsések, és bármit is állítottam a kamerán nem lett jobb. A legszebb az benne, hogy a 10 éves VHS-C kameránál a benti kép sokkal jobb minőségű volt.
Na mindegy.
Az viszont már nem, hogy a PC-re át vittem a nappali felvételt Firewire-n (PYRO Digital Video 1394DV), szoftvernek az Ulead Viseostudio 7-et használtam, és az eredmény kiábrándító volt. A monitoron nézhetetlen, DVD-re kiírva és TV- n nézve pedig a kép közepén két függőleges csík látszódik végig, és a képen a színek fakóbbak, mint amikor közvetlenül a kamerát kötöm a TV-re.
Most mi lehet a gond. Én akarok túl sokat ettől a kamerától, vagy máshol van a kutya elásva.
Gyerekek!
Legegyszerűbb program nevét mondjátok el, ami képes DVDre írni nekem a kazin levő anyagot (szerkesztés nélkül kezdésnek) :)
Windows Movie Makerrel tökéletes minőségben megy a Firewire digizés, le vagyok döbbenve milyen szép a kép analóg forrásból is! :-)
Köszönöm előre is, és bocsássatok meg, ha már 30 helyen írva volt a programok neve, de én általában csak szerkesztőprogramot nevét találtam itt.
A nomatica-nál vettem,akkor még kb 3kval olcsóbb volt, 122eFt. Nekem fontos volt a nagy zoom, meg kipróbáltam a MMban az összes kamcsit, és ennek tetszett a képe, pedig azt mondják a Canon nem a legjobb etéren. Eddig meg vagyok elégedve vele, de még semmi használható felvételem sincs, nincs firewire a gépemben =(. Még terítéken volt a JVC GR-D93 is, az 1Mpixeles, de csak 10x opt zoom van rajta, valamint a pana gs120, az drágának bizonyult, meg a Sony HC40, 1Mpixel, 10xzoom de az is drágának bizonyult, maradt tehát az MV750i
En a sony hc sorozatot mondanam. De ne a legkisebbet, hanem valami hc-20,hc-30-at. AVPlanetnel nezd meg az arakat szerintem belefer.
Ezek a kamerak eleg kis meretuek, a honlapodon latottnak sacra az 1/3-a (vagy megkisebb).
Termeszetesen kihajthatos az lcd de, hogy ez ernyozes kozben (kesztyuben) mennyire hasznalhato azt nem tudom. Szoktak mini lcd-s tv-t hasznalni a steady kamerkhoz. Veszel egy ilyen olcsobb darabot egy madzaggal felvezeted a sisakhoz az av kimenetet es egy a szemed ele hajthatos karra rarakod es kesz a profi szerko:)
Sotetet ezek a kamerak nem csipik de azert mukodnek rendesen (altalaban az ilyen kismeretu kamerak nem annyira szeretik de ebben az arkategoriaban ez van). Kepstabilizator termeszetesen van mindegyikben.
Szerintem a razkodast birjak, kicsi es konnyu alkatreszek vannak bennuk (no persze ha rafexel akkor az biztos nem rendeletetesszeru hasznalat;)
Esetleg sisakra nem akarod szerelni? Ezek olyan kis gepek mar hogy nem sok tobbletsuly es ott megiscsak nehezebben er a foldhoz.
Szia optikus
Kösz a segítséget. Közben egyre jobban hízik a fejem, mert a kollégáim is ellátnak megfelelő információkkal.
Te milyen digi kamerát ajánlanál a következő igényekre:
1. alacsony lux-érték.
2. nagy felbontás
3. bírja a mérsékelt rázkódást
4. max 150eFt
Van egy egyéni, hülye igényem is. Nagyjából négyzetes keresztmetszetű , tehát nem valami lapos, vagy magas cuccot szeretnék kiválasztani. Oka az, hogy állványfejre szeretném stabil felfekvéssel fölszerelni. Alkalmazását a weblapomon láthatod.
Más tulajdonképpen nem is kell. Megnéztem a Panasonic kamerákat és most tanácstalan vagyok.
Felejtsuk man el az usb-n videozast. Egyebkent is a sonyban csak usb-1 van (ez webkamera minoseget tud). A video stream az a firewiren jon be, arra van felkeszitve a windows, ez nem file ezt nem tudod olyan egyszeruen elerni. Ha ebbol filet akarsz csinalni akkor kell valami progi (pl. a windowsxp beepitett movie makere) ami lerakja neked fajlba, de ez sok 10GByte lesz (amit utana szerkeszthetsz es visszanyomhatsz a kazira, minosegromlas nelkul).
Sziasztok
Most készülök valamelyik Sony DCR megvenni és szakmai tanácsot kérnék tőletek USB kontra FireWire. A Sonycenter szakemberét az őrületbe kergettem a hitetlenkedésemmel. Azzal ijesztgetett, hogy minőségkülönbség van a kamera kiolvasásánál a két port között. Hogy a francban lehet ez?! Az USB lassúbb? A kamera hülyíti le USB szintre az adatot, mert online akarja átadni?
Azt már tisztáztam, hogy nem fájlokat olvasok ki a kamerából, hanem csak adatfolyamot - mégpedig onlány. Ha nem kapom el az adatott, akkor elvesztettem...
Hogy van ez? Segítesetek plíz!
Végre megérkezett a kamerám, Canon MV750i, most reggel vettem át. Kipróbálni még nem tudtam. Firewire kártyám sincs még. Ha majd egyszer szolgálhatok valami bemutató videóval, akkor jelentkezek.
A pana3ccduser.com-on fent van a minta, s tényleg ilyen a hangja. A másiknak meg nem. Nekem a legnagyobb bajom az volt, hogy úgy álltak hozzá, mintha én azt kértem volna számon, hogy miért nem piros színű a kamera, s miért metálszürke. S cseréljék ki pirosra. Egy szeréiahibát kértem számon. Pl. ha a zajra az általad említett 3 napon belül figyelek fel, akkor sem cserélnék ki. Ez nem tartom korrektnek. De - szerencsére - előtt olvastam.
Az NTSC Pal rendszerű eszközökön igen gyengus minőséget produkál! Másolni sem lehet. DVDre írni nem tudom, de szerintem is erős konvertálások szükségesek. Szerintem maradj a PAL kameráknál, az a biztos, és több helyen, egyszerűbben tudod használni, jobb minőségben. Ennyit megér az,ha kicsit drágább ideát.
a PAL TV-k videok stb ugy képesek NTSC anyagok megjelenitésére hogy minőségvesztéssel pl-á alakitják ezér nem célszerű ilyen kamerát használnod!!!
a Pal TV-k videok vagyis amig nálunk kaphatok azért tudnak csak vmilyen gyengébb modon megjelenitani ntsc anyagokat hogy ha nagyritkán tengerentulrol kerül egy felvétel ide meg lehessen nézni.
Eltérő felbontás, eltérő képfrissítési frekvencia. A számítógépnek nem fog gondot jelenteni, de ha mondjuk PAL DVD-t akarsz készíteni a felvételeidből akkor ez minőségromlással fog járni a konvertálás miatt. A modern tévék és videók is ugyan megbirkóznak a NTSC normával, de én nem vennék itthonra. Ez olyan mint egy jobbkormányos autót használni Magyarországon...
Azota nem tudtok nekem ujabb infokkal szolgalni véletlenül a pal-os és ntsc-s kamerákkal kapcs.ban ? korábban irtam h amcsibol szeretnék hozatni egyet,de csak akkor merek ha vki tutira mondja nekem h menni fog a sz.géppel összekötés meg minden.
Ha a tv-n nem lehet megoldani nem gáz,csak vhogy cd-re tudjam irni amit felvettem.
Figyi! De legalább kipróbálhattad, és nem tetszett, nem vetted meg. Ennyi. :) Máshol sok helyen ki se próbálhatod elötte. Ez a hozzáállás viszont így ahogy írod nekem se tetszene, de szerintem ők nem tudják cserélni a gyárihibás készülékeket, csak a meghibásodottakat javítani, így 3 napod van, hogy rájöjjél van-e gyári hibája egy készüléknek, mert késöbb nem fognak vele foglalkozni.
A Sonynak is van hangja a külvilág felé, de a felvételen valahogy ki van szűrve, legalábbis annyira halk, ha van, hogy fel se tűnik. A régi Sony 8mm-nek viszont igen erős motorhangja volt, még a zoomé is belehalatszott, de valahogy nem zavart.
Nos, nekem sajnos nincsenek teljesen pozitív tapasztalataim az AV planettel. Ma félretetettem egy GS 400-ast. Du bementem, és kértem, hogy kipróbálhassam, ugyanis a pana3ccduser.com-on beszámoltak egy kerregô hangról, amelyet a szalagtovábbító mechanika okoz felvétel közben. Ezt a hibát a Panasonic is elismerte. No, a kerregô hang ezen a kamerán is ott volt. Más fórumok tapasztalata és a pana reagálásából kiderül, ez a kamerák 1%-nak 1/10-ért jelentik (hivatalos adat). Sok esetben az I4-el kezdô szériszám kamerákról volt szó. Az AV-nél azt mondták, ôket nem érdekli a kerregô hang, garanciában ilyet nem cserélnek (más üzletben, akár pixmaniánál igen), ha nem tetszik, ne vegyem meg, én vagyok az elsô, aki ilyen miatt reklamál, tkp menjek a fenébe, másnak jó volt. Nekik csak I-s széria van, és kész. Más kamerát nem próbálhattam ki, mert ugye ha kibontják, akkor az már nem gyári csomagolás. Annyi a pozitívum, hogy legalább kipróbálhattam.
Na, ezután elmentem egy "hivatalos" üzletbe, ahol egy F-fel kezdôdô sorozatszámút kipróbáltam, ahol semmi zaj nem volt. Viszont itt drágább ugye, ámde 2 év garanciával. Ha meg kerregô hang van, akkor persze cserélik, vagy visszaadják az árát. Bár ha belegondolok, az AV-s 1 év garancia mennyit is ér, ha eleve így állnak hozzá.
Persze, lehet, hogy másnak más esetben jók a tapasztalataik, s csak én nem voltam rokonszenves nekik. De hát ez üzlet, ha pedig az eladni kívánt termék gyári hibás, akkor cserélni kell. Vagy tévedek?
Szia! Igen, neten kell megrendelni, vagy emailben is elfogadják. Visszhívnak, és egyeztetnek veled, majd vagy értemész, vagy házhozhozzák utánvétellel +1000ft-ért. Bár valami olyasmi volt a lapjukon, hogy 100e felett ingyenes Bpen, nekem mégis rá akartak számolni :) De én inkább bementem érte, korrekt kis hely, tényleg nyugodtan mindent megmutattak, elöttem bontotta ki a csomagot, egyenként átnéztük, hogy minden benne van-e, kipróbálhattam mielött fizettem volna, hogy elindul-e stbstb. Én csak pozitívat tudok róluk mondani. ELötte telefonon érdemes megérdeklődni, hogy van -e raktáron amit venni akarsz, de ami a honlapon kinn van, azok általában vannak. Kicsit több dolog is kapható.
Igazad van a gari miatt, csak az a nagy árkülönbség ne lenne. Szerintem aki elég árérzékeny az az AVP-nél fog vásárolni, aki nem annak meg szerintem édesmindegy, hogy 2 év a gari, mert ugyis újat vesz 1-2 éven belül...
Ja, levonták a pénzt, utána még várni kellett egy napot, mert nem volt raktáron, utána egy nap logisztikai osztályon, másnap, 2-án postára adták. Te rendeltél már tőlük? Ha igen, mennyi idő alatt ért ide?
Hali!
Hozzászólásom azokhoz szól akik már rendeltek a Nomatica-tól:
A postára adástól számítva hány napon belül kaptátok meg a cuccost? Nekem másodikán adták postára, azóta sincs itt. Ez 11 nap, amiből 4 hétvége, azaz, ha hétvégén nem is halad, akkor is már 7 napja úton van. Rendben van ez? Ha írni akarok nekik, akkor tudok valami magyarnak írni, vagy angolul kell a nomaticának?
thx