Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Nagyfelbontású jellel mindegyik jó. Pláne ha azon ritka készülékek egyike ami tudja a 24p-t, bajban kisfelbontáskor vannak... De a plazmák -szerintem- jobbak kisfelbontású jelle mint a lcd-k. Csak bele ne égjen a sok hülye logó meg karika...
Mielött full hd tv-t vennél tv nézésre vedd azt is figyelembe, hogy azoknak nagyon rossz a képük sima tv adással, dvd-vel, csak nagyfelbontású anyaggal mutatják, hogy mit tudnak. Meg olvasd el ezt: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=411
Sziasztok! Én e kettő tipus között szeretnék választani, de a fórum böngészése után sem tudom, hogy melyiket. 106cm-es Projektoros LG tv cserélek le. tehát: PHILIPS 47PFL7642D vagy LG47LF65 előre is köszi a válaszokat :)))
Köszönöm a válaszodat. A helyzet az, hogy azóta megkértem egy barátomat, hogy nézze meg milyen modellt vettem. Sajnos nem az általad feltétlezettet, hanem a 42PT81-et. Rámentem az LG honlapra, és kiderült, hogy az általam vásárolt model gyárilag van lebutítva. Nem véletlenül, csak Kelet-Európában forgalmazzák. Abban viszont igazad van, hogy a 42PC1RR a díjnyertes model, de a Saturnban amikor én vettem szerintem az általam vett tévéhez volt kirakva az embléma. Talán véletlenül, mert tényleg sok a hasonlóság a két tévé között, gyakorlatilag csak a képméret választék a különbség.
A leírásod alapján (LG, díjnyertes, 80Gigás vinyó), ez nem nagyon lehet más, mint egy LG 42PC1RR.
Ez pedig tudja a Spectacle és a Full üzemmódot is.
Amin elcsúszhattál:
Ez a két üzemmód (ahogy te is írtad), a TV adásra van kitalálva.
Azaz, akkor van ilyen üzemmódod, ha a TV "úgy tudja", hogy épp TV adást nézel.
Van Spectacle és Full Pl.: ha szimplán beledugsz egy UPC-s koax kábelt a tunerébe, behangolod a csatornákat és a behangolt csatornákat nézed egyszerűen a tuneren keresztül.
Nincs Spectacle és Full Pl.: ha rádugsz egy DVD lejátszót mondjuk component bemeneten (YUV) és lejátszol mondjuk egy Thomas és barátai divx-et a gyereknek.
Ilyenkor a TV "tudja", hogy nem a kábelTV-t nézed és nem lesz spectacle és full üzemmód, kizárólag a többi. (4:3, 16:9, Original, talán még a zoom is benne marad)
Lehet, hogy valami külső video tunerén keresztül nézted a TV adást, amit a TV nem vesz TV adásnak, mert nem a tuneréről jön a jel.
Nem egy képkategória a kettő, samsungban inkább az R-est keresd az s-est felejstd el. Ha sokat tv-zel dvd-zel, akkor inkább plazmát vegyél, de az meg elég sokat fogyaszt.
2. pc-n keresztül tudja a pip-et, tehát azokat tudod pip forrásként használni
ha távkapcson megnyomod a pip-et, akkor bejön a kis ablak? ha igen, akkor ki tudod választani bemeneti forrásnak a kétféle cuccost, ill. ha pc-zel, v. hdmi-n keresztül nézel valamit, akkor is pip-ezhetsz(ilyenkor elméletileg a tv adók is mehetnek kicsiben...)
Vásároltam egy Samsung LCD TV-t LE32R82BX típusú. Azt írja PIP funkció 1 tuneres, de a menű részben nem elérhető szürkén jelenik meg. Valaki tudja, hogy lehet elővarázsolni? A leírás alapján nem lehet.... Köszi Zoli
Napi 3-5 órát tévézek,dvd-zni is szoktam napi rendszerességgel, PC játékra is szeretném használni a tv-t. Nappalimban lenne,ami nappal elég világos,de 90%-ban este tudok csak tv-zni.Fibernetes kábeltv-m van.
Ha otthon vagyunk, szinte egész nap be van kapcsolva a készülék. 90% TV-adás 10% DVD. Milyen más márkát javasolsz? Eddig csak Sony tv-m volt, de a mostani egy kicsit megszívatott és megingott a bizalmam a márkában:) Az LG-t az ára miatt választanám.
Üdv mindenkinek. Visszaolvastam jópár oldalt,de nem derült ki számomra hogy melyik jobb választás.Lcd vagy plazma.94 cm-es vagy max. 106 cm-es jöhet számításba. LG vagy Sony ez a két márka. UPC Directet használok. HD, Full HD ezt sem tudom eldönteni:) Milyet vegyek? Ha tud valaki segíteni azt nagyon megköszönöm.
"Amúgy meg sajnálja a fene a kábelszolgáltatókat, visszaélnek a monopolhelyzetükkel, minden adatátviteli szolgáltatás díja csökken, csak a kábeltévék előfizetői díjai nőnek :-(((."
A kábelTV szolgáltatás nem keverendő össze a az adatátviteli szolgáltatásokkal mivel a kábelTV esetében a továbbított műsorokért jogdíjat kell fizetnie a szolgáltatónak a műsorkészítő felé amit ugyebár az ügyfélnek kell megtéríteni.
Elviekben ez a hat tipus van. Nekem a spectacle (látvány) és a full (teljes) hiányzik. Pont az a kettő, amelyik segít abban, hogy az eredeti 4:3-as kép ne legyen nagyon torz.
Nemcsak a kábelszolgáltatók hőbörögnek, hanem sokan mások is! A DVB átállás olyan, mintha jönne egy törvény, hogy 2012-től tilos a vonalas telefonszolgáltatás, használjon mindenki mobiltelefont. Igaz, hogy háromszor annyi embernek van mobilja, mint vonalasa, de akkor is lenne felzúdulás. Amúgy meg sajnálja a fene a kábelszolgáltatókat, visszaélnek a monopolhelyzetükkel, minden adatátviteli szolgáltatás díja csökken, csak a kábeltévék előfizetői díjai nőnek :-(((.
De nem erről folyik a vita, hanem arról, hogy a DVB átállás után kell-e majd STB. Szerintem igen! Szerinted nem?