Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
az LG hez: megvettem a címadó topicban kérdezett 106 cm es LG-t,(180) és baromira meg vagyok elégedve...és van egy rossz hírem...a két évvel azelőtt 400 -ért vásárolt pana nem tud annyit...pedig sok pana cuccom van, de pana boltba csak bámészkodni megyek ezentúl...
Próbáld a dvd lejátszódat NTSC-ről PAL-ra álítani, vagy váltani a scart kimenetre küldhető jelek között (RGB, S-video, kompozit), már ha van ilyen opciód.
Tudom hogy nem illik ide, de gondolom ti otthon vagyok a technikában. Van egy sima kis tévém és egy dvd lejátszóm a tv színes, a a dvd-t fekete-fehérben adja, ez miért lehet??
Én gondolkozm, de hiába használsz akármilyen felbontást, akkor is csak 1024*768 lesz a fizikai pixelek száma, ezeknél a tv-knél a pixelek téglalp alakúak és 16:9 a képarány.
Akármilyen felbontást is küldesz neki, akkor sem lesz képes fizikailag mást megjeleníteni.
Valami olyat írtál, hogy milyen jó a digit hang a tv-n, most meg kiderül, hogy nem is a tv-n hallgatod, hanem erősítőn és hangfalakon....
De sima tv adásnál sztereó hangbnál így nem azért lesz sokkal jobb a hang mint ha a tv-n használnád, mert digitális kapcsolat van köztük, hanem, mert nem a tv beépített kis hangszóróit használod...
Az persze, hogy jobb, ez egyértelmű, így már értem mit akartál mondani...
De azt sem érted, hogy miról beszélek, mert az egyértelmű, hogy hdmin lesz a legjobb a kép, de hiába kötöd össze hdmin a felvevőt a tv-vel, ha felvevőnek nem jobb a tunere és a képfeldolgozása mint a tv-nek....
Vagyis az egyértelmű és igazad van, hogy összekötésben messze a legjobb a hdmi, de az még nem garancia, hogy a tv kép jobb lesz tőle, mintha a tv saját tunerét használod.
Én valami olyasmit olvastam, hogy max 380 W a fogyasztása, de átlagban 250-300 között van. De ennyi többlet nem érdekel úgyis hidegebb a nappali télen:))
Én is Pana 42PV70-et akartam (legolcsóbb a pcexpert.hu oldalon 259) de ott a helyszinen jobban bejött a Samu pedig sosem tartottam a márkát semmire.
Elégé Panasonic buzi vagyok és már régóta szerettem volna egy Pana 42PV70-et. Sokat nézelődtem aztán pénteken a Sugár Elektropontban egy kedves eladóval összelőttük a 42PV70-et PV-7et és egy Samu 42Q92-est.
Pena fan létemre a Samut hoztam el.. Ez a 9-es sorozat nagyon korrekt, pedig a régebbiekről eléggé szarokat írtak. 260 volt.
Én nemvagyok hozzáértő ember, van egy Panasonicom (LCD - 82cm.) én nagyon megvagyok vele elégedve, ha lett volna több pénzem akkor Sonyt vettem volna, de nemvolt:-((
Szerintem...A Pana elfogadható áron van és sokat tud.
Már válaszoltam, Pana vagy Pio a tippem. A kedvedért bementem egy MM-ba és megnéztem az LG-t, hát enyhén szólva nem tetszett a képe. Beszéltem eladókkal, ők sem ajánlották!
már úgy tűnik, hogy itt rádió-tv műszerészek beszélgetnek. Én csak egy jó praktikus tv-t akarok agrármérnökként!, és tapasztaltabb, hozzáértőbb emberek véleményét kérdeztem korábban, de valamire való választ sem kaptam, csak egymást ....-tok lassacskán. Más fórumon (Renault scenic) nem veszekedés hanem segítségadás folyik.... :(
Nem kételkedem abban, hogy a leírt módon jobb képet látsz, csak az okát, a magyarázatodat furcsállom. Több kombinációban kipróbáltam minden lehetséges verziót, lényeges különbséget nem láttam. Még az ellenkezőjére is volt példa, a tévé tunerje jobbnak bizonyult a csúcsmodell felvevőénél. (HDMI-vel)
Tapasztalatom szerint a Sony asztali íróknak nagyon jó a tunere, de nem a HDMI összeköttetés miatt.
Tényleg írtam az is Sony volt egy 350 es merev lemez nélküli...az "csak" 44 900 - volt, de a tuner része ugyan ez volt, és nem, nemtudom, van e valami baj a tv tunerével remélem nincs, csak akik értenek hozzá(van egy két ismerősöm) tőlük hallotam, ha így használom a tv-t (mint egy kivetitőt, jobb lesz a kép, és tényleg jobb most ha elhiszed ha nem jobb, azt is elhiszem neked a bejövő jel ugyan az, de így mégis más, Ők azzal magyarázzák, hogy így nincs zaj...igaz, nem igaz...nemtudom, a lényeget látom..és az teccc:-)
A hangot meg érdekes módon kiadja a Koaxon..mármint a felvevő tuner része, volt 'kombim' videó - DVD...az látod nem adta ki, csak az analogon...igaz az olcsó is volt:-((
De használok HDMI-t, a merevlemezes felvevőt, a Blu-ray/HD-DVD-játszót és a DVD-játszót is azzal kötöm a tévéhez. Ha érdekel, neveket, típusszámokat is írhatok.
Még mindig nem reagáltál arra, hogy szerintem valami baj lehet a tévéd tunerjével.
Pár oldallal ezelőtt írtad, hogy először valami egyszerűbb asztali DVD-írót vettél és azzal nagyon elégedett voltál. A nyolcvanezres Sonyt később szerezted be.
Ez sem személyeskedés mi: - amikor valaki hozzáértőnek képzeli magát és félrevezet több tucat, vagy ki tudja hány másik embert! - na nem mintha érdekelne, elég rég forumozok ahhoz, hogy megszokjam, ha valaki segíteni próbál az már vagy okostojás, vagy "szakértő" - tudod mit legyen nagyon szép karácsonyod, nekem az lesz...vagy HDMI-vel, vagy komponensel:-))
Te sem használsz HDMI-t...ha normálisan olvastál volna ....azt olvastad volna amit írtam, és nem azt amit szerettél volna, olvasni, de te tudod..ha ez így jó neked.
Látom nem csípkelődni akarsz ....azért is írod ...az árat, de ha néha olvasnál is nem csak ránéznél valamire akkor tán azt is látnád, amit írtam. HA Sony 650-est, hozol nekem 29000-ért veszek tőlet 10 DB-ot (komolyan!!!!)
Felhívták a figyelmemet a vastagbetűs részre, ezért a megjegyzés. A másik, amit idézel, az egy szólásmondás, nem személyeskedés. Más szavakkal: a vacak tévéadásból - jöhet kábelen vagy antennáról - nem lehet jó minőséget varázsolni!
Tunerek között óriási különbségek vannak, de pont a Panasonic készülékekben találunk egész jókat.
Vélemények ütköztetésére, de nem személyeskedésre!
"Ha akarod, vastagitok a betűkön" vagy "akkor sem tudsz a sz@rból várat építeni" már nem "vélemények ütköztetése" szerintem pl .az utolsó hozzászólásodban.