Mi a birtokbaadáskor felírtuk a vízóra és hőmennyiégmérő állásokat a birtokbaadásira és azóta várjuk, hogy átadják az europea-nak a házat, hogy végre fizetni tudjunk. A költség meg csak gyűlik. Villanyóra akkor még nem volt, 6 nap múlva szerelték fel. Vagy két hete kaptunk egy papírt a liliomdombtól, hogy birtokbaadási módosítás és azon szerepelt a villanyóra állás, azzal már el tudtunk menni a Campona-ba az elmü ügyfélszolgálathoz, ott szerződtünk és majd jön a csekk.
Mi is hasonló cipőben járunk, ami a közművek+közösköltséget illeti, az ELMŰ-nél át kell íratni az órát a nevetekre adásvételivel+azzal a papírral, amit a lakás átvételekor kaptatok (Camponai ügyfélszolgálaton nekem fél óra volt). Ha jól értettem, az összes többi dolog azután lesz aktuális, hogy a Murus átadja az épületet a Liliomdombnak, akkor jön a képbe a közös képviselő és az Europeás jelszó, meg a többi. Egyedül a hidegvízzel nem tom, mi a helyzet, bár erről már ezen a fórumon is volt szó nagyon régen
Mi is ma voltunk átadáson..kicsit érdekes volt a helyzet..Megyünk a fürdőszobába,nyitom a csapot jön a víz....éppen a lábamra./a szifont elfelejtették felrakni/.Mutatják a vízórákat hol kell nyitni,zárni a csapot...a meleg vizet nyitjuk és képünkbe spriccel a víz/hollandit elfelejtették meghúzni/.Ha már lábam és fejem is vizes gondoltam kipróbálom a kádat is.Csurgatom a vizet kis kacsómmal a szerelőnyíláson benyúlva a lefolyóhoz érzem hogy szintén ömlik a víz/alsó szomszéd hogy fog majd örülni /.Igazából még az ajtóbeállítás volt gond.A terasz szigetelése alul már elvált./sziloplaszt/.Egyébként ezektől az apró kis bosszantó hibáktól eltekintve szépen meg van csinálva a lakás.Az átadók nagyon kedvesek és segítőkészek voltak.Nem sietettek és volt amit ők vettek észre.Egyszóval korrektek voltak.Ha minden igaz 1 hét múlva költözünk az 5 épületbe.
átvettük a lákást (nagy-nagy csúszások után) szept. elején.
kell már fizetnünk valamit valahova (okt. elején)? nincs még szerződésünk elművel, vízművekkel, addig kinek kell és mit fizetni? közös ktg-gel mi van? europeától már kértem jelszót (márc.) de sehol semmi! segíts, légyszi, "ha nem publikus, akkor privi, biztos érted".
ha bedobod a játszóteres papírt v. a "nem-hivatalos-lakó-randit" - részemről rendben van bármyelyik, bár még nem költöztem be (de ahogy láttam, nem sokan költöztek a 4-be eddig), de egy "használati-utasítás-a-liliomdomb-lakóparkhoz"-nak jobban örülnék.......
Először csak egy műszaki bejárásra mentek. Ott felveszitek a hibákat egy jegyzőkönyvbe és ellenőrzitek,hogy minden úgy épült-e meg ahogy kértétek. Kaptok róla egy nyilatkozatot. Ha hiteles vagy azzal már bemehetsz a bankba és utalni fogják az utolsó részletet. Ha saját erő akkor akár aznap utalhatsz. A bejáráson megbeszélitek, hogy mikor lesz birtokbaadás, a szerződés szerint max 8 nap. A birtokbaadásra ki kell javítaniuk a hibákat. Ha a birtokbaadásig beérkezett a pénz akkor onnantól tiétek a kulcs, ha nem akkor - akkor nem tudom mi van ilyenről még nem hallottam.
Sziasztok!!!!Megkaptuk a papírt hogy hétfőn mehetünk átvenni a lakást.....mikor lehet a lakásba bemenni....amikor átvesszük a lakást hétfőn,vagy amikor átutaljuk a lakás árát....segítsetek ha tudtok..Üdv:Egy új tulajdonos
Én úgy tudom, hogy a lakóparkon belül nincs felszíni parkoló. Az részben a mentőknek részben a tűzoltóknak fenntartot hely (lesz, vagy nem lesz). Mikor mi vettük a lakást az volt a konkrét megfogalmazás, hogy a lakóparkon belül nem lehet parkolni, csak a garázsokban.
Azt sem tudtam, hogy eladó, bár sok mindent nem tudunk:))))
Amint az régebbi hozzászólásokból is kiderült, nem csak nekem ígérte a Leonóra, hogy a nem megvalósuló konditerem vagy mi helyén játszótér lesz. Ezt az Ilona is megerősítette, amennyiben a nem megépítés okaként a hármasbeli lakók egy részének a tiltakozását jelölte meg
Segítsetek a következőkben. Ha a Liliomdomb Kft-felől ígéret volt, hogy ezt megcsinálják (én nem emléxem erre pontosan), akkor igen legyen téma a lakóközösségi találkozón, mivel ez is elmaradás. Ha viszont a kérdés úgy hangzik,hogy majd csináljunk-e játszóteret, akkor azért ne legyen, mert a találkozó nem kompetens ezt eldönteni…
Hozzánk is beköltözött egy a csillárba, ezek szerint friss rózsaszirommal kell etetni, ha már a Rózsakert felől jött. Igazából azt szerettem volna kérdezni Paco155-től, hogy megoldottad-e már az internetezés problémáját, mert ha a négyesben tényleg csak azután lehet T-akármire csatlakozni, hogy a Murus átadja a Liliomdombnak, akkor látva mondjuk a kapu kialakításának a tempóját, Luca napjától esetleg visszaszámol6unk.
A játszótér ezek szerint nem téma? Ha jól értettem a korábbi hozzászólásokból, tényleg vannak néhányan a 3. épületben akik ellenzik és őket csak a társasház megalakulása után lehet leszavazni (?!), ami azt jelenti, hogy a Liliomdomb mentesül a játszótér kialakításának a költségeitől.
Azt nem tudja valaki véletlenül, hogy a 3-as épület előtti szabadtéri "parkolókat" mennyiért lehetett megvenni? Nekünk annak idején nem ajánlották fel, csak a mélygarázst milliókért.
Akkor gyakorlatilag minden ház megvan (5-ösben még nem laknak, ha jól tudom)
4 – Paco155 3 – Belabatyo 2 – hupm 1 - sancarlosp
Szerintem, az lenne a legjobb, ha írnánk egy listát, hogy mit beszélnénk meg, és ez rajta lenne a meghívón, amit majd itt a fórumon megfogalmazunk. Fontos lesz azt is kihangsúlyozni, hogy ez NEM lakógyűlés.
Elkezdem a listát, arra kérlek Titeket, hogy úgy folytassátok, hogy a meglévőket bekopizzátok, így a végén egyben meglesz a lista:
(szerintem első körben csak a közös problémákat beszéljük meg, mert ha belemegyünk a lakások egyéni hibáiba, ami egyébként fontos, akkor nagyon hosszú lesz a lista)
1, Kertrendezés 1.1 Kandeláberek, világítás 1.2 szintezési hibák, bástyák 1.3 saját kertek nincsenek elkerítve 1.4 utak minősége 1.5 járdák minősége 1.6 növények ültetése (pl a járda közepébe fa, ami 3 év alatt szét fogja nyomni a járdát) 1.7 kapuk (autó) 1.8 kijáratok (gyalogos) 2, Garázsajtók, 3, kaputelefon, lépcsőház ajtók 4, rágcsáló és rovarírtas 5, Hulladékszállítás, szelektív stb 6, …. 7, …
Mi történt a poloskákkal? :) Tudtál valamit tenni ellenük? Nálunk (1A)nem volt egy darab sem, de egy hete ellepték az erkély falakat, sajnos nem lehet kinyitni az ajtókat, azonnal bejönnek :( Tud valaki valamit ellenük?
Engem is erdekelne a dolog. Hathatosan fellepni csak kozosen es kozossegkent tudunk, ez biztos. En is szeretek ott lakni a hibak ellenere is, de tenyleg kell valamit tenni, amig a Liliomdomb Kft ott van es amig meg letezik.
Hozzunk létre akkor árnyéktársasházat és keressük meg a Liliomdombot hivatalosan, és esetleg a megfelelő fórumokat! Nekem személy szerint elegem van abból, ahogy a kertet és a környezetet csinálják. Említettem már a betonbástyák túlzott terjedését, a lámpákat, az árkádok festését, illetve nem kövezését, a növények kipusztulását, a gyula vezér utcai kijáratot, az utak állapotát, a 2-es épület homlokzata a 3-as felől nézve katasztrófális, legfelül kiesett az ecset valaki kezéből, és még sorolhatnám azt a pár dolgot, emi előtt értetlenül állok, mert a nemtörődömség, a gazdátlanság jegyeit mutatja.
Szerintem mindenki ismeri Machiavelli „Oszd meg (a népet), és uralkodj” elvét. Vagy biztos sokan látták az „Amikor a farok csóválja” című filmet. A lényeg, a valós hibákról, illetve a megtehető dolgokról való figyelemelterelés. Addig, amíg nincs társasház, felesleges a játszótérrel foglalkozni, és felesleges nekünk lakóknak egymás ellenszegülni, mert gyengülünk a Liliomdomb Kft felé. Remélem érhető, amit mondani akarok ezzel! A játszótér mellett vagyok, de arról majd a társasház dönt, ezt törvény írja elő (2003. évi CXXXIII.) Vannak viszont olyan valós problémák, amihez összefogás kellene! Javasoltam már, továbbra is javaslom, hogy amíg nincs hivatalos társasház, nem követünk el jogsértést, ha létrehozunk egy árnyék társasházat, megfogalmazzuk a valós problémákat, és közösen (akár ügyvéddel), képviseljük magunkat a Liliomdomb Kft felé. Az eddig lakógyűléseken én próbáltam kezet nyújtani Varga Úrnak, amit nagyon félreértett, és folyamatosan támadt. Vannak dolgok, amik nem úgy készültek el, készülnek el, ahogy kellett volna. Én próbáltam jelezni, hogy nem kötöm az ebet a karóhoz, de biztos vannak olyan megoldások, amiben a Liliomdomb Kft is, és Mi is jól járunk, jogi, és mindenféle hivatalos körök nélkül. Ez eddig nem működött, remélem fog, ha nem, akkor meg vannak a fórumok, ahol hivatalosan lehet lépni, igaz ez lenne a legrosszabb megoldás, mert évekig húzódhat. Ki, mit gondol erről?
Az hogy a makett marketing terv volt, azt ők gondolják, nekem a szerződés része volt, az alapján döntöttünk. Illetve, most ezt mondják, de eddig arról volt szó, hogy a makettel a „legplasztikusabban” mutatják be a lakópark „tökéletes kicsinyített mását” Pontosan itt olvasható: http://www.liliomdomb.hu/liliom&id=maket
Itt sem az ebet szeretném kötni, de vannak ésszerűtlen, logikátlan, dolgok a kertben, amiket ráadásul olcsóbban is meg lehetne oldani, ha már nem úgy készül el, mint a maketten
(BTW, mi 13 hónapja költöztünk be, de a műszaki átadáson készült hibalista 70%-át még nem csinálták meg, ettől függetlenül lakható a lakás, és boldogan élünk. Egy részét megcsináltam én, a többit meg majd megcsinálják idővel. Felesleges ezen idegeskedni, úgy sem lesz meg hamarabb.)