Keresés

Részletes keresés

pohikopó Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1487

Nem akarok meleg vizet csinálni vele, nem ér annyit az egész. Barátnőmmel kettőnknek nem sok meleg víz kell, maradunk a bojlernél. Fűtésre kell a kazán. először 96 majd 2x 96 m2-re. Azt mondják elég a 25 kw-os is ekkora házhoz, főleg, hogy ytong és még szigetelve is lesz, meg jó ablakokkal lesz ellátva. A szerelő 32-35 kw-ot javasolt sima vegyes tüzelésűből......akkor még az volt tervben, de már nagyon hajlok a faelgázosítós felé. És kezdek meggyőződeni a puffer értelméről is.....ép minap láttam egy puffer nélküli kazánt és elég kátrányos volt szegény gondolom nem tud teljes gőzzel menni.....

Infó kell sok infó és még több infó.....ebben a hónapban meg kell venni a rendszert, mert áfa emelés lesz sajnos, szűkül a határidő, sajnos....

Előzmény: Alfato (1486)
Alfato Creative Commons License 2009.06.15 0 0 1486
Azt viszont Neked kell eldönteni, hogy Vigas avagy Atmos, avagy valami más.

Akkor ezek szerint meleg vizet nem akarsz készíteni a kazánnal...

Valamiért félre értettem.

Tamás
Előzmény: pohikopó (1485)
pohikopó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1485
Köszönöm, így már világos a dolog. Nekem csak a kazán lesz rákötve, tehát nem kell bele a cucc. Nagy dilemma az Atmos és Vigas közötti választás......
Előzmény: Alfato (1484)
Alfato Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1484
Nem, mert a kazán vizét nem keverheted bele az ivóvízbe, alias használati meleg vízhez Neked egy hőcserélőre mindenképp szükséged van. De szerintem a szaki akivel el akarod készíttetni, mindent el fog mondani, és szerintem előzetesen egyeztess a bekötés mikéntjéről, hogy értsd, hogy hogyan fog működni a rendszered, mert Neked kell majd vele élni...

Tamás
Előzmény: pohikopó (1483)
pohikopó Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1483
Köszönöm. Ha nem akarok csak a faelgázosítóst rákötni akkor meg nem kell bele semmi, jó a hőcserélő nélküli is?
Előzmény: Alfato (1482)
Alfato Creative Commons License 2009.06.14 0 0 1482
HMv készítésnél....ha egy hőcserélős, akkor egy forrást tudsz rákapcsolni, mondjuk a faelgázt...ha kettő, akkor a faelgáz mellé tudsz napkolit is rakni.

Tamás
Előzmény: pohikopó (1481)
pohikopó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 1481

A pufferben, hogy van e hőcserélő vagy nincs esetleg 2 hőcserélő van az miben játszik szerepet?

http://www.szakszer.hu/node/72

pohikopó Creative Commons License 2009.06.12 0 0 1480

Ez a Vigas Szett:

http://gazcenter.hu/shop_artdet.php?shop_id=5430&cikk=VIG-29UD-SZETT

Nem tűnik rossznak....

pohikopó Creative Commons License 2009.06.07 0 0 1479
Kezdem kapisgálni..... Jövő hetem kiesik egy tanfolyam miatt, de utánna való hétel eljutok a fűtésszerelőhöz remélem, aztán kiokoskodom vele, hogy szerinte mi a tuti, meg remélem addigra megérkeznek a Vigas ajánlatok is, így tudok majd válogatni....
Előzmény: Alfato (1476)
pohikopó Creative Commons License 2009.06.07 0 0 1478

Hozzám ők vannak közel ezért tőlük kértem:

http://www.szakszer.hu/

A Vigas ajánlatokra még várok.

Előzmény: kerezsijoc (1477)
kerezsijoc Creative Commons License 2009.06.06 0 0 1477

sziasztok!

pohikopó honnan kaptad az árajánlatot, mert engem is érdekelne puffer 1000l-es

kérlek emilben vagy egy smsben küld el nekem a címét vagy a telszámot vagy bármit amin el lehet őket érni

nagyon köszönöm!!!

20/3359463

kerezsijoc@yahoo.com

Alfato Creative Commons License 2009.06.06 0 0 1476
A puffer sokat segít: megelőzhető vele a kátrányosodás, ugyanakkor ritkábban kell a kazánnal foglalkozni, mivel a ha a kazán folyamatosan tud "padlógázon" üzemelni, akkor az jó a kazánnak és jó Neked, mert hatékonyabban égeti a fát. A puffer szerepe nem az, hogy növelje a felfűtendő víz mennyiségét, hanem ami aktuálisan nem kell a ház fűtéséhez (mert csúcson jár a kazán), akkor abban a vízben tárolja a meleget a későbbi felhasználáshoz, alias amikor leégett minden, még tovább fűti a házad.

Nekem 1000 liter puffer van DC22S kazánomhoz. Így nekem naponta kétszer kell begyújtanom, mert kb 4-5 óra alatt leég a fa, de másik 7-8 órát bír a fűtés a pufferből...

Mivel nem vagyunk itthon napközben sokszor, így fontos, hogy ennyit ki tudjon bírni a fűtés felügyelet nélkül. Tehát begyújtok reggel 6-7 óra körül, és este megint kb 6 óra felé. Ennyi amit tenni kell vele, és ehhez kell a puffer, nélküle lassabb égésre kellene kényszeríteni a kazánt, ami kátrányosodáshoz vezetne és rövidebb élettartamhoz.

Tamás
Előzmény: pohikopó (1475)
pohikopó Creative Commons License 2009.06.05 0 0 1475
Értem...kezdem kapisgálni.....de végül is nem létfontosságú nem? Szóval ha olcsóbban akarok kijönni akkor nem muszály pufferrel vennem, meg gondolom jópár szerelék nem kell ha a puffer kiesik a szórásból....
Előzmény: HUCsa (1473)
Norbimsc Creative Commons License 2009.06.05 0 0 1474

Nem értek hozzá igaz de ha belegondol az ember hogy 300 lityi viz füti a lakást.....

neked lesz pluszba 2000 L. És ha qva jó a ház meg a puffer szigetelése, meddig elég még az...................

Előzmény: pohikopó (1472)
HUCsa Creative Commons License 2009.06.05 0 0 1473
Nem a vizet kell felfűtened, hanem a lakást.
A víz csak eltárolja a felesleges hőt, majd visszaadja.
Előzmény: pohikopó (1472)
pohikopó Creative Commons License 2009.06.05 0 0 1472
Egyébként a nagyobb rendszer jobban tetszik a jövőre gondolva, ha beépítődik a tetőtér. Nade 2 db. 1000 l-es tartályt felfűteni nem piskóta szerintem.......van ennek értelme egyáltalán? Ennyi vizet fűteni? Vagy megoldható ezek nélkül is a fűtés? Mert szerintem az össz radiátort meg kazánt számolva jó ha 300 l vizet kellene fűteni és ehhez képest a + 2000 l = 2300 liter víz sokkolóan hat számomra, persze nem is értek hozzá ez igaz. Nade csak nem mindegy, hogy 300 vagy 2300 liter vizet melegítek......
pohikopó Creative Commons License 2009.06.05 0 0 1471
Sziasztok!

Kaptam árajánlatot ATMOS faelgázosítóról. Mit szóltok hozzá? Az ár sok vagy átlagos? Akinek ilyen rendszer van írhatna róla pár sort. A tartály szigetelés nélkül jóval olcsóbb, mivel oldható meg a szigetelése olcsón?

ÁRAJÁNLAT

Bruttó/ kisker ár         DC 25 S ATMOS kazán   telj.: 25 kW                       400.000,-           M – 1000 l-es puffer, szigetelés nélkül                        130.000,-               ESBE TV 32-5/4’’,60° szelep + szivattyú                   57.300,-         150 l zárt tágulási tartály                                             39.600,-         Honeywell/V 135- 1 B    Termoszelep                          29.800,-         Honeywell/T 100R  30- 70° Termofej                          20.900,-         UPS 25 –50 GRUNDFOS Szivattyú                            27.400,-         Honeywell/TS 130 – 3/ 4A  hűtőhurok szelep              23.000,-

Csőtermosztát                                                                6.200,-

1’’ Vízszűrő                                                                   6.900,-                                                                              ----------------------------

bruttó összesen :       741.100,-Ft

ÁRAJÁNLAT

Bruttó/ kisker ár         DC 32 S ATMOS kazán   telj.: 32 kW                       465.000,-           M-1000 l-es puffer, szigetelés nélkül 2 db 130.000/db   260.000,-         ESBE TV 40-6/4’’,60° szelep + szivattyú                   65.700,-         300 l zárt tágulási tartály                                             71.500,-         Honeywell/V 135- 11/4 B    Termoszelep                     32.000,-         Honeywell/T 100R  30- 70° Termofej                          20.900,-         UPS 25 –60 GRUNDFOS Szivattyú                            31.200,-         Honeywell/TS 130 – 3/ 4 A hűtőhurok szelep              23.000,-

Csőtermosztát                                                                6.200,-

5/4’’ Vízszűrő                                                                6.900,-                                                                              ----------------------------

bruttó összesen :       982.400,-Ft

Norbimsc Creative Commons License 2009.06.03 0 0 1470

Igen gorazs, valóban igy volt, talán még ma is használnak itt ot ilyet.

De azt ne felejtük el hogy azért az egy picit más volt. Ott a füstcsonk a tetején volt és a füst 1xüen kiment a kámány felé. Nálam elég kacifántos utat jár be mire kitalál.

Meg ott egyértelmüen lentről kapta a levegőt az égéshez. Én fen gyujtom meg az enyémet és ugy szivja le a venti a tüzet az aljára, na meg a levegöt is máshogy kapja az egész.....

De hiába azért az öregjeink tudták.......

Előzmény: gorazs (1464)
Alfato Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1469
Bocs de nem csöppen le, hogy az a kazán mögött helyezkedik el...

Tamás
Előzmény: gányolo (1467)
spucc Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1468

Kevesen tudják, hogy a rozsdamentes elektróda bizonyos mértékig ugyan, de hőálló is. Már a 18/8 -a is, de a 23/20 méginkább. (Cr/Ni ) Ebből lehet rácsot készíteni, persze az átmérőnek legalább 3,25 nek kell lenni, vagy inkább 4 mm-esnek.

De nekem van otthon nagy Ni-W-Mo ötvözettartalmú elektródám is, ha beüzemelem az Atmosomat, ki fogom kisérletezni. / hasonló anyagból készítik a gázturbinák turbinalapátjait/
Előzmény: Norbimsc (1462)
gányolo Creative Commons License 2009.06.02 0 0 1467
Alfato!

Az 5. képen felülnézetből jól látni a szivattyú jobb oldalán az ESBE szelepet.
Előzmény: Alfato (1466)
Alfato Creative Commons License 2009.06.01 0 0 1466
Csak egy kérdés: se Laddomat, se ESBE?

Tamás
Előzmény: gányolo (1465)
gányolo Creative Commons License 2009.06.01 0 0 1465
Sziasztok!

Sikerült foglalkoznom egy kicsit a kazánbekötéssel de még van mit dolgozni rajta.
Egy pár kép:

A kazán-puffer összekötés 5/4" vascső gravitációsan szerelve az esetleges áramszünet miatt.
Előzmény: gányolo (1440)
gorazs Creative Commons License 2009.05.31 0 0 1464
Régebben egyszerűen csináltak ilyen fűrészporos fűtést, 200L-es hordót elvágtak ajtót és füstelvezetést csináltak, közepére betettek egy csövet majd megrakták fűrészporral amit több rétegben ledöngöltek, mikor tele volt kihúzták középről a csövet úgy hogy a fűrészpor egyben maradjon majd begyújtották.
Norbimsc Creative Commons License 2009.05.31 0 0 1463
bocsi a 7-8 cm az nem kör, csak egy "U" és a kazán falához van tolva
Norbimsc Creative Commons License 2009.05.31 0 0 1462

Üdv mindenkinek. De rég jártam itt.

Szóval érdekelne a titok a faapríték fűtésére??? Persze szivesen csak eddig tesztelgettem és még mindig egy picit fejlesztenem kell. Amúgy pofon 1x ü.

Igaz szerintem kazán tipustól függő lesz a dolog. Én a kazánom felül töltöm egy 42x32 cm lukon, ami kb. 80 cm mély, ennyi a tűztér térfogata is. Lehet, hogy ezt most rosszul irom: primer levegő, az amit a tűztérbe szív be az elsödleges égéshez. Na az apritékhoz ez fontos szerepet játszik majd. Ez nekem alul van, kb. 10-15 cm-re az aljátol. A tüztér alja kialakitásra olyan mint egy ék, egyszerübben irva 42x32 cm nyilás fent 70 cm lefele és kb. 10 cm 45 fokban be van huzva befelé 4 oldalról, alul egy szemre is betyáros erösségü rostély, ami kb. 10x15 cm. Ekkora nyiláson "ég le" a cucc.

De most már jöjjön a lényeg.

Egyszerü módon teleszorva a tüztér apritékkal begyullad ugyan de ha le van zárva a felsö ajó (töltönyilás) nem kap levegőt. A kéményen vastag füst döl kifelé mert nem bir égni, és mivel valami enged elöbb utóbb (győz a tüz)meglódul az égés (de csak kis idiőre). Ekkor történik amit már korábban is irtam meg képpel illusztráltam. (apacs füstjelek meg a rakétakilövés a kéményen).

Nem túl vastag (1mm) rácsból hajtottam egy olyan formát ami egy "U" alakot formál (70 cm mint a tűztér hossza)  és ugy tettem be  a kazánba hogy föntröl lefelé öresen marad egy kb. 7-8 cm sugaru kör, és ez magába foglalja a levegö-szívó nyilást [erre irtam a primer levegő nyilását(igy helyes?????)] Vagyis fentröl indulva lefelé a primernyilás(?????) az alsó rostélyig szabad út van. Lent ugye egy picit terpeszkedik a rács mert a rostély beljebb, középen van.

Miután a rács bent van, meg lett töltve a kazán apritékkal csurig, (ez volt a hiba)

és fönt begyujtottam, ugye ennek szépen lefele kell égnie(mivel a venti arra huzza), és amikor leér a tűz alulra akkor ott marad és ahogy alul ég ugy folyik szépen le a cucc. Levegö van mert a rács nem engedi hogy beomoljon és eltömitsen mindent.

Igy gyönyörüem ég a tűz. Csak nálam volt egy kis hiba a dologban.

Az általam behelyezett rács olyan gyengécske volt, hogy 20 perc égés után mint egy müanyag flakon összefolyt. Beburult az apríték, az égés nem kapott levegöt.

És kemény 2-3 úra füstszívás után (mert az dölt mindenhol) sikerült eltüzelnem életem első adag biomasszáját!!!!!!!!

Most már csak annyi van hátra hogy valami erős höálló fémböl egy formára igazitott rácsot (kb. 2x2-es lukosztással) kell hegesztetnem és nekiállhatok a több tiz köbméter cucc elfütéséhez.

Ez a megoldás szerintem Atmosra halott mert ott teljesen más a tűztér kialakitása, de kiindulópontnak jó lehet.

Hajrá Biofűtés!!!!

bandi7 Creative Commons License 2009.05.29 0 0 1461
Másképpen működik a két kazán ! A VIGAS   faelgázosító az egyik legmodernebb fatüzelésü kazán, és az UD 29 tipus fával és barnaszénnel  is /olcsó lignit/ működik. 6-10 vagy több órát is ég egy megrakással, persze időjárás és hőfokbeállítás függvénye... Nézz utána az interneten.
pohikopó Creative Commons License 2009.05.26 0 0 1460

Sziasztok!

Elég punnyadt a topic........

Egyet mondjatok meg egy kiválló öntöttvas kazántól sokkal jobb ez a faelgázosítós cucc vagy nem? Mert árban veri erősen és nem tudom így kívülállóként megítélni a dolgot......csak ha véleményt mondotok.

gorazs Creative Commons License 2009.05.25 0 0 1459
Az tény és való hogy semmi sem tart örökké, de ha a Vigas kilyukad akkor pár óra alatt ki lehet cserélni a belsejét, és az mindíg olcsobb mint új kazánt venni.
Előzmény: bandi7 (1456)
gorazs Creative Commons License 2009.05.25 0 0 1458
Engem a negatívumk érdekelnének amit tapasztaltál, mert nekem is lenne 1 észrevételem.
Előzmény: kalmangg (1454)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!