Itt egy .flv kiterjesztésű file keletkezik, ami csak erre a célra gyártott lejátszóprogrammal nézhető meg (FLV Player). A file-ok viszont átkonvertálhatók a Cinemaforge nevű programmal (fellelhető a neten) bármilyen hagyományos filmtípussá.
Ezen a linken nézhető meg a Legyőzhetetlen videója Los Angelesből. Hát még ha találnánk néhány hasonlót, szép lassan összeállna a Progfest minket érintő része.
Nem tudom, mire gondolsz pontosan, de a Senior megjelölés jó itt szerintem. Ugyanis Gerdesits Ferenc fiát is ugyanígy hívják, ő a Quimby (ld. tagok) és több más zenekar dobosa.
A Solaris honlapon fent vagy egy '99. májusi ROCKINFORM-beli cikk, ahol ezt olvashatjuk:
"A Solaris együttes a hazai progresszív rock - bízvást elmondhatjuk - nemzetközileg ismert képviselője. Új albumuk Nostradamus jóslataival foglalkozik. (...) A felvételeken közreműködött Varga János és Vámos Zsolt gitáron, Muck Ferenc szaxofonon, és négy énekes: Ullmann Zsuzsa, Demeter György, id.Gerdesits Ferenc és Bátor Tamás.(...)"
Van még pár vicces elütés, bőven :) Plusz "Senior"! És arra is fény derül, hogy angolul lehetetlen megkülönböztetni Pócs Tamás és Bátor Tamás "hangszerét".
Szóval, nálam a Kedvencek közé be van állítva a Progresszív zene általában c. topik is és ebben bukkantam rá. Gondoltam, belinkelem ide :o)
Nagyon tetszett az is, hogy ez egy mennyire friss oldal: most augusztus 20-i(!) és BCS tök hamar rátalált - ebbe a másik topikba már 21-én be is linkelte. Az ő nyomán ezt már én is megtehettem. (Igaz, megköszönni már csak következő nap köszöntem meg...)
Ja igen, Csaba elírt neve nekem is nagyon tetszik :o) Egész jól hangzik szerintem!
Válasz helyett kérdés: hogy tudsz ilyen jó lapokra rábukkanni? Nagyon jó olvasni róla ismét, hogy milyen messze földön híresek. Tudom nem ez a lényege ennek az oldalnak, de -és elnézést az érintettől- olyan mosolyra fakasztó, ahogy Bogdán Csabi nevét leírták.
Rengeteg új bejelentkező van a Solaris Fan Club oldalán, kár, hogy senki nem ír semmit mostanában. Mindenki csak a régi hírekre kattintgat nagy erőkkel...
Localhost, Te mikor töltöd fel oda a beígért képeidet?
Hát ha anno, egyenes adásban láttad a műsort, akkor bizonnyal Te tudhatod jól, hogy ez élő egyenes adás volt, az én feltevésem, hogy felvételről, az pedig akkor tévedés. Valóban, nemcsak, hogy lelassul a felvétel, hanem későbbiekben már nem is nézhető. Az egész a kijelző tanúsága szerint 23:23. Létezik az, hogy ennyi meghívott híresség esetén kevesebb mint fél óra legyen a műsor? És ha már a műsorvezető annyira felkészületlen, vagy túlságosan is nagyvonalú, hogy úgy említi a koncertet, hogy a napokban volt, akár Öcsi, akár Robi szép finomam megjegyezhette volna, hogy tegnap.
Most megpróbáltam én is újra meghallgatni ezt a műsort, Robiék interjúját még úgy-ahogy végig lehetett nézni/hallgatni, de a műsor további része nálam meg se szólal... Anno a riportot láttam eredetiben is, és nekem is úgy rémlik - ahogy BaSa is említette az előbb -, hogy a műsor egy későbbi részében még váltott pár szót a riporter Robiékkal. Emlékszem, ki is akadtam, hogy lehet ennyire felkészületlen, hogy azt sem tudja, a riporthoz képest tegnap volt a koncert és nem úgy általában a napokban...
Szóval, szerintem ez egy élő műsor volt április 24-én!
Amikor a Media Player lejátsza a műsort, jobb oldalon a "most játszott" kis kék mezőben a "A nagy vita 2006.04.24" felirat látható, ebből sejtem, ill. tudom, hogy az adás április 24-n hétfőn volt.
Annyi biztos, hogy a mostani adás egy pár hónappal ezelőttinek az ismétlése volt, mert nyáron csak ismételgetik a korábban felvett adásokat.
Azt nem tudom mikor vették fel az adást, de úgy emlékszem a műsorvezető a kérdésében mondott valami olyat, hogy "a napokban volt a koncertjük", szóval elvileg utána. Bár persze biztosat csak akkor lehetne tudni, ha valaki megkérdezné az érintetteket. :-))
Reméljük, hogy a nyomda ördöge itt nem tesz keresztbe mint a Noab megjelenése előtt, pl. a borító belső oldalát fejtetőn fogják rányomni, aztán mehet vissza az egész a nyomdába, és máris csúszik az egész kiadás. (vagy éppen most festettem a falra az ördögöt?)
Egyébként ha minden patentül fog menni, akkor személy szerint jobban örülök ennek a variációnak -mármint, hogy a monterrey-i dvd jelenik meg először- mert szerintem jobban fog kinézni a dolog, ha a jubileumi koncert teljes egészében egyszerre jelenik meg. Ha az említett dvd és cd-k megközelítőleg egyszere jelennek meg, akkor nem fogunk unatkozni egy jó darabig, aztán csak-csak megjelenik a dupla dvd, a Los Angeles 2026, mint harmadik archív, és a beígért új stúdiólemez.
Először is köszi a linket, így azonnal a szükséges helyre tudott kapcsolódni az ember. És Basát is köszönet illeti, hogy felhívta a figyelmünket. Két kár, azaz KÁRKÁR van a dologban: nagyon, de nagyon rövid időt kaptak megszólalásra Robiék, aztán ráadásul Robi szavai végén (legalábbis nálam) rettentően lelassult a felvétel és valami elképesztő mély és érthetetlen hangot lehetett hallani, nem igazán tudtam kisilabizálni mivel is fejezte be a mondandóját Robi.
És figyeltétek a dátumot? Április 24. Csak az a kérdés, hogy ez élő adás volt-e, vagy már korábban vették fel. Az az egy viszont biztos, hogy ez az adás a NAGY NAP utáni első napon volt.
"Szörnyű gyanúm támadt". Felvételről ment az adás! Mert nem említették a koncertet! Oké, ez a műsor arról szólt, hogy ki-ki miként lett híres külföldön, de pár szót akkor is megért volna a jubileum. Csakhogy azt tudhatták, a műsor már a koncert után megy le, tehát késői a beharangozó, azt pedig hát nem mondhatták, hogy "tegnap volt egy baromi jó bulink a MÜPA-ban".
Kicsit elkéstem, de az előbb volt az m1-en a Nagy vita című műsor egyik adásának az ismétlése, benne a Solarisból Erdész Robi és Tereh "Öcsi". Asszem fel szokták rakni a http://www.mtv.hu oldalon ennek a műsornak az adásait ha valaki lemaradt róla.
A téma egyébként a "külföldön is sikeres magyarok" volt.
Akkor most mégse a hazai jubileumi koncert jelenik meg előbb? :-(((
Arra mikor számíthatunk vajon...?
Ki tudja már ezek után? :o)))
Jót nevettem magamban, amikor nemrég meghallottam, hogy időközben mégiscsak elkészült a mexikói DVD...
Már csak kisebb utómunkálatok vannak hátra.
Ezekután már logikus volt számomra, hogy ezt hamarosan kiadják és nem teszik el talonba jövőre csak azért, hogy mégis a jubileumi DVD-vel indítsák a DVD-k sorát.
Annak egyébként is csak az első részét jelentették volna meg idén, ahogy ezen tillA nemrég el is csodálkozott kissé.
Valószínűleg ez a jubileumi koncert mégis túl nagy falat ahhoz, hogy idén legalább a koncert első felét kiadhassák, a mexikóival meg már régóta foglalatoskodtak, aztán az, hogy, hogynem ... szinte el is készült. Én nem is bánom, hiszen azt is már 2004 őszére ígérték először. Aztán persze ez is tolódott, mint mindig minden. Ez főként addig volt fájó, amíg még a híre sem volt meg annak, hogy végre itthon is láthatjuk, hallhatjuk Őket koncerten!
És különben is: nincs is nagyon min csodálkoznunk, hiszen a tavaszi interjúikban olvashattuk és hallhattuk, hogy náluk csak egy dolog állandó: a VÁLTOZÁS ... :o)
Tegnapi hír a Periferic Records oldaláról és egyben egy kis ismétlés az előzményben írtakhoz:
Musical Witchcraft koncert ( 2006 július 27. 11:20 ) A Solaris fuvolista, Kollár Attila vezette Musical Witchcraft 2006. augusztus 5-én, szombaton 19.30-kor ad koncertet Nagyszakácsiban, a Lakoma Fesztiválon.
Kicsit sok a lemaradásom, de pótolgatom az olvasást :) Hja, nyaralás...
Igen boszantó a cikk. Én is, (aki lemaradtam sajnos a koncertről) többet tudok róla, mint ami olvasható. (Thx to bosi2 ;) )
Más:
Ismeritek-e ill van-e hanganyagotok egy Mc Lane Explosion nevű együtesről? (friss, 1977 körül működött, valójában egy Roland Romanelli nevű szintis fazon)
A sylvio és lokomotivum közti levélváltás nyomán újból elolvastam sylvio eredeti cikkét... Syilvio azt írta erről második válaszában, hogy "Azt sugalltam a koncertről, hogy nagyon jó volt."
Hát..., érdekes vélekedés :o(
Én egy ilyen leírás alapján, ami tele van pikírt megjegyzésekkel, nem kapnék kedvet hozzá, hogy megismerkedjem ezzel a zenével vagy legközelebb - ha adódna rá lehetőség - elmenjek egy ilyen koncertre.
Én is pont arra gondoltam, amit az utólsó mondatodban írtál :))
Lokomotivum!
Tetszett ahogy Sylvio próbálta védeni magát az Underground oldalon a Solarisjubileumi koncert -ről való észrevételeidett az ő cikke nyomán. Azért eléggé negatív volt az írása, hiába próbálja is védeni magát. Persze, arra nem adott választ, hogy miért nézte el a koncert dátumát, ami persze nem is annyira életbevágó, míg annak ellenére is, hogy jelen volt az eseményen.
Ezzel az oldallal könnyebben ismertté tehetik magukat az ererdetileg kallódásra ítélt tehetséges zenészek, énekesek is! Nagyszerű, hogy ennyi minden lehetőség van megmutatni magát az ismeretlen tehetségeknek is!
Reménykedjünk benne, hogy a Solaris is hamarosan ott fog szerepelni a lstán!
(... + titokban én is, hogy hamarosan a saját koncertturnénk is aktuális programként fog szerepelni ezen az oldalon... ;-DDD)