Ha valami egyszerű, attól még nem biztos hogy P.C. Eredeti gondolatot is ki lehet egyszerűen fejezni, mert az nem úgy van, hogy a gondolat nagyszerűsége egyenesen arányos annak bonyolultságával...
A kifejezői eszköztára valóban, ahogy mondod, én azonban a gondolataira, művészieskedve az "üzenetre" gondoltam, nyilvánvaló is ez, hiszen kit csuknának le a kifejezésmód miatt?
abban egyetértünk, hogy ha ma élne petőfi, akkor akár be is költözhetne az ügyészségre, de ne baszd már fel az agyam azzal, hogy petőfi versei klisémentesek!
petőfi maga a közhelygyűjtemény.
ha valahol kliséket akarsz találni, elég felütni a petőfi összest- bárhol.
Tényleg ezek miből élnek? CD-t már nem vesz szinte senki, tán akkorák a koncertbevételek, hogy az a kicsi szeletke ami abból az előadónak jut elég lenne?
Persze benne van a pakliban hogy agyaltak, hogy valamivel felkellene dobni a cuccot. Lehetett a heveok közt valami PR asszisztens, aki előállt a nagy ötlettel és a srác meg bedőlt neki. Hát mit mondjak, nem hiányzott neki ez a rémhírverés, hogy ti. nemzeti jelképet gyalázott.
Hogy érted ezt a rászedést? Az a valaki tán azt mondta dropmannak, hogy figyu a szokásos bazmegezésed közé tedd be a Himnusz szövegét, mert az remekül illik hozzá?:-)))
Szerencséje Petőfinek, hogy Isten nem verte azzal, hogy ma éljen. Könnyel lehet, hogy terroristaként tartanák tömlöcben. Ma, a P.C.-őrület korában nem díjazzák a kliséktől mentes világlátás kifejeződését.
Szerintem Dopement + valaki csúnyán rászedte, vagy lehet az a valaki sem tudta, hogy a Himnusz szövege nem játék? Nekem az a gyanúm, hogy magától nem szőtte volna bele a szövegébe a himnusz sorait.
Lehet egysze megtudjuk, ki volt a felbújtó. De, ha az a valaki szándékosan keverte bajba, akkor csak remélni tudom, hogy nem lesz túl hálás a jóakarónak.
Már bocsánat, de Te citáltad ide spirót, nem én. Mi volt ezzel a célod, ha csak nem az, hogy felháboríts minden jobb érzésű embert épp úgy, mint ez a pitinger dropman? Vagy csak simán offolni támadt kedved spiróval? Esetleg mindkettő?
bár alapvetően pedagógus vagyok, ezért szívesen magyarázok, de a te szinteden levőnek inkább petőfivel kellene kezdeni az oktatást- az ő verseinek megértése nem igényel komolyabb agyi tevékenységet.
(mondjuk lehetne először a befordultam a konyhára c. opusszal indulni, utána léphetünk az anyám tyúkja c. örökbecsűre, aztán a négyökrös szekér... és így tovább.
ha nyitsz egy topikot, mondjuk "szeretném megérteni a verseket" címmel, nagyon szívesen fórumozok ott veled, de itt azért a verstan és az értő olvasás oktatása eléggé off...)
"Ha a Gyurcsányt küldené el az ..., akkor itt tapsikolna mindenki"
Ha figyelmesen végig hallgattad, akkor tudnád, hogy Gyurcsányról is leveszi a keresztvizet. És másokról is. De, tutommal ezekért az obszcénságokért nem is emelt kifogást senki.
Ellenben a védett nemzeti jelkép szövegének feltűnése a dehonesztáló sorok között már kiverte a biztosítékot.
Van egy határ, amit túllépett az előadó és az majd akár szankciókat is vonhat magaután.