Pénzverdei, Pv vasútról minden jöhet, történelmi leírás, adok-veszek, képek, stb...
Más kereskedelmi portálok felhasználóinak itteni keresése, itteni beazonosítása (Vatera, olx stb.) TILOS és kizárással jár.
Szvsz, ha csak a közvetlen és közeli kortársakra gondoltok, mint Merkur, orosz vonat, söt nagy csoda esetén akár egy eredeti Tóth mozdony, akkor érdemes lenne egy Märklin 12-es, vagy ahhoz hasonló sugarú körben is gondolkodni.
Egyébként tiszta PV esetén is, ha összejönne a Temofeszt látogatás, akkor lehet egy óramüves szerelvényt is szívesen kivinnék. Üdv!
Engedjétek meg, hogy kicsit reklámozzam a TEMOFESZT-et már csak azért is mert az elmúlt években midig lehetett látni Pv és egyéb régi játékvonatokat is.
Remélem néhányotokkal találkozok személyesen is, mert ha kiállítóként nem is, de látogatóként remélem ott tudok majd lenni valamelyik nap...
Nagyon klassz lesz, ílyenre már többször gondoltam én is, mármint egy Pannónia mozdony "BoCo-sítására", de úgy látom nálatok a kasztni is nagyobb lesz. Egy-két jó közelképnek biztos többen örülnénk.
Messziröl nézve a képeken az egyik tippem egy egyedi V44 volt, a másik pedig valamelyik kortárs osztrák (Löma/Elme) E18/19 szerü mozdony lett volna.
Megkeresem az Alapítványunk fotói között és felrakom ide őket.A "karika V43 úrral egy társaságban mozgunk,a győri kiállításon csináltam képeket,meg a Themofeszten.
Közben megtaláltam a tavalyi györi kiállítás fotóit az állomással és a mozdonyházzal. Nagyon jól néznek ki, igazán megétdemelnének egy-két közeli fotót. Az állomás egyértelmüen Märklin ihletésü. Üdv!
Nagyon ráéreztél. A harmincas évektől a Marklin katalógusoknak volt egy nagyon tehetséges grafikusa, Josef Danilowatz. Az általa készített grafikák inspiráltak a kép elkészítéséhez, ami még mindig nincs kész. Évek óta gyakran előveszem, toldozom foldozom, de most már lassan elkészül. Majd elküldöm.
Ez a kép most nagyon klassz lesz! Pont olyan érzésem van, mintha egy száz évvel ezelőtti Märklin katalógust látnék. Nem csak a vonatokat ábrázolja, hanem visszaadja a korai vonatozás füstösen elegáns hangulatát is. Tedd majd fel kérlek az eredeti képet is!
(Bár a Märklin nem csinált E19-est 0-ás méretben de sokkal később pl. A HGM készített ilyet hasonló anyagokból és technológiával kis szériában. Gyönyörű darab, mintha eredeti lenne.)
Különféle (sokszor Märklin ihletésü), fábol készült állomásokat a Tóth is forgalmazott anno. Sajnos ezekröl végképp alig maradt info, ebben max. a kortárs fórumozók tudnának segíteni, mint a faszerkezetes teherkocsik esetében is.
Könnyen lehet, hogy az általad említett, jól felszerelt, komoly darab is egy Tóth féle állomás, de persze mindig voltak nagyon ügyes modellezök is. Égy-két jó fotó alapján az is elöfordulhat, hogy valaki meg tudná mondani az eredetét. Üdv!
Tudnál készíteni róluk egy-két jó fotót PV-Tóth vonatokkal (egyéb kiegészítökkel) amikor lenne rá idöd? Szvsz ennek mindenki örülne, aki a tényleges játék kedvéért gyüjti ezeket a vonatokat és vagy olyan szerencsés, hogy már pályája is van hozzá mint nektek is, vagy szeretne egyszer eljutni oda és addig is gyüjti a különbözö megoldásokat, benyomásokat. Üdv!
Hát ha ezt nem törlik.Nekem van egy magyar kisipari állomásom,beépített órával és trafóval 0-ás méretben,sőt egy három állásos mozdony színem is,de az maszek gyártmány.Mindkettő fából ill. faforgácslapból készült.
Ami nekem még nagyon tetszik a II. vh. utáni korszakból és jóval könnyebben és olcsóbban beszerezhetö, az az alábbi német állomás. Több nürnbergi cég is gyártotta ugyanazzal a szerszámmal, néha kicsit eltérö szinekkel. Szerintem ez is nagyon jól menne a PV-vel. Engem sokszor elsö blikkre a pilisvörösvári MÁV állomásra emlékeztet a faszerkezetü oldalváró miatt. Üdv!
Örülök, hogy tetszik, kerestem még egy személykocsis képet is. Sajnos sinek nélkül kicsit béna a kép. Ez a teljes változata, de létezik az oldalépületek nélküli, kisebb verzió is és valaki elkészítette egészen szép papírmodellnek is, ami ugye jóval olcsóbb mint az eredeti bádogváltozat. Üdv!
Köszönöm szépen, tetszik nagyon! Nagyon el tudnék képzelni egy Pannónia vonatot is az E19 helyett egy ilyen perspektívából, csak mondjuk egy magyar jelzöhíd alól kibújva. Üdv!