Mi szeretünk az edigital.hu-n vásárolni, legutóbb pl. karácsonyra vettünk egy Epson négy funkciós nyomtatót (fax-nyomtatás-fénymásolás-szkennelés) és nagyon jól szuperál. Nagyon korrekt cég, legalább is nekünk eddig mindig szerencsénk volt velük:-))
Az adott termékre rákattintva, a termék oldalán látható, hogy a különböző városokban lévő boltjaikban is átvehető-e a termék, vagy várni kell rá 1-2-3 napot stb. Egyébként pedig, ha a neten keresztül rendel valaki, 15ezer forint felett díjtalanul házhoz is szállítják (alatta sem drága: 990,- Ft, a nagy gépeknél - hűtő stb. - is csak 2990 Ft).
Az én kenyérsütő gépem Hausmeister HM1300-as és ehhez hasonlóan néz ki:
A választásnál fontos szempont lehet, hogy feltétlenül legyen magyar használati utasítása, sok gépnél ez hiányzik, bátran keresgéld a csomagban, ha nincs benne, később sem kapsz, ha ezzel áltatna az eladó, ne higgy neki:-))
A két lapátos jobb és jó ha a maximálisan süthető kenyér. 2 vagy 2,5 fontos (kb. 1 - 1,3 kg).
Nekem jobban bejön az ovális szélesebb, mint a keskeny magasabb forma (a kenyér formája szerintem szebb).
A programokat is érdemes átnézni (bár a legtöbb gépnél hasonló, de azért vannak apró eltérések), szóval legyen gyors, tészta, francia, lekvárfőzési stb.
A kenyérsütőgépeknél nem kell feltétlenül ragaszkodni a több tíz ezer forintos fullos, márkás géphez, egy 15ezres is ugyanolyan jó lehet.
Az általános műszaki állapotot is nézd meg: jól záródik-e a tető, normálisan kivehető-e a sütőedény, nincs-e leütődve a sütőedényről a bevonat, könnyen kivehető-e a két lapát... ilyesmire gondolok.
Persze ettől még lehet, hogy éppen egy rossz szériát fogsz ki, ezért a vásárlást követően mielőbb kezdj hozzá az első kenyérhez, hogy legyen lehetőséged a cserére!
Huh, a lényeg, hogy happy end lett:-) A műszaki dolgok vásárlása valahol mindig lutri, sajnos:-(
Én is ezért szoktam még frissiben azonnal kipróbálni, persze, ha ajándékba veszi az ember.... na ezért döntöttem úgy néhány éve, hogy ha műszaki cikket veszek ajándékba, csak közvetlenül az ominózus nap előtt veszem meg, hogy ha gond van, a megajándékozottnak legyen lehetősége rögtön kicserélni:-))
Remélem sikerül majd az olasz és a fűszeres is, majd írd meg, hogy ízlett-e?
Sziasztok! Én már két éve sütögetem itthon a "minden napi kenyerünket". A kenyérsütőt úgy kaptuk ajándékba. ORION OBM-7128 egy lapátost. Nagyon meg voltam elégedve vele. Először nem sikerült, de fórumokat böngészve megtaláltam az ép megfelelőt. Minden alkalommal jó kenyeret sütött. Kuglófot is szép csíkos foszlósra sütötte. Használtam dagasztásra pogácsákhoz , pizzához, lángoshoz és fánkhoz. Szóval használva volt rendesen. Sajnos tönkre ment az üstje, átengedi a vizet. Kb. 5000 Ft lenne az új + postaköltség. Úgy döntöttünk, hogy inkább újat veszünk. A párom hozott pénteken egy HM-1301 kétlapátost. Egész hétvégén sütöttem a kenyereket, a jól bevált recepttel kezdtem. Össze esett és nem sült meg rendesen. Aztán megpróbáltam ETNA receptjeit. Az olaszos fűszereset, meg a sima rozsos fehér lisztest. Az sem sikerült, pedig pontosan úgy csináltam a hogy leírta. Ma volt a harmadik napja, hogy megvettük, és elfogyott a türelmem. Olvastam a hozzászólásokban, hogy másnak is volt ilyen problémája. Visszavittük. Ha valaki ilyen készüléket szeretne választani jól nézze meg a tető illesztést. Van akinek ez bevált, akkor az egy jobb széria lehetett. Ugyan is a miénk kicsit csálé volt, az üzletben néztem a többit, még rosszabb volt ennél is. Szerencsére volt egy, amit elhoztunk helyette. CLATRONIC BBA 2865 két lapátost. Kisebb a figyelő ablaka szépen illeszkedik a tető. Jól látható a kijelző. És!!!!!! A legérdekesebb, mindjárt az első sütésnél sikerült az én régen megszokott receptem szerint. Most már nem is próbálkozok vele a három napban, mert a sok kenyeret amit megsütöttem azért meg fogjuk enni, még ha nem is tökéletes. Megsütöm majd ETNA receptjeit is, ebben biztosan tökéletes és finom lesz!
Sziasztok! ajándékba vennénk kenyérsütőt,de nem akarjuk a legdrágábbat.Tudna valaki ajánlani jót? Esetleg le tudnátok írni hogy mire érdemes figyelni a kiválasztásnál?Nincs időm viszaolvasni,köszi előre is!!!
Üdv. Mindenkinek! Nemrég szereztem én is egy ilyen gépet. Több napi kutató munkámba került, mire "összegyúrtam" egy használati utasítást, hogy legalább tisztában legyek vele mire is jó a gépem?! Igen lehet vele előprogramozni is, de ha kiváncsi vagy a részletekre egy flaska sör áráért megosztom Veled az eredményeket:-)))!
AFK BM2-eshez keresek magyar használati útmutatót. (NETHAUS 4510 v. BoMann CB953 klón.) Ha valaki tud ilyenről, tegye fel. Igazából az érdekelne pontosan milyen programok vannak rajta, pontosan. Tudok-e olyat csinálni, hogy este csak megkelesztem a tésztát, és csak reggel sütöm meg. És ezt hogyan lehet rajta beprogramozni?
Nekem is teszkós a gépem. A program lejárta után 1 óra hosszat melegen tartja a kenyeret, azután automatikusan kikapcsol, illetve alaphelyzetbe áll. Ha nem akarod 1 órán át melegen tartani, akkor 3-4 mp hosszan tartsd lenyomva a start/stop gombot. Sípol, és leáll.
Segítsen nekem vki légyszi, akinek tescos gépe van. Ha lejárt a program akkor nektek kikapcsol a gép automatikusan ? Mert nekem nem és hiába kapcsolom a star/stop gombbal akkor sem. Ki kell húznom a konnektorból. Ez jól sejtem, h nem a helyes működési elv ?
Tényleg nem ördöngősség az egész, nekünk is csak 3 hete van meg a gép.
Szerintem a kenyérsütőn kívül fontos a jó recept is (nekem ez miatt lett már egy-két rossz kenyerem).
Mi elöszőr Tescosat vettünk (sokan dicsérték a fórumokon), nem is volt vele különösebb baj, csak a kenyér színével nem voltam elégedett.
Kicseréltük egy Hausmeister HM1301-es gépre, most az tökéletes, de olvastam, hogy valakinek meg ezzel van baja (a többség azért dícséri ezt is).
Ovasgass itt és más fórumokon is, nagyon sok hasznos dologot és jó recepteket lehet találni.
Ui.: Nézd meg, jól záródik-e a gép teteje, mert volt egy-kettő aminek olyan csálén állt, hogy teljesen beláttam a réseken. A hőveszteség még jó tetőnél is sok, nemhogy rossznál.
Szia ! A 440-es hozzászólásban összefoglaltam - úgy nagyjából - a korábban beírt hozzászólásaim számát.
Én mindig keverem a fehér búzalisztet a teljes kiőrlésű rozsliszttel, vagy tönkönybúza liszttel. Csak akkor csinálok sima fehér kenyeret, ha véletlenül kifogyott itthon a teljes kiőrlésű:-) Ja és persze a pizza tésztához fehér lisztet használok és csak egy evőkanál teljes kiőrlésű kell bele.
BARNA kenyér (már korábban is írtam valamikor): 560 g erős barna liszt 320 ml víz 2 kiskanál só 3 evőkanál cukor (lehetőleg barna cukor) 3 evőkanál vaj 2 kiskanál zacskós élesztő Alap, vagy teljes kiőrlésű programon is süthető.
EURÓPAI FEKETE kenyér Megéri a fáradtságot, bár ez már kissé "bonyolultabb" kenyér, általában nem is javasolják kezdőknek, első kenyérként:-)) 370 ml víz 2 kiskanál almaecet 400 g fehér liszt 160 g rozsliszt 100 g zabkorpa 2 evőkanál vaj 2 evőkanál cukor 1 kiskanál só 4 kiskanál köménymag 4 kiskanál szárított apróra vágott hagyma 4 evőkanál kakaópor (nem édesített) 2 kiskanál zacskós élesztő Teljes őrlésű programon kell sütni.
Szerintem nem lehet érezni rajta a citromlé ízt. Még a legelsó gépem használatija írta ezt a trükköt, arra az estre, ha változó a sikértartalom. Több ismerósöm is kipróbálta már, szerintük nem is morzsálódik a kenyér vágáskor annyira. Néha szoktam mézet én is használni cukor helyett, főleg ha teljes kiörlésű lisztből sütök. Nins véletlenűl valami szupi barnakenyér recepted? Már többel kísérleteztem, de anyukámnak még mindíg nem izlik és ő azt szeretne enni. (Az összes receptedet még nem olvastam el, de igyekszem)
A citromlevet kipróbálom én is, az ízét nem érezni a kenyéren?
Próbáltál már mézet a cukor helyett? Nekem - miután egyébként is imádom a mézet - jobban is ízlik a mézzel készült kenyér.
A kalács receptedhez hasonló "karácsonyi kenyeret" csináltam decemberben, már írtam itt erről korábban. Nem volt benne annyi cukor, mint a kalácsban, szóval alapjában véve inkább kenyér volt, de tettem bele mézeskalácsfűszert, és készen vásárolt kandírozott citrom és narancshéjat (Lidl-ben vettem), ja és még egy kevés őrölt fahéjat is. Nagyon finom volt az illata és milyen fincsi volt karácsony reggel a mézes-vajas karácsonyi kenyér habos kakaóval... nyami :-)) Legközelebb kipróbálom a kalács-recepted is!
Szia! Egy kicsit volt már időm visszaolvasni a hsz-at. Etna korábban beírt jó néhány kenyér receptet. Én is szinte u.ezeket használom(56 dkg liszt, 310 ml víz,...) pici eltéréssel. Mi nem szeretjük az édes ízű kenyeret, ezért én a cukor mennyiségét lecsökkentettem 1 kismérőkanálra (amit a géphez adtak), illetve én 1 evőkanál citromlevet(olimpos, v. hasonló) is adok hozzá. Tapasztalatom szerint így egyenletesebb a kelés más-más lisztminőség esetén is. A többi hozzávaló mennyisége egyébbként uaz. Illetve én friss élesztőt használok. (nem futtatom fel csak belemorzsolom a liszt tetejére és picit betakarom liszttel, ha időzített kenyér sül. Kalács készítésénél én uazokat a mennyiségeket használom, mint az alapkenyér receptben. De a víz helyett tejet, a zsiradék olvasztott vaj, és kerül bele 1 egész tojás. A cukor mennyisége itt 4 nagy mérő és az ízesítéstől függően teszek bele vaniliacukrot, citromhéjat, vagy fahéjat, kakaót, finom mézeskalács fűszerrel is(1 kis mérő az adag), ami épp eszedbe jut, szabadon. A plussz adalék hozzáadását jező sípszónál szoktam beledobni a mazsolát, aszalt v. kandírozott gyümölcsöt ha szeretitek. Nálunk ez így bevált. Egyébbként a hasznlati utasításban leírt alapreceptekből én a víz, liszt, élesztő mennyiségét tartottam meg, az jó, a többi hozzávalót a saját izlésünknek megfelelően alakítottam.
Bubóhoz hasonlóan én is javaslom, hogy olvass vissza, a 440-es hozzászólásban leírtam, hogy korábban miről melyik hsz-ben írtam, receptek, hozzávalók stb.
Esetleg, ha van időd ilyen "türelemjátékra", kattints majd az ETNA névre, kiadja az adatlapom, ahol nyisd meg a "Hozzászólásai"-t, a felsorolásban válaszd ki a Kenyérsütő-gép - csuda klassz dolog... c. fórumot, majd az ebben a sorban lévő darabszámra (84-es) kattints rá és kiadja az ide beírt összes hozzászólásom:-)