Üdv néked földi halandó szerény topicunkban! Az elnevezés némi magyarázatra szorul: olyan emberek sorakoznak itt, akik háziállatként, barátként, társként tartanak patkányt, esetleg többet. Olyanokat is szívesen látunk, akiket érdekel ezeknek az értelmes háziállatoknak a tartása, mindennapjaik. Ha tenyésztő vagy, aki felelősségteljesen gondol az utódgenerációkra, és nem menünek szánja őket, nem orvosi kísérletek oltárán áldozza föl őket és végképp nem vadászkutyák tanítására termeli szegény fejüket, akkor Téged is szívesen látunk, hogy tanácsokkal lásd el a leendő és meglévő gazdikat. Sok képre is számíthatsz, jókedvre, és szívélyes fogadtatásra, ha te is patkányimádó vagy!
Ez meg mind semmi: ezek tobbsege volt/van is nekem!
A beo sajnos megszokott - anyukam ovatlanul kiengedte valahogy az erkelyen, pedig kaptam, ugyhogy nem kellett leperkalni azt az eleg vad arat amibe kerul..Volt mar nimfa es hullamos papagaj, horcsogok, tengerimalacok, kisrigo, kisvereb, vakond, goreny, cica, kutya, aranyhal - nem tudom, kihagytam -e valamit. Ja es persze nyuszik es kiskacsak, kiscsirkek. Jelenleg csak ket kutya van (jelzem, a vizslat nem akarom, hanem tartom, es van mellette egy skot juhasz)
Egy megszallott allatbolonddal alltok szemben!!! Vigyazzatok :))
Jessz Csin!
Most olvasom a hozzászólásait, és úgy néz ki, egy miszterdulitlival állunk itt szemközt. Rövidke nickélete során már kellett neki valami beo, szarka, mosómedve, görögteknős, vizsla és fogatlan görény:o)))
Én meg itt magyarázgatok...
Ej Spanci, ezt megszívtad - morfondírozok magamban.
Az en csinjeim is meg/meg ragjak neha az ujjam.... megtehetnem, hogy elkezdek sirankozni, de minek...ja, es az egereim is haraptak mar bele az ujjamba.... ES? Benne van a pakliban:))))))
Figyuuuuuuuuuu! Mosmá megtéplek!:o)))
Há nem olvasod a topikot, csak írsz?:o)))
A Csilla (meg a krapekja Sámson, aki most nálunk kölcsön van szex céljából), nagyon szép holland kékezüst patkányok.
Nem fehérek, érteeeeeeeeeeed?:O)))
Ha meg nem terhes, vagy összeengedem őket mégegyszer, vagy úgy döntök, hogy mégsenem és akkó nem lesznek kispatik.
Najóvanna! Hogy neked is igazad legyen, Csilla hasán van egy kis fehér folt. Ez nekije a sexepilje:o)))
Azt elhiszem, meg ez jol hangzik, csak az a bokkeno, hogy nem felt tole senki. Mar arra is gondoltam, hogy anyu epp meg akarta etetni, aztan lehet hogy osszekeverte az ujjat a kajaval, de hat akor is eszbe kellett volna kapnia.
Elhiszem en, de akkor magyarazza meg nekem valaki, hogy mi utott a gorenybe!!!! Ja es valaki magyarazza meg ugyanezt anyukamnak is, mert szerintem az incidens utan egy eletre elege lett a ragcsalokbol!
Es mi lesz, ha nem is terhes a patkanyka? O egyebkent feher patkany? ( ha ezt is irtad mar, akkor bocs!!)
Naaaaaaaaaaa, hidd már el, hogy nem harapnak, akiket az ember picikoruk óta nevelget. És teljesen kiszámíthatóak.
Gondot inkább az okoz nekem, hogy mintha leállt volna Csilla dagadása. Lehet, hogy csak beképzeltem a terhességet?
persze a gorenyrol is azt mondtak, hogy csak jatekbol harap!! :)) Te mondod hogy legyen ertelmesebb nickem, csak mert nem tudod elolvasni?? :)))) (en is csak gonoszkodom :) )
Ja es ezt figyelmedbe ajanlanam: "A fehér patkányok egy része kiszámíthatatlan és harapós, ezért elővigyázatosságból kizárólag vastag bőrkesztyűben vagy hosszú szárú olló-csipesszel, mindig a farkuknál fogjuk meg őket." ....
:))
persze a gorenyrol is azt mondtak, hogy csak jatekbol harap!! :)) Te mondod hogy legyen ertelmesebb nickem, csak mert nem tudod elolvasni?? :)))) (en is csak gonoszkodom :) )
Spanci: sajnos szülők nem kérnek a patkányból:-(
Még emlékeznek, hogy annó a 3 patkány mennyi kárt okozott:-)
Pedig jó lett volna:-)
Mind1...marad bnőmnél Szemike:-)
nah by
Eszembe jutott, hogy kellett nekem csinálni egy weboldalt a suli miatt. A patkány amit láttok majd...nah ő Szemi:-)
Van rajta 2 link: 1ik. UT: ez nem él és teljesen más funkciója volt csak lusta vagyok eltüntetni.
a másik: Cat: ez egy video...kellett, hogy legyen rajta egy video...ezért van rajta.
www.ingyennet.hu/~patkany/patkany/index.htm
Sigue: thx a linket...már ismertem. Én egy kicsit másfajat oldalt szertnék, de előfordulhat, hogy lesz benne hasonlóság.
Asszem csinálok egy egyszerű puritán oldalt és ha tetszik és be akartok szálni a saját patkányotok anyagával (foto+történetek+tapasztalatok), akkor csinálok egy kicsit desigosabb oldalt.
by
Bevallom, en egy egyszeru ragcsalooldalra gondoltam... amin llinkek vannak...rajta a csincsilla es a patkany meg minden mas... lehet, hogy mar van olyan, de azert meg nem lenne hulyeseg...
nah bocs...nem tdw hanem thw...asszem:-P
nincs valami értelmesebb nick?:-)
mind1 végülis csak gonoszkodok.
csincsincsincsincsincsin: neked már van egy csincsillás weboldalad ha jól láttam...szerintem nem kéne közös hp mert...mert nem:-P ez jó indok.
De ha lesz weboldal, akkor mind2 oldalra fel lehetne tenni egy linket a másik weboldalára.
De szerintem a közös nem jó...nem illenek össze.
by
Spanci: jaja engem is érdekel, hogy mennyi idősen lehet elhozni patkust.
tdw: látom nehéz meggyőzni téged, hogy a patkus
nem harapdálós. Mikor nekem (ill. nővéremnek) elösször volt patkányom még elég fiatal voltam...kb 13-14 éves...mit mondjak nem kíméltem őket...nyüstöltem rendesen mind3at...mégsem haraptak meg. Szóval ettöl ne félj!
Ja és a kutyád is szokott harapni játékból nem?
Tehát csak ugymond ráfog...nah a mi patkányunk is csinál ilyet: fexem az ágyán...a patkány mászkál keresztül-kasul rajtam...valahogy a fejem környékére téved: beleszaglászik a fülembe...úgy álltalában mindenhova beleszaglászik...egyszercsak a szemem környékére téved...persze becsukom a szemem és várom most mi lesz...és érzem, hogy ráharap a szemhélyamra:)
aztán megy tovább...utána az orromba is belekostólt:-)...de mindezt amugy játékosan...tehát nemhogy alig éreztem, de mégcsak nem is látszott semmi.
nah most ennyit
Továbbra is várom a weboldalal kapcsolatos írásokat...legyen vagy ne?!
by
Bocs, nem figyeltem rendesen, hogy írtad hogy jovo 7vege.... Es mivel kell etetni oket? Nekem egy magyar vizslam van, meg egy kolcson-skot juhaszom. Szerencsere a vizslabol kihaltak a vadaszosztonok, ugyhogy tarthatok mellette barmit, meg nem bantott semmilyen allatot, inkabb anyaskodo hajlamai vannak, fiu letere... :))Mennyi idosen lehet elhozni a kicsit? A gazdajukat pl megismerik? Odajon, ha hivod vagy azert annyira nem ertelmesek? Nagyjabol megnyugtattal a betegsegek tekinteteben, mar csak a harapastol felek de attol nagyon...
Eggyel lejjebb írtam, hogy jövő hétvégére várom a kispatkányok születését:o)
És semmiféle betegséget nem terjesztenek. Az a középkorban volt, amikor a csatornapatkányok valami pestist terjesztettek, de az régi történet. Mindenesetre jól megalapozta a patkányok iránti ellenszenvet.
Egyébként nekem is van kutyám. Jó na, nem kutya, csak csivava:o))) De még semmi baja nem volt a patkányaimtól.
Mikor szuletnek? OK hogy a goreny ragadozo, de pl ha van egy pitbullod, normalis esetben az sem esik a torkodnak nem? attol hogy ragadozo, meg nem normalis, hoghy kajanak nezze a sajat gazdajat tok hirtelen, akinek addig az oleben aludt meg mittomen. azon kivul idonkent a ragcsalok is harapnak rendesen! Lassan semmiben nem bizom, aminek foga van! :))) Kiveve a kutyaimat :)
Mikor szuletnek a kispatkanyok? tenyleg az igaz, h.betegsegeket terjesztenek? Nem magamat feltem, sokkal inkabb a kutyakat, hogy el ne kapjanak vmit.
Állatkereskedésben kapni. Eddig a legdrágább infóm 1.800.-Ft volt, a Csepel plázában 800.-Ft (le vannak árazva:o)), de ha pesti vagy nagyon szívesen adok neked ingyen. Költséges inkább a ketrec, mert az az igazi nekik, és nem az üveg terrárium. A ketrec rácsain jókat tudnak mászkálni, Csilla pl. kész légtornász. Mostmár szinte biztos, hogy terhes a Csilla, mert tegnap már a cicijeit is láttam, meg rendesen szélesedik. Szóval, ha minden jól megy, akkor jövő hétvégére megszületnek a picik. Nagyon szép az apa is, még most is ott dekkol nálunk, bár már rég nincsenek összeengedve Csillával, mert Csilla egy igazi harcias menyecske, és az volt a jelszava a párosodás után, hogy: A mór megtette kötelességét, a mór mehet:o))))
Figyu! A görény ragadozó, a patkány meg rágcsáló:o)
Szóval tényleg jól szelidíthetők.
Akkó most kérel kispatkányt, ha lesznek, vagy miva?
Spanci a patkánynagyi
Koszi a hozzaszolasokat, csak azert tartok tole, mert egy gorennyel mar megjartam, pedig kolyok volt, es abszolut szelid, aztan megis megharapott engem is, meg anyamat is, de ugy, hogy az o ujjat el se engedte, pedig anyukam felkapta akezet, ugyhogy ott logott egy meterrel a fold folott, es leginkabb egy bevaditott pitbullra hasonlitott. Azota kisse tartok mindenfele ragcsalotol, pedig volt mar horcsogom, tengerimalacom, meg mindenfele.