Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Nem kellene feltalálni semmit, van nem egy olyan eszköz/szer amit költségvetési vagy jogi okok miatt nem vagy nem eleget használnak.
Pl páromnál anno a műtétkor nagyságrenddel lehetett volna csökkenteni a kiújulás rizikóját, sőt, a tavaly nyári esetben is műthető lett volna, de az eljárást évi 4 alkalommal fizeti a TB, és egy magyar intézetben egy orvos végzi. A méhtestrák és petefészek rák esetén mikor mindent kivettek, a hasüreget nem zárják be, hanem 42-43fokos kemoterápiás szerekkel dúsított oldattal keringetve átmossák, 60 perc kb. Ezzel a hashártya áttétek és a kiújulás veszélye a 60-80%-ról 10% alá csökkenhet.
az évi 4 alkalmat állítsd párhuzamba az évi ebben a betegségben kezelt betegek számával.
Nem feltalálás kell, hanem megfelelő hozzállás. Hiába van törvény arra, hogy daganatos beteg nem várhat CT-re, az OOI-ben is 3 hónap a CT várólista.
Lenne még egy kérdés. Hogyan kell vérnyomást növelni ? Kemó után most 110/ 73 / 103. A pulzus is sok . Erre lenne gyógyszer mármint a pulzusra csak hatással van a vérnyomásra lentebb viszi. // Nebivolol 5 mg..//
A kísérlettől is függ, hogy mit vizsgál. Van olyan kísérlet is, amikor mindenki megkapja a gyógyszert, mert ott már az előző kísérletek bizonyították, hogy az adott ráktípusra használ a gyógyszer, és a későbbi kísérletekben már az esetszámok és az esetek jellegének különbözősége alapján felállítható törvényszerűségekre kíváncsiak. Pl. x rákra hatásos, de nézzük meg, hogy visszaszorítja-e y szerv metasztázisát. Előzetesen minden infót megadnak, így tudni lehet, és mérlegelni, hogy érdemes-e belemenni.
Nejemnek is érdeklődünk külföldi kísérletről, de ő már azt mondja elfáradt. 2015 tavasz óta nyomjuk, 15-ben és 16-ban már kétszer is tünetmentesre sugár+kemózták, de 16 télre visszajött. Azóta nagykemó variációk. Vérképe még rendben, de már nagyon gyenge. Azt mondta, hogy ő nem megy külföldre, ha itt nem tudják kezelni, szeretne itthon nyugalomban elmenni, nem külföldön idegenben. Mondtam neki, meglesz a mostani petct, meg mr, meglátjuk mit mond a doki, és ha úgy van, hogy nem látszik értelme, övé a döntés én nem kapacitálom már semmire, eleget szurkálták, kemózták. Rokonok még kapacitálnák, de nem ők élnek ebben minden nap, nem látják, hogy olykor nem tudja hol van, a gyógyszer kölcsönhatások miatt álmodik valamit és másnap jön rá, hogy csak álom volt, amikor átbeszéljük, mert pl. olyan eseményre hivatkozik ami nem történt meg, csak az ő tudatában.
Úgy értettem, hogy nem kapnak kizárólag placebót, bocs, ha hülyén fogalmaztam. Tehát a kísérleti csoport kap bizonyos kemó + kísérleti gyógyszer kombót, a kontrollcsoport pedig bizonyos kemó + placebo kombót.
Kap placebót a kontrollcsoport, különben nem lenne bizonyított a kísérlet eredményessége a kutatott gyógyszerre. De szabály, hogy a gyógyszer kísérletet megelőző kezelését legalább meg kell kapnia.
Erre én is kíváncsi lennék. Amikor nem műthetővé váló leszek , ez is egy szalmaszál. Szomorú de lehet , hogy érintett leszek . Jó lenne olvasni ,hogy nekem sikerült és meggyógyultam.
Ismerősöm apukája gégerákos+ tüdőrák ( két külőnböző daganat nem áttét) nyelési problémával küzdött neki beültették mert nem bírt enni és csak fogyott . Amint felszedett pár kilót akkor kezdték csak a kemót
De a PRG lényege pont az lenne, hogy a műtét és a kezelések ELŐTT tudjon rendesen táplálkozni, ne okozzon minden falat fájdalmat. A PEG segítségével a hasfalon keresztül közvetlen a gyomorba kerül a kaja, kikerülve a nyelőcsövet.
De igen, ha eljutunk a műtétig. Előtte azonban még sok dolgot meg kell vizsgálni és mérlegelni kell a kezelésektől várható eredményeket. Messze még a műtét várható ideje.
Szia! Semmi tünetem nincs...ha nem mondják ugyan úgy élek mint eddig.....persze a "semmi" az azt jelenti,hogy azt vettem észre,hogy nem látom az előttem haladó kocsi rendszámát.....ha közelebb mentem igen.....no ez nekem azt jelentette,hogy vmi gond van a cukorral.....be is jött az első vérvételnél csillaghullás.....cukor 17,44 de volt 21 -is....a ramaty véreredmények alapján küldtek további vizsgálatokra...mellkasröntgen....semmi probléma....majd hasi ultrahang...na itt jött a gond..Doki nem mondott semmit...."leírtam mindent": Tum.pank.met hep....azonnal láttam,hogy :hasnyámirigy ..máj áttét.....amit a későbbi CT igazolt.....ebből lett a májbiopszia....Azóta szigorú diétán vagyok....no zsír....no cukor....ledobtam 11-12 kilót egy hónap alatt de volt miből.....most beálltam 90-91 re........Mai napig dolgozok...08-18-ig....szombat-vasárnap is már 5 éve.....kicsit vissza kell vennem...
Győrbe megyek a P.A-ba 15.-én...nagy valószínűséggel átmegyek ide a Kékgolyóból.....nem tudom megoldani a BP-re való feljárást..tartózkodást..főleg ha elkezdik a kemot......Csepreg-Győr egy gyenge óra...bár egyszer fiatalabb koromba hazaértem negyvenegynéhány perc alatt (még nem volt autópálya)..de már megjött az eszem és nem csinálok ilyen őrültségeket.....
Ma voltam a Markusovszkyba..még nincs kész az aug 6.-án leadott vér eredményem....tumormarker....azt igérték a napokban meglesz.......1 Hónapig mit csináltak?
A másik döbbenet....a TÁPPÉNZ, ..Katás vagyok....havi 40000 Ft-ot kapok?????? ha nem tudok melózni......
Én most kezdem ezt az utat járni...Te már benne vagy...Kitartás! Nagyon sok ismeretlen ember állt mellém...nem is gondoltam sokukról....önzetlenül, azonnal segítettek..A kezdeti sokkon túl vagyok...nem adom olyan egyszerűen a bőröm.... Üdv. T.T.
Köszi, hogy emlékszel még rám (ránk). Monyó azóta is hiányzik innen. A humora, az optimizmusa elképesztő volt. Teli volt élettel, bármilyen furán is hangzik ez itt.
Más:
tudja valaki, hogy mi van teérted-del? Kb. azóta nem írt, mióta fenyvesic "távozott".
Köszönöm a válaszod. Ami azt illeti... yoghurtot tán még sosem evett. Esetleg egyszer kétszer aludttejet. Nagy változás lesz ez az étrend, ami mondhatni... számára eleddig ismeretlen. A nyelési nehézség gyakorisága sűrűsödik. Nem tudok segíteni, csak nézhetem, amint a lenyelni kívánt falat a nyelőcsőben elakad. Becsukom a szemem, és becsukom a lelkem. Mert belebolondulok, ha nem teszem.