Köszi, ebben igazad van. Csak nem mindegy, hogy egy aksit 16000 Ft körül veszel meg, vagy ennek töredékéért.Például a QM szériások is utángyártottak sok helyen árulják nagy árszórással. Pl a pixmania is ilyeket árul. A kérdésemmel a legoptimálisabb árat szerettem volna megtalálni.
Off!
FIGYELJ IDE TE FELFUVALKODOTT BUNKÓ!
Ha nem tudnád a HC14-hez másfajta aksi kell mint a HC 18,20,40 stb. szériához. Ezért kérdeztem. Ha nincs értelmes válaszod, akkor ne koptasd a billentyűzeted fölöslegesen! A Depo oldalra mehetsz, de ott nincs HC 14-hez.
Próbálkozz a szelektált olvasással, nem minden kérdés neked szól. Ha D8-as kameráról, vagy asztali dvd felvevőről akarok valamit, akkor majd hozzád intézem a kérdésemet.
Ha kérhetlek, ezt a trágár hangnemet igazán mellőzhetnéd már. Ha tudok valamit, neked feltétlenül megírom, mert látom szeretnéd megtanulni azt, amit az általános iskolában, gyerekkorodban elfelejtettél.
On!
Valaki esetleg próbálta kompatibilis akkuval? Az ebay-n 13 euro körül árulják az 1300 mA-t.
A Sony honlapján kezdtem, most vagy nem 1 lapot nézünk, vagy vak vagyok! A http://www.sony.hu/# -n csak olyan van, hogy: "Képpontok száma jelenetfényképező módban:690k, Képpontok száma jelenetmemória módban:1000K"
Ok, hogy a HC40-nek 20%-al nagyobb a CCD-je, de 20eFt több pénzért végül is mivel kapok többet? Milyen minőségben fog jelenkezni a nagyobb CCD és több pixel?
Más: ha van Firewire ki/be és video (svideo) ki/be, a videószalag használata (felvétel) nélkül lehet használni a kamerát külső analóg videójel, PC közötti digitalizálásra (pl. régi vhsc film pc-re digitalizálása)?
A Sonynál egyedül az új FX 1 tud HDTV szabvány szerint rögzíteni. 1 299 000 ft-ért. A HC40 nem. Egyébként a sony.hu-n rajta van, hogy mennyi az effektív pixelszám, amit mozgóképnél használ a kamera. Ami a többlet nála pl. hogy nagyobb a CCD fiziaki mérete (1/5 col, nem pedig 1/6). A sony weboldalon elég használható a mûszaki adatok rész.
Avagy ezek a cuccok kepesek HDTV felbontasban is videot rogziteni? Natalantan meg progressziv modban is?!?! (emlekem szerint nem, de javitsatok ki, ha tevedek!)
Hmmm... Lehet huleseget irok, de a PAL kamerak aktiv, netto pixelszama nem 0.4Mpx? A nagyobb felbontasu CCD -k (1.3/2.0/...) a zajszuresen (interpolacio ~ +20% eleg hozza), es az elektronius kepstab. -on kivul nagyreszt marketing celokat szolgalnak. Vagy is inkabb az allokep rogzites minoseget hivatott javitani (habar amiket lattam 2.0Mpx -es mintakepeket, azt legolcsobb digifenykepezo is messze tulszarnyalja)...
A Sony DCR-HC40 típusnak mennyi az effektív (mozgókép) pixel értéke? Az összes 1070K.... A neten nem találok erre vonatkozó adatot!
Úgy is kérdezhettem volna, hogy mennyivel jobb a HC40, a HC30-nál, mert lényeges különbséget csak a CCD pixelértékében látok (1070-800)? Ha mondjuk az effektív pixel megfeleződik (535-400k), a felvételek közötti különbséget mikor és hol fogom észrevenni? Szóval mit kapok 20eFt többletért?
Több helyen olvastam, hogy a Canon MV750i -nel a motorhang behallatszik a felvételbe... Az érdekelne, hogy ez mennyire zavaro? Maga a kamera nagyon szimpatikus - sztem amire használnám kb. elég is... (Tudom, ki kell probalni, de eddig még nem volt lehetosegem...) thx!
Tegnap este megtaláltam a megoldást.
Tömörítésre Tmpeg, és Authorizálásra Tmped Author nevü programok, utánna pedig usgyi Néró és felírni DVDre :-)
Tökéletes lesz a kép, persze minden beállítástól függ. ;-)
Ez főleg csak akkor jó, ha egy-az egyben át akarod rakni DVDre kaziról az anyagot, vágásra nem alkalmasak, de egyelőre nincs időm azzal szórakozni, majd jövőre :-D
csak megjegyzem a divx jobban terheli a gépet mint a DVD mert erősebben tömöritett mint az mpeg pl egy P2 400as gépen simán DVDzel főleg linux alatt de a Divx elég bajos
Ezért tojok a DVD formátumra, inkább DivX-et csinálok. Ott meg a legcsúcsabb tömörítést 4000KBitben is lejátszotta a PIII-as, 1.13GHz-es notebookom, igaz 98-100% procikihasználtság mellett.
Namost azt is tudni kell, hogy én alapvetően Sony fan vagyok. Ezért a Sony-kat kezdtem nézegetni. De: a szóba jöhető kütyük abban az ártartományban, ahol a GS-15 is van, kevesebbet tudtak. (Pl. külső mic csatlakozó, zoom).
Ami végül is a Pana mellé terelt, az a 24x zoom. Mivel én a hegyeken járkálok sokat, és ott szeretném utibeszámoló filmek forgatására használni főként, ezért nekem ez volt az elsődleges paraméter.
Nem csalódtam benne eddig.
Viszont lehet, hogy a GS-11 jobb választás lett volna, mert sokkal olcsóbb, és csak a DV-in az igazán fontos dolog, ami abból hiányzik ehhez képest. (A kártyára fotózgatás nálam a nevetséges kategóriába tartozik, úgyhogy ezt ezért nem említettem.)
Ami negatív: hááát, talán az éjszakai felvételek minősége (bár összehasonlítási alapom nincs), de ezt ahogy itt olvastam, a CCD kis mérete okozza. Amiben ekkora van, az nem túl "fényes"... És még egy de ez apróság: a GS-33-ra már raktak egy kis papucsot a kütyü tetejére lámpának, mikrofonnak. Na ez jó lett volna még rá.
DV kameráról szeretnék letölteni gépre, elég egy sima firewire kártya
vagy pedig valami komolyabb kell?
A sima kártya olyan 2500, az ADS Pyro DV stb. meg 9000-nél kezdődik.
Az utóbbiak miben jobbak?
Ez nem olyan csikozodas. Nalam olyan, hogy fugg a proci pillanatnyi terhelesetol (neha nagyon durvus), lenyeg hogy gyenge a video nezesre a gepem (foleg a nagyfelbontasuakera de mivel en nem videjozok pc-n igy nem zavar, az eredmenyt meg kazira irom vissza az meg tokeletes).
"csikos lett " ez az interlace amivel monitoron együtt kell élni bár aszem power DVD leszedi a DVről is lejátszáskor de a videobol szűrövel kiszedni ha DVD a végtermék tilos
wmm nem tudja, a Nero csak VideoCDt tud írni, DVD-t csak úgy, ha DVD formátumu dolgokat raksz neki oda (tehát .vob stb file-okat, ő maga nem konvertál, legalább az a verzió, ami nekem van meg nem)
En ennyit tudok mondani: mikor benyomtam a dv-outrol a pc-be a kep szep volt, utana a wmm-ben akadozott csikos lett de megvagtam, utana visszanyomtam a dv-inen keresztul a kazira, majd azt a tv-n megneztem, erdemeny ugyanolyan szep mint az eredeti. Ennek az oka, hogy lassu a procim es a ram is keves, ezert a pc-s lejatszas xar, viszont a szerkesztes az eredeti anyagbol dolgozik igy az tokeletes marad (mivel itt a procisebesseg csak a feldolgozas hosszat befolyasolja a minoseget nem).