Keresés

Részletes keresés

csabaje Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1057
ok. Ahhoz viszont még nagyon hozzáértőnek sem kell lenni, hogy tudja valaki: a Magyarország és Új-Zéland között vont párhuzam nagyon meredek.
Előzmény: anblock_italia (1056)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1056
Bitony ezekről a dolgokról csak nagyon hozzáértően lenne szabad nyilatkozni, de a hozzáértők is meberek, és általában ahány, annyiféle eszmét és érdeket képvisel. Már látom a választ, egyben mindenki egyetért " a macskák fenevadak az erdőben". Amúgy tényleg elég buta macskák azok, emik a terített mező helyett az erdőt választják. A temető megint érdekes hely számukra, gondolom vadásznak is, de bizonyára gyakran odajáró nénik etetik is őket, amúgy meg béke van!
Előzmény: csabaje (1054)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1055
Ez itt most elég off, előre is elnézést...
Szóval Mo-on ma gyakorlatilag lehetetlen menhelyen elhelyezni egy talált kutyát, mert 200%-osan van telítve mindegyik. Sajnos ennek az országnak a kulturáltsági foka csak ekkora. Kutyagyárak termelik a kiskutyák ezreit évente (a macskákról már nem is beszélve), az ivartalanítás olyan luxus, amire a tulajdonosok elenyésző része szán időt, energiát, de főleg pénzt (itt most jöhetne egy eszmefuttatás az Állatorvosi Kamara szerepéről...), egyszóval a kidobott, talált kutya-macska leginkább vagy lelövődik, vagy a sintértelepen köt ki, ahol kap talán pár hét haladékot... (A mi kutyáink is ilyen sintértelepről, kiirtás elől menekítettek -nem is jut eszükbe megszökni...)
Egyértelműen az ivartalanítás lenne az egyetlen megoldás, sajnos hosszú távon semmi más nem működik..
csabaje Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1054

Az  Új-Zéland és Magyarország között vont párhuzam nagyon sántít, már nem akarom ismételni miért is. Ezt csak az nem veszi észre, aki nem is akarja, vagy nagyon hiányosak az ismeretei.

Az elkóborolt, vagy inkább kidobott házicicák a vadonban amúgy sem túl életképesek nálunk, inkább a településeken maradnak koldulni és kukázni, legfeljebb kimennek a mezőre vagy a tarlóra pockot fogni. Pocokból úgyis túl sok van aratás után.

Épp a vadgazdálkodás teszi a legnagyobb kárt az élővilágban. A vadászatilag értékes vadakat túltartják, az őshonos nagyragadozóinkat, amelyeknek a szelekciót kéne végezniük, pedig kiirtották. Nemcsak kiirtották, hanem ha véletlenül is megpróbálnának visszatelepülni vmelyik szomszéd országból, azonnal lelövik őket, (jobb esetben befogják,) nehogy a külföldi vadászok kevesebb vadat lőhessenek és kevesebbet fizessenek.

A muflont is betelepítették, amikor semmi keresnivalója, mégsem jut eszükbe kilőni az összeset, a macska a "nemidevalóbb".

A macska még egy fajt sem pusztított ki, a vadászat ellenben eltüntette a bölényt,a farkast, a medvét, hiúzból pedig csak néhány példány akad Zemplénben.

A veszélyeztetett madaraink (túzok, kerecsensólyom stb.) is a vadászatnak és az élőhelyeik felszámolásának következtében fogyatkoztak meg.

anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1053
Ja, hát én csak hivatásosokban gondolkodom, akik a munkájukat végzik, nem "önjelölt és indulatos természetvédőkben". (Már sokszor mondták, hogy naív vagyok!)
Előzmény: szg307 (1052)
szg307 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1052
Nem lehet elszámolni, - kivéve ha hivatásos vadász az illető.
Előzmény: anblock_italia (1051)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1051

Biztos elszámolja valahol, mint környezetvédő cselekedetet!

Jaj, ez megint olyan téma, amivel egymás torkának eshetünk! Inkább kertészkedjünk!!! (bár a káros gyomokról is veszekedhetünk).

Előzmény: szg307 (1049)
földiboszorka Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1050
ximot: amióta kandúrmacskánk van, megfordult a probléma iránya: nem mi vagyunk a szenvedő fél! szomszédhoz is átjár meggyepálni azt a macskát, amelyik addig nálunk pisilt össze mindent...
szg307 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1049
Legfeljebb a kilövéstől a vadászt a 400-2000Ft-os darabonkénti lőszerár tántorítja el...
Előzmény: anblock_italia (1048)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1048
Én azt hiszem, hogy  a macska kilövéséhez "nem kérnek engedélyt", mert a kutyák azért részben nyílvántartottak, tehát el kell számolni velük, a macskák viszont, amik az erdőbe kerülnek, bizonyára nem rendelkeznek pedigrével.
Előzmény: Eavit (1042)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1047

Elhiszem, hogy Amerikában szuper kényelmes menhelyek vannak, de nálunk..., Persze nem az utcán kóborló, gazdáért esedező kutyusokra gondolok, akik bizonyára boldogok lesznek egy menhelyen, hanem tényleg csak az erdőben elvadultakra, bizonyára Te sem örülnél, ha ilyennel találkoznál kirándulás közben.

Tudod, ha erre lenne lehetőségem, kerítenék egy hatalmas hatalmas területet, ahol szabadon élhetnének a huskyk, mert az igazi élőhelyén, ahol használják őket szánhúzásra, ott sem engedik őket soha szabadon, mindig meg vannak kötve, mert elszöknének, annyi csak a különbség, hogy ott dolgoztatják, legalább kifáradnak.

A szakkönyvek szerint tévedés, hogy a farkas közvetlen leszármazottai lennének, de ezt minden létező tulajdonsága miatt nagyon nehéz elhinni.

De bocsánat, itt az ámokfutó macskák a téma, de annyifelé kalandozunk...

Előzmény: ZsuR (1041)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1046

Ha egy, az erdőben szabadon garázdálkodó, mondjuk maradjunk a szabadság megszállotjának mondható huskytól megkérdeznénk, mit választ, az azonnali halált, vagy élete végéig egy ketrecet... Én lehet, hogy tudom a választ, ismerem őket elég jól. Nem akarok emberi példával élni...

Meghát arra mifelénk biztos még jó sokáig nem lesz anyagi lehetőség, hogy az erdőben hajkurásszák a vad kutyákat, macskákat!!!

Talán néha tényleg egy kicsit le kell küzdenünk az érzelmeinket az észérvekkel szemben, bármilyen nehéz is.

Előzmény: ZsuR (1041)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1045

Pontosan ezért voltam olyan pánikban, amikor még néha elengedtük a kutyát (akkor még csak egy volt, a kicsi sosem szaladt szabadon, fáj is érte a szívem, de nem vállalhattam a kockázatot), ha lelőtték volna, nem reklamáltam volna. A vadőr is teszi a dolgát, nem kérhet papírt a kutyától, tehát ez is a mi, emberek felelőssége.

Persze még este elgondolkodtam azon, amit leírtam, ekgondolkoztam azon, hogy vadászat! Na, ez megint egy olyan dolog, a kutyát lőjék ki, a külföldi vadászok meg jöhetmek gyilkolni az állatainkat. Na persze, csak a gyenge stb. állatokat.... hatalmas agancsokkal! Ez az egész vadászosdi a legnagyobb beleszólás a természetbe, arra hivatkozva, hogy vadgazdálkodás! De minek a vadgazdálkodás? Azért, mert nincs természetes ellenségük, de az elvadult kutyából nem csinálhatunk farkast!

Az állatok befogása és menhelyre vitele...?

Előzmény: Eavit (1042)
cantante gatto Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1044
"A természetet a kertben is védeni kell, annál is inkább, mert a védett madarak egyrenagyobb számban költöznek be a kertekbe."

De ez még mindig nem az erről szóló téma! Ne csúsztass!

"Szerencsére nem tudok ilyen fajt mondani, "

Őszintén, erre számítottam. Merthogy nincsen ilyen faj, te viszont állandóan a védendő fajokról beszélsz. Aklor most miről is van szó?? Csak arról hogy te kihasználod a lehetőséget hogy beszélhess, semmi másról. Maradjunk csak annyiban hogy a kerti házimacskák nem veszélyeztetik olyan mértékben a kertben lévő maradakat hogy ezek a madarak bármi féle védelemre szoru7lnának. Ez úgy látszik tény mert te sem tudod megcáfolni, és ennél fogva minden természetvédelmi kirohanásod a macskák ellen okafogyottá vált!

"Még mindig nem látom, hol írtam, hogy állatot akarok kínozni. Idézeteidben az irtás, az elintézés és a gyérítés szavak szerepelnek, ezeket idézted tőlem. Egyik sem utal kínzásra, pusztán gyors és sima elpusztításra"

Szerintem már bocs de kicsit lassú a felfogóképességed. Te erdész vagy? Van engedélyed kilőni a kóbor állatokat? Nincsen. Hát akkor meg mire készülsz saját bevallásod szerint is, amint lesz kertesházad és nem panelben fogsz lakni?? Mert ha te nem engedéllyen aakarod kilőni az erdőben kóboroló elvadult egyedeket hanem ahogy mondtad "gyérítesz" a saját szakálladra akkor törvény által felelősségre vonható vagy állatkínzásért!
De van egy olyan gondolatom hogy neked ez az egész csak az elmédben létezik a valóságban már félnél megcsiálni. Minden esetre, azért az biztos nagyon érdekes lenne ha megcsinálnád és a bíróságon is Új-Zélandról beszélnél a bírónak! :)
Előzmény: Törölt nick (1030)
krampuszka1 Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1043

:DDDDDDDDDDDDD

Nemtom :)

De valamiért azt hittem, hogy a "Madáretetőben " vagyok ! :))))))))))))))))

Magam is küzdök ezzel a problémával / már ajánlottam a férjemnek, hogy nem-é jelölné meg ő a területünket.............:D /

Előzmény: ZsuR (1026)
Eavit Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1042

és valóban csak az a kutya lőhető ki aki 400 méterre van a legközelebbi lakott területtől,a gazdája, vagy ember nem látható x méteren belül és a vadat űzi vagy egyéb kárt tesz a vadállományban.

és addig (elvileg) a vadász nem tehet semmit, amíg mindezekről a feltételekről meg nem bizonyosodott.

viszont akkor azt a kutyát is lelőheti ami 'elvileg' nem kóbor, hanem csak egy napra megszökött.

Előzmény: anblock_italia (1040)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1041
. . .hat en inkabb menhelyekre szavazok. . .olyanokra, ahol nem pusztitjak el oket. . .sot, tamogatom is oket.
Előzmény: anblock_italia (1037)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1040
"Szerencsétlen", ezt a szót használtad Te is, szerencsére ma már sokan áldozzák életüket ezekre a "haszontalan" lényekre, de lesznek mindig elkóborolt, befoghatatlan állatok. Egyszer sétáltunk a kutyákkal a patakparton, persze pórázon voltak, egyszercsak kivágtatott két őz az erdőből... hát...ha nem lettek volna pórázon..., bizony alig tudtuk megtartani őket. És sajnos a huskyk a leginkább szökősek, szerintem befoghatatlanok, biztos sok garázdálkodik belőlük az erdőkben, és ez valóban nem helyes és nekik se jó.
Előzmény: Törölt nick (1039)
anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1038

Most, hogy már így elcsendesedtek a kedélyek, felrakom mégegyszer ezt a képet.

Szerintem, aki szereti a macskákat, az szánja ezeket az agyonázott, de mégis "tevékenykedő" jószágokat, aki meg gyűlöli őket, az undorítónak tartja ezt a képet.

Hiába írtatok sok sok oldalt tele, semmi nem változott, ebben biztos vagyok!

anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1037

Thick!

A türelemkérést eléggé megmagyaráztam, húsz éve még senki nem gondolta, hogy dobozban vesszzük majd a macskakaját, most degeszre eszik magukat, nem fáradoznak egyik ágról a másikra madarak után, kicsit próbálkoznak, aztán kifáradtan elmennek aludni.

Az ivartalanítás meg egyszerűen agyrémnek tűnhetett, ma azért szerintem a békesség, a nyugalom kedvéért igenis nagyon sokan áldoznak erre is!!!! Még bizony a nyugdíjasok is!

Szóval szerintem van rá esély, hogy egyre kevesebb legyen a természetből táplálkozó macska és mint írtam, ha eddig nem pusztította ki a madárvilágot, eztán még kevésbé fogja.

De ha esetleg alá kellene írnom egy peticíót, hogy lelőhessék e  a kóbor kutyákat, macskákat, nehezen mondom ki, de aláírnám. Tudom, nem kérdeznek meg, hiszen ez már megengedett dolog, de azoknak a szerencsétlen kóboroknak is talán jobb, bár a macskák valóban jobban feltalálják magukat, de egy gazdátlan kutya szeme...:-(

anblock_italia Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1036

Hát elképesztő, hogy reggel óta vagy tíz oldalon csak ismételgette mindenki a maga álláspontját, építő javaslat a fennálló problémára nem sok érkezett.

Pedig a probléma mindenképpen jogos, nem lehetünk annyira elfogultak, hogy ne lássuk be, nem azért épít, dolgozik az ember, hogy nemkívánatos egyedek bosszantsák, mégha kis mértékben ez elkerülhetetlen is.

Állandóan macskapisit az ajtón emlegettek, néhányan finoman megjegyeztétek az ivartalanítást, de nem finomkodni kell, hanem kimondani: az ivartalanított macska nem szennyezi az ajtót, nem udvarol (finoman), nem csavarog, nem harcol a területért. Pénzbe kerül, ez igaz, de ha lehetetlenné teszi az életünket? Beszélni kell a szomszéddal, áthívni, meggyőzni, hogy ivartalanítsa! Akár a Te költségeden, mert a családod egészsége, nyugalma ér ennyit! Mert a legfőbb baj az, hogy azok a macskák már egymással versengve jelölgetik a kerteteket, mert szabad préda és mindenki magának akarja! Nem fognak onnan elszokni! Itt a fórumon anonim panaszkodás nem segít rajtatok, csak az értelmes megbeszélés!

De ha ennyire gáz a helyzet, bizony néhány éjszakai fennlétet megérne a lesbenállás, leslaugozás jó erős vízzel, azt bizony nagyon nem szeretik!

ak_ Creative Commons License 2006.05.19 0 0 1035
Ximot
Szerintem totál fölösleges ide írnod többet. Amelyik macska ösztönösen nem kaparja el a piszkát, az degenerált. Cselekedj belátásod szerint.
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1033
"macskákat pedig más, mindőjük számára biztonságos módszerrel tartom távol a fészkektől."

A saját kertedben lévőktől igen. És a többitől?
Előzmény: Törölt nick (1032)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1031
Jav.: egyre nagyobb
Előzmény: Törölt nick (1030)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1030
A természetet a kertben is védeni kell, annál is inkább, mert a védett madarak egyrenagyobb számban költöznek be a kertekbe.

"Légyszives mondjál nekem kettő olyan itthoni madárfajt vagy bármilyen másik állatfajt amit a kóboroló házimacskák kipusztítottak! Figyelem nem az erdőben levő elvadultak, hanem elkóborolt házimacskák!"

Szerencsére nem tudok ilyen fajt mondani, mert az erdészeink a múlt század eleje óta (ha nem régebben) irtják a kóbor kutyákat és macskákat. És épp ezért hoztam fel Új-Zélandot, mert oda ugyanúgy behurcolták a macskát, csak ott nem irtották, és lám, vagy tucatnyi madárfaj kipusztulását okozta. Itt is ez lenne, ha nem irtanák.

Még mindig nem látom, hol írtam, hogy állatot akarok kínozni. Idézeteidben az irtás, az elintézés és a gyérítés szavak szerepelnek, ezeket idézted tőlem. Egyik sem utal kínzásra, pusztán gyors és sima elpusztításra. Leszel szíves még egyszer utánanézni, hol beszéltem kínzásról.
Előzmény: cantante gatto (1023)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1029
Szóval mailben már nem vállalod be a meghazudtolásomat, csak közönség előtt. Remek, köszönöm, erre voltam kíváncsi.
Előzmény: stiglinc (1017)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1028
Ez vonatkozik a vadakra. A háziállatot (amely nem vad), amennyiben veszélyt jelent a vadállományra, kiirtják.
Előzmény: Fülöpmami (1024)
nozomi99 Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1027

Jó a gondolatod. A buddhista szerzetesek még a szúnyogot sem csapják le. Ehhez képest mi hol vagyunk.

És itt a topikban is, tegnap is ma is, sértegetések sokasága hangzott el. Ahelyett, hogy mindenki a saját környezetét tartaná rendben, a szomszédaival próbálna szót érteni, talán meg lehetne a macskakóborlásokat is beszélni.

Ma valahogy elmaradt a beszélgetés az emberek között, mindenki bezárkózik és ezelőtt a nyomorult gép előtt ül, velem együtt. Igaz a nap nagy részét a munka miatt töltöm előtte. Ma is alig tudtam kimenni, pedig szépen sütött a nap.

Építő ötletekkel kellene előállni, hogy lehet megoldani az egymásmellett élést.

Előzmény: Törölt nick (1025)
ZsuR Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1026
Szerinted mit kellene ebben a topicban csinalni, oszinten. . .

A normalis otletekbol kifogyott mindenki, mert semmi sem megfelelo - marad a macskak gyilkolasara valu uszitas- a hozzaszolok sertegetese, provokalasa. . .

Mi a megoldasi javaslatod, hogyan tegyunk rendet itt?
Előzmény: krampuszka1 (1001)
Fülöpmami Creative Commons License 2006.05.18 0 0 1024
no akkor el kell a teveszmed oszlatnom!

mindamellett hogy a vadaszat taszit:

nem a nem odavalo allatokat irtja a vadasz, hanem normal esetben - hivatalosan - azt a szaporulatot lovik ki a vadaszok amit az adott erdo nem tud eltartani.
Előzmény: Törölt nick (1015)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!