Keresés

Részletes keresés

fLeSs Creative Commons License 2008.06.15 0 0 352
én nem tudok tippelni sem. :D vannak dolgok, amik a felfelé kitörés mellet szólnak, és vannak, amik a lefelé kitörés mellett.
mindenesetre én úgy látom, hogy a lefelé kitörés, vagy ha nem is kitörés, akkor szép nyugis csökkenés mellett több tényező szól. TA és "fundamentumok" is.
ezért most a CIB nyersanyag alapok alapját el is vetettem, pedig filóztam rajta, hogy rakjak bele pénzt. inkább dél-amerika.
Előzmény: balacy (351)
balacy Creative Commons License 2008.06.15 0 0 351
Tipp: lefele tör ki, mert már elérte azt a szintet, aminél az amcsi autós kevesebbet autózik, mint amennyit akar. Messze magasabban van, mint a várt átlagár, messze magasabban, mint az a szint, amivel a kitermelő országok számoltak a költségvetésükben stb. ennek pedig oka kell, hogy legyen és szerintem spekulativ oka.

Az, hogy ez mikor következik be és milyen gyorsan, az a rejtély. Engem
Előzmény: fLeSs (349)
fLeSs Creative Commons License 2008.06.15 0 0 350
végülis 50-50%. :D
Előzmény: fLeSs (349)
fLeSs Creative Commons License 2008.06.15 0 0 349
A crude oil TA-s szemmel nézve óriási lufi, és nem lehet tudni, hogy most mi következik. Épp kitörni készül, csak nem tudni, hogy felfelé vagy lefelé, elég nagy a bizonytalanság, ami abból ered, hogy a G8-ak most üléseznek meg 22-én is lesz vmi nagy megbeszélés ahol az olajjal kapcsolatos problémákra próbálnak gyógyírt találni.
Előzmény: Mrija (348)
Mrija Creative Commons License 2008.06.15 0 0 348
NYersanyagba még érdemes beszállni szvsz.
Előzmény: Buday008 (346)
Buday008 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 347
egyébként dirctrix, ill labasatotto ti mivel foglalkoztok amugy ha nem vagyok indiszkrét.
Buday008 Creative Commons License 2008.06.15 0 0 346
lehet hogy nem értek ezen befektetésekhez de azt tudom hogy ami eddig működött a pénzpiacokon az mostanra minden borult, akinek maradt még mit mentenie az mindenki kiszáltt, ennél még mindig jobba z ingatlan, vállalkozás stb......... ujaknak meg nulla tapasztalattal, belső infokkal nem rendelkezőknek, akiknek nincsenek ismereteik halál ilyenbe belemászni
uhu20 Creative Commons License 2008.06.13 0 0 345
Nem feltételnül biztonságos ha valaki más állam állmakötvényét veszi (devizaárfolyamok változásainak hatása

Hja. Én is filóztam az izlandi államkötvényen, még nyomoztattam is utána, hogy hogy lehet venni. Közben az izlandi korona mélyrepülésbe kezdett, szval milyen jó, h nem tudtam venni....

OFF

Már 2-3 éve tervezgetek egy izlandi kalandtúrát. Most olcsó!
Előzmény: directrix (344)
directrix Creative Commons License 2008.06.13 0 0 344

Semmi sem elég biztonságos. Ugyanis az személytől és helyzettől függ. Ezért imádom amikor valaki egy mindenkinek üdvözítő és tuti megoldást próbál eladni (ilyen nincs).

Az államkötvény biztonságos a tekintetben, hogy az állam lejártakor fizetni szokott (ritka kivétel: államcsőd, háború, stb.).

De nem feltétlenül biztonságos, ha valaki nem lejáratig, csak ideiglenesen tartja (kamatváltozás kockázata - árfolymakockázat);

Nem feltétlenül biztonságos, ha az inflációt akarja valaki kivédeni (ez attól függ);

Nem feltételnül biztonságos ha valaki más állam állmakötvényét veszi (devizaárfolyamok változásainak hatása leht plusz is meg mínusz is)...

Nem feltétlenül biztonságos, ha valaki jelentős menyiséget egy becsődölni készülő brókercégnél helyeztet el, stb.

Szóval: Attól függ...

Előzmény: Heesh (342)
Heesh Creative Commons License 2008.06.12 0 0 342
Azért egy államkötvény elég biztonságos befektetés, nem? A diszkontot amúgy már értem nagyjából. Csak kis pénzért, kisérletképp vettem amúgy, nem nagy tételben durr bele..
Előzmény: directrix (341)
directrix Creative Commons License 2008.06.12 0 0 341

Bocs, de el kellene olvasni egy, a kötvényekkel foglalkozó könyvet, illetve többet is (részvényekre, stb.), mert ezen ismeretek nélkül hazardírozás lesz amit csinálsz!

Innen, így kicsit macerás ezen ismereteket átadni, no meg időpazarló módszer.

Előzmény: Heesh (340)
Heesh Creative Commons License 2008.06.12 0 0 340
Még amit nem értek, az az államkötvények. Az árfolyamoknál vannak ilyen 103%-ok eladáson, akkor ez mi, mínuszt termel?? :) MEg van pl. 2012-es 90%-on. Ez mit jelent? Gondolom, ez nem úgy műxik, mint a diszkont, na meg fura is lenne 4 évre 10% :) Esetleg évi 10%? :)
Heesh Creative Commons License 2008.06.12 0 0 339
Na kísérletképpen vettem 0924-es diszkontot. 97.5%-on. TEhát elvileg lejáratkor 2.5%-ot keresek rajta, igaz? Lejáratkor automatikusan veszik vissza névértéken? Eladhatom hamarabb is (nyilván kisebb)haszonnal? Vagy bukhatok rajta? VAgy ez úgy műxik, mint a részvénypiac, vételi/eladási árfolyamok?
Amúgy érdekes, a quaestornál tudtam venni, az ebrokernél meg most nem tudok ugyanazt venni, pedig ott van az árfolyama, de csak eladni lehet, venni nem. Brókercégtől is függ, mihez férnek hozzá? Vagy épp elfogyott az én vételemmel az összes a 0924-ből? :)
Előzmény: directrix (320)
Heesh Creative Commons License 2008.06.06 0 0 337
Na raktam egy kis zsét egy nyersanyagalapba. Egyelőre tényleg keveset.
directrix Creative Commons License 2008.06.06 0 0 336

Nyertem.

- Nem garantált hozam, csak (esetleg) remél(he)t(ő);

- Ott a szokásos felmentő klauzula (a múltbéli hozamok...)

Szóval: Nem biztos, hogy rossz, de a kockázat más. És aki ezt választja annak ezt figyelembe kell(ene) vennie. De legalábbis utólag ne panaszkodjon, ha mégse jött be.

Ja és még valami ott éves hozamok vannak, a havi befizetés kicsit mást fog hozni. Igaz ez esetben a referencia - más ok miatt - is más lehet mint amit most latolgattunk(bankbetétek/állampapírok/egyéb befektetési lehetőségek időközbeni hozamváltozásai).

Előzmény: Törölt nick (335)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 335
A kalkuláció alapját ezek a portfóliók (és feltételek) jelentik:
http://www.pioneerinvestments.hu/hu/uzenet/
Előzmény: directrix (332)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.06 0 0 334
Kapcsold ki a pop-up blockert.
Előzmény: fLeSs (323)
directrix Creative Commons License 2008.06.05 0 0 333

Azért mert rendszeres befizetési programra alapoz, nem biztos, hogy Unit Linked jellegű biztosítás (ez egy másfajta állatfajta), és kerülném  akamat kifjezést. Közgazdaságilag illetve jogilag ez más (nem betéthez/hitelviszonyhoz kapcsolódik, és nem garantált). A hozam szó jobb lenne. Igaz a legjobb a "remélt" jelzővel együtt (bizonytalanság).

Amúgy meg a (várható/remélt) hozam megítélésénél figyelembe kell venni, hogy a "befektetés" nem egyszerre történik, a részletfizetés miatt (átlagos befektetett tőkére vetített) a hozam jobb, mint a teljes befektett össszegre vetülő (no persze, ha ez lesz az végeredmény).

Előzmény: Törölt nick (322)
directrix Creative Commons License 2008.06.05 0 0 332

Az, hogy ebbe az emberek nem gondolnak bele (kockázat léte, mértéke, más lehetőségekhez viszonyítás). Nem hiszem, hogy bankbetét lenne, vagy garantálnák a fenti hozamot (+ az alaptőke megmaradását). Jó esetben pénzpiaci alap, de inkább valamilyen kockázatosabb befektetési alaphoz kapcsolódó konstrukció lehet mögötte.

Nincs valahol kisbetűvel odaírva, hogy a jelenlegi kalkuláció a múltbeli hozamokon alapul feltételezve, hogy 3 évvel ezelőtt kezdtél volna bele. Illetve, hogy a múltbeli hozamok nem irányadóak a jövőre tekintve? ...

Előzmény: fLeSs (331)
fLeSs Creative Commons License 2008.06.04 0 0 331
Ez igaz, de én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a várható hozam nem túl magas.
Persze ha ezt a 33%-ot GARANTÁLJÁK a 3 év alatt, akkor én mindenképpen inkább ide raknám a pénzemet, mint egy bankba. De ha szimpla befalapokról van szó, ami ugyanúgy lehet mínuszos is mint pluszos, akkor nem látom, hogy ebben az ajánlatban mi is olyan nagyon fantasztikus...
Előzmény: Törölt nick (330)
Heesh Creative Commons License 2008.06.04 0 0 329
Figyeljetek már, hogy lehet az, hogy az EBKM nagyobb mint maga a kamat? Nem fordítva kéne lennie, én tudom rosszul? Tehát a kamatból lejönnek a költségek, ez az EBKM, ennek értelemszerűen ksiebbnek kéne lennie, tehát az EBKM-mel számolt kamatnak, nem? A Quaestornál meg van egy akció, és ott 2-3 tizeddel magasabb az EBKM.
Marha_ Creative Commons License 2008.06.04 0 0 328
33% az nem egyenlő 3x11%-kal ezt már az oviban megtanultuk.
Másrészt mindenki tudja, hogy az ilyen típusú befektetési alapok főleg közép de inkább hosszútávon hoznak jól :)
fLeSs Creative Commons License 2008.06.04 0 0 327
Legyen inkább 8-10%.
Előzmény: fLeSs (326)
fLeSs Creative Commons License 2008.06.04 0 0 326
Már egy bankban kaphatsz évi 8-12% kamatot, akkor a 11% szerinted nagy kunszt?
Előzmény: Mösziő (325)
Mösziő Creative Commons License 2008.06.04 0 0 325
3 évre összesen 33%?
Szerintem az igenis nagy kunszt!
Vagy kamu az egész vagy ez valami durva dolog.
Előzmény: fLeSs (323)
Mad90 Creative Commons License 2008.06.04 0 0 324
Szisztok nem tudnátok mondani egy olyan iparágban termelő vállalatot ami semmilyen negatív externáliát nem gyakorol a társadalomra ha termel? Nem szennyezi a környezetet, nem büdös stb. Tudnátok segíteni? Előre is kösz.
fLeSs Creative Commons License 2008.06.04 0 0 323
A kalkulátor nálam nem csinál semmit, BTW ha neked ezt írja ki, az azt jelenti, hogy a 3 évre 33%-os hozamot termel, ami nem egy nagy kunszt.
myways Creative Commons License 2008.06.03 0 0 321
sziasztok!arról lenne szó, hogy szeretnék befektetni pénzt, ez már régóta foglalkoztat, de csak most lett tőkém. a neten keresgélve találtam ezt a pioneer investment dolgot és nem tudom, hogy télleg olyan jó mint amilyennek látszik, vagy van vmi buktatója?próbálta már valaki?

és persze lehet e 1 milla alatt?nem igazán igazodom ki a honlapjukon, de asszem igen. ugye?
directrix Creative Commons License 2008.06.02 0 0 320
Heesh Creative Commons License 2008.06.02 0 0 319
Na akkor rágd meg nekem légyszi. :)
Tehát tegyük fel, hogy 1 milláért veszek az említett DKJ-ból most, akkor mennyivel lesz több zsém a lejáratkor?
Előzmény: directrix (318)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!