Keresés

Részletes keresés

Lexxi Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3621
borzimorzi:

En is ugy vettem eszre, attol fuggoen, hogy honnan valo vagy, mas az elbiralas.
Ezt szeretni nem kell, de ha tenyleg kell az a vizum, akkor legalabb egy kicsit lehetett volna okosabb - ha mar nem vagyunk mexikoiak, akik csak atsetalnak a hataron....

Remelem, az ismerosod sem gondolta komolyan, hogy munkanelkulikent (de fiatal, egyedulallo, jo angoltudassal es amerikaban nagyon jo szakmaval) meg fogja kapni a vizumot.

Az okossagot csak ugy ertem, hogy aki nem tud reszlehajlas nelkul itelni, annak nem tartozom semmivel.

L.

rigojanos Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3620
Mumu,

Nem reagaltal a szolasszabadsag temara. Varom a gondolatokat mindenkitol.

Mumu Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3619
En is talalkoztam ilyen kerdoivekkel politikai menekult koromba.A naiv kerdesek persze nem olyan naivak mint gondolnank.T.i.ha hamisan valaszolsz rajuk (mondjuk az idosebbek hogy voltak -e nacik ) akkor kesobb a rabizonyitott hazugsag lesz a jogi alapja (hatosag felrevezetese,intellektualis hamisitas-)kesobb (barmikori)kiutasitasanak sot tobb mint ennyi az amerikai allamopolgarsag elvesztesenek.
Előzmény: borzimorzi (3615)
Mumu Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3618
Igen.Mindenut a vilagon ma a leegyszerusitett storyk valtannak ki erdeklodest: Feher es fekete harca (vagy ying es yang).A feher nagyon feher es makulatlan jellemu a fekete (nem a borszinere ertem hanem a hos illusztalasara) nagyon fekete es gonosz.
Neha ki kell menteni a gyermeket a fekete kezebol.Neha valakit megszall a gonosz es borzalmakat csinal .Brr,ha a nezo csaladjaba ilyen is megtortenne ,jaj !
Neha meg a fekete eltunteti feher szeretojet.
Előzmény: Lexxi (3613)
Mumu Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3617
Az egy nagyon erdekes tapasztalat (marmint az onszugeszioval -Te ugynevezed- ) torteno fajdalomcsillapitas.Nekem is sikerult ,en inkabb energiakoncentralasnak neveztem magamban.Ez fiatalbb eveimben volt mikor meg belso parancsomra egy bizonyos helyre tudtam koncentralni nagyobb halmaz energiat.Elkepzeltem a helyet,kiadtam a parancsot,belevorosodtem,es ereztem ott van a helyen ahova kuldtem.Fogfajasnal hasznaltam,meg izom lazitasra,fejfajasra nem sikerult.
Előzmény: schgy (3609)
Mumu Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3616
A pankracio nem megy tovabb sot megsem kezdodott.Ahhoz partner kell.Kerlek hagyatok oket magukra,fegyelmezetten aljatok ellen a valaszolasra az epuletes hulyesegekre.Terjunk vissza a temahoz.Van sok erdekeseg ebbe a kontinet nagysagu orszagba...
Előzmény: NagyGa1 (3601)
borzimorzi Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3615
Kedves Lexxi, eddig csak olvasgattam a topicot, de a vita színvonala nem érte el az ingerküszöbömet.Most azonban írtál valamit, ami elgondolkodtatott: "szo sincs emigranskerdesrol".

Nos, szerintem van, vagyis lennie kéne. Elgondolkodtatónak tartom ugyanis azt, hogy ez az ukrán fiú minden gond nélkül kapott bevándorlási engedélyt, pedig meglepne, ha hirtelen hibbant volna meg ennyire vagy egyik pillanatról a másikra tört volna ki belőle a mindeddig senkinek fel sem tűnt, de most pusztító agresszivitás.

Ehhez képest igen érdekesnek tartom a következő esetet: ismerősöm 28 éves magyar biológusnő. Hosszú évek óta takarékoskodott, hogy legyen majd lakása, de egy állami egyetem kutatóintézetében dolgozva nem sokat tudott félretenni. Sebaj, ösztöndíjjal összesen 4 alkalommal járt Németországban és Svédországban, az ottani ösztöndíjat szinte az utolsó fillérig félretette, fogyókúrának nagyon bevált nála. Vett is tavaly egy kis lakást, elég lepusztultat. Elkezdett gyűjteni a felújításra, majd amikor már majdnem összejött a pénz, a főnöke sajnálattal közölte, hogy nincs pénze a költségvetésnek az intézet finanszírozását a jelenlegi szinten tartani, ezért elbocsátás lesz. Mivel a hozzá hasonló korúak már mind családosak, akiknek ez még nagyobb nehézséget okozna, ezért pont ezzel a lánnyal fogja kezdeni, bocs. A lány épp összeveszett a barátjával is, szóval nagyon padlóra került. Elhatározta, hogy a felújításra félretett pénzből utazni fog, aztán majd keres valami állást és kész.

Kicsit sokat tud a csaj az USA nemzeti parkjairól és így távolról is nagy rajongójuk. Kiszámította, ha akciós repjegyet vesz és szűkre szabja a kaját (ebben nagy gyakorlata van), akkor legalább 3-4 hétre elég a pénze. Beadta a vízumkérelmet (turista). Elbeszélgettek vele. Elmondta az igazat, hogy büntetlen előéletű hajadon, otthona van már, de hitelt nem törleszt, hogy momentán nincsen állása, de angolul-németül kifogástalanul beszél és ír, úgyhogy az álláskeresés nem lehet gond, s ha hazajön, első dolga lesz stb. A vízumot nem kapta meg. Amikor érdeklődött, hogy ugyan miért nem, majdnem a képébe röhögtek és sejteni engedték, hogy ő a szemükben egy potenciális feketemunkás vagy akár prostituált. Kicsit felment benne a pumpa...

Mármost, ha ugyanabból a régióból egy teljesen bona fide turista nem kap vízumot, csak mert valakiben (adott esetben egy korlátolt követségi hivatalnokocskában) felmerült az az egyébként alaptalan gyanú, hogy az illető feketén akar dolgozni, akkor hogyan kaphatott vízumot, pláne bevándorlási engedélyt az ukrán caládirtó? Tartok tőle, hogy a rendszer vagy velejéig korrupt, vagy egyszerűen rossz. Arról már nem is beszélve, hogy amikor megláttam a vízumkérő lapon azokat a kérdéseket, amelyekben azt firtatják, hogy terrorista-e az illető és terrorcselekményeket akar-e elkövetni az USA területén, akkor majd' lefordultam a székről, úgy röhögtem... Már bocs, de ha az lenne, gondolják, hogy beírná?! Szvsz azt, aki összeállította ezt a zseniális kérdőívet, be kéne perelni a hazája lejáratásáért, mert ennyire korlátolt imázsa talán még Magyarországnak sincsen...

Úgyhogy nem értem, mit hőbörögnek itt egyesek, amiért páran nem szeretik az Államokat. Szerintem ezt a fórumot max 1-2000 ember olvassa, míg a vízumkérő lapot mindenki, aki be akar utazni turistaként az USA területére. Égetik az amerikaiak magukat éppen eléggé (a már említett Aznar-Anar példa tán elég is), nem szorulnak az önégetésben senki segítségére...

Csót:
b

halom Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3614
Nem tudom mit szól hozzá a MUmu(s), nem is érdekes, de én valahogy úgy vagyok vele, hogy inkább 10 piszlicsáré CA ügy mint egy Világháború.
Ezen kívül szeretem ezt az országot olyan nagynak, behemótnak, sutának, pazarlónak, gazdagnak mint amilyen. Személy szerint sokat köszönhetek neki, s ezért is zavar minden mocskolódás, rémhírterjesztés, félreimformálás és piszlicsáré, pitiáner, kiskaliberü feketítés (lásd:thequo).
Egy szó mint száz, ma mi vagyunk felül, s egy darabig így is marad.
Aztán megyünk mégfeljebb :).
Lexxi Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3613

halom:

az ukran emingraNSSAL KAPCSOLATBAN:

En, mint egyszeru bunko csak a hireket lattam, de attol rohogogorcsot kaptam, hogy 10 nap "manhunt" utan a rendorseg nagynehezen megtalalta ot az anyja kertjeben, ahol a piknikasztal alatt bujkalt :-)))

Abban tokeletesen egyetertek, hogy szo sincs emigranskerdesrol.

Szerintem csak felfujjak az egeszet, hogy hireket csinaljanak. Az utobbi idoben, ahogy a hireket nezem (de egyre kevesbe, mert nem birom a Gary-Condit-temat) erdekes modon, mintha minden Californiaban tortenne.
Pedig itt egy hatalmas orszag, nemzetkozi hirek, szoval a 24 oras hircsatorna eleg sem lenne, ennek ellenere masrol sincs szo, mint ezekrol a mondvacsinalt "ugyekrol"

Emlekszel meg a "Kis Eliah"ra ?
:-)

halom Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3612
Ez az gyerekek. Ki vele. Ezt szereti a MUumu(s)papi.
Én meg begyüjtöm.
Talonnak.

Kedves Mumu(S) elintéztem neked, hogy a thequo a haverod lett. Neked már nem is kell ellenség.
Most fogsz látni egy igazi hibbantat.

Amerika meg csak meg lesz valahogy.
Nélkületek.

thequo Creative Commons License 2001.09.06 0 0 3611
Sokat fogtok az USA-tol tanulni.Nemsokára mindenkit fog a fönöke figyelni kamerával.Meg az iskolai tornatermek.Ŕllitolag hogy a sérüléseket figyeljék.Hüje duma.Hatalomgyakorlás.Sokat fogtok tanulni.Láncra kötnek pszihikailag mint a kutyát.Olyan fapofáju lesz a fiatok is mint az USA elnök.Fapofa kell.HIsz hogy lopna a felsö ezer?Ha nincs kamera az also 10 millionak a munkahelyin.
Sokat fogtok tanulni az USA-tol.
Előzmény: sörhastáncosnő (3604)
pancer1 Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3610
bocs, eggyetértek a halomnyi Halom-megjegyzéseddel de ki kell igaztsalak egy helyen.
"Csak azért választották meg, mert az ellenfele még egy nála is ügyefogyottabb, fapofájú bábu volt, aki jobban hasonlítot egy Star Trek beli emberszabású robotra, mint egy hús vér emberre"
nos a gyözelme oka a harmadik*,egy környezetvédős ,fogyasztóvédős,jelölt volt, aki nagyarcuan kijelentette hogy ő ugyan nem segiti szavazóival Gore-t, mert azért.Úgy is tett,Gore kevéssel de lemaradt, Bush elnök, a harmadik meg megnézheti mi lesz a környezettel....
(bár szerintem csak túl nyugis volt a helyzet ő meg szeretett volna villogni a TV kamerák elött a bátor, zöld kiállásával...)
Gore bármilyen sótlan,unalmas külsejü ,de jobb,
értelmesebb elnök lehetett volna Clintonnál is.
schgy Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3609
Holnap megyünk a dokihoz!!!
3 hónap és 13 biztosítási kártya kiküldése után megkaptuk azt a 4 kártyát, amik jók is. Bár egy kértya még volt hibátlan, a második, ami még csak egyszemélyes biztosításra szólt, mert a többiek még nem voltak itt.
Ezzel együtt határozottan vidámabb a dolog, mint Moszkvában volt, mikor az egyetemi fogászat nem fogadott, mert külföldi voltam és a városban volt külföldieknek fenntartott fogászat. No ez meg azért nem fogadott, mert diák voltam és a diákokat az egyetemi fogászat látja el. Aztán kiderült (4 hónapba telt), hogy mindkét helyen fogadniuk kellet volna. A pozitívum a dologban az volt, hogy megtanultam az önszuggeszció útján elkövetett fájdalomcsilapítást.
schgy
halom Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3608
Sok érvet töled sem hallottam. Sulinetes dumát igen. Igy most abbahgyom. Veled.
Előzmény: sörhastáncosnő (3607)
sörhastáncosnő Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3607
Mi az, hogy Mumu vagy Amerika? Értsd már meg, hogy itt nem csata folyik. Az élet sosem fekete, vagy fehér, az igazság általában valahol a kettő között van. Lehet, hogy számodra ez ismeretlen fogalom, de én igyekszem az érem mindkt oldalát látni, nem elvakultan vagdalkozni az egyik, vagy másik oldalon.
(egyébként nem vagyok sem amerikai, sem Mumu rokona)

Ja, és nincs igazam. Soha.
Ez igen! Ezek megcáfolhatatlan érvek. Nem is tudok velük vitatkozni. Ha te aszondod biztos úgy is van.

Előzmény: halom (3605)
kupac I Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3606
Legyel mar picit politikailag korrektebb, nem buta az a bushyka, hanem agylebenyileg csellendzselt ..
halom Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3605
Döntsd már el Mumu vgy Amerika.
Kis biciklista. Taposol aztán hajolsz.
Furafiguralehecc.

Ha büdös van mit lehet csinálni. Vagy el megy az ember, vagy beszívja.
Te jól letüdözted. Aztán beleszédülsz a Mumu(s) karjába.

Ja, és nincs igazad. Soha.

sörhastáncosnő Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3604
Kikezdtem a ropotop unokáját? Te kezdtél ki IRL és szemét módon MINDEN magyarral az ilyen “büdös van, magyarszag” beszólásokkal. Csak azt felejted el, hogy magad is magyar vagy, ráadásul a legundorítóbb fajta, amelyik a saját népét ócsárolja.
(egyébként megint elcseszted, a halomnak írt hozzászólásra ropotop néven válaszoltál, úgyogy hagyjuk ezt a nagybácsis hülyeséget)

Amerikabashing meg nincs itt, legfeljebb a te fejedben. Itt mindenki elmondja a véleményét, kinek ilyen, kinek olyan. Neked ugyanúgy jogod van védeni Amerikát, mint ahogy másnak joga van elmondani, ha valami nem tetszik. Az, hogy te nem tudod normálisan elmondani a véleményedet, csak személyeskedéssel és magyarbashinggal fűszerezve, az sajnálatos.
Egyébként nem tudom miért vagy olyan nagyra egy olyan országgal, ahol alelnök lehet egy analfabéta. Vagy a jelenlegi elnök, aki egy beszédhibás szellemi fogyatékos, aki az apja farvizén evezett be, és akiben annyi meggyőződés vagy karizma (itt most nem a muszklijára gondolok!) sincs, hogy egy birkát maga mögé állítson, nem hogy egy nemzetet. Csak azért választották meg, mert az ellenfele még egy nála is ügyefogyottabb, fapofájú bábu volt, aki jobban hasonlítot egy Star Trek beli emberszabású robotra, mint egy hús vér emberre. (Azt, hogy össze-vissza hazudoznak, már nem is említem, mert ez nem amerikai jellegzetesség, ez a politikusokra mindenhol jellemző.) A kabaré, amit választások címén rendeztek, meg annyira röhejes volt, hogy kár is szót vesztegetni rá.

Mindezektől függetlenül, én szeretem amerikát, elismerem, hogy rengeteg jó és hasznos dolog van ott, és sokmindent tanulhatunk tőlük. És ami a legfontosabb, nem tartok minden amerikait hülyének, se büdösnek, se tolvajnak, se hazugnak.

Előzmény: halom (3598)
ropotop Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3603
MUMU(S) huszár!
Ha azt hitted, hogy érdekel és befolyásol a mocskolódásod akkor most ébredj fel. Én tudom amit tudok, értem amit értek és érzem amit érzek.
A pofámat meg akkor fogom be amikor nekem jólesik.
A stílusodról:
Ez lenne az a magas MUMU(s) iskola?
Gratula.
Előzmény: Veszett Kutya (3600)
NagyGa1 Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3601
Great!
Pont ezt akarom már napok óta leírni, azért nem tettem meg mert úgysem számít neki semmi sem, csak hogy tovább menjen a pankráció. (Magyarul nem tudóknak: Wrestling)

De azt hiszem már sokan leírták hogy beteg emberrel nem lehet mit kezdeni, max figyelmen kívül hagyni.

(Pedig nem is akartam belefolyni a témába...)

Előzmény: Veszett Kutya (3600)
Veszett Kutya Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3600
Te aztán, a röhejes nagyképűsködéseiddel meg az ordító tudatlanságoddal aligha fogsz bármiről is leszoktatni minket, halom. A véleményed annyit sem számít nekünk, mint a levegőben szállongó száraz lepkeszar.
Érvelni nem tudsz, csak fröcsögni, gyűlölködni és ész nélkül hőbörögni. Mi sem jellemzőbb, mint hogy frappánsnak/szellemesnek tartod ezt a MUMU(s)-hülyeséget (mivel magyartudásod gyenge, megmagyarázom: MUMU nevének állandó elferdítésére gondolok).
Minket is olyan ostobának nézel, mint amilyen te magad vagy, ezért képzeled, hogy bármiben is befolyásolni tudsz minket vagy bárkit. Igaz, végül is gyakoroltál valami hatást, mivel amióta látjuk, hogy Amerika olyan agyatlan androidokat tenyészt ki, mint te meg palozc, azóta még inkább megvan a véleményünk arról az országról (nekem legalábbis). Pont olyan vagy, mint amilyennek a tipikus amerikait sokan elképzelik a világon: arrogáns, tudatlan, ostoba.
Summa summárum, akkor használnál a legtöbbet az imádott hazádnak, ha befognád a pofádat.
Előzmény: halom (3597)
capri-3 Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3599
merre elsz?
Előzmény: halom (3598)
halom Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3598
Kiebrudalni?
Engem?
Mert nem értek egyet MUMU(s) és zenekara USA köpködésével?
Ilyen NAGY "ember" lenne ez a MUMU(s).
Furcsa lenne. Nem hiszem.
Na, te is kapsz szép oklevelet.
Csillagosat, pirosat.

Tudod, hogy kikezded az ropotop unokáját ( a nagybátyja vagyok csak) az nem hogy, nem szép dolog, hanem IRL és szemét, de majd szólok ropotopnak, hogy hálálja meg, ha akarja.

Előzmény: sörhastáncosnő (3594)
halom Creative Commons License 2001.09.05 0 0 3597
"...ne valaszoljatok ilyen hulyesegekre."

Szóval kedves MUMU(s) az, hogy tisztelem befogadó hazámat és nem hagyok rá kígyót békát kiabálni az hülyeség.
Szarral dobálni más hazáját az erény.
Ez a te normád.
Megmondtam ezerszer, hogy nem hagyom.
Minden egyes fals imformáciöra a magam mödján fogok reagálni. Nem tetszik? Nekem sem a ti hozzáállásotok.

Divat az Amerika bashing?
Majd leszoktatlak benneteket róla.

Világos?

Előzmény: Mumu (3596)
Mumu Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3596
Partnereim,megkerlek benneteket ne valaszoljatok ilyen hulyesegekre.Menjunk csak szepen tovabb ,ne forgacsoljuk fel a topicot.
Ha valaszoltok tovabb erzi magat a figyelem kozpontjaba.
Az anyagot amit kozol visszont valobban hasznalhatjuk a velemeny kialakitasaba ,ugylatszik nem a bevandorlo kulonos helyzetet vettek figyelembe hanem csak a tettet.
Nalunk a nemet mediakban ha valaki valami sikert er el akkor o az "Exungar" ha pedig valami elitelendot akkor "geburtige Ungarn" tehat szuletett magyar az illeto.
De igy van ez a francia nyelv teruleten is (kivetel talan Canada).
Mi ha egy erdelyi kovett el valamit akkor "magyar anyanyelvu roman allampolgar" (Whiskys),ha jot akkor magyar szarmazasu hireseg...
Ilyen az emberi termeszet.
Előzmény: sörhastáncosnő (3594)
Mumu Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3595
Termeszetesen jogod van annak erezned magad aminnek akarod.Tiszteletedre vallik hogy ezt meg egy kevesbbe helyeslo mediumba is megirod.
Mi akik a kisebbsegben eltuk meg magyarsagunkat tudjuk milyen nehezen tartjuk azt meg (lam en meg helyesen sem irok magyarul) es azt is mennyire hat rank a tobbseg erzete,de a szolidaritasunk is azzokal akikel egy fele kenyeret eszunk es egyfele sorsot vagyunk kenytelenek megosztani.
Mi nem hordhatunk annak idejen kokardat es nem festhettuk piros- feher- zoldre a diszeket,de lestuk a magyar szot Mekkankbol,Budapestrol es ha feljohetunk (mi egyszer ket evbe) akkor a csempeszett alkoholt,fuggonyanayagot konyvekre csereltuk ,vettuk es adtuk aztan kezrol kezre otthon.Es elmenybeszamolokat tartottunk a szinhazlatogatasainkrol..
Előzmény: thequo (3584)
sörhastáncosnő Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3594
Téged elhallgattani? Ez vicc?
Még ha innen esetleg ki is ebrudalnak, ott van a másik huszonöt topikod amit ebben a témában nyitottál!

(unokád hogy van? érezni még rajta azt a büdös magyarszagot?)

Előzmény: halom (3593)
halom Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3593
Ezt én sem tudom, csak olvass vissza és figyeld a MUMU(S) féle hegemoniát.
És mi köze ennek az elmenetelhez?

Nem tudom, hogy te hol élsz, hol a hazád, csak azt tudom, hogy itt az anyám nyelvén szapulnak egy országot amelyik engem be és elfogadott.
S ezt nem hagyom.
Minden eszközzel visszautasítom, mert sért, s mert dupla standard.
Ti sem hagynátok, hogy Magyarországot ilyen alattomosan pocskondiázzák. Ez a topik egy szégyen, s hogy engem el akarnak hallgattatni itt az a korona rajta.

Ezek után beszélhetünk beidegzödésröl.

Előzmény: NagyGa1 (3592)
NagyGa1 Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3592
Kedves halom!

Nem tudom mikor mentél el Magyarországról, de a te fejedben még nagyon régi reflexek működnek...
Miért akarna bárki is benyalni bárkinek anonym???

G

Előzmény: halom (3591)
halom Creative Commons License 2001.09.04 0 0 3591
Ne állj vele szóba. MUMU(s)-nál akar benyalni. Hagyni kell.
Előzmény: Törölt nick (3589)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!