Merriman dühös
A LB idén visszatér
Kilenc hónappal azután, hogy műtéttel rendbe hozták
Shawne Merriman bal térdének hátsó keresztszalagját és a külső oldalszalagját, a Chargers LB-je dühös, mert legjobb linebackereinek listáján visszaesett a 12. helyre.
A
Yahoo! Sports-nak Merriman a következőket mondta: „Ki voltam akadva. Arra gondoltam: ’Álljon meg a menet, ebben a ligában 11 srác jobb, mint én? Mikor történt ez?’ Tudom, nem játszottam egy évig, de nem tudtam, hogy ennyire visszaestem… Az emberek nem látták még a tudásom javát, egyáltalán nem. Eddig azt mondtam: ’Idén kimegyek a pályára, és gyilkos leszek.’ Most csak annyit akarok, hogy figyeljenek. Elég sok volt a kételkedő, néhányan úgy gondolták, ostobaságot beszélek, vagy egyszerűen csak túl sokat dumálok. Mostantól csak arról beszélek, amit csináltam, vagy most csinálok, arról nem szólok, hogy mit fogok tenni.”
Merriman számára sarkalatos lesz az idei szezon, hiszen szerződésének utolsó évébe lépett. Be kell bizonyítania, hogy a térde teljesen rendben van, és újra a régi, pro bowler formájába kell lendülnie, hogy vaskos szerződés-ajánlatot kaphasson a Chargers szigorú GM-jétől,
A.J. Smith-től. Smith nem beszélt a Merriman-nel kapcsolatos terveiről, de szavaiből kivehető, hogy a vezető örül a LB visszatérésének: „Fogalmam sincs mit fog csinálni. Honnan tudhatnám, mi fog történni? Talán van egy kristálygömböm? Annyit tudok, hogy itt van, és örülök, hogy visszatér idén. Tavaly, amikor megsérült, elég siralmasan éreztem magam. Fáj, amikor az ember nagyszerű játékost veszít el. A szezon végéig azt sem tudom, hogy mit fogunk tenni a szerződésével kapcsolatban. Az idény végén meghozzuk a döntéseinket, ahogy mindig is tettük."
Négy profi szezon után Merriman neve mellett 39,5 sack és 190 tackle áll. Tavaly a térde miatt csak egy meccsen léphetett pályára.