Érdekesség képpen megjegyezném, hogy máskor, más országban is a szlovákokkal vannak rendszeresen viselkedési problémák. Mivel eddig a Görögökhöz mentünk minden évben, ott is ugyanezt tapasztaltuk. Egyébként meg ahogy Djerbán hallottuk, ott is állandó a probléma, nem csak egyedi.
És itt álljon 1 pozitiv példa is: 2 éve nyaraltunk románokkal Pefkiben, és meg kell hogy mondjam ritka normálisan viselkedtek, pedig huszonéves lányok-fiúk voltak vegyesen, általában együtt, külön-külön nem mentek szinte sehova.
Ma érkeztünk meg a Garden Parkból, ahol 7 éjszakát sikerült többé-kevésbé kellemes élmények társaságában eltölteni.
Pozitívumok:
Elsőként említeném meg Gyöngyit, aki mindenben segitőkész volt, le a kalappal előtte. Másodikként emliteném a tengert, ami hihetetlenül meleg, 30 fok feletti hőmérsékletű. Harmadikként pedig az étterem próbálkozását azért, hogy a legalább 6-7 fajta nemzet polgárainak izlését megpróbálják többé kevésbé sikerrel eltalálni.
Negativumok:
Sajnálatos módom az "őslakosok" hihetetlen bunkó módon tudnak viselkedni (vagy épp nem viselkedni), a lányokat a boltokban letapizzák, ha nem vettél esetleg semmit, képes neked menni, nehogy elhagyd az üzletet, képtelenség végigmenni úgy a bazársoron, hogy 8 féle nyelven rád ne köszöngessenek, be ne tuszkoljanak a boltjukba tulajdonképp zaklatás szintjéig is.
A Garden Park pincérei okoztak néhány kellemetlen szituációt, az All Inclusive ellátással járó üditőket néha pofavágás nélkül lehetetlen volt megszerezni, kicsi poharakban még kisebb adagokat öntögetnek. Ebben külön show a tengerparton felügyelő néger csóka, aki akár percenként változtatta az A.I.-ban foglalt üditők listáját.
Ami a legfőképp bosszantó volt, hogy az étkezésektől kezdődően a napágyak elfoglalásán át a törülköző-lopásokig a SZLOVÁKOK egyeszerüen elviselhetetlenül viselkedtek. Éjjel nappal csapkodták az ajtókat, és nem csak nálunk az épületben, de mindenhol, más is panaszkodott. Korán reggel elfoglalták az összes napágyat, akinek mégsem jutott az "szerzett" magának, a másik törülközőjének eltulajdonitásával vagy anélkül. Az étkezések során minden kaját összeszedtek, ami fellelhető volt, és ha mégsem nyerte meg a tetszésüket, akkor anélkül hogy hozzányúltak volna, visszaküldték a pincérekkel. Az eset sajnos nem egyedi, mint megtudtuk, a szlovákok sűrűn érkeznek ilyen csoportokkal, akik a minimum emberi normák teljesítésére sem képesek. Ha nem tetszik hogy sor van, egyszerüen beállnak az elejére, ha esetleg mégis sorba állnak, akkor addig toszigálnak hátulról, közben a hátadba döfködve a tányérjukat, hogy inkább otthagyod az egészet.
Összegzésképpen az árát mindenképp megérte, 66900 forintért teljes ellátással kihagyhatatlan. A sok koszt és a rengeteg legyet és a szlovákokat leszámitva 1x mindenképp megéri kipróbálni.
All inclusive Garden Park
Szobánként kapnak egy piros színű kártyát, ami feljogosít az all inclusive szolgáltatásra és ital fogyasztásakor át kell adni a pincérnek.
A bárban 10.00 és 23.00 közötti időpontban ingyenes a fogyasztás, előtte és utánna fizetni kell az italokért.
Restaurant Medina: 07.00-10.00 reggeli + gyümölcsszörp + víz
12.30-14.00 ebéd +bor+víz+üdítő+csapolt sör
15.00-17.00 snack +bor+víz+ üdítő+csapolt sör
19.00-21.00 vacsora +bor+víz+üdítő+csapolt sör
Bar Patio: víz, üdítő, kávé, szörp, csapolt sör, bor és Tunéziai likőrök
Baby Bar: alkoholmentes italok 10.00-18.00, kávészünet 16.00-17.00
Bar Pasha: tunéziai tea és török kávé 15.00-23.00
Blue Bar Plage (tengerpart): alkoholmentes italok: víz és üdítő 10.00-17.00
Az italok kiszolgálása pohárban történik, palackban üditőt és vizet csak fizetés ellenében adnak !!!!!
Mi mondjuk félpanzión voltunk, de a többiek mind ai-n, háromszori svédasztalos étkezés van, és ital bármikor a bárból (este valameddig), persze csak üdítő, meg sör, meg bor.
Köszi a segítséget. Megnyugtató válasz volt:) Tegnap nem nagyon volt időm olvasgatni, de most tényleg sok infot találtam, hogy elkezdtem a kb 700 hozzászólást végiglapozni.:)
Mi barátainkkal szeretnénk a Garden Parkba menni ai-ra. Arra szeretnék választ kapni valakitől. hogy itt az all inc. mit jelent? Ugyanis valamelyik irodánál azt olvastam, hogy a 3-szori átkezéshez jár csak ital. Más országban több étterem is található a szállodában, és a fő étkezések között ott lehet enni, inni. Általában a helyi italokat / sör, koktél, üdítők/ lehet korlátlanul fogyasztani, ha megszomjaztál bármikor kb. este 11-ig. Van, ahol még a parton is található étterem. Szóval itt mi a helyzet? Néztem a hozzászólásokat, de erre egyértelmü választ sehol nem olvastam. Előre is köszi a segítséget.
Ha lentebb elolvasod a részeket, akkor nagyon sok véleményt találsz.
Mi is ott voltunk augusztus elején, a hotel csodálatos, a kaja finom, bár a végére már unalmas, az animátorok jó fejek, nincs messze a tengerpart, de a hotel medencéiben is jól lehet úszkálni. Nem messze van Midoun (2 DT taxival) és ott van bazár meg minden.
Az árak: Hát a bazárban alkudni kell, ami kissé idegesítő volt számomra, de vannak fix áras boltok is. Az ásványvíz fél dínár volt ( 1 dínár kb 160-170 Ft), a másfél literes kóla 1,5 dínár.
Hát tényleg elég vegyesek a vélemények. Mi szeptember 3-án érkeztünk haza, felejthetetlen (pozitív) élményekkel gazdagodva.
Maga az utazási iroda nem túl jó benyomást keltett, nem hiszem, hogy még egyszer velük utaznánk (a tájékoztatás és a befizetés között ugyanaz az út cirka 20 ezer forinttal lett drágább fejenként / a reptéren véletlenül vettem észre, hogy AI helyett fél panziós ellátást írtak a kuponra), sőt mi sem abba a szállodába (Holiday Beach) kerültünk, ahová befizettünk - ráadásul azért mentünk egy héttel korábban, hogy ott legyen a szállás.
VISZONT.
Robi és Györgyi nagyon segítökészek voltak, és addig telefonáltak, amíg nem sikerült elintézni, hogy az eredetileg számunkra kiszemelt hotel helyett (ami mellesleg sokkal olcsóbb hely volt, csak fél panzióval) a Magic Life Imperial-ba kapjunk helyet, amely maga a földi paradicsom. 4 féle étterem, 4 úszómedence, kb. 30 animátor, minden all inclusive (vagyis ingyenes minden a vitorlázástól kezdve az utolsó italig).
Szerintem az a baj, hogy a magyar iroda nem igazán kommunikál a kintiekkel, így két külön világról beszélnek, fogalmuk sincs, hogy valójában mi a helyzet a helyszínen. Két idegenvezetö pedig édes kevés arra, hogy a milliónyi szállodába szétszórt összes vendég rendelkezésére álljon, mellette pedig vezesse a fakultatív kirándulásokat is.
Le a kalappal elöttük, hogy így helytállnak.
Nem biztos, hogy sokan bírnák azt, hogy egy évig nincs egy nyugodt perced sem, mert éjszaka közepén is telefonálhat valaki, hogy "jaj, elfogyott a wc-papír". No meg arcukat adni minden panaszhoz, valamiért, amiröl nem is ök tehetnek, hanem az itteni iroda. Szerintem ha rajtuk múlna örömmel juttatnának mindenkit jobb szálláshoz.
A helyiek nagyon kedves, szimpatikus emberek, a hely pedig varázslatos (nagyon megfogott minket a hangulata).
Máris visszavágyunk, pedig ha reálisan nézem az esélyeket...
Pár napja érkeztem haza Djerbáról, ahol a Kartagó tourssal voltam.
Elutazásom előtt 2-3 héttel találtam rá erre a fórumra, és olvastam a rengeteg negatív dolgot az irodáról Komolyan megfordult a fejemben, hogy lemeondom az egész utat (csak túl nagyot buktam volna), napokig görcsöltem, hogy jól ráfizettünk, erre az egészre, de már nincs mit tenni, el kell menni.
Eljött az utazás napja és lám minden gördülékenyen és jól szervezetten törtrént. (Sőt még utazás előtti napon is felhívtak az irodából mégegyszer pontosítani az indulási időpontot. ) A repülőgép délelőtt indult, és mi pár óra múlva már a szálloda medencéjében lubickoltunk (Garden Park). Pont annak a szállodának a medencéjében, ahova lefoglaltuk a szállást. Az idegenvezetők segítőkészek, kedvesek voltak, semmi gond nem volt velük. A fakultatív program (2 napos szahara túra) szintén jól szervezett, tartalmas volt sőt nagy élmény!)
A 3*-os szálloda pont megfelelt a csillagjainak, a szobák átlagosak (légkondi természetes) tiszták, a kaja gyengus volt, de az édesség csúcs finom, a hotel kertje, medencéi, programja pedig megérdemelnének még egy csillagot.
Összefoglalva: A sok negatívum ellenére, amit a Kartagó tours irodáról olvastam és halottam nagyon-nagyon jól sikerült nyaralásban volt részünk az iroda szervezésében, maximálisan meg vagyunk ellégedve, azt kaptuk a pénzünkért, amit elvártunk(66.900 + rept ill. all. incl. ellátással). Remélem nem csak szerencsénk volt, másnak is vannak hasonló jó élményei is ezzel az irodával. Egyébként most először mentük velük. sziasztok
Szir Krampi! Sajnos vidéki vagyok (kb 220 km Pesttől), így ha mondjuk mp3-ban el tudnád valahogy küldeni, az egyszerűbb lenne! Vagy ha postai utánvétel szóba jöhet, akkor az is érdekelne! Legvégső esetben pedig a számcíemeket, meg az előadókat pötyögd már be, már úgy legalább el lehet indulni a keresgélésben!
Igaz mi Sousse-ban voltunk, de nekünk van ilyen tini lemezünk. Pestiek vagyunk, ha gondolod, nagyon szívesen átmásolom nektek. 20-21 szám van rajta, ennek kb. a fele, ami esténként ment a gyerekdisco alatt. Voltunk más szállodában is és ott is ezek a számok mentek, ezért feltételezem, hogy Djerbán is ez volt a sláger.
Sziasztok! Akik mostanában voltak a Garden Parkban azok közül senki sem vett az animátorok által árult cd-ből? Nagyon kíváncsi lennék a számok címére, mert szerintem nagyon jók voltak. A lányom is rágja a fülem, hogy Pia, Pia, Pianóra akar táncolni, de lövésem sincs, hogy a tini-disco-ban milyen előadóktól, milyen dalok szóltak! Ha valaki tudja egy pár szám címét az írja már be ide. Vagy esetleg ha valaki megy mostanában és hozna egy ilyen cd-t, attól szívesen megvenném utólag (Az ára 15 TD, vagy 10 euro volt).
A fakultatív programok közül a hajókázásra mindenképpen érdemes elmenni, bár nagyon meleg volt, meg a krokodilfarmot is érdemes megnézni és a Szahara túra is jó.
Örülök, hogy ti is jól éreztétek magatokat, mert én már kezdtem magam rosszul érezni, hogy jól éreztem magam, annak ellenére, hogy másik szállodába kerültünk, annyi negativ hozzászólás érkezett a forumon.
Mi is pénteken jöttünk haza és nagyon jól éreztük magunkat! A Miramar Djerba hotelban volt a szállásunk, félpanzióval, ami annyira bőséges volt, hogy nem is ettünk napközben szinte semmit. Igaz, hogy a kaják nem túl változatosak, de sokféle van, így az ember tudja variálni, hogy egyik nap ebből a másik nap abból és így már nem is tűnik annyira egyhangúnak. A szállás jó volt, az animátorainkra nem lehetett panasz, egész nap a rendelkezésre álltak, a délelőtti vizilabda-meccstől kezdve a délutáni víziaerobicig, és az esti programokig mindenben! A part is kellemes volt, a szálloda ágyaiból és napernyőiből mindig jutott, akkor is, ha nem rohantunk le rögtön reggeli után.
Robi és Györgyi velünk aranyosak, kedvesek, segítőkészek voltak, a meghirdetett konzultációs időponton kívül többször is jöttek a szállodánkba, és véárták a kérdéseket, hogy miben tudnának segíteni, telefonon is mindig a rendelkezésünkre álltak, sőt, amikor a repülőtérre kísértek ki, akkor annyira türelmesen, szinte szájbarágósan magyarázták el, hogy mikor hova kell menni, milyen cédulát hova tegyünk stb.
Tavaly Mallorcán voltunk, szintén a Kartagóval, de ott az 1 hét alatt az első nap jelent meg a hölgy, és azt mondta, hogy csak akkor lehet nála befizetni a fakultatív kirándulásokat, többet nem, szóval az tényleg nem volt fair, de itt ilyesmiről szó sem volt.
1 napos Szahara túrán voltunk Robival, aki mindenre korrekt magyarázatot adott, az idegenvezetés is profi volt, szóval mi meg voltunk vele is meg az egész úttal elégedve.
A Szahrán kívül ejtőernyőztünk, motoroztunk, lovagoltunk, Kalózhajóval elmentünk a Flamingó szigetre, ahol olyan alacsony a víz, hogy kb. 500 m-t begyalogoltunk térdig érő vízben.
Szóval nagyon jó volt, csak ajánlani tudom mindenkinek!
Pénteken értünk haza a Garden parkból. Szeretném kifejetni véleményemet a nyaralásunkról, az ott töltött időről.
Szóval mi is izgultunk hogy oda kerülünk-e vagy sem, de nem volt probléma ezzel.
Ai-ra mentünk és bevallom öszintén örülök hogy ilyenre fizettünk be. Hiszen ahogy kitettünk a lábunkat a hotelből csak a kopár sivatag fogadott (ami persze nekem nagyon tetszett). Hozzá voltam szokva ahhoz hogy bazár, bazár minden fele. De nem. Tehát ha éhes lettem volna el kell volna menni Midoum-ba (taxival) hogy egyek (a hotelbe iszonyat drága a kaja). Más magyarok is hiányolták egy a tájékoztatást az utazási irodától, hogy a szállodán kivűl nincs élet!!! Még jó hogy az animátorok olyan teljesítményt nyújtottak, hogy azzal teljesen meg is feledkeztünk, hogy elmenjünk sétálni. !!!
Nem akarok senkit sem untani tehát tömör leszek. A nyaralás szuper, a hotel szuper, a kaja egy kicsit unalmas de jó. Ami nekem nem tetszett: Az hogy sehol senki nem beszél magyarul ezt az animátorokra értem. Az utolsó kiskutya nyelven beszélnek, de magyarul semmit. Az ember nem tudja élvezni a programokat, mert vagy fordít másoknak vagy tájszólásukkal küszködik. Én ezt nagyon rosszul viseltem. Megfogadtam, hogy máskor nem megyek külföldre, mert itthon otthon vagyok!!!
A magyarokat kapitalistáknak nevezik és fogják a fejüket.
Egy eset ami csak a magyarokra vonatkozik hogy milyenek is vagyunk. A kaját úgy menekítik ki az étteremből ahogy nem sajnálják. Pedig aztán annyit ehet az éhes magyar amennyit nem szégyel. Tömött zsebbel, 40 POHÁR VIZET KÉR A SZOMJAS krokodil!!!!! Elnézést kérek de nem tudtam másképp fogalmazni. Ez úgy történt, hogy 1,5l flakont nem töltötték meg vizzel a pincérek, hanem a magyar inkább pohárba kérni és azzal tölti tele a falkont. Ezért vagyunk mi kapitalisták???!!!! Bevallom nem szerettek bennünket az ottaniak. De miért??? Tényleg én is úgy alkudtam ahogy nem sajnáltam 230dinárról 45 re. Azt várta már hogy fizessek és menjek. Lehet hogy én sem vagyok különb.