Keresés

Részletes keresés

Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2075
A gondolkodásnál sokkal divatosabb a kormány ellen lázítani, miért vársz mást?
Előzmény: otterlo (2074)
otterlo Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2074

Szerintem félreértetted Sándor alábbi szövegét:

"Lehet, hogy paranoia, de miért nem akkor ellenőriztek, amikor kormánypárti volt a vezetés, mondjuk választási évben, miért most rögtön, egy zilált gazdálkodás rendbetételének kezdetén, ellenzékivé válás után azonnal? ..."

Ebben ő nem Téged, vagy bárki mást jelölt meg ellenzékinek, hanem magát az Állami Számvevőszéket! Ezt a minősítését pedig végképp nem értékelném. :(

A vizsgálat egyébként nem is a jelenlegi városvezetés műveleteit célozza majd meg, hanem éppen a megelőzőét - egy újságíró ennyit igazán tudhatna!

Szerintem a jelenlegi városvezetés éppen hogy örülhet ennek az ellenőrzésnek:

=kiderül majd, hogy az elődjeik valóban számos esetben törvénysértéseket követtek el a gazdálkodás, vagyongazdálkodás terén;

=nagyon szeretnének megszabadulni a jegyzőtől is, amihez argumentumokkal szolgálhat az ÁSZ jelentés;

=ha most megtörténik az átfogó vizsgálat, akkor jónéhány évig nem kell attól tartaniuk, hogy őket is ellenőriznék.

Ha valaki értelmesen lenne paranoiás, akkor arra gyanakodna, hogy biztosan ellenzéki (nem helyi!) érdekektől vezérelve tartják pont most az ÁSZ vizsgálatot :))

Előzmény: kígyószisz (2057)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2073
Mindet? :o)
Előzmény: kígyószisz (2071)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2072
Amikor én részesültem - egy éjszakára szóló- kitiltásban másutt, eszembe sem jutott mást vádolni érte, én követtem el - igaz, tévedésből - szabálytalanságot, azóta én is műveltebb vagyok a moderációs szabályokban.
A baloldali menüben mindenki megtalálja, felhívom a figyelmet az olvasgatásra, tapasztalatból tudom, milyen könnyen találhatja az ember magát hirtelen kitiltva, úgy, hogy nem is kéri senki, s úgy, hogy tudatlanságból vét valamilyen szabály ellen.
Előzmény: Árpi (2070)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2071
"elég lett volna jelezni, hogy kitiltása ellenére visszatért. "

Ezt mondom én is, épp ez bizonyította a jóindulatunkat és a barátságunkat, ennek ellenére hosszú ideje másokat vádol a saját hibájáért (azért, hogy hosszú és szó szerint egyező, bizonyos honlapra hivatkozást tartalmazó felhívást másolt be az összes akkor élő topikba), megadva ezzel a hangot a további viszonyulásnak.
Más kérdés, hogy azóta a visszatérő - és szabálytalan - nicknevét ő maga kérte töröltetni.
Előzmény: Árpi (2070)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2070
Aljasnak állít be engem, meg azt állítja, hogy én nagyhatalmú vagyok. Arra nem gondol csak, hogy ha valóban el akartam volna tüntetni, közel sem kellene állnom senkihez, elég lett volna jelezni, hogy kitiltása ellenére visszatért. Ugyanis ez az egyik olyan dolog, amire a moderátorok a legvadabbul be szoktak rágni. Nem véletlenül.
De ha jó neki, hogy az áldozatomként állítja be magát, tegye. Ugyan hazugság, mert nem kértem, hogy tiltsák ki, de tegye. Pedig saját magával tolt ki. (Ha kértem volna, akkor már egy nickjén sem írogathatna, mert tényleg sérti a MM-t.)
Előzmény: kígyószisz (2069)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2069
Sőt, még arra is emlékszem, pontosan mi volt abban a felhívásban, amit az összes (legalább 10 topikba beírt): egy másik topiktársunk honlapját népszerűsítette rajta.
Lehet, hogy reklámnak ítélte a moderatúra :-)
Az ezzel ellentétes - és folyamatos - állítás (holott akkor erre figyelmeztették is pimpipit) valóban megfelel a barátok hátbaszúrásának, ugyanis pimpipaként sem jöhetett volna vissza másnap, mégsem szólt érte senki, sőt.
Előzmény: Árpi (2067)
hurrá! Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2068
"A hátbaszúrást meg nem kell bizonyítanom, mert van itt, aki érezte."  szép páros vagytok
Előzmény: Árpi (2065)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2067
Lehet, hogy azért tiltották ki, csak nem tudom, hogy miből gondolják egyesek, hogy valaki kérte a kitiltását. Ők többet tudnak róla, minden bizonnyal...
Előzmény: kígyószisz (2064)
hurrá! Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2066

Na neeee !

Mást, szintén flood miatt miért nem tiltottak ki ilyen villámgyorsan ?

Senkinek nincs ebben a körben speciálisan jó kontaktusa a moderációval ?

Előzmény: kígyószisz (2064)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2065
Vagy hozz bizonyítékot, hogy én kértem pimpipi kitiltását, vagy kérj bocsánatot az összes ezzel kapcsolatos rágalmadért! Én nyugodtan jelentem ki, hogy azt, hogy tiltsák ki pimpipit, senkitől soha nem kértem! Aki mást állít, egyszerűen hazudik.
A hátbaszúrást meg nem kell bizonyítanom, mert van itt, aki érezte.
Előzmény: hurrá! (2063)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2064
Rosszul emlékszem, hogy pimpipit flood miatt tiltották ki, amikor jó sokszor, az összes topikba beidézte ugyanazt szó szerint? Arra is rosszul emlékszem, hogy tőlünk senki nem kérte, a moderatúra döntött így (mivelhogy ez súlyos szabálysértés)?
Előzmény: Árpi (2062)
hurrá! Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2063

Nekem címezted a rágalmakat, visszavonulásod beszédes. Vagy ez is csak amolyan üres, levegőbe lőtt árpi-féle hírbehozás volt...

pimpipi kitiltatása (bár tagadod) klasszikusan zsigeri lépés volt, azóta több eset bizonyította; a több-nickes részvétel ma már nem ritka, nézz csak körül közvetlen környezetedben, de ezt te is tudod; hasonlatod szép érzékletes, közel áll hozzád...

"Idegesíteni legfeljebb azért szokott, hogy a bilentyűidre mered venni a gondolataimat, mert torzítva adod vissza, sokszor az sem igaz, amit kérdezel." Öntelt mondatoddal nem vitatkozom, a frázispuffogtatás nem hordoz új gondolatokat.

"A munkásságodat végigolvasva nekem egész más jön le sajnos. " nem csodálom

"A civil értékekben mióta van benne a barátok hátbaszúrása?" újabb rágalom, ez már a második; tudod bizonyítani ?

Előzmény: Árpi (2044)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2062
Korábban is szóbaállt, csak nem bírta a gyűrődést. :o)
Előzmény: kígyószisz (2060)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2061
Minden bizonnyal. De számold össze, hogy hányszor foglalkoztok velem, és hány hozzászólásban Érddel!
Előzmény: hurrá! (2059)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2060
A volt polgármester csak a kampányidőszakban mert velünk szóbaállni, akkor is kényelmetlenek voltunk, hiszen mindenre emlékeztünk és vissza is idéztük.... Előzőleg "Ti vagytok a nép, nektek mindent szabad".... felkiáltással tüntetőleg távol maradt a fórumtól (nem véletlenül).
Csak önmagam ismételhetem: nem változott a véleményünk alapvető kérdésekben, mint ahogyan az ász-vizsgálat felvetése sem mai keletű, de talán nem is 2005-ös, hanem korábbi.
Előzmény: Árpi (2058)
hurrá! Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2059
Túlértékeled magad  :DDDD
Előzmény: Árpi (2045)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2058
Ő akkor még nem olvasta a fórumot, amikor még az előző polgármester menekült ki innen a kellemetlen kérdéseink elől. Vagy ha olvasta is, jobbnak látja titkolni, mert akkor kiderülne, ő is tudja, hogy nem ő kaparta ki a gesztenyét a mostaninak. :o)
Előzmény: kígyószisz (2057)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2057
Az, paranoia. Az ÁSZ ugyanis nem akkor jön, amikor kérik erre és már szintén hosszú ideje feszegetjük ugyanezeket a kérdéseket (amikor Te még nem voltál itt), visszaolvashatóak, sőt, az ÁSZ-vizsgálat kérdését is.
"ellenzékivé válás után azonnal"
Szerintem valami nagyon nagy félreértésben vagy. Pontosan ugyanúgy topikolunk, ugyanazokat a kérdéseket vetjük fel, ugyanazokat bíráljuk, mint eddig, nézőpont kérdése, kinek vagyunk (voltunk) az "ellenzéke". Vagy összetévesztesz bennünket valaki mással :-)
Mivel Te még viszonylag új vagy a fórumon, ezáltal lehet az a benyomásod, hogy most kezdjük ezt el, pedig évek óta ott folytatjuk, ahol abbahagytuk (volt egy kis átmeneti pauza ebben a választások miatt, de most visszatérünk a szakmai kérdésekhez, ennyi).
Ami az én véleményemet illeti ezekben a kérdésekben, nem változott.
Előzmény: Törölt nick (2055)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2056
Általában az előző vizsgálat időpontjától kezdődő időtartamig. Amúgy eső után köpönyeg, feltehetően az új vezetés a számviteli anomáliákat is új alapra akarja majd helyezni.
Persze, ez sem tesz "csodát", legfeljebb a szabályok pontosabb és jobb betartására bírhat majd rá.
A finanszírozási kérdések még mindig a jövő titkát képezik.
Előzmény: Árpi (2054)
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2055
Lehet, hogy paranoia, de miért nem akkor ellenőriztek, amikor kormánypárti volt a vezetés, mondjuk választási évben, miért most rögtön, egy zilált gazdálkodás rendbetételének kezdetén, ellenzékivé válás után azonnal? Az is lehet persze, hogy ez jót tesz az új vezetésnek, mert ha a vizsgálat csak az elmúlt időszakra tár fel hiányosságokat, és megerősíti, hogy jó úton indultunk el, az erősíti a legitimitást és az önbizalmat. remélem, az utóbbi jön be.
Előzmény: otterlo (2053)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2054
Végre talán objektív képet kaphatunk majd arról, mi is történt itt. Hogy valami nagyon nem jó, az azért érezhető abból is, hogy mennyit (nem) haladt a város 17 év alatt. Egy ilyen vizsgálat vajon meddig nyúlhat vissza?
Előzmény: otterlo (2053)
otterlo Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2053

Na végre!!! Kb. egy éve írtam egy részletes összefoglalót arról, hogy milyen sok pénzügyi szabálytalanság fordul(t) elő az érdi önkormányzatnál, ami indokolná egy átfogó ÁSZ ellenőrzés elrendelését. Az akkori visszajelzés szerint az ÁSZ 2006. évi ellenőrzési tervébe már nem volt beilleszthető.

A jelek szerint nem feledkeztek meg róla! :9

Előzmény: Piros Hangszóró (2037)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2052
Én értem, hogy nagy a hiány, de az a mondat attól még igencsak önfényező.
Előzmény: kígyószisz (2050)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2051
Nekem is nagyon tetszik, az pedig külön dicséretes, hogy ha kérdezünk valamit, rögtön jön is rá a hivatkozás - klassz, komolyan!
Előzmény: otterlo (2049)
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2050
Ettől még el van "rontva" a helyzet, mert nem rózsás, továbbra is nagy hiány van, s az Érd-Kom pénz egy részét sem véletlenül kellett átcsoportosítani. De majd piros hangszóró (tetszik ez a név, komolyan és nem ironizálok), remélem, elmondja, ha lesz rá anyag, ami bizonyára készülőben van /decemberi cash-flow/.
Előzmény: Árpi (2048)
otterlo Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2049
Ez dicséretes és komoly előrelépés a jogszabályokban is előírt tájékoztatási kötelezettség teljesítésében. Remélem nem csupán egyszeri nekibuzdulás, hanem a jövőben is minden költségvetési előterjesztés, rendelet(módosítás) mellékletei ugyanígy közzétételre kerülnek! A formátum - XLS - pedig egészen kellemes:)
Előzmény: Piros Hangszóró (2018)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2048
Csak nem értem, hogy ha minden rendben, amikor a Közgyűlés intézkedéseit kell dicsérni, mitől romlik el hirtelen a helyzet, ha az elődök is szóba kerülnek?
Előzmény: kígyószisz (2046)
Árpi Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2047
Mottókedvelőknek:
"Valamikor azt írtam, érdemes az érdiek fórumát olvasgatni. Mára megváltozott a véleményem. Csak az olvassa, aki mazochista, vagy aki a disszertációját írja pszichológiából, a kisebbrendűség okozta gyűlölködés tárgyából."

Aki ezeket leírta, nem ért egyet a saját véleményével, vagy magát is besorolja az említettek közé? És a barátait?
kígyószisz Creative Commons License 2007.01.06 0 0 2046
A folyó számlák kerültek kifizetésre, gondolom, az átcsoportosított Érd-Kom pénzből, ha jól értelmezem. Ami a göngyölített tartozások nagyságrendjét bizonyára befolyásolta, de hogy mennyire és még mennyi kifizetnivaló van, azt egyelőre nem tudom.
Előzmény: Árpi (2043)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!