A 24. héten voltam terheléses cukron (75 gr glükóz, utána nulla mozgás). 5.4 az éhgyomri, és 7,01 a 2 órás. A védőnő szerint nem jó, ha 7 fölött van, az orvos, aki szívességből megmondta nekem telefonon (már egy hete be kellett volna mennem érte, de folyamatosan beteg valamelyik gyerek), azt mondta, ez tökéletes.
Ti mit tudtok erről?
Valóban sosem volt ennyire magas terhelés után a cukrom, de eddig nem is mondták nekem, hogy terhelés után maradjak a fenekemen és mindig elmászkáltam, ami nyilván több energiát igényel.
Na igen, persze, nehéz a döntés, de én úgy vagyok vele, h nehogy már más döntsön a gyerekem életéről/ én testemről, kivéve, ha pl. sürgősségi /életmentő császárról van szó... (4 hete volt egy ilyenem, én nem tudtam volna nyilván megítélni, h a gyerekem meg tud e születni farosan, a főorvos meg úgy látta jónak, ha nem kisérletezünk, így császár lett, és egy pillanatig nem kételkedtem a döntésében, azonnal írtam alá a papírt. És jó döntés volt, így épen, egészségesen meg tudott születni a fiam : ))
Én azt hallottam, hogy pl. a Margit Kórházban ingyenes ez a 4markeres teszt. Részleteket nem tudok, mert engem ez (már) nem érint, meg úgyis vidéki vagyok. :)
Igen!!!! Kedden megcsinálták! Én voltam az utolsó, 4 után kerültem sorra, csak az volt a gond, hogy előttem a kismamák ájuldoztak, és nem tudtam, hogy tényleg ilyen rossz, vagy csak a párjuknak adják elő magukat. ( Volt akinél erősen ez volt a gyanúm! ) A dokik rendesek voltak, tényleg végig mondták, hogy mi fog történni. 2-szer 5 mp volt kellemetlen. Amikor bement a tű, meg amikor kijött. De apszolút elviselhető. ( Szerintem a gátvarrás ezerszer rosszabb. ) Végig néztem a törpét a "tv-ben ", és hagytam hogy csinálják a dolgukat. Megdicsértek, hogy nagyon szép a víz, és hogy meg sem rezdültem. Utánna még kértem egy kis extra mozizást, ha már velem végeznek aznapra... :-) Ennek köszönhető, hogy a lányneveken már nem kell gondolkodni, mert nem aktuális... ( apuka nagy örömére, ellenkező esetben kérte volna a panaszkönyvet! ) Mikor kijöttem 10 perc után el is jöttünk, mert nem akartam, hogy a többiektől átragadjon a rosszullét. Itthon sem volt semmi gond, csak pár órát nagyon enyhe izomláz szerű érzés.
Szóval aki eddig félt ne féljen!!!
Várom az eredményt, de remélem csak hetek múlva levelet kapok, és nem napokon belül telefont!
Eldöntheted a terhesség elején, hogy mit választasz...javasolt, nem kötelező. Választhatod a kombinált tesztet, ami sok helyen ingyenes, a sejtbank kötött megállapodást a kóházakkal, de a kombinált teszt arányszámot ad, mennyi az esélye, hogy beteg a baba. Ami plusz jó benne, hogy nem csak DS néznek, hanem más genetikai betegségeket is. Ez egy vérvétel a 12.héten, 1 napos eredmény. Ha fizetős, akkor 28E, de pont ma hallottam egy kedves fórumozótól, hogy a bolgárkerékben 10 E Ftot kell fizetni, és ha jó az arány, akkor ok, ha rossz, akkor, a chorionboly vizsglatot is megcsinálják ingyen. Ezt az utóbbit a 13-14 .héten végzik, s az eredményre nem kell heteket várni.
Szerintem a kettő kombinációja a legbarátibb , mert nagyon korán kiderül, ha baj van.
Bocs, h belepoff, nekem is max. ajánlotta / megemlítette a dokim, h ugyan menjek már el genetikai tanácsadásra legalább. Nem mentem, sőt, integrált tesztet se csináltattam : ) Az AFP-m jó lett, UH-n se láttak eltérést soha, így nem láttam szükségét. Szóval kötelezni nem kötelezhetnek semmire.
Így van, nem kötelező, de az orvos köteles elküldeni tanácsadásra és ott kötelesek fölajánlani neked. Nem győzködhetnek, csak ismertetik a beavatkozást, azt, hogy milyen valószínűséggel lehet pl. Down-kóros a baba az adataid (kor, AFP, Uh) alapján. Nekem a 3.-nál is ajánlották, nem vállaltuk. Most a 4.-nél is, na akkor már készültünk, csináltattunk egy kombinált tesztet, ami 1:4 ezret adott, így ismét nem vállaltuk annak ellenére, hogy az UH-n láttak kisebb eltérést, és állítólag az AFP is alacsony lett - 0.87 és nem 0.9 -. Viszont érdekes módon a kombinált teszt nem érdekelte őket, epdig az az AFP-nél nagyságrendekkel megbízhatóbb. Tudom, hogy nem extrém magas a vetélése ráta, főleg ha tudsz is piheni utána. Nekem három kiscsávóval itthon nem lett volna rá esélyem sem (pont téli szünet oviban, suliban, a legkisebb meg állandóan itthon van még).
Nem kötelező. Én 2005-ben aláírtam egy nyilatkozatot, hogy nem vállalom az amniocentézist (persze ezt csakis egy negatív integrált teszt eredménye birtokában tettem), a mostani babával szintén ezt (kellett volna, csak most elblicceltem a genetikai tanácsadást).
Nem emlékszem pontosan, talán három hetet mondtak, csak arra emlékszem, hogy azt pontosan be is tartották. Megnyugtattak, hogy ha gond van, felhívnak hamarabb. Hát nem hívtak, de lerágtam a körmöm. Viszont így derült ki, hogy fölöslegesen győzködtem a gyermek apját a Marci név szépségéről, ha Panni lesz :-)))) Vigyél magaddal olvasnivalót, megvizsgálnak, majd elküld a nő ebédelni (lent a büfében lehet is lakmározni). Ne izgulj, bízz bennük, nagyon profik. Minden jót nektek!!!
Szia, én voltam, és agyonidegeskedtem magam előtte, különösen a "jóakarók" aggódó károgása miatt. Nekem a korom miatt javasolták, és az amúgy sem könnyű döntést bizony megnehezítette, hogy mindenki a 0,5 százalékos vetélési rizikót hangsúlyozta. Ennyi rizikója az életnek is van (szerintem). Az ÁÉK-ban voltam, dr. Hajdu Krisztinánál, akit csak ajánlani tudok, higgadt és mégis empatikus viszonyulása miatt. Szóval: 3 orvosnő volt bent, közben folyamatosan követték ultrahangon a történteket. Nem fájt, kellemetlen (menstruációs görcs-szerű) érzésem csak a tű behatolásakor volt. A babát nem bántja a dolog (biztonságosan), mert általában elhúzódik, sőt előfordul, hogy dühösen a behatoló felé rúg :-))) Az enyém viszont kíváncsian odafordult (csaK tudnám, kire hasonlít :-))) A végén félórát kellett volna pihenni a folyosói padon, de annyira megkönnyebbültem és feldobódtam, hogy csak ennyi volt az egész, hogy az utcán hazafelé jutott eszembe az orvosnő figyelmeztetése. Úgyhogy ha javasolták, bizalommal menj, és higgy a babád életszeretetében.
Bár nem a babó csiklandozásának éreztem, de nekem a köldököm körüli kétujjnyi széles striák viszkettek iszonyat módon az utolsó hetekben. Vakaróztam, mint a bolhás kutya, vicces volt az NST:))
Sziasztok. 33. héten a hasam "tetején" egy nagyobb ponton folyamatosan viszket, mintha a babó belülről csiklandozna. Mi lehet? Az az érzésem, hogy nekitámaszkodott belülről, nem fájdalmas, de nem is kellemes érzés.