Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv.
által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a
kiskorúakra káros hatással lehetnek. Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz
kiskorú ne férhessen hozzá, használjon
szűrőprogramot!
Hiánypótló topiknak szánom, a megnevezni nem kívánt itteni komoly szellemi pezsgésű topik utáni űr betöltésének a kísérleteként. Itt lehetne kultúráráról, picit óvatosan politikáról, macskákról, jó interjúkról, szellemi érdekességekről és értékekről, nőkről beszélgetni, picit filozofálni is, vigalmira hangolt módon. Nem kívánom elvenni a részbeni jogelődtől a topikját, vagy annak utódlását -sőt őt is szívesen látnám itt-, de jelenleg egyszerűen nincs hová írnom ezekről, és hátha másnak is vannak ilyen érzései vagy érzetei. Komolyabb moderáció-elemzést, és főleg ezzel kapcsolatos csatározást nem szeretnék itt látni, a diliről jó lenne, ha nem mászkálnának át ide semmilyen figurák, és azokat is szívesen látom, akiket nem kedvelek, ők maradnak, ahol vannak, státuszbelileg, de mindenki azt ír ide a régi gárdából és az esetleges újak is, a szabályok keretei között, amit akar. Meglátjuk, mi lesz belőle, nekem már legalább 3 hete nincs hová írnom. Jó lenne, ha fennmaradna, és esetleg tényleges topikélet is lenne benne. Vitorlák felhúzva, meglátjuk fúj-e a szél és hogy melyik irányból.:)
Nem kutakodom utánad és nem emlékszem ennyi mindenre. Simán belefér, hogy egy filozofikus 40 körüli vagy. Így viszont pont olyan vén szivar vagy mint én...
Neked ezzel a személlyel kapcsolatos ideáid, hiába vagy ez ügyben részben naiv, nem vezetnek sokra ( nyilván régi múltatok van) Bár ezt kb. annyira lenne reális veled közölnöm, mint hogy ez a lény nem egy troll. Mindjárt támad, úgyhogy erről ennyit.
Mindig tanulni kell a tapasztalatokkal kapcsolatban.A fickó kifigyelte, hogy engem este 10-11 után jobban el lehet kapni, ezért ráerősített erre, és több hete ráment erre a dologra ( Vitónál sosem érdekelte, hiszen az elv olyan neki, mint az alsónadrág). megint fejlődött. Nyilván finomhangolnom kell magam emiatt megint, hogy ettől a "személytől" még ezt se és ezt is nyugalommal.
Ez csak szarkazmus volt válaszképpen az olyan megjegyzéseidre, hogy " te éltél egyáltalán már 1987-ben?", miközben rengeteget írtam arról korábban, pl., hogy az ellenzéki kerekasztal-tárgyalásokat mennyire figyeltem 1989-ben, meg rengeteg dolgokról az Antall kormány idejéből, és nyilván nem 6 vagy akár 14 évesen figyeltem ezeket. Én szarkazmusnak vettem a te felvetésedet, így szarkazmussal válaszoltam, azt hittem, helyén tudod kezelni.
Így van. Egy a posztjára alkalmatlan, ostoba fickó, aki jókor volt jó helyen, és Petőfi Sándornak nézték a falusias faragatlanságát a politikai közegben. Nem lennék meglepődve, ha egyszer kiderülne a neje írta volna az ő szakdolgozatát is. Szerintem simán azért lett politikus, mert Simicska meg a többiek jobb szerettek a háttérben lenni. És őszintén szólva a legnagyobb baklövése a Simicskával való leszámolása volt. :) Meg lehet nézni, hogy hova tartanak most. Vissza az Etelközbe! ;P
"hogy egy roma dolgát is felviheti a jóisten egész magas polcokra, ha kitartóan dolgozik érte."
No, erre ismét van egy történetem: 1979-et írunk. E sorok írója, dagatt, beszédhibás gyerekként egy csillagász szakkör lelkes tagja. A helyi művház teremhiány miatt a 34-es teremben egy időben tartja a csillagász és az akkor csírázni kezdő számítógépes szakkört. A terem egyik végében mi, a másikban a Commodore, Zx-Specrumosok.
Ez utóbbiak között ott legyeskedett, egy hozzám hasonlóan szintén dagatt, ám nem beszédhibás, ellenben szemmel is jól láthatóan cigány fiúcska. Idővel egyesek a két halmaz unióját képezve át-át látogattak a terem egyik feléből a másikba. Így tett a cigány fiúcska, Laci is. Évekig járt ki-ki a saját szakkörébe, miközben Lacival a csillagászok közül jól megértettük egymást (Laci azóta is az egyik legjobb barátom, akire nagyon-nagyon felnézek).
Ahogy felnőttünk, szét is széledtünk a Világban. Sok évvel később találkoztam újra Lacival, aki faggatózásomra szerényen elmesélte, hogy ő bizony elvégzett egy szakmunkásképzőt és szerzett egy szakács szakmát. -De Laci, akkor mire fel a drága öltöny, a laptop, stb. -kérdeztem. Hát elmesélte, hogy a szakmában egy percet sem dolgozott, viszont azóta is szenvedélyesen szereti az informatikát, a számítógépeket. És, mint kiderült, ért is hozzá. Ugyanis a világ három legjobban foglalkoztatott, legkeresettebb CISCO-szakembere, aki után kapkodnak a Silicone Walle-től kezdve Indiáig. Mindezt egy szakács szakmunkás papírral....
Talán enyhe is a kifejezés, hogy szimpatizálok a cigányokkal, a feketékkel, az arabokkal, stb. (még a Bélákkal is, csak őket nem értem), mert EMBEREK. Érző emberek, akik ugyanúgy örülnek mint én, amikor megütik magukat (vagy mások őket) ugyanúgy fájdalmat éreznek. És ugyanolyan ízűek a könnyeik. És minden népcsoportban vannak hitvány emberek, ahogy értékesek is.
"Ha valaki nem rasszista, nem mondja, hogy O.V. cigány..."
Itt kihagytam egy fontos részt a gondolatmenetemből: ha valaki nem rasszista, nem is mondja, hogy O.V. cigány, mert alapvetően gondja se lenne azzal, hogy cigány-e. A nem rasszistának (bár szerintem ez nem jó szó a cigányok esetében, mert szó nincs semmiféle látványosan eltérő "rasszról" az esetükben) tök mindegy, hogy valaki cigány-e, hiszen nem szitokszó nála. És mivel nem az, ezért értelmezhetetlen kell legyen, hogy a másik embert ezzel "húzza le" vagy szidja.
Sokat forgok olyan közegben, ahol cigányokkal találkozom. Tőlük soha nem hallottam, hogy ne cigányak neveznék magukat.
Amúgy azt gondolom, hogy nagyon sokszor olyan az adjonisten, mint a fogadjisten.
Elmesélek egy történetet:
Valahol kelet-Magyarországon, a nem oly' távoli múltban. Valamikor az a jól átgondolt árstopp ás a befőzési szezon kellős közepén. Állok a Pennyben, ahol naponta, előre nem közölt időpontban kigurítanak 25 kg. cukrot, amiből egy személy 2 kg-ot vásárolhat.
Én is beálltam a várakozók közé. Olyanok voltunk ott a boltban, mint amikor a háború idején jegyre lehetett kapni mindent. Mindenki szemében ott a remény, hogy m, hátha cukorhoz jut.
Nos, fél óra várakozás után kigördül az áhított cukor a békán, mely még meg sem tud állni teljesen, már üres. Nyugdíjas a botjával hadonászva, tetovált testépítő pusztán a látványával, megszerzik a zsákmányt.
Nem vagyok egy tülekedős típus. Hát állok kicsit szégyenkezve, üres kosarammal hogy vajon ilyen mentalitással hogyan tudtam magam felküzdeni a törzsfejlődés eme magas fokára? Tanácstalanságomat észreveszi egy négy fős CIGÁNY család, bevásárló kocsijukban a szabályban megengedett maximális, azaz 8 gk. cukor. A nő ekkor kivesz két kg. cukrot a kocsiból és mosolyogva beleteszi az enyémbe. Én pedig állok, még tanácstalanabbul, mint az előbb kosaramban a szükségesnél kb. 10-szer kevesebb cukormennyiséggel és csak arra tudok gondolni, hogy ejj, ejj, ezek a cigányok....
Egyetértek. Amerikában is lehet tudni, hogy pl. származásilag hova vannak bekategórizálva a bűnözők. Pedig ha valahol fontosnak tartják, hogy ne legyen rasszizmus, az pont az az ország (más kérdés, hogy van). Azzal, hogy Mo-n álszeméremből elhallgatják, pont az ellenkezőjét lehet elérni, és aztán lehet olyan elméleteket gyártani, hogy cigánybűnözés meg minden bulvárhír alatt rögtön feltételezni, hogy cigány volt az elkövető meg hasonló egyértelmű jelzőkkel élni (pl. egyiptomi, nem a napon barnult és társaik). Éppen ezért Amerikában statisztikával lehet alátámasztani vagy cáfolni mindenféle bűnözőkre vonatkozó elméletet. (És ez most mellékszál, de pl. azt is fel kéne jegyezni, hogy az erőszakos bűncselekmények áldozatai és elkövetői melyik nemhez, melyik társadalmi alcsoporthoz, melyik régióba és melyik jövedelmi kategóriába tartoznak. Ami tök jó alapja lehetne a bűnmegelőzésnek.)
Mindazonáltal az is egy rasszizmus, ha O.V-t lecigányozzák, mert az ilyen dolgoknak a dehumanizálás, a lenézés az alapja. Ha valaki nem rasszista, nem mondja, hogy O.V. cigány, mert O.V. soha sehol nem írta, hogy ő cigány lenne, és az ominózus cigányos fotója egy mesefilmhez köthető, ahol focistát alakított. Márpedig cigánynak lenni alapvetően önbevallásos jellegű dolog. Már csak azért is, mert a magyar cigányság több hullámban jött Mo-ra, és egy részük úgy elkeveredett a magyarokkal, hogy aligha mondaná meg bárki, hogy a dédpapája még roma volt. A későbbi hullámokban beköltözöttek között még erősebb a szubkulturális eltérés a többségi társadalomhoz képest, de idővel ők is asszimilálódni tudnának, ha hagynák nekik.
Szerintem ha O.V. cigány származású lenne, akkor beszélnie kéne róla, és példát mutatnia másoknak, hogy egy roma dolgát is felviheti a jóisten egész magas polcokra, ha kitartóan dolgozik érte. És akkor tenne róla, hogy ne legyen szitokszó a cigányozás, olyan társadalmi folyamatokat kéne megindítania, ami azt célozza meg, hogy a cigányok is Magyarország egységébe tartozzanak és nem csak területi alapon, hanem a többségi társadalom fejében is. (Persze Szájer is beleájpedezte az alaptörvénybe, hogy szó se lehessen melegházasságról, szembefosva ezzel a homoszexuálisok közösségét, aminek ő is tagja, szóval még a racionalitást se lehet számon kérni ilyen ügyekben.)
Mindazonáltal minden körülményt figyelembe véve: Orbán nem cigány, sem az önbevallása, sem a kinézete, sem a szülei kinézete alapján.