Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Van itt valaki aki Panasonic új sorozatú LCD-it ismeri? Anno láttam a nyáron az MM-ben egy Panasonic TX-26LX70-et. LCD TV-n nem láttam még ilyen szép képet, mint ezen volt. Persze biztosan HD jel ment rá, ezért is érdekelne, ha esetleg valaki sima TV adást látott már ilyen készüléken. Nagyobb készülék nem igazán jöhet szóba, mert egy 80x50x50-es "dobozba" kellene bepasszolnia (a magasság még növelhető 5-10 centivel, de a szélesség, mélység nem).
Ha javasolni tudnátok: 26-os, esetleg 32-es LCD-t TV nézésre (75%), DVD filmek (25%) nézésére.
Kösz szépen. Amúgy mi lesz olcsóbb? Pl. a digi kamerák eleinte 3 mp-sek voltak, de az áruk nem annyira csökken,mert közben már az 5 mp-sek is eltüntek a polcról. Na persze azért a lapos tv-k csak olcsóbbak lettek, de majd beletesznek valami kütyüt,hogy ne legyen túl olcsó.Szóval értitek?
Ez így van. Ha még jó a régi tévéd és túlnyomó részt a kábeltévét nézed, inkább várj a "lapostévé" vásárlással, így csak nyerhetsz: pénzt, méretet, szolgáltatást.
Hát szerintem aki csak TVadást szeretne nézni, már az se nagyon tud mást venni, mint nagyfelbontású TVt, szóval úgy sincs más választása. Ráadásul egy TVt általában nem 1-2 évre vesz az ember, 5 év múlva meg már (remélem) lesznek nagyfelbontású, digitális adások is.
De igaz, mint mindig: minél később vásárolsz, annál jobb: vagy jobb gépet kapsz ugyanazért az árért, vagy olcsóbban veheted meg a mostani minőséget. Addig is kamatozik a pénzed.
És végülis neked milyen TVd van, amelyik ezt nem tudja (csak, hogy ne vegyek olyat :-) Van valami mozaikszó erre, ami azt jelöli, hogy a 3:4 arányú jelet is középretéve meg tudja jeleníteni? (Valami panscan, vagy mi?) Tudsz még olyan TVkről, amik ebből a szempontból kerülendők? Köszi.
A masi Index főoldalán van egy jó kis cikk, hogy igazán szinte nincs értelme lapos tv-ket venni, ha valaki normál tv adást akar nézni.Ez tényleg így van? Szemmel látható a különbség a bolti kép és az otthoni kábel tv között?
Az első két kérdésedre majd válaszolnak a hozzáértőbbek. A harmadikra viszont saját károm alapján tudok válaszolni: igen figyelni kell. Az olyan képméretet kell keresni, ami a középmezőt érintetlenül hagyja, és csak a széleket húzza szét. Amelyik tévé ezt nem tudja, annak a képe mindig nyomott lesz a 4:3-as adásnál.
hosszú töprengés után én most már letettem a voksom a plazmára (igazán a látvány volt a meggyőző). Úgy indultunk neki természetesen, hogy LCD-t nézünk.
Viszont itt jött be a gondom. Eljutottunk 2 típushoz, ami közül elég nehezen tudunk döntetni. Segítetek!
Samsung PS-42Q92H és Panasonic TH-42PV70 a két érintett.
Minden pro és kontra érvre vevő vagyok, hogy még nehezebb legyen a döntést meghozni... ;o)
Új vagyok itt, és 1-2 dolog nem teljesen tiszta számomra, mielőtt vásárlásba kezdenék (majd ha lesz pénzem :-) kérdeznék a tapasztaltabbaktól, köszi előre is:
1: a HDMI bemenetre ha számítógépet kötök (mondjuk hdmi kimenetes kártyát veszek) akkor a hang is átmegy a TVbe? A számítógépben van egy hangkártya, ezt össze kell kötni a HDMI kimenetes videokártyával, vagy hogyan megy ez? 2: A plazma ha 1024x768-at tud, akkor a számítógép is csak 1024x768-ban adhat rá jelet, vagyis torz képe lesz a plazmán? Esetleg a gép adhat 1366x768-at, és akkor pixelösszevonásokkal megjeleníti a plazma normál (nem nyújtott) képarányban? 3: egyáltalán: minden szélesképernyős TV-ben lehet állítani, hogy széthúzza-e, vagy ne a bejövő 4:3 arányú jelet, vagy vásárláskor erre is figyelni kell?
A proji nem fér el, csak ez a pici 42" plazma. Amúgy nem a Mónika sóra vettem, hanem BD-re és DVD-re, csak néha leragadok mikor a gyerekek nézik a CN-t, már így is szép színek, kontraszt. Hol található pc-és HD-anyag? És egyéb technikában is kifinomultabb a 700-as sorozat, mint a 70-es.
Ne próbáld ki! :))) Utána a sima dvd meg a tv kép borzalom lesz. Kb olyan lesz a váltás mint egy rossz vhs kazi meg a dvd lemez között.
Ezek a fullhd cuccok csak hd-n brilliroznak, de ott nagyon. Pc-n 4.7-8Gb-os tömörített hd filmek sorozatok elég jól elérhetőek, még azok is pedig azok tömörítettek messze-messze jobbak mint a sima tv adás. De egyébként nem nagyon fogod pár méterről ilyen "kis" :) képen észrevenni a 720p meg a full hd közötti különbséget. Én nem erőltetném a full hd-t ha nem muszáj. Csak full hd jellel lesz különbség, de ott sem akkora mint a dvd meg a 720p között. A full hdnak inkább nagyban van jelentősége a több méteres képátlónál. Én inkább vennék egy olcsóbb sima hd tv-t és hozzá egy projit...
Ha boltban veszi valaki akkor mindenképpen kérni kell az eladót, hogy mutassa meg antennajellel is lehetőleg úgy, hogy ugyanazt a jelet kapja a többi is meg pár sima crt tv-is. Mert ha a boltban megnézed HD jellel akkor odáig leszel, hogy ez milyen szuper meg milyen képe van, ami úgy is van, csak amikor hazaviszed akkor lesz a koppanás a tv adáson... Szóval meg kell nézni és ha úgy érzed fel tudod vállalni a tv képminőségét akkor lehet megvenni.
Az általad idézett link az lcd-tv-ről szól nem plazmáról. Ha az általam éppen tv-adáson nézett FHD PZ700-nak nagyon rossz a képe, akkor el sem bírom képzelni, milyen tökéletes lesz BD lemezzel! :-))
Nagyfelbontású jellel mindegyik jó. Pláne ha azon ritka készülékek egyike ami tudja a 24p-t, bajban kisfelbontáskor vannak... De a plazmák -szerintem- jobbak kisfelbontású jelle mint a lcd-k. Csak bele ne égjen a sok hülye logó meg karika...
Mielött full hd tv-t vennél tv nézésre vedd azt is figyelembe, hogy azoknak nagyon rossz a képük sima tv adással, dvd-vel, csak nagyfelbontású anyaggal mutatják, hogy mit tudnak. Meg olvasd el ezt: http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=411
Sziasztok! Én e kettő tipus között szeretnék választani, de a fórum böngészése után sem tudom, hogy melyiket. 106cm-es Projektoros LG tv cserélek le. tehát: PHILIPS 47PFL7642D vagy LG47LF65 előre is köszi a válaszokat :)))
Köszönöm a válaszodat. A helyzet az, hogy azóta megkértem egy barátomat, hogy nézze meg milyen modellt vettem. Sajnos nem az általad feltétlezettet, hanem a 42PT81-et. Rámentem az LG honlapra, és kiderült, hogy az általam vásárolt model gyárilag van lebutítva. Nem véletlenül, csak Kelet-Európában forgalmazzák. Abban viszont igazad van, hogy a 42PC1RR a díjnyertes model, de a Saturnban amikor én vettem szerintem az általam vett tévéhez volt kirakva az embléma. Talán véletlenül, mert tényleg sok a hasonlóság a két tévé között, gyakorlatilag csak a képméret választék a különbség.