Keresés

Részletes keresés

vpe Creative Commons License 2004.05.28 0 0 30
MrJones : "Ez egy irredenta lózung volt, persze a szokásos antiszemita beütéssel. "

MrJones összehozta

Előzmény: Hayloft Ezekiel (27)
pezi Creative Commons License 2004.05.28 0 0 29
Egyszer menj el erdélybe!
Előzmény: Törölt nick (25)
McLek Creative Commons License 2004.05.28 0 0 28
Hüllllyee! Én a topic címében lévő filmről írtam!
Előzmény: Maggie Archer (20)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2004.05.28 0 0 27
és nem unalmas a holokausztot trianonhoz hasonlítgatni ? miköze?

és még valami. Nem sípolni kell, hogy csináljon _valaki_ filmet, ha akarsz csináld meg, mutasd be, szedd össze rá a lóvét és hajrá. Ha buksz akkor nem jót csináltál, ha sikeres lesz, akkor jót.
Csak mondj igazat a filmeddel.

Előzmény: vpe (24)
Első Polgár Creative Commons License 2004.05.28 0 0 26
az angolok marhara sirnak, hogy az allamalapito nagy Alfred koratol veluk levo Indiat elvesztettek, mi?
Ausztria soha nem is letezett, a nemet birodalom resze volt.
a lengyelek kb 150 evig uraltak Ukrajnat es belorussziat, Litvaniaval perszonalunio volt.
ami Trianonhoz hasonlithato, az pl. a nemeteknek Lotaringia vagy Konigsberg elvesztese illetve elfranciasitasa es eloroszositasa.
a szerbeknek Koszovo elvesztese, az Ireknek Ulster elevesztese.
Előzmény: Törölt nick (22)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.28 0 0 25
Kedves Maggie Archer!

Alapvető tévedésben vagy. Nem nekem Holocaust, hanem nekünk, vagyis minden embernek. De ezzel ezt a témát le is zárhatjuk, mivel akárhogy is erölködsz, ez a téma ebben a topicban OFF.

Én személy szerint sajnálom, hogy 84 év nem volt neked elég feldolgozni a trianoni országcsonkítást. Szerencsére lassan-lassan minden volt kedvezményezett ország tagja lesz az EU-nak, valamikor még talán Szerbia is, és akkor megszűnnek a határok, Te is megnyugodhatsz.

Ha nem lett volna a trianoni békediktátum, mit tippelsz, Magyarország ma mekkora lenne, és lenne-e még egyáltalán?

Előzmény: Maggie Archer (17)
vpe Creative Commons License 2004.05.28 0 0 24
TE egy antimagor vagy.

egyéb?: unalmas már a nyálas antiszemitázásotok. BLŐD

Előzmény: MrJones (12)
MrJones Creative Commons License 2004.05.28 0 0 23
Értem.

Trianon túltárgyalva.

Előzmény: Maggie Archer (21)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.28 0 0 22
Anglia az utolsó két évszázadban mást se csinált, csak területekről mondott le.

Vagy Lengyelország: számtalanszor legyőzték, szétcincálták, megalázták -- és a mai területe az egykorinak csak töredéke. De nem hallottam, hogy követelnék vissza Belorussziát, Litvániát, Ukrajnát vagy a többi, tőle elcsatolt területet...

Ausztria is jó példa. 150 éve Ausztria Európa egyik legnagyobb országa volt, és aztán szépen elveszítette területének 92(!) százalékát. De nem rinyálnak rajta, teszik a dolgukat, mert tisztában vannak azzal, hogy nincs joguk más nemzetek felett uralkodni.

Előzmény: noir2 (15)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.05.28 0 0 21
Nincs egyéb:(
Előzmény: MrJones (12)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.05.28 0 0 20
"Először is mert maga a döntés nem egy látványos valami."

Szomoru, ha te a holokausztról készült filmekben csak a látványt keresed:(((((

Előzmény: McLek (16)
McLek Creative Commons License 2004.05.28 0 0 19
Vannak olyan történelmi események, amelyek nagyon erősen beleszóltak/beleszólnak az egyén életébe. A emberek, családok, nemzetek sorsa függött Trianontól, Izreal állam megalakulásától, a Holocausttól, vagy a mai Izraeli-Paleszti harcoktól.

Ezeket nem lehet lerágott csontnak nevezni! Sőt!!!! Nem beszélve arról, hogy a felejtésnek mint emberi tényező nincs realitása külső hatásra.

Valószínű, hogy az ilyen történelmi eseményeknek sokkal hosszabb a kifutása, mint sok másnak.
Legalább 2-3 emberöltő!

Előzmény: Törölt nick (13)
8472-es faj Creative Commons License 2004.05.28 0 0 18
Mi köze a fasizmusnak Mo. megcsonkításához? Semmi!
Előzmény: McLek (16)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.05.28 0 0 17
"Trianon egy réges-régen lerágott csont, hagyni kéne a fenébe."

Nekem Trianon, neked holokauszt.
Félszavakból is értjük egymást?
Hadd én döntsem el nekem mi fáj.
Te is eldöntheted.

McLek Creative Commons License 2004.05.28 0 0 16
Hogy őszinte legyek a Trianonról filmet csinálni????

Először is mert maga a döntés nem egy látványos valami. Vagy az előzmények és utóhatások lennének a látványoság részei?

Történelmileg meg nem egy bonyolult dolog.
A megítélése sem, bár ezt többen sokszor félre magyarázzák.

Akkor és ott is, de azóta pláne meg lehet kérdőjelezni az igazságosságát. Szerintem aktuálpolitikai szinten sem lehet ez kérdés. Nem állt arányban a cselekmény a büntetéssel, főleg ha a vádlottak padján ült más nemzetek által elviselendő büntetéshez mérjük.

Az már egy más kérdés, hogy a reviziónak van-e vagy volt-e realitása. Megítélésem szerint ma már nem sok, szinte semmi.

Az meg igencsak elszomorít, hogy sokan fasiszta kérdést csinálnak a kérdésből. Gyanítom nem sok ismeretük lehet ezen topicolóknak a szó mögötti tartalomról.

noir2 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 15
én ezeket az osztrákokat nem értem..
ott volt úgye ez az Osztrák-Magyar Monarchia..na, hogy azzal meg mi történt!!
aztán ott vannak a nagy gyarmatosítók, a hollandok, a portugálok...kihalásra itélt nemzetek ezek, még ilyen szép rendes történelmük sincs, mint nekünk
ehh
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.28 0 0 14
Huba: képtelenek
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.28 0 0 13
Hihetetlen, hogy néhányan képtelen feldolgozni magukban ezt a témát. A trianoni békediktátum eléggé húzós volt a maga idejében, de az elcsatolások nagyobb része jogos volt. Ha nem történik meg, ha nem lett volna Trianon, azok a területek, ahol többségben éltek nemzetiségek, mindenképpen elmentek volna.

Más országok, amelyeket hasonlóan vagy jobban megnyirbáltak a történelem során, túl tudták tenni magukat ezen. Nem tudom, nálunk miért kell heccelni az embereket. Trianon egy réges-régen lerágott csont, hagyni kéne a fenébe.

MrJones Creative Commons License 2004.05.28 0 0 12
Ez egy irredenta lózung volt, persze a szokásos antiszemita beütéssel.

Egyéb?

Előzmény: Maggie Archer (11)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.05.28 0 0 11
Amiért a holokausztot tartjuk napirenden. z emlékezésért, a kegyeletért, a multunk megismeréséért, a fennmaradásunkért.
Egy nemzet fennmaradásának alapkövetelménye: Mondd el fiaidnak!
Téged nem érdekel a nemzeted múltja? Mire építed a jövőt?
Előzmény: MrJones (9)
8472-es faj Creative Commons License 2004.05.28 0 0 10
Ez is egyfajta holokauszt volt. Nem a zsidó holokausztot akarom ezzel kicsinyíteni, de nekik is megvolt/van a fájdalmuk, meg nekünk is.
Azért az csak jelent valamit, hogy Ormos Mária nem szerepel a filmben!!! Ja, és Csurka igen. Azért kíváncsi lennék az ő objektív ítéletére. :-)
Koltayról meg csak annyit, hogy ő készítette a Honfoglalást. Ez már minősíti! Ha egy dicső magyar történelmi pillanatot így tudott csak bemutatni, akkor mit várhatunk a tragédiánkról?!
Előzmény: Zézé (-)
MrJones Creative Commons License 2004.05.28 0 0 9
"Ha nem is lehet tökéletes filmet készíteni, akkor is állandóan napirenden kell tartnai."

No, aztán mi a f@sznak?

Előzmény: Maggie Archer (8)
Maggie Archer Creative Commons License 2004.05.28 0 0 8
A trianoni döntés az egész magyar nemzet tragédiája, több millió magyart érintett. A tragédia nagyságához mérten közel sem tudunk annyit, amennyit kellene. Ha nem is lehet tökéletes filmet készíteni, akkor is állandóan napirenden kell tartnai. Ugyanugy, vagy még jobban mint a holokausztot. Nekem a NOL cikkből úgy tünik, hogy kb ott tartunk, ahol 20-25 évvel ezelőtt voltunk: jobb ha minél kevesebben tudnak róla, ezért inkább ráfogjuk hogy nem elég jo.
A holokausztról nagyságrendekkel több filmet láttam már. Jót is rosszat is. Történelmietlent és történelemhez hűeket is. A lényeg a mennyiségen van.
Vajon elmondhatom ezt Trianonról is?

Előzmény: Lear király (3)
noir2 Creative Commons License 2004.05.28 0 0 7
ez nem trianon-film, hanem Koltay újabb köpönyege, az MTV nyugodtan levetítheti, ha már volt olyan hülye, hogy pont ezt a tehetségtelen balféket bízta meg ezzel a témával..Csurka+Döbrentei mint Trianon-szakértők...
a szórakoztatás magasiskolája
MrJones Creative Commons License 2004.05.28 0 0 6
"És a holokausztról?"

Ugyanaz.

Vagy a nácik hörögnének, vagy a történészek.

Törölt nick Creative Commons License 2004.05.28 0 0 5
Arról már csináltak néhány jó filmet.
Lear király Creative Commons License 2004.03.27 0 0 3
És a holokausztról?
Előzmény: MrJones (0)
originalqszi Creative Commons License 2004.03.27 0 0 2
Azért mégis csak be kellene mutatni, ha nem másoknak, hát a 40-60 éveseknek, mert azoknak akkoriban nem hogy nem tanították, de még említeni sem volt szabad:(((((((( Meg a hiteles magyar történelmet is fel kéne már dolgozni, főleg paneloséknak!!!:)))))
misimacko Creative Commons License 2004.03.26 0 0 1
IGAZAD VAN
MrJones Creative Commons License 2004.03.26 0 0 0
Trian0nról nem lehet jó filmet csinálni.

Vagy a nácik hörögnének, vagy a történészek.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!