A hirleveles link nagyon hasznos! Jo tapasztalataim vannak, vele, tudom ajánlani!
Sztem azért horvátországba még többen mennek, tekintve hogy elég jól elérhető autóval, föleg hogy végig autopálya van, szomorú hogy legutljára amikor ott voltunk kb 7 orát autóztunk a horvátoknál és ezalatt megtettünk majd 800km-t a magyar határon átérve pedig még 3és fél óra volt BP.... Elegem is lett az autós nyaralásból, ugyhogy idén repülővel megyünk olaszországba, az már 100 hogy én nem kuplungolom szét mégegyszer a vádlim az autopálya dugoban.. A hírlevélen keresztül elég jó ajánlatokkal csábítgatnak a lufthansások :)
Érdeklődnék, hogy nem-e tud valaki ajánlani valami olcsó szállást Bergamo-ban? 1 éjszakára kellene, mert a este 11 körül érkezik a gépünk és reggel 7-kor már mennénk is tovább! Előre is köszönöm a segítséget!
Olyaszország egy elég kedvelt helynek tűnik a magyarok szemszögéből. Lassan már azt hiszem többen utaznak oda mint Horvátországba:)
Közben magamtól is megtaláltam a hírlevelet és regisztráltam is hátha küldenek valami érdekességet vagy akciót. Ha téged is érdekel urszula akkor itt meg tudod nézni.
Nekem vannak negatív tapasztalataim is, hát nem kívánom senkinek!!!
Mi is Olaszországba tervezzük a nyaralást a családommal, de még nem tudjuk biztosan.Milánóba mi jártunk már tavaly.Mi is a Lufthansa-val repültünk.Gyerekek féltek, de tetszett nekik is:).Ahogy felszálltunk a gépre, már Olaszországban éreztük magunkat :D.Jó volt:D.
kurfis_noémi: Sajnos ez elég gyakran elő szokott fordulni hogy így átvágják az embereket. Nagyon vigyázni kell velük mert tuti hogy valami turpisság van benne. Ez elég jó tanulópénz:S
Más: Mostmár szerencsére úgy tűnik hogy vége a rossz időnek de azért ettől függetlenül lehet utazni akinek van rá kerete:) Mi nyárra spórolunk és valószínúleg Milánó lesz az úti célunk Olaszországon belül. A Lufthansa Italiat néztük ki,azzal utaznánk,most elég sokat spóroltunk és akkor már meg szeretnénk adni a módját:) Meg szeretnénk tapasztalni hogy milyen az olaszos mentalitás már a repülőn...! Amúgy így visszaolvasva mi ez a hírlevél dolog? Lufthansa oldalán lehet valahol megtalálni?
Hát sajnálom :( ...a hírlevelek mondjuk elég hamar érkeznek, onnan naprakész infót lehet szerezni még az akciók elején. Én már rutinosan a főcím után az apróbetűst olvasom.. ;)
Na várjunk... akkor már nem él az akció, hogy 20ezerért mehetünk ketten milánóba? Mert én még csak mostanság olvasta el a hírlevelet, de az apróbetűs rész felett átsiklottam. :S
Sajnálom,hogy ki kell javítsalak,de a foglalási határidő volt május 11,az utazás december 31-ig kellettt volna megtörténjen,úgyhogy még időben lettem volna..
Most ugyanezt 26900-ért kínálják,de ez az ár is inkább csak kedd-szerdai napokra elérhető,ahogy nézem.
Persze, hogy nem találtad május 13-ra. Csalafintán oda volt írva kisbetűkkel hogy az akció május 11-ig érvényes... :P Szóval erről ennyit, majd a hírlevél első kézből tájékoztat ha van valami "újdonság". Mert ha valóban ennyiért ketten kijutottunk volna, az nagyon jó lett volna. De gondolom nyáron ennél már csak feljebb mennek az árak.:S
Gondolom,nem vitted végig a foglalást a lufthansa oldalán,mert akkor rá kellene ébredned,hogy a 20900 ft-os ár csak csalogató,gyakorlatilag jelen hónapon belül nem fellelhető egyetlen nap egyetlen járatára sem.
Rutinosan a "-tól" megjegyzés ott van...
Pl. május 13-ra 26185 ft az ára skytourson foglalva,a lufthansa oldalon a minimum 33600 ft.
Az oldal nem tesz rá semmit,mivel a foglaláshoz átirányít a megfelelő site-ra.
Május 19-re meg 18233-as árat ad,a lufthansa 19800-at,ez betudható akár az árfolyamkülönbözetnek is,amivel számolnak,mivel a változásokat kb.2 nap késéssel követik le.
Szóval lehet hogy van (volt) 20900 ft-tól két jegy (10450/fő),de nekem már nem sikerült fellelnem.
Néha csodákat lát azonban az ember fia.
Pl. olyan malév járatra,ami elvileg csak oda-vissza járatra foglalható kedvezményesen,egy irányba is elérhetővé teszi a kedvező árakat pl. az e-bookers-en vagy a skytours-on keresztül.
A lastminute.com is ad néha jó árakat de az már csak hardcore keresgélők nek ajánlott,szerintem.
Ha meg végképp ráér valaki,jöhet az igougo.com,ami pedig automatikusan 4 különböző keresőt nyit meg a kívánt desztinációra.
Csak oda változattal kerestem én is. Én is úgy gondoltam, hogy ez csak kereső és nem rak rá. Az viszont igaz lehet, hogy nem tud az akcióról. Akkor mégis csak érdemes a Lufthansa hírlevelére felíratkozni.
Azt mondanám, hogy csak oda, és mindent tartalmaz (adókat, illetékeket). Nem hinném, hogy az oldal rátenne akármennyit is, hiszen nem rajtuk keresztül rendeled meg a repjegyet, csak tájékoztatnak a lehetőségekről. Lehet, hogy az oldal nem tudja az aktuális akciót, csak a normál árat...
Megnéztem ezt a keresőt, amit mondtál. Kipróbáltam pl holnapra a Budapest-Milánó csak oda utat egy személyre. A Lufthansa-t hozza legolcsóbbnak, de egy tízessel több, mint ami a Lufthansa oldalán van 2 személyre. Rátesz az oldal valamennyit, vagy ez hogy lehet? A Lufthansa, azt írja, hogy "one way fare including taxes, fees and additional charges".
Az az ár a csak odafelé szóló jegy,vissza ahogy nézem csak a kora reggeli járatokra lehet jó árat elérni.
Igaz,vissza lehet jönni fapadossal is (vagy malévval).
Aki kipróbálja a skyscannert,annak egy további tipp hogy az oda-vissza díjszabáskontrollja után megérhet egypróbát az irányokat külön-külön lekérdezni.
Ahogy nézem,néhány járat főleg hétköznapokon,gondolom a foglaltság függvényében,igen olcsón elérhető.
Az egyik,mikor adott az úticél és mondhatni kindegy mikor van az utazás néhány hónapos időintervallumban.
Ekkor ajánlom a
skyscanner.net
oldalt,ahol lehet teljes hónapra sőt egész évre is keresni,ár szerint kapod az eredményeket.
A másik eset amikor az időpont is kötött valamennyire.
Ekkor véleményem szerint hasznos lehet a
flylowcost.com
ahol felsorolják az összes szóbajöhető légitársaság élő vonalát.
Ezután célszerű feliratkozni ezek hírleveleire,és ha az idő engedi,várni az esetleges akcióra.
A tapasztalatom az,hogy érdemes meghúzni egy határt,amikor már megéri a jegy és ha az ár ez alatti,azonnal megvenni mert a további várakozás nagyon ritkán hoz eredményt.
A fapadosok csalogató áraival csak óvatosan,mert a csomag díja illetve az adminisztrációs költség valamint a körülményesen kikerülhető kártyadíj sokat dobhat rajta és sokszor a normál légitársaság díjszabása bizonyulhat kedvezőbbnek.
Szervezést nem igényel sokat odafigyelést viszont annál többet, mert ha át akarsz szállni akkor egy jó adag késést nem árt belekalkulálni... de maga a jegyvásárlás az u.a.
Fapados utazás rengeteg szervezést és odafigyelést igényel. Inkább érdemesebb egy jobb légitársaság akcióján részt venni. Pl most Milánóba ketten 20.900-ért el lehet jutni mindennel együtt.
Tudtommal nem az szabja meg az árat, hogy mennyivel előbb veszed meg a jegyet, hanem valami alapján Ők kalkulálják, gondolom, hogy mikor mekkora az utasforgalom. Max azért fogyhatnak el az olcsó jegyek, mert mindenki azt fogja választani. Szóval, tény, hogyha olcsón akarsz utazni, akkor érdemes minél hamarabb gondolkodnod, mert különben lemaradsz.
Azt azért nem hiszem hogy egy hét még akkor sem hogy az utasforgalmat nézve ők a legnagyobbak európában. De talán 2-3 hétnélkorábban nemárt csak azért mert onnantól általában már kezdenek emelkedni a jegyárak.
Ritkán utazom, így néha belefér, hogy többet fizessek. A fapadosokkal az a gond, hogy már hónapokkal előre meg kell venni a jegyeket, különben már nem lesznek, vagy csak drágán. Én pedig ennyire előre nem tudok gondolkozni. Egy Lufthansás jegyet meg ráér egy héttel előre megvenni.
Pfúúú köszi az infót, látod én ilyeneket nem is szoktam figyelni, de ötletnek nem rossz, meg persze annak aki közel lakikvalamelyik nem budapesti reptérhez. Monjuk az is biztos hogy nem mennék ki semelyik másik reptérre, mert az utiköltség akkor ugyan ott van. Az én gondom csak annyi Wizz-airel hogy egy kicsit megbízhatatlanok. A 2-3 órás késést úgy kezelik hogy milyen ügyesek vagyunk hogy csak ennyi... ez egy kicsit bosszantó. ez a Lufthansaás leányvállalat ez hogy is van? most akkor olasz környezet meg kaja meg minden... és a stewardess-ek?