Nekem volt szerencsém nem csak az utolsó 2 negyedet, hanem kicsit az elejét is megnézni a meccsnek, pl a második negyedet végig, mert nálunk be lehet fogni az ORF1-et, és ők bizony, a "nagy kosarasnemzet", veszik a fáradtságot, és leadják. (Amúgy tetszett, hogy a Juroszportos torna közben a kommentátor hölgyike is a kosármeccs után epedezett, hogy jó lenne látni, de hát a Eurosport a tornát választotta - ezt elmondta legalább háromszor :))
Na vissza. Szal, apróságok, amik megragadták a figyelmemet: ugye borzasztó dobószázalék kivesézve. Csodálatos amúgy, de az ESPN magazin rátermettségét dícséri, hogy HÓNAPOKKAL az olimpia előtt, még jóval az előkészületi meccsek előtt leszögezték a DT hatalmas problémáját: Team USA lacks pure shooters.
Pont, kész, ezzel a problémák nagy része, ha a rosterbe néznk világossá válik. És akkor amit air mester írt: a formánkívüliség. Hát itt is volnánk ennél a csapatnál. Ehhez adunk még egy kávéskanálnyi összeszokatlanságot, és nincs több kérdés.
Amúgy szerintem felesleges a játék iránti alázatról meg hasonlóról beszélni. Pont, amit tanult barátom írt előttem: ezek nem reklamálnak a bírói ítélet miatt, megpróbálják elfogadni, próbálnak alkalmazkodni, ponthogy elég alázatot mutatnak, és igyekeznek is szerencsétlenek, de hát ebben az időben, ebből a keretből, ennyire telik!!
Aki azt mondja, hogy félvállról veszi az USA a küzdelmeket, akkor nézzen rá néha a kispadjukra, milyen gyermekien tudnak örülni minden egyes pontnak, ugrálnak, lobogtatják a törcsit, mindent csinálnak... nem veszik ők ezt félvállról, kérem szépen...
A magam részéről az USA ellen szurkolok most. Ha csúfosan leégnek (márpedig pl. Argentína ellen van esély erre), akkor talán legközelebb tényleg a legjobbakat küldik el. Mert ez a csapat így lófütty ahhoz képest, amit ki tudtak volna állítani. Én pedig legközelebb a valódi sztárokat szeretném látni, nem az ilyen Jefferson-féle sztárocskákat...
Na végre legalább saját szememmel láttam a csapatot. (Már a majdnem két negyedért is hálásnak kell lenni az embernek. Nem normális ez a világ.)
Na szóval. Az ember mást se hall mint így szar meg úgy szar.. a "dream team".
"God damned fuck" látszik hogy hova el tudnak csúszni a dolgok azért ha mindenki szenzációt akar írni a lapjában.
Leszögezem:
- Nem a legjobb 12 ember jött el.
- Nincs centerük.
- hihetetlen szar a dobószázalékuk kintről. (és még lehetne sorolni)
DE
Még ez a csapat is simán húszpontokkal nyerné minden meccsét, ha a játékosok mondjuk a decemberi formájuknak megfelelően játszanának. És sokan írják, hogy a pénz így meg a pénz úgy. Bullshit. Simán egyszerűen mélyen a formájuk alatt játszanak, mert nem sikerült formába hozni őket. A csapatjáték időszakos hiánya, is erre vezethető vissza mert ilyenkor elkezdi valaki megmenteni a csapatot, és aztán elcseszi lyól. Tudják ők mi az hogy csapat, mi az, hogy egy célért, vagy éppen az USA dicsőségére játszani. Egyszerűen csak sokszor nem sikerül, mert kb 30%-os a formájuk.
Pár dolog Odom (3 poszt általában) simán prakkerolja az európai centereket, Marion is legalább négyest játszik. Labdaszerzések is rendben voltak, erőnlétben atlétikusan bárkit levernek. egyszerűen csak be kéne dobni a középtávoli, és távoli dobásokat.
Nem mondom, hogy a bírók bármelyik oldalra fújnának (inkább csak néha marhaságokat fújtak) Mondja meg valaki mi volt a fault akkor amikor Tim Duncan kipontozódott? Sima steal-eket fújtak be. És pont az hogy ilyenkor nem vitatkoznak nem nyomják ki a szemét a bírónak az jelenti azt, hogy - inkább összezavarodnak, és próbálják a számukra idegen felfogást is elfogadni, és aszerint játszani - csak valami tőlük idegen formán kívüli produkciót láthatunk.
Ez ilyen egyszerű. Azok akik itt verik őket, meg dobálják a pontokat, éles NBA küzdelemben, legfeljebb a vonal mellett szurkolnának.
Azt nem tudom sikerül-e valahogy nagyobb százalékban előhozni a képességeiket, de ha Brown csak 50% -osra felhozza őket már vihetik az aranyat.
Amúgy még Spanyolország, és Litvánia esélyes szerintem.
Láttam a Délutáni Olasz-Szerb meccset. (A Duna TV messze ver minden mást. Gellért Sándor szakkommentálása egészen jó volt.)
Ez a meccs színvonala is megerősítette azt amit az előbb leírtam. A tudásbeli különbség jelentős az USA javára. Azon, hogy ez miért nem jön elő az ő szakvezetésüknek kell elgondolkodni.
De elegem van már ebből a sok "fucking" DT anyázázásból.
Talán csak egy picit offtopic de....nem tudtok véletlenül olyan helyet, ahol lehet kosaraskártyákat venni? Akár neten is...persze magyar oldalra gondoltam :) Érdekelne még, hogy a Beckett Basketball Card Monthly magazin kapható-e vhol itthon. Bocs az offért, csak hátha :)
Hatalmas szenvedés után 77-71-re nyertek az amcsik.
Egyébként nem értem, miért értetlenkedünk mi itt annyira, ettől a csapattól nem nagyon lehet többet várni. A többi ország a legjobbjait küldte, ha az USA is el tudta volna küldeni Bryantéket, akkor megintcsak 20-as zakók lennének az ellenfeleknek szvsz. Ez egy nagyon éretlen együttes, marhára nem tanultak még meg egymással játszani. Többen egyénieskednek, én pl. az eredetileg kerettag Iversontól sem estem hanyatt. Borzalmasok a dobószázalékok. Duncan meg egyedül nem csinál nyarat, ráadásul ma ki is pontozódott pár perccel a vége előtt, hát vicces volt a center nélkül felálló USA. Szerintem többen tévedésbe esnek akkor, amikor a világ legerősebb bajnokságát adó USA válogatottjától hasonló csodákat várnak, legyen bármilyen is a keret. A világ 92 óta megtanult kosarazni, főleg azért, mert egyre jobban hozzá lehet férni a tengerentúli meccsekhez, mert azért lássuk be, a legfőbb tanítómesterek Jordan, Johnson, Bird, Barkley és társaik, valamint az utódaik voltak. Ez az USA team nem az NBA-t képviseli, hanem csupán 12 NBA-játékos, akik a távolmaradó nagyágyúk helyett vállalták a játékot. Sok köztük a fiatal, szerintem Marbury, Iverson, Jefferson pl. nem a csapatjáték mintaképei, így pedig még nehezebb csapattá formálni ezt a brigádot. Márpedig csapat nélkül pl. Duncan sem tudja azt hozni, amire képes. A többi válogatott évek óta együtt van, összeszokott banda, míg az amcsik pár hete készülnek, ráadásul 90 százalékuknak nulla tapasztalata van a válogatottban. Szóval szerintem egy kicsit túlzott volt ez a hírverés a nagy kudarcról, etc, egész egyszerűen egy szanaszét kosarazó CSOPORT kikapott egy összeszokott, szívvel-lélekkel játszó CSAPATtól. Ma pedig kis híján ugyanez. Érdekes, hogy megint hármasokkal verték meg őket majdnem a végén, hihetetlen, hogy mennyire el lehet kapni őket ezzel. De furcsa, hogy a kinti dobásoknál, ha éppen van vki a támadó közelében, arra sem veszik a fáradságot, hogy feltegyék a kezüket…csak bambán nézik, ahogy a támadó eldobja. Nagy gond még, hogy kinti dobó tényleg nincsen, a forwardok nem erre vannak, az irányítók nem dobnak jól (Iverson & Marbury), konkrét SG pedig gyakorlatilag nincs is. James elvileg alkatilag megfelel, villant is néha, de ez nem elég. Az meg furcsa, hogy Anthony alig játszik, pedig elkelne egy jó SF…Okafor szegény nem nagyon fog szóhoz jutni, ha ilyen szoros meccsek lesznek. Egyelőre nehezen elképzelhető az ar…. az érem… :-P
No szeretem én a litvánokat, és gondolom a PUR amikor megpróbált ellenük zózázni, abban a pillanatban nyomják a hármast. Ez így rendben is van. Csak én NBA szabályokat akarok a FIBA-nál is és kész!
Most nézem a Litvánia - Puerto Rico (on line) meccset.
A Litvánok mást se csinálnak mint hármasokat dobnak. (eleinte PUR vezetett)
Pillanatnyilag 27-ből 14-t dobtak be, a PUR 21-ből 10-t . (még nincs vége) A litvánoknál 7 játékos dobott legalább 1 hármast . Ez lótúró nem kosárlabda. Ki kéne vinni legalább 7 méterre a 3 vonalat.