Keresés

Részletes keresés

asx Creative Commons License 2007.12.23 0 0 626

"ha valaki a UPC-n akarja nézni, akkor mi a helyzet"

A megoldás ---> UPC Digital (nálatok UPC Direct)

Kapsz hozzá egy un. SetTopBox-ot és azt kötöd össze a TV-vel. Arra vigyázz, hogy feltélenül az új STB-ot kérjed, mert a régieken nincs digitális hang! Nálunk november végétől vannak az újak. Ez laposabb , mint a régi és a design is cool. :))

Előzmény: Diótörő (624)
asx Creative Commons License 2007.12.23 0 0 625

Nem akarok beleszóni ebbe a vitába, csak egy kiegészítés:

A (620)-as hsz.-ban írta, hogy : "a felvevő és az erősitő koax-al van összkötve, tehát digi jelet ad ki a felvevő"

Szerintem így néz ki a dolog akusztikai része: antennakábel (pl. UPC) ----> SetTopBox ---> DVD Rec. ----> koax ---> 5.1 erősitő ---> Subwoofer + hangszórók

(esetleg a STB nélkül is lehetséges, ha a DVD Rec. tudja kezelni a digitális hangot)

Előzmény: BBéci (623)
Diótörő Creative Commons License 2007.12.23 0 0 624
Szeretnék egy ujabb bénát kérdezni, mert azért lassan, de egyre többet értek meg ebből a témából:-)
A gond,ha jól értem, hogy hiába szép a kép az üzletben, de ha az analóg kábel tv jön, az egészen más minőség lesz. Már pedig a nézők többsége csak a tv-t nézi és nem a számítógépet,vagy DVD-n kölcsönzött filmeket.
Na most ha valaki a UPC-n akarja nézni, akkor mi a helyzet.Mert az digitálisan adja ki ( gondolom ) a képet,igaz analógra átalakítva. De a beltéri egységnek nincs vajon digitális kimenete? Mert ha van, akkor annak jobb minőségünek kellene lennie? Igaz az okfejtésem? Mert valaha volt parabolám és jött vagy 250 adás, de az ( akkor ) olcsóbb kábel miatt leszereltettem.Ha emiatt szebb lenne a kép, akkor érdemes visszaállni,bár nem tudom mennyibe kerül az előfizetés. Nálunk a kábel 5000 ft fölött van egy kicsivel.
Kösz a választ előre is.
BBéci Creative Commons License 2007.12.23 0 0 623

Valaki hozzáértő segítségét kellene kérned, vagy szervizbe vinni a tévédet, mert a HDMI összeköttetés nem javíthat a képminőségen, ha a tévé normálisan működik!

Áruld már el, a felvevő hogyan jobbítja az analóg tévéhangot? A/D konverter mint minőségjavító áramkör? Ez viccnek is rossz!

Előzmény: Róka69 (603)
BBéci Creative Commons License 2007.12.23 0 0 622
 A jobb üzletekben Blu-ray/HD-DVD lejátszóról érkezik a tévékbe a kép, természetesen HDMI kábelen. A műsor többnyire valamelyik tévégyártó demóanyaga, ami ritkán hozza zavarba a képalkotó elektronikát.
Előzmény: Róka69 (592)
BBéci Creative Commons License 2007.12.23 0 0 621

Enyhén szólva érdekes, különös jelenségekről írtál! Az LCD tévéknek, pláne a 32 colosaknak vánnyadt hangjuk van, amin semmilyen digitális trükk nem segít, ugyanis a hangszórók, azok háza/doboza és az erősítőjük gyengusz.

Amennyiben komponensen jobb képet látsz, mint HDMI-n, valami nincs rendben! A tévéd tunerjével ugyanez a helyzet, mivel az olcsó DVD-íróknak meglehetősen szerény képességú tunerjük szokott lenni.

Előzmény: Róka69 (620)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.23 0 0 620

Értetlen vagyok...lehet, van egy Pana LCD tv-m, egy Sony felvevőm.

A digi hangot nem is érted (?), pedig egyszerü, a felvevő és az erősitő koax-al van összkötve, tehát digi jelet ad ki a felvevő (különben nem szólalna meg az erősitő mert digi bemeneten van nem analogon) - ez akkor így tiszta?

A HDMI, vagy akár Komponens....ezeken ugye szebb a kép (lásd áruházakban) - na én, erről beszélek, és azért szajkozom, mert így van...de lehet igazad van és csak én vagyok kivételes, habár nem egy akoora durranás ez a cucc, vannak ennél sokkal jobbak is.

Előzmény: gravir007 (617)
bolic Creative Commons License 2007.12.22 0 0 619
Látom, nem akarsz gondolkozni. :) Szóval az 1024x768 mint 4:3 képarány szabvánnyak minősül, igaz? Tehát 14"-15" TFT monitornak natív felbontása van, láthatod hogy nem 16:9-ben van. Akkor a plazma 1024x768 felbontása és 16:9 képaránya van, akkor vízszintesen szét lesz nyúzva, olyan lapos lesz a focilabda kinézete. Azért felmerül a probléma, hogy inkább másik HDready felbontást alkalmazni, hogy ne legyen lapos a labda. :D Még mindig nem tudtam kérdezni az egyik ismerősömtől, hogy ő mit lát másik felbontáson, majd megkérem tőle a képet. :o
Előzmény: gravir007 (584)
bolic Creative Commons License 2007.12.22 0 0 618
Létezik 2 tuneres set top box, ha a TV 2 tuneres? Vagy a digitális korlátozás miatt nem lesz? Túl nagy a bizonytalanság a közelgő digitális átállás miatt. :( Ha vennék következő évben a 2 tuneres plazma TV-t, a 2 tunernek annyi 2011-2012-től. Ez nem lehet igaz, nem tudok kivárni még 5 évet. :(
gravir007 Creative Commons License 2007.12.22 0 0 617

Örülök, hogy élvezed a képet, mert az a lényeg, de egy kicsit értetlen vagy, mert állandóan leírtam, hogy nem vonom kétségbe, hogy nálad jobb így a kép és érdemes kipróbálni a dologt, de attól, hogy nálad így a jobb még nem mindig ez a helyzet.

Egy nem alsókategóriás tv produkálhat sokkal, de sokkal jobb képet mint a te dvd felvevőd.

De az egésznek semmi, de semmi köze nincs a digitális jelátvitelhez meg a hdmi-hez.

A digi hang-ot meg nem is értem...

A tv kép és hang minősége a tuner minőségétől, a jelfeldolgozótól, deinterlacétól függ, semmi mástól.

A te esetetben a felvevőd tunere és elektronikája a jobb.

De ez nincs így mindig.

yanav8 Creative Commons License 2007.12.22 0 0 616
Bocs,hogy beleszólok de a leírásben nem szerepel csak annyi,hogy tv adásokat és külső forrásból nézhet műsorokat a PIP-en.Sajnos a 3cm vastag leírásba nem fért bele ez a két PIP-es lehetőség pedig elég jól sikerült!
Előzmény: pumpika666 (502)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.22 0 0 615

Akkor az:-)))

Nekem jobb, és én nézem, ha átváltok vissza Tv-re..máris lehet látni ...de legyen neked igazad, biztos a digi jel is csak állom , mármint a hang...nekem még nem volt olyan Tv-m ami digi hangon szólt volna...most élvezem.

Előzmény: gravir007 (614)
gravir007 Creative Commons License 2007.12.22 0 0 614

Ez így butaság.....

Attól, hogy kiad hdmi jelet még egyáltalán nem biztos, hogy jó a tunerje is....

Nálad így van és én is azt mondom, hogy érdemes mindent kipróbálni, de van amikor nem így működik, mert a tv-nek sokkal jobb tunerje és képfeldolgozó áramköre van mint a dvd írónak.

A hdmi még nem garancia a minőségre....az a fontos, hogy milyen képfeldolgozó, deinterlacer és tuner van bennük.

Előzmény: Róka69 (606)
Pueblo Creative Commons License 2007.12.22 0 0 613

Most tervezem a plazma vásárlást, ennek keretében elolvastam, mit irnak a kérdésről az avx.hu-n és a hazi-mozi.hu-n. Ha nem tévedek, senki se dicsérte az LG-t, ezzel szemben mindenféle hibajelenséget irtak le a tulajdonosok. Nekem ennyi elég ahhoz, hogy LG-re rá se nézzek a boltokban. Általános vélekedés az volt, hogy LG-től porszivót érdemes vásárolni, tv-s semmi esetre se.

De ha neked tetszik, vedd meg!

Előzmény: mikkamakka1975 (612)
mikkamakka1975 Creative Commons License 2007.12.22 0 0 612

sziasztok

Megtetszett egy LG 42PT81. Van tapasztalatotok milyen lehet a szerkezet?

köszi, mikkamakka

Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 611

Nekem egy Sony van, de lentebb írtam, egyébiránt majdnem mindegyik mert nem a tuner része tud többet, a lényeg az hol küldöd ki a jelet...a lentebb felsoroltak közül, ha csak sima scartal kötöd össze, és RGB-t állitasz be már látszik a külömbség,

A scarton belül van > videó > S-videó > RGB.

Előzmény: mmiissii (610)
mmiissii Creative Commons License 2007.12.21 0 0 610
Üdv.

Érdekelne hogy milyen recorder milyen tévén produkálja ezt az "óriási" minőségi különbséget.
ac07 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 609
Az egy LG cucc, amit írsz, mi Panasonicról beszélgettünk :)
Előzmény: Tejminátor (585)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 608
A beállitások....sötétek, azért mert bizonyos beállitások függnek a használt összekötéssel, azaz, ha scartot használod ahhoz ismás, ha komponens...megint más, ha HDMI...az is más...mindig lesz olyan rész amit nemtudsz állitani, ha mindegyikkel összekötöd sem...egyik kizárja a másikat.
Előzmény: Róka69 (607)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 607
Nem is kell lecserélned ez miatt, ha jól olvastad azt írtam a komponensen nekem szeb a kép, az meg van a tiéden is ez biztos!!!!! - csak akkor kell egy kábel a hangnak is (koax) mert hang a komponensen nem megy csak szinek, a kábel csatin is látható...kék ....piros...zöld..van kivétel mikor a gyártó barnával jelöli, a lényeg az...úgy kösd be a tv-n is ahogy a felvevőn.
Előzmény: bsanya5 (604)
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 606
Eleve jobbnak kell lennie mert kiad Komponens és HDMI jelet, de én nem akarok meggyözni senkit a tapasztalatom az amit leírok.
Előzmény: gravir007 (605)
gravir007 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 605
Ez is egy értelmetlen általánosítás, mert attól, hogy neked a tv/felvevő párossal így van, még nincs így mindennél.
Akkor működik, ha a felvevő tunere jobb mint a tv-é.
Mindenestre érdemes megpróbálni.
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 604
Namármost, én most vettem a felvevőmet (a TV ajándék előtt), sajna ennek még nincs HDMI kimenete. Csak ezért viszont nem fogom lecserélni a 2 hetes felvevőmet :-D Úgy nem is próbáltam a TV-t nézni, hogy az antennakábel közvetlenül, a falból a TV-be megy, ezek szerint jól tettem, mert jobban el lennék keseredve :-)
Használati utasítás híján, megnéztem a TV menüjét, és a kép almenüben van két pont, ami sötét (nem lehet állítani), ezek a színhőmérséklet, illetve a képernyő. Ez miért van? Mindenkinél így van? Illetve az XD beállításoknál csak "auto" módot enged kézit nem, ez is így helyes?
Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 603

Ebben is igazad van a feketében is, sjnos a tv adásnál nem olyan nagy a feketebeállitási lehetőség(szinte semmi), nekem a Sonyn, lehet állitani(kiemelés) akkor nem változik a többi szín..látványosan, valamit biztos.

A Tv adás, na itt jön képbe a DVD....felvevő, a felvevő tunerét használva kitudod küldeni a jeleket HDMI-in...és már javitott a képen, a digi hangról nem is beszélve Óriási a különbség, ha vissza váltok tv-re..szó szerint gagyi lesz a kép.

Előzmény: wagcina+ (602)
wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 602

Igaz, de sokan nem DVD-t akarnak csak nézni rajta, hanem inkább tévézésre használni ott viszont sok kompromisszumot kell kötni, mert a rendelkezésre álló kábel/akármilyen tv vétel olyan amilyen.

Nem kell bocs, mert ébn sem úgy gondolom. :))))

Előzmény: Róka69 (600)
wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 601

Ehhez a feketéhez csak annyit fűznk hozzá, hogy gondolom tisztában vagy vele, hogy fekete fény nincs. Ebből következi, hogy a hátulról megvilágított/fénnyel változtatott színek esetében te feketét soha nem fogsz beállítani, csak a fényerőt veszed le ami kihatással van a többi színre is. Itt már a beállítás után szintén kapunk egy szubjektív dolgot.

Hidd el, hogy az üzletben mindig a legjobbat fogják (megprobálni) kihozni a jelekből, mert ellenkező esetben bemegy a leendő vásárló és ha sz@r az amit lát akkor sarkon fordul és kijön. Pedig ma szinte mindenki profitot szeretne. Ki így, ki úgy.

Róka69 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 600

A "vitatkozni" nem pejoratív értelemben írtam, ha bánt bocs.

Igen teljes mértékben igazad van, azért is fogalmaztam úgy: Aki tudja ezt produkálni

..DE, (ez természetesen az én véleményem!!!!) ha már veszek egy ilyen TV -t, akkor veszek mellé olyan DVD-t ami tudja ezeket produkálni, én a nyáron vettem a tv-t, ahogy mondod, hazavittem és majdnem szét vertem, azt elmentem vettem egy DVD..felvevőt, olcsót(24900FT) és máris megoldottam ezeket a kétes kérdéseket, tudodm ezt nem tudja mindenki megtenni, de ha már belevágsz egy Digitalizálásba, akkor gondolnod kell arra ezek elöbb utobb lkellenek, most haladtam, vettem egy másik írót..ezzel még jobb mert tudja a HDMI-t...szóval igazad van, csak ha teljesen jót akarsz, azt nagyon megkell fizetni, ma még igen..azt kitudja mit hoz a jövő.

Üdv...és nem vitatkozunk...beszélgetünk, bocs.:-))

Előzmény: wagcina+ (599)
wagcina+ Creative Commons License 2007.12.21 0 0 599

Én nem akarok vitatkozni. A "nálam kíváló" az meg szubjektív. Amit az üzletben látsz még nembiztos, hogy jobb lesz ha haza viszed. De azért látom te is ovatosan és feltételesen fogalmazol. Idézem:

"szóval, ha otthon tudod produkálni ezt akkor nagy élményben lesz részed"

Igen ez így van. De mi van ha nem tudod? A mai kábel tv-k minősége azért nem az igazi. Valjuk meg magunknak, hogy egy ilyen szolgáltató profit orientált és a szerelői és/vagy az alválalkozók sem tartják be a technológiákat. Tehát a te/én/más szolgáltatótól kapott minősége olyan amilyen.

Tehát egy ilyen készülék hazavitele után valaki örül és van aki csalódik. Legyünk objektívek és ne azt lássuk amit láttatni akarnak velünk hanem azt amit érzünk és tapasztalunk.

bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 598
Nem leszek TV nélkül, mert 2 éves a "régi" 72cm, 100Hz-s masina, jó esetben vele nem lesz még egy ideig gondom :-DDD
Előzmény: wagcina+ (596)
bsanya5 Creative Commons License 2007.12.21 0 0 597
Szia!
Egy dolgot gyorsan tisztázzunk. Mindig elolvasom a használati utasítást mielőtt bekapcsolnám a készüléket, persze, csak ha van mit. Ehhez nem adtak!
Épp most próbálom az LG-t elérni emilben, de nem találok hozzájuk címet. Telefonon pedig azt mondta egy magyarul csak alig beszélő hölgy (nem ponosan ezt, csak a lényege volt ez), hogy rajta van az interneten, ha van internet elérésem töltsem le, nyomtassam ki, rögtön lesz használatim. Azért egy ilyen árú készüléknél (mégha nekem nem is került pénzembe), ne kelljen már nekem a saját nyomtatómmal kinyomtatnom 8x oldalt.
Előzmény: Róka69 (595)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!