Keresés

Részletes keresés

selgir Creative Commons License 2020.09.04 -3 0 72498

nekem is nagy zöld gyűjtős dízel jd (is) van, de a srácok nem röfögtetnek! :)

sok embert kellett hazazavarnom, mire a jelenlegi párat megtaláltam...

Előzmény: Rőth Sándor (72497)
Rőth Sándor Creative Commons License 2020.09.04 -2 0 72497

Előttünk egy park van, ahol a füvet egy nagy, gyűjtős John Deere nyírja. Ahová nem tud bemenni, azt a gyalogság húzza le nagy Stihllekkel. A szegélyeket is. Revolvereznek, röfögtetnek, püfölik és kaszálják a padkát, ahogy a csövön kifér. 

Előzmény: selgir (72496)
selgir Creative Commons License 2020.09.04 -2 0 72496

nem tudom, mi traktor után ugyan azokkal a kaszákkal szegélyezünk, amikkel egyébként nagyobb placcokat vágunk...

de ez már fingreszelés :) ha valaki ettől boldog, tegye...

Előzmény: Káli Pali (72493)
selgir Creative Commons License 2020.09.04 -3 0 72495

téged egy valami éltet, belekötni mindenbe... azért szar lehet...

nem nagyon akarok én pont veled beszélgeti, mert érdemileg -már sértődés ne essék- semmit nem érne...

és pont jó példa a fentiekre, amit ideböffentettél: szegélynyírás... te mi a lótúróval csinálod??? oly' "profi" vagy, hogy csak és kizárólag szegélynyíróval? :D

mondjuk sarlózhatsz is...

de ha már annyira tudod, hogy piacossal NEM 20 nap, hát tessék, itt a lehetőség a számadataidra...

Előzmény: 2T Motor (72492)
Istvandanko Creative Commons License 2020.09.04 0 1 72494

A  regulátor rugó végzi a fordulatszám szabályzást. A kis rugó a csillapító rugó. Ha kézzel teljesen kinyitod a fojtószelepet  akkor ennek a csillapító rugónak éppen csak egy picit kell megnyúlnia. Erre a rugóra  pont a hullámzó járás enyhítésére szolgál.

Ezt is ellenőrizd!

És a dugulást!

Előzmény: Csuklósbusz (72473)
Káli Pali Creative Commons License 2020.09.04 -1 1 72493

Végülis nevezheti a szélezést kaszálásnak, nagyüzemben hektárok maradnak a nagygépek után. Ez semmiképp nem szegélyezés.

Előzmény: 2T Motor (72492)
2T Motor Creative Commons License 2020.09.04 0 1 72492

Az látszik is, hogy képben vagy persze!

PL. Azon, hogy a szegélynyírást, kaszálásnak hívod!? :D 

vagy ezen: "egy piacossal jó esetben 20 nap levágni, egy normális géppel meg 10 nap."

Beszéljünk erről is? :D 

Előzmény: selgir (72488)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.04 -3 1 72491

Igen, én is úgy ötven-hatvan között saccoltam volna a végét, a 80 kicsit soknak tűnt. Nem tudom, mit nézett ki belőlem a tag:(

Erre gondoltam én is: darabokból is összejöhet a terület, egymástól független megrendelésekből. Mindegy, a főtémára visszaérve a helyzet változatlan úgy is: a "profi" szükségszerűen másként fogja -és kell is neki- kezelni a beszerzést és a haváriákat, mint a csak ház körül ténfergők (bocs, ez vicc akart lenni). Ám pl. az én fotelkaszás helyzetemben -amennyiben jellegzetesnek lehet venni- nincs bevétel a munkából (viszont kiadás az elvégzetlenségből könnyen adódhat...), de kénytelen vok mégis ugyanúgy hozzáállni, mint a "profi" - hát ez van, vállaltam, nem volt kötelező:D

Sajnos mostanra az enyém nagy része is majd' olyan, mint egy temető, csak éppen elhunytak nélkül... A hangyák feldombozták, a vadak kigödrölték, az időjárás kiárkolta:( Ja, és mindez csak akkor válik nyilvánvalóvá, ha már leteperted fölüle a derékig-vállig érő gazt (ami szerencsére azért eléggé egynemű).

Tavaszig várok a nagyjával, akkorra lenyomja a szárazát a hó (ha lesz), sokkal átláthatóbb lesz. Sajnos szárzúzó most már szóba sem jöhet még egy ideig, csak olyan kis területen és szórványosan, hogy azért moccannia sem érdemes. Kaszának viszont sok, ha józanul nézzük. Ha nem, akkor is:( Van egy gyümölcsös rész, inkább azt takarítom ki ősz végéig, annak legalább lesz értelme és látszatja is. Az is elég izgalmas a letört ágak, néhol egymásra dőlt fák miatt:D.

Azért tudnak lenni macerás munkák, amiket másnak pénzért sem vállalnék... Láccik ebből is, hogy fotelkaszásnak is kényelmes vok:D

Előzmény: selgir (72489)
selgir Creative Commons License 2020.09.04 -1 0 72490

stihl erdészeti, vagy a hq balance hevedei jók. a piacos sem rossz, de túl vékony emberen elforog...

nekem a hq kicsit macerás, ezért stihlt vettem. 

Előzmény: Gábor72Bp (72480)
selgir Creative Commons License 2020.09.04 -2 0 72489

kalapácsossal 20-30e ft körül zúzunk egy hektárt. mindegy mekkora a gaz :)

egyébként nem elrugaszkodott az 5 ha, mert csak egy település 2 temetője ennyi, amit vágunk. gép levág nagyjából 1 hektárt (parkoló, és sorok köze, ahová befér), a többi kaszás munka. 

3 ember 3 nap alatt kész van vele, és az ár sem elrugaszkodott :)

Előzmény: Homo mirabundus (72487)
selgir Creative Commons License 2020.09.04 -2 1 72488

azt megnézném, ahogy mtz-vel forgolódsz mondjuk egy parkban, árokban, rézsűn, padok között, játszótéren... :D

csak a te képzeletedben egybefüggő és traktorral járható ez a terület, mert ilyet én nem is mondtam!

szerintem se menj bele a számolásba, mert vagy nem sok közöd van ehhez a munkához, vagy ritkán kaszálgatsz kis maszek telkeket...

de a te feltételezésed szerinti trakis munka csak tovább javítja a költségvetést. amivel veled ellentétben (ezek szerint :D ) pontosan képben is vagyok. 

Előzmény: 2T Motor (72479)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.04 -2 0 72487

Jogos felvetés. Lehet persze olyan változat, hogy 5 hektár, 12 tagban, hét megrendelő... Egyben tényleg valószínűtlen, hogy kaszást hívjanak rá, hacsak nem olyan szélsőséges a terep. Akkor viszont nem is tíz peták a nm:)

Amúgy amit írsz, nem lennének rossz árak; nekem kevesebb, mint 2 hektárra 80-ért jött volna a szárzúzó. Tavaly. Azt hittem, annyiért be is szántaná, boronálás stb., de nem...

Előzmény: 2T Motor (72479)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.04 -3 0 72486

Hajjaj... Ezt pont nekem mondod? Itt sokan mást sem vélnek látni belőlem, mint nüanszokon lovagolót:D

Persze ez azért is van, mert hogy mi a nüansz és mi nem, nyilván nem egyformán itéljük meg. Ahogy a tanarakat sem.

Beszéljünk még róla? :DDD

Előzmény: s51es (72482)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.04 -3 1 72485

Sztem vedd etalonnak pl. a Husi Balance XT-jét - nincs rajta felesleg, minden a funkciót szolgálja, és teszi ezt igen kiválóan. Az árát ne nézd, mert rosszul leszel, és nincs is szükséged rá - fontosabb, hogy sokan utánozzák vagy készítik hasonló meggondolások alapján a saját típusaikat.

A fentebbire sokban hajazó, de sokkalta kedvezőbb árú darabokat találhatsz a "kisebb" gyártók -pl. Oleo Mac- kínálatában is. Előnyös, ha nem csak simán felfexik a vállaidon, de van lehetőség elöl is összefogni - különben csak addig stabil az egész, amíg nem mozdulsz:( A piacosok között is láttam már jónak tűnőeket, ráadásul olcsón, de nagyon meg kell nézni, mert csúszkáló, rögzíthetetlen szíj, vagy túl rideg, törékeny csat könnyen előfordulhat.

Igazából próbálni is jó lenne, mint az úriszabónál, hogy eldönthesd, az adott darab illik-e az alkatodhoz is. Pl. rám szinte mindegyik jó, mert ha nem is törpe, de nyiszlett az vok:D.

Ha több órás munkákkal számolsz, a sima átvetős pánt rendesen megnyomorgathat - először csak fél-egy óra után, utána már öt-tíz percenként vágnád földhöz a kaszát, úgy fog fájni a vállad-nyakad még párnázással is... A 7.5kg is annyi már, hogy az idő teltével akár duplájára tud szaporodni:( A testtartás, a lépdelés is más, sokkal természetesebb a kétvállas, normális súlyelosztást lehetővé tévő változatokkal.

Előzmény: Gábor72Bp (72483)
Fokt89 Creative Commons License 2020.09.04 0 0 72484

Szia,

Én is sokat nézegettem,  hogy milyenre kellene cserélni, túl sokat nem szerettem volna rászánni így egy makita mellett döntöttem, épp ma hozta a futár.

Hátha érdekes lehet számodra is, amazon értékelésekben jónak írták.

https://www.gepdepo.hu/kertigep-tartozek/fukasza-tartozek/vallheveder/makita-kettos-vallheveder-em2600-ms-27u-122906-3.html

Dávid

Gábor72Bp Creative Commons License 2020.09.04 0 0 72483

A terület 4500 nm, sík, füves, itt-ott bazi nagy vakondtúrásokkal, egy részén akácszerű terjeszkedő növényekkel. Viszont csak hobbi szinten használnám, amennyi még épp jóleseik, mert egyébként a szomszéd levágja, cserébe a terület részbeni használatáért. Valami középkategóriásra gondoltam.

Előzmény: sustain (72481)
s51es Creative Commons License 2020.09.04 0 0 72482

Nono!

Azért nüansznyi eltéréseken is sokáig lehet rágódni, sőt kérődzni akár.

Tudom, mert van a látókörben pár pedagógus. De az annak látszók se mind azok, sokat csak arra fújt a szél. (Mint ahogy a kaszát lóbálóknak is szívárványos a spektruma.)

Előzmény: Homo mirabundus (72446)
sustain Creative Commons License 2020.09.04 0 0 72481

Ez azon is múlik, mennyit szánsz rá, és mennyi munkád lenne vele. Kéthetente egy órát kibír az ember egyszerűbbel is, de napi több óra esetén számít a kényelem. Az azért nem kellemes, mikor több óra meló alatt a gurtni szétvágja a vállad, vagy már a vér nem folyik az ereidben, mert elszorít. 

Persze a profi hámok nem olcsók, de van olcsóbb alternatíva, még a piacon is.

Gábor72Bp Creative Commons License 2020.09.04 0 0 72480

Elkezdtem nézni a fűkasza hámokat. Ránézésre nehezen tudnám eldönteni, hogy milyen lenne jó. Gondolkoztam az erőhatásokon és nem áll össze a kép, hogy a két pántosnál ne emelkedjen meg a gép felőli oldal pántja. Az erő nagyobb része a túloldalra hat. Ezt ellensújozhatják az összekötők, de itt elakadtam. A szimmetrikus valahogy nem tűnik jó megoldásnak. Aztán a rezgés csillapítás. Egyes modellek úgy néznek ki mint valami mentőmellény. Nem hinném, hogy túlzásokba kéne esni. Oda minek szivacs ahol a rezgés alig jut el. Vagy rosszúl gondolom? Jó szorosnak kell lennie? Az sem lenne jó, ha korlátozna a mozgásban, vagy mefőnék benne.

Mire figyeljek? A gép összeszerelve 7.5 kg.

2T Motor Creative Commons License 2020.09.04 0 1 72479

Komolyan kérdezem, ezt kifizeti valaki?

5 hektár, MTZ -vel dobkaszával 70 ezer, szárzúzóval 60 ezer...

500 ezerért erdészeti zúzót, dózert vagy markolót is lehet hívni.

A számolásba már bele se megyek... :-)

Előzmény: selgir (72466)
Gábor72Bp Creative Commons License 2020.09.04 0 0 72478

Ez az írásos kommunikáció hátránya. Megkockáztatnám hogy az alá a fa alá én is szívesen beülnék és jó értelembe véve nem unatkoznánk. Értelmes emberek társasága csak jó lehet.

Előzmény: sustain (72476)
pásztorkutyaterel Creative Commons License 2020.09.04 0 0 72477

Sziasztok , érdeklődnék van valakinek tapasztalata információja a Honda fűnyíró trakikról GCV 530 motorral ? Esetleg gyenge pontok típushibák stb ............?

sustain Creative Commons License 2020.09.04 0 0 72476

Bocs, úgy értettem, unatkoznánk, mert úgysem tudnánk meggyőzni a másikat.;)

De így már más...

Előzmény: Homo mirabundus (72474)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.04 0 1 72475

Okát nem tudom...:( De azt igen, hogy az ilyen jelenséget az összes szaki, valamint a régi motorosok is azok közé sorolják, ami leállítást és sürgős beavatkozást igényel. Én inkább vinném a szervizbe, ha jövőre is használni szeretném - és másnak is ezt tanácsolnám. Még mindig olcsóbb, mintha eszkalálódna valami nagyobb hibává.

Előzmény: Csuklósbusz (72473)
Homo mirabundus Creative Commons License 2020.09.04 -1 0 72474

Ufff. Szállj gyorsan magadba, mert félreértettél. Én is azt teszem, mert ezexerint félreérthető voltam!

Éppen az a baj itt velem -és félő, hogy ezek után veled is-, hogy teljesen hasonlóan gondolkodunk, ugyanazokra a megfontolásokra jutunk és építünk - na és még le is írjuk, mert többek ezt kinyilatkoztatásnak vélik... Sőt, a kondíciók - a méretek, a kényszerek, a hozzáállás, de váratlan módon még némileg a pedagógiai "vonatkozás" is- ijesztően hasonlóak, szóval nem unikum egyikünk sem, mert van másik:D. Ámbár ettől még érezhetjük magunkat qrvára egyedül, amikor nekilátunk... Ami más lehet, talán az, hogy én már a "magam ura" vagyok. Sajnos, a korom okán...

Vsz pontosan ezek révén lehetséges, hogy nagyon nem látjuk másként a világot, legalábbis ha az mind a való, amit leírtál (nincs okom mást gondolni, tehát annak veszem). Ha visszakeresel, nem fogsz találni tőlem egyetlen, a tiéiddel szembemenő következtetést, érvelést vagy akármi mást sem, azokat megerősítőt, néha akár meghaladót annál inkább. Ergo még a véleményeinket is nagyon egybevágónak fogod találni!

Én erre  gondoltam, hogy "unatkoznánk" egymás mellett: a tudom hogy tudod esete:D.

Előzmény: sustain (72471)
Csuklósbusz Creative Commons License 2020.09.04 0 0 72473

Mtd thorx 4 ütemű fűnyírómotornál mi okozhatta hogy egyik pillanatról a másikra jelentősen feljebbállítódott az alapjárat?  Terhelésre reagál,  még több gázt is ad ha kell.  Nincs beszorulva,  berakódva a regulátor kar.

Mi lesz ha így használom tovább?  3 óra folyamatos használat havonta.. 

Törölt nick Creative Commons License 2020.09.03 0 1 72472

No látod én ezt maximálisan akceptálom. Nekem viszont mindössze kb 1500 m2 kaszálandóm van, az is - mivel rendszeresen és tisztességgel vágom - maradhatós. Erre meg nem veszek többszázezres kaszát. Igazából megtenné egy fűnyíró is (kettő is van), de sokkal jobban szeretek kaszálni. Engem ez kapcsol ki. Mint kolléga biztosan érted miért.

Előzmény: sustain (72470)
sustain Creative Commons License 2020.09.03 0 1 72471

A vélemény egy dolog, a tény meg egy másik.;)

Az előző hozzászólás neked is szól.

Amúgy meg béke van!;)) Attól, hogy máshogy látjuk a világot, még nem foglak utálni. Csak egy szabály van: a véleményt meghallgatjuk, de nem erőltetjük a másikra, hiszen eltérő a látásmódunk és a preferenciáink. A jól alátámasztott észérveket meg meg lehet rágni, és át is lehet értékelni az álláspontunkat.... akár.....;)

Na jó éjt!

Előzmény: Homo mirabundus (72446)
sustain Creative Commons License 2020.09.03 0 3 72470

Én tudom, hogy nem egyforma az egzisztenciális hátterünk. Ez nem jó dolog, de amúgy át tudom érezni más emberek helyzetét. Itt úgy érzem nem arról folyik a vita, hogy ki mit engedhet meg magának, részemről legalábbis biztos nem. Én sem engedhetek meg magamnak sok mindent, amit szeretnék, de robbanómotoros gépekben rá vagyok kényszerülve, hogy bármi áron, de áldozzak a profi gépekre. Én úgy érzem, sokan sértésnek veszik, hogy egyébként egzakt, mérhető tulajdonságok alapján teszünk különbséget gép és gép között. Pedig ez nem személyeskedés. Csak saját tapasztalat. Próbáltam én más gépeket is, piacos kínait, ugyanezt AL-KO-ban, Hecht-et, Oleo-t, Komatsu-Husqvarnát, egész az 550-es STIHL-ig. Több hold terület van, amit kaszálnom kell, ennek nem vagyok hajlandó piacossal nekimenni, akkor inkább nem eszek addig, míg meg nem lesz minimum a 343 kategóriájának a szintje, mert ha gyengébbel kell, hát abba már beledöglenék. Időm sem lenne úgy elég rá....  

Azok az idők már elmúltak, hogy az út szélén kell a Trabanton hengerfej-pakolást cserélni. És mégegyszer mondom, pedagógusként nem lehetek, és nem is vagyok előítéletes. Én csak a saját szempontjaimat vázoltam fel. Ha valaki ezt magára veszi, sajnálom, nem akarok megbántani senkit sem, el lehet hinni, kutyára megdolgoztam a gépeimért, de azért, hogy ezzel később pont a saját dolgom könnyítsem meg!

Előzmény: Uaz08 (72444)
selgir Creative Commons License 2020.09.03 -1 0 72469

hát igen, és akár egybites felhasználóval is sokáig mennek zökkenőmentesen!

ha valakit a magas alkatrészárak riasztanak el márkás géptől, akkor valamit rosszul gondol :)

van pár újabb szériás fs 410-490, de karbit még nem kellett cserélni egyiken sem, holott nem mai gépek...

Előzmény: Rőth Sándor (72468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!