Keresés

Részletes keresés

gravir007 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 605
Ez is egy értelmetlen általánosítás, mert attól, hogy neked a tv/felvevő párossal így van, még nincs így mindennél.
Akkor működik, ha a felvevő tunere jobb mint a tv-é.
Mindenestre érdemes megpróbálni.
Előzmény: Róka69 (603)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 604
Namármost, én most vettem a felvevőmet (a TV ajándék előtt), sajna ennek még nincs HDMI kimenete. Csak ezért viszont nem fogom lecserélni a 2 hetes felvevőmet :-D Úgy nem is próbáltam a TV-t nézni, hogy az antennakábel közvetlenül, a falból a TV-be megy, ezek szerint jól tettem, mert jobban el lennék keseredve :-)
Használati utasítás híján, megnéztem a TV menüjét, és a kép almenüben van két pont, ami sötét (nem lehet állítani), ezek a színhőmérséklet, illetve a képernyő. Ez miért van? Mindenkinél így van? Illetve az XD beállításoknál csak "auto" módot enged kézit nem, ez is így helyes?
Előzmény: Róka69 (603)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 603

Ebben is igazad van a feketében is, sjnos a tv adásnál nem olyan nagy a feketebeállitási lehetőség(szinte semmi), nekem a Sonyn, lehet állitani(kiemelés) akkor nem változik a többi szín..látványosan, valamit biztos.

A Tv adás, na itt jön képbe a DVD....felvevő, a felvevő tunerét használva kitudod küldeni a jeleket HDMI-in...és már javitott a képen, a digi hangról nem is beszélve Óriási a különbség, ha vissza váltok tv-re..szó szerint gagyi lesz a kép.

Előzmény: wagcina+ (602)
wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 602

Igaz, de sokan nem DVD-t akarnak csak nézni rajta, hanem inkább tévézésre használni ott viszont sok kompromisszumot kell kötni, mert a rendelkezésre álló kábel/akármilyen tv vétel olyan amilyen.

Nem kell bocs, mert ébn sem úgy gondolom. :))))

Előzmény: Róka69 (600)
wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 601

Ehhez a feketéhez csak annyit fűznk hozzá, hogy gondolom tisztában vagy vele, hogy fekete fény nincs. Ebből következi, hogy a hátulról megvilágított/fénnyel változtatott színek esetében te feketét soha nem fogsz beállítani, csak a fényerőt veszed le ami kihatással van a többi színre is. Itt már a beállítás után szintén kapunk egy szubjektív dolgot.

Hidd el, hogy az üzletben mindig a legjobbat fogják (megprobálni) kihozni a jelekből, mert ellenkező esetben bemegy a leendő vásárló és ha sz@r az amit lát akkor sarkon fordul és kijön. Pedig ma szinte mindenki profitot szeretne. Ki így, ki úgy.

Előzmény: Róka69 (592)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 600

A "vitatkozni" nem pejoratív értelemben írtam, ha bánt bocs.

Igen teljes mértékben igazad van, azért is fogalmaztam úgy: Aki tudja ezt produkálni

..DE, (ez természetesen az én véleményem!!!!) ha már veszek egy ilyen TV -t, akkor veszek mellé olyan DVD-t ami tudja ezeket produkálni, én a nyáron vettem a tv-t, ahogy mondod, hazavittem és majdnem szét vertem, azt elmentem vettem egy DVD..felvevőt, olcsót(24900FT) és máris megoldottam ezeket a kétes kérdéseket, tudodm ezt nem tudja mindenki megtenni, de ha már belevágsz egy Digitalizálásba, akkor gondolnod kell arra ezek elöbb utobb lkellenek, most haladtam, vettem egy másik írót..ezzel még jobb mert tudja a HDMI-t...szóval igazad van, csak ha teljesen jót akarsz, azt nagyon megkell fizetni, ma még igen..azt kitudja mit hoz a jövő.

Üdv...és nem vitatkozunk...beszélgetünk, bocs.:-))

Előzmény: wagcina+ (599)
wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 599

Én nem akarok vitatkozni. A "nálam kíváló" az meg szubjektív. Amit az üzletben látsz még nembiztos, hogy jobb lesz ha haza viszed. De azért látom te is ovatosan és feltételesen fogalmazol. Idézem:

"szóval, ha otthon tudod produkálni ezt akkor nagy élményben lesz részed"

Igen ez így van. De mi van ha nem tudod? A mai kábel tv-k minősége azért nem az igazi. Valjuk meg magunknak, hogy egy ilyen szolgáltató profit orientált és a szerelői és/vagy az alválalkozók sem tartják be a technológiákat. Tehát a te/én/más szolgáltatótól kapott minősége olyan amilyen.

Tehát egy ilyen készülék hazavitele után valaki örül és van aki csalódik. Legyünk objektívek és ne azt lássuk amit láttatni akarnak velünk hanem azt amit érzünk és tapasztalunk.

bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 598
Nem leszek TV nélkül, mert 2 éves a "régi" 72cm, 100Hz-s masina, jó esetben vele nem lesz még egy ideig gondom :-DDD
Előzmény: wagcina+ (596)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 597
Szia!
Egy dolgot gyorsan tisztázzunk. Mindig elolvasom a használati utasítást mielőtt bekapcsolnám a készüléket, persze, csak ha van mit. Ehhez nem adtak!
Épp most próbálom az LG-t elérni emilben, de nem találok hozzájuk címet. Telefonon pedig azt mondta egy magyarul csak alig beszélő hölgy (nem ponosan ezt, csak a lényege volt ez), hogy rajta van az interneten, ha van internet elérésem töltsem le, nyomtassam ki, rögtön lesz használatim. Azért egy ilyen árú készüléknél (mégha nekem nem is került pénzembe), ne kelljen már nekem a saját nyomtatómmal kinyomtatnom 8x oldalt.
Előzmény: Róka69 (595)
wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 596

A praktikum alatt azt értem, hogy lapos, könnyű, divatos, újszerü, stb.Nem akartalak elkeseríteni, nem ez volt a szándékom. Mindenki lehuzza a régi tv-ket, de vajon miért? Ez nem az a topik, hogy kivesézzük. A tapasztalatom az, hogy mindenki csalódik egy kicsit (egy jó állapotu és minőségű crt váltásakor), de inkább megmagyarázzuk magunknak, hogy ez kell nekünk, mert most ez a "trendi".

Ne add el, mert most már ezek uralják a piacot így a régi képcsövesekből nincs minőségi választék. Aki most vesz az ilyet kénytelen venni, de nem azért, mert ezt tartja a legjobbnak, hanem mert ez van.

Előzmény: bsanya5 (591)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 595

Nos, nemtudom milyen a menűd?

De általában bekellene állitanod milyen csatin nézed (scart, komponens, HDMI, kompozit, sima antanna kábel(ezen nagyon gagyi) - ezeket általában a setap menűbenéred el, mindenre megvan a lehetőség, de vigyázz!!! - ha azt állitod be pl, Rgb jelet adjon-fogadjon, nem műxik a komponens.

A komponens kábelt lehet kapni...már 2500-ért, persze van több tízezerért is, ez csak a képet továbbitja, hangot nem, ha van HDMI a tv-n - DVD-in akkor azon megy kép hang...és nagyon jó a kép (nekem a Komponensen jobb)

Az aranyozott csart tényleg jó, de csak akkor, ha bevan állitva...RGB, vagy S-videó jel..az RGB jobb mint az S-videó, remélem érthetően írtam, ha nem bocs, de a lényeg nézd át a használatit, nem véletlenadták, én is régi "motoros" vagyok...soks sok videó, kamera, Tv...de kell olvasni a támáról, más, mint a régi videók.

Előzmény: bsanya5 (594)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 594
Nekem meg azt mondták ez az aranyozott, árnyékolt SCART adja a legjobb eredményt :-((
Most akkor vegyek hozzá másik kábelt, milyet? Ennyit még megér, hogy kipróbáljam :-D
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 593
Erről tudnál írni bővebben, mik azok a "megfelelő értékek"?
Előzmény: Róka69 (590)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 592
Vitatkoznék veled...a fekete az olyan fekete amilyenre beállitod, nálam kiváló, a másik amit az üzletekben látsz, azok mind vagy komponens jellel vannak, vagy RGB...vel szóval, ha otthon tudod produkálni ezt akkor nagy élményben lesz részed, mikor megvettem a panát...én is elkeseredtem, azt vettem egy DVD írót...és azóta semmi gondom.
Előzmény: wagcina+ (589)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 591
Na, most jól megnyugtattál :-DDD
Mit értesz azon: "nem a minőségükkel aratnak, hanem a praktikusságukka", ha ennyire nem gyerebe a képe, mi lehet a praktikuma?
Valószínű akkor, hogy van egy egyszer használt 32LC52 TV-m eladó, bolti ár alatt, akit érdekel keressen emilben.
Előzmény: wagcina+ (589)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 590
A menűben mindent beállitottál a megfelelő értékekre (RGB-Jel..stb) nézd meg ha nem akkor tedd meg...jónak kell lennie.
Előzmény: bsanya5 (587)
wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 589

Jogos az észervételed. Sajnos (szerintem) ezek a tecnikák még nem egy kiforrott és megszokott minőséget produkálnak. Ha pl egy üzletben egymás mellett nézel egy crt és lcd tv-n ugyanazt a műsort (analog antenna jelre gondolok) akkor szemmel láthatóan tapasztalod azt amit leírtál. Éles képeket ettöl a technikától analóg jellel nem lehet várni. Sokan szembesülnek ezzel a problémával, de mi emberek hajlamosak vagyunk arra, hogy bebeszéljük magunknak, hogy ez jobb és nekünk ez kell. Ilyenkor merülnek fel azok a kérdések amit te is írsz, hogy talán valamit rosszul csináltam. Sajnos nem. Barátkozz meg vele és szép lassan hozzá szoksz majd ehhez a minőséghez. Ha csak egyet néz az ember akkor elöbb-utóbb az lesz az etalon. A digi-tv-vel sem lenne jobb. Ez egy ilyen technika. Hátúlról megvilágítva, kristályok forognak benne. Gyorsabb mozgásoknál meg egyenesen természetes ez a jelenség. Ezért bolondítják az embereket a válaszidő megadásával. (persze nem mindig a két szélsőséget megadva pl: feketéből-fehérbe és viszont) Ezeket hívjuk vevő-fogó marketingnek. (parasztvakítás)

Nyugi nem rontottál el semmit csak szembesültél azzal a ténnyel, hogy a jót megszokva kevésbé tetszik az lcd. Ha este sötétben fogod nézni akkor zavaró lesz még az is, hogy fekete az nem lesz a képen csak sötét szürke.

Röhely, de ezek a tv-k nem a minőségükkel aratnak, hanem a praktikusságukka. Kivagyunk szolgáltatva gyártóknak. Azt veszzük amit elénk tesznek.

Üdv.

Előzmény: bsanya5 (587)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 588
Sokkal jobb a tv képe is, természetesen adásfüggő, de sok csatornán érezhető a javítás,ugyan az a sorozat, tényleg jó.
Előzmény: ac07 (581)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 587
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, LG 32lc52 TV-t kaptam, beüzemeltem (antennakábel a Pana DMR-EH55 DVD íróba, onnan a TV-be) árnyékolt, aranyozott csatlakozójú SCART kábellel összekötve a DVD felvevő és a TV. A TV képe így is kritikán aluli :-(, a régi LG 72 cm 100Hz-s TV-hez képest. Kábel TV-s előfizetésünk van, lehet ez a baj, olyan mintha ködben nézném a TV-t, sehol egy éles kontúr, ha DigiTV-m lenne megoldódna a problémám a digitális jel okán? Még DVD filmet (Múmia, eddig csak ezzel próbáltam) lejátszva sem vagyok teljesen elégedett vele, gyors mozgásoknál, homogén háttér esetén bekásásodik:-((( Én rontottam el vmit??? Vagy csak ez a TV alacsony minőségű?
Aki tud segítsen lécci, azt is megköszönöm, ha kapok linkeket ezzel a témával kapcsolatban.
Még1* köszi!
Tejminátor Creative Commons License 2007.12.20 0 0 586
Ebben az esetben használj inkább analóg bementet és bizzál a TV-re mindent. Egyéb esetben rosszabb eredményt kapsz.
Előzmény: bolic (583)
Tejminátor Creative Commons License 2007.12.20 0 0 585
nagyon jó. Jobb a képe mint a hgyományos tv-é. ( igaz én 42 LC51-t használok, de gondolom ugyanaz. )
Előzmény: ac07 (581)
gravir007 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 584
Kezdjük előről, mit akarsz felskálázni?
720p filmet?
DVD filmet?
Mert akkor egyáltalán nem értem a szétnyúzott kép problémát?
Vagy sima 4:3-as tv képet?
Előzmény: bolic (583)
bolic Creative Commons License 2007.12.20 0 0 583
Hogy miért ezt a megoldást választottam? Mert 1024x768 felbontáson szétnyúzott lesz a 16:9 képarány miatt. Mindegy, nem fogok összekötni PC-vel, kíváncsiságból persze néhány napig tesztelni fogok, ha lesz. :)
Előzmény: gravir007 (577)
Diótörő Creative Commons License 2007.12.20 0 0 582
Kösz szépen a hosszu választ,sokat segítettél.Üdv: D.törő
Előzmény: Flacika (578)
ac07 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 581
A tv képe milyen a sima analóg tvadással? Mennyire jó a készülék képjavító technikája?
A 32-esed ugyanaz a sorozat, mint amit kérdeztem?
Előzmény: Róka69 (571)
bolic Creative Commons License 2007.12.20 0 0 580
Igen tudok róla, de árban jó. :)
Előzmény: pumpika666 (576)
ac07 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 579
Még annyit hozzátennék, hogy a lemezre, hdd-re, kártyára rögzítő készülékek erős tömörítéssel dolgoznak, tehát profi utómunkára alkalmatlanok, a szerkesztésük is nehézkesebb, mint pl. a minidv-nél.
Előzmény: Flacika (578)
Flacika Creative Commons License 2007.12.20 0 0 578

"Akkor ha az ember semmi mást nem akar, mint egy-egy műsort felvenni és visszajátszani, akkor elég a legegyszerübb mezei felvevő, ha jól értem."

Jól érted. Viszont a beépített merevlemezes (HDD-s) változat egyszerűbben kezelhető, mert feltétlenül nem kell a lemezeket cserélgetni. Emellett a DVD lemezt is kezeli, ezért ha valamit mégis meg akarsz tartani, akkor ennél is kiírhatod DVD-re. Aki ezt a lehetőséget nem igényli, annak találta ki az LG a beépített HDD-s televíziókat.

Kamera:

A DVD-re rögzítő kameráknál ugyanaz a helyzet, mint a DVD-re rögzítő felvevőknél. Kiveszed a lemezt a kamerából, nerakod a lejátszóba és nézed. Egészen részletesen nem ismerem a kezelésüket, de kisebb gond lehet, ha a lemezt nem zárja le, mert lehetnek lejátszók, amik nem tudják anélkül lejátszani. Ez a lezárás olyasmi, mint ami számítógépes CD írásnál van, ha ez nem kínai Neked. Viszont nem igazány ajánlják a szakértők ezt a fajtát, mert ha valami grimbusz történik, oda az egész felvételed. Ha az asztali DVD felvevőnél elszáll mondjuk a kismegszakító, akkor mintha el sem indítottad volna a felvételt. Áramkimaradásnál nem tudja lezárni a felvételt, ezért minimum az addigi felvéátel elvész, de DVD lemeznél előfordulhat, hogy az egész használhatatlan lesz. HDD-s változatnál csak az aktuális felvétel tűnik el, a többi korábbi biztosan megmarad.

A mini DV kazettára rögzít. Ez olyasmi, mint a korábbi VHS-C vagy Video 8 kazetták, csak kisebb és a rögzítés digitálisan történik. A kamerával játszhatod le, de egy íróval DVD-re is átírhatod.

A HDD-s kamera egy beépített merevlemezzel rendelkezik és arra vesz fel, ugyanúgy, mint az asztali HDD-s gép. A merevlemezt nem lehet kivenni a gépből (na jó, lehet, ha szétszereled, de nem ajánlott... :)), ezt is át kell játszani.

Ráadásul van még egy változat, amelyik memóriakártyára rögzít, mint a digitális fényképezőgépek. A kártyát bele lehet tenni kártyaolvasóba, vannak olyan DVD felvevők is, amelyek kezelik a kártyákat is.

Remélem nem voltam túl bonyolult.

Előzmény: Diótörő (570)
gravir007 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 577
Akkor az lesz, hogy lesz a romlás amikor a pc-n felskálázod a képet majd mégegy amikor a tv leskálázza magának.
Nem értem mi szükség van erre?
A felskálázás nem azt jelenti, hogy jobb lesz a kép, hanem csak azt, hogy nagyobb felbontásban teszi ki de ettől még nem lesz szebb és részletesebb.
Attól nem képes a tv full hd-ban megjeleníteni semmit, hogy fogadni tudja.
Köldhetsz neki 1000000*56222000 pixel felbontást is, akkor is csak 1024*768-ban fogja megjeleníteni.
Amit korábban írtam, inkább azt próbáld ki ffdshowban resize a tv natív felbontására.
Illetve olvasd el ezt:
http://www.avforum.hu/index.php?showtopic=309
Előzmény: bolic (574)
pumpika666 Creative Commons License 2007.12.20 0 0 576
ill. a 32 lc51
Előzmény: pumpika666 (575)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!