Keresés

Részletes keresés

mestska Creative Commons License 2010.05.29 0 0 2217
Akkor 42ezer oda-vissza két embernek? Ez hihetetlenül jó ár

hát igen. Ennyiből két ember kétszer, időponttól függően háromszor elrepül oda-vissza Bergamoba Budapestről a Wizzel. Szóval olyan jó árnak nem nevezném.

Olaszos hangulatot meg a helyszínen keresek magamnak, nem egy német repülőn :)
Előzmény: nayan00 (2174)
doondee Creative Commons License 2010.05.29 0 0 2216

Megint van kétszemélyes,csak odaútra szóló Lufthansa akció 22e forintért.

Akit érint,itt megtalálja:

http://www.lufthansa.com/online/portal/lh/hu/specials/booking?l=en&specialid=10492&nodeid=3004105

gyzozo Creative Commons License 2010.05.28 0 0 2215
nekem is nagyon tetszett Bergamó, már többször voltam! Esetleg érdemes onnan a vasútállomástól még villamossal menni Albinóba és onnan egy kis séta a felvonóig és azzal Selvinóba. Szép kis kirándulást lehet tenni.
Előzmény: Tincia (2213)
Bégé69 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 2214
Részvétem, ez nem semmi tapasztalat... Hogy lehet ilyet megcsinálni ennyi pénzért? Sztem még a fapadosnak is nyújtania kéne vmi minimális szolgáltatást azon kivül h elvisznek egyik helyröl a másikra nemhogy hagynak szomjazni..
Na mind1 velem ilyen szerencsére még nem volt ne is legyen! Én azért megyek repülővel mert autóval nemes egyszerűséggel messze van meg sztem jobban is (vagy legalábbis egálra) jövök ki. Meg nem szeretek vezetni, akármennyire kényelmes az autóm, meg hiába van 2 fiam akik vezetnek helyettem, szétunom magam az úton. Idén mi is olaszba megyünk 10 napra lufthansa italia-t választotta az asszony, holott mondtam neki h a legolcsóbbat válassza! :D De elvileg ez csak párezer forinttal drágább annál és nem fapados, tehát elférek, ehetek-ihatok kedvemre stb..
Értem tette haha, na persze... :D
ui: megnéztem és tényleg alig drágább, ugyh megúszta ;)
Előzmény: guszti87 (2211)
Tincia Creative Commons License 2010.05.28 0 0 2213

Sziasztok!

Másfél hete érkeztünk haza Bergamóból. Néhány szó az utunkról.

3 napot töltöttünk Bergamóban, 1-et Milánóban és csodásan éreztük magunkat, bár a szállással voltak gondjaink, de a táj, az emberek, a pizza és a fagyi felejteti ezeket.

ÉN nagyon szívembe zártam Bergamót. Mindenhol fák és a táj is nagyon szép. Mikor odaértünk repülővel, szörnyen sötét felhők voltak, de ez se számított, mert annyira tetszett a környezet.

1db 3 napos bérletet és 1db 1 naposat vettünk fejenként. A bérletesek ingyen használhatják a siklót. Érdemes kipróbálni!

Milánóban a Dómot, a Scalat és a San Siró stadiont néztük meg. A közlekedés először eléggé bonyolúltnak tünt, de használtuk a villamosmegállóban lévő térképet és így eligazodtunk.

Csodálatos a Dóm és nekem nő létemre a San Siró is nagyon tetszett! Kb fél óra alatt körbevezettek a stadionon és az öltözőket is megmutatták. Vonattal mentünk Bergamóból Milánóba.

1 jegy 1 főnek csak oda 4 euró körül volt. Az út 50 perces.

Árak: sprite, cola, ilyesmi: 1,4 euró körül voltak. McDonaldsban a cheeseburger és a sültkrumpli 1 euró. Szinte ingyen van az ő fizetésükhöz képest.

A felsővárosban Bergamóban van egy nagyon jó kis cukrászda-pizzéria, ahol 2 euró a szeletelt pizza. Ez a 3-as busz végállomásánál van. Ott van a sikló is.

A Porta Nuovánál is pizzáztunk. Ott mérős pizza van, az kicsit drágább, de nagyon finom.

Összefoglalva: klassz volt az egész. Rómában már 3x jártam és az is a szívem csücske, de itt azt élveztem, hogy nem kellett egyik látnivalótól a másikhoz rohanni, hanem csak úgy élveztük az olasz hangulatot.

Ha tehetném, már most visszautaznék Bergamóba! :)

Ha kérdése van valakinek, nyugodtan írhat a picigigi@freemail-re is.

mestska Creative Commons License 2010.05.28 0 0 2212
http://www.centralhostelbg.com/

ott van a vasútállomásnál, reptérre menet ideális. Már próbáltam, teljesen rendben van.
Előzmény: luszynda (2208)
guszti87 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 2211
Részvétem halker. Tudom miről beszélsz, én jártam már így(nem is egyszer), azóta mi is csak repülővel megyünk nyaralni. Tavaly Bulgária volt, idén(hogy hű maradjak a topikhoz:)) Olaszba megyünk egy hétre.
Előzmény: halker (2210)
halker Creative Commons License 2010.05.26 0 0 2210
A hirleveles link nagyon hasznos! Jo tapasztalataim vannak, vele, tudom ajánlani!

Sztem azért horvátországba még többen mennek, tekintve hogy elég jól elérhető autóval, föleg hogy végig autopálya van, szomorú hogy legutljára amikor ott voltunk kb 7 orát autóztunk a horvátoknál és ezalatt megtettünk majd 800km-t a magyar határon átérve pedig még 3és fél óra volt BP....
Elegem is lett az autós nyaralásból, ugyhogy idén repülővel megyünk olaszországba, az már 100 hogy én nem kuplungolom szét mégegyszer a vádlim az autopálya dugoban.. A hírlevélen keresztül elég jó ajánlatokkal csábítgatnak a lufthansások :)
Előzmény: MartonkaFull (2207)
luszynda Creative Commons License 2010.05.24 0 0 2208
Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy nem-e tud valaki ajánlani valami olcsó szállást Bergamo-ban? 1 éjszakára kellene, mert a este 11 körül érkezik a gépünk és reggel 7-kor már mennénk is tovább! Előre is köszönöm a segítséget!
MartonkaFull Creative Commons License 2010.05.20 0 0 2207
Olyaszország egy elég kedvelt helynek tűnik a magyarok szemszögéből. Lassan már azt hiszem többen utaznak oda mint Horvátországba:)

Közben magamtól is megtaláltam a hírlevelet és regisztráltam is hátha küldenek valami érdekességet vagy akciót. Ha téged is érdekel urszula akkor itt meg tudod nézni.
Előzmény: urszula1 (2206)
urszula1 Creative Commons License 2010.05.20 0 0 2206
Nekem vannak negatív tapasztalataim is, hát nem kívánom senkinek!!!

Mi is Olaszországba tervezzük a nyaralást a családommal, de még nem tudjuk biztosan.Milánóba mi jártunk már tavaly.Mi is a Lufthansa-val repültünk.Gyerekek féltek, de tetszett nekik is:).Ahogy felszálltunk a gépre, már Olaszországban éreztük magunkat :D.Jó volt:D.
Előzmény: MartonkaFull (2205)
MartonkaFull Creative Commons License 2010.05.20 0 0 2205
kurfis_noémi: Sajnos ez elég gyakran elő szokott fordulni hogy így átvágják az embereket. Nagyon vigyázni kell velük mert tuti hogy valami turpisság van benne. Ez elég jó tanulópénz:S

Más: Mostmár szerencsére úgy tűnik hogy vége a rossz időnek de azért ettől függetlenül lehet utazni akinek van rá kerete:) Mi nyárra spórolunk és valószínúleg Milánó lesz az úti célunk Olaszországon belül. A Lufthansa Italiat néztük ki,azzal utaznánk,most elég sokat spóroltunk és akkor már meg szeretnénk adni a módját:) Meg szeretnénk tapasztalni hogy milyen az olaszos mentalitás már a repülőn...! Amúgy így visszaolvasva mi ez a hírlevél dolog? Lufthansa oldalán lehet valahol megtalálni?
Bégé69 Creative Commons License 2010.05.17 0 0 2203
nincs esetleg valami akciójuk arra, hogy elutazzunk magyarországról amíg ez a rossz idő van aztán ha vége visszajvövünk? :D
Előzmény: Napfogyi (2202)
Napfogyi Creative Commons License 2010.05.17 0 0 2202
Hát sajnálom :( ...a hírlevelek mondjuk elég hamar érkeznek, onnan naprakész infót lehet szerezni még az akciók elején.
Én már rutinosan a főcím után az apróbetűst olvasom.. ;)
doondee Creative Commons License 2010.05.14 0 0 2201

Sajnos a Lufthansával már nem fog menni.

Marad a wizzair.

Vagy közeli repterekről a korábban említettek.

Előzmény: Vampira99 (2198)
doondee Creative Commons License 2010.05.14 0 0 2200
Előzmény: asztalravissza (2199)
asztalravissza Creative Commons License 2010.05.13 0 0 2199
26900 két személyre vagy egyre?
Kár, hogy amit mi kinéztünk, ott a turnusváltás hétvégén van ...:s
Előzmény: doondee (2196)
Vampira99 Creative Commons License 2010.05.13 0 0 2198
Na várjunk... akkor már nem él az akció, hogy 20ezerért mehetünk ketten milánóba?
Mert én még csak mostanság olvasta el a hírlevelet, de az apróbetűs rész felett átsiklottam. :S
doondee Creative Commons License 2010.05.13 0 0 2197

Ez az ajánlat persze egy főre szól de retúr,rákeresve ebben a hónapba 27-i indulással és 30-án érkezéssel csak,de létezik.

A jövő hónapban viszont több napra is foglalható,pl 3-4-i indulással.

Akir érint ne sokat gondolkozzon,mert biztos vagyok benne,hogy korlátozott számban vannak a jegyek.

doondee Creative Commons License 2010.05.13 0 0 2196

Sajnálom,hogy ki kell javítsalak,de a foglalási határidő volt május 11,az utazás december 31-ig kellettt volna megtörténjen,úgyhogy még időben lettem volna..

Most ugyanezt 26900-ért kínálják,de ez az ár is inkább csak kedd-szerdai napokra elérhető,ahogy nézem.

Előzmény: asztalravissza (2195)
asztalravissza Creative Commons License 2010.05.13 0 0 2195
Persze, hogy nem találtad május 13-ra. Csalafintán oda volt írva kisbetűkkel hogy az akció május 11-ig érvényes... :P
Szóval erről ennyit, majd a hírlevél első kézből tájékoztat ha van valami "újdonság". Mert ha valóban ennyiért ketten kijutottunk volna, az nagyon jó lett volna. De gondolom nyáron ennél már csak feljebb mennek az árak.:S
Előzmény: doondee (2193)
doondee Creative Commons License 2010.05.11 0 0 2194

Csak megjegyzem,hogy a kétszemélyes akciós árat egy főre sehol nem fogod megkapni.

Hogy ne csak repjegyezzünk állandóan,új szálloda ajánlata tűnt fel az angol ebay-en.

http://cgi.ebay.co.uk/Luxury-Shortbreak-4-Radisson-Blu-Hotel-Milan-Italy-/180503318770?cmd=ViewItem&pt=UK_Tickets_Travel_Package_Holidays_CV&hash=item2a06d610f2

Nem tűnik elérhetetlennek.

Előzmény: asztalravissza (2190)
doondee Creative Commons License 2010.05.11 0 0 2193

Hát izé.

Gondolom,nem vitted végig a foglalást a lufthansa oldalán,mert akkor rá kellene ébredned,hogy a 20900 ft-os ár csak csalogató,gyakorlatilag jelen hónapon belül nem fellelhető egyetlen nap egyetlen járatára sem.

Rutinosan a "-tól" megjegyzés ott van...

Pl. május 13-ra 26185 ft az ára skytourson foglalva,a lufthansa oldalon a minimum 33600 ft.

Az oldal nem tesz rá semmit,mivel a foglaláshoz átirányít a megfelelő site-ra.

Május 19-re meg 18233-as árat ad,a lufthansa 19800-at,ez betudható akár az árfolyamkülönbözetnek is,amivel számolnak,mivel a változásokat kb.2 nap késéssel követik le.

Szóval lehet hogy van (volt) 20900 ft-tól két jegy (10450/fő),de nekem már nem sikerült fellelnem.

Néha csodákat lát azonban az ember fia.

Pl. olyan malév járatra,ami elvileg csak oda-vissza járatra foglalható kedvezményesen,egy irányba is elérhetővé teszi a kedvező árakat pl. az e-bookers-en vagy a skytours-on keresztül.

A lastminute.com is ad néha jó árakat de az már csak hardcore keresgélők nek ajánlott,szerintem.

Ha meg végképp ráér valaki,jöhet az igougo.com,ami pedig automatikusan 4 különböző keresőt nyit meg a kívánt desztinációra.

Előzmény: asztalravissza (2192)
asztalravissza Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2192
Csak oda változattal kerestem én is. Én is úgy gondoltam, hogy ez csak kereső és nem rak rá. Az viszont igaz lehet, hogy nem tud az akcióról. Akkor mégis csak érdemes a Lufthansa hírlevelére felíratkozni.
Előzmény: Törölt nick (2191)
Törölt nick Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2191
Azt mondanám, hogy csak oda, és mindent tartalmaz (adókat, illetékeket).
Nem hinném, hogy az oldal rátenne akármennyit is, hiszen nem rajtuk keresztül rendeled meg a repjegyet, csak tájékoztatnak a lehetőségekről. Lehet, hogy az oldal nem tudja az aktuális akciót, csak a normál árat...
Előzmény: asztalravissza (2190)
asztalravissza Creative Commons License 2010.05.10 0 0 2190
Megnéztem ezt a keresőt, amit mondtál. Kipróbáltam pl holnapra a Budapest-Milánó csak oda utat egy személyre. A Lufthansa-t hozza legolcsóbbnak, de egy tízessel több, mint ami a Lufthansa oldalán van 2 személyre. Rátesz az oldal valamennyit, vagy ez hogy lehet? A Lufthansa, azt írja, hogy "one way fare including taxes, fees and additional charges".
Előzmény: doondee (2187)
doondee Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2189

Május-júniusra a legjobb jelenleg Pestről a Wizzair (12e),a Malév jegyei közelítik a 30e forintot,a Lufthansa 34e-től indul. 

A fapados ár csak a kézipoggyászt tartalmazza,a másik kettőnél a max 23 kilós csomag ára benne foglaltatik a jegyben.

Retúr jegyekről írtam természetesen.

doondee Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2188

A 2162-ben betettem egy példát április 25-én május 28-i indulással.

16 euró oda-vissza...egy hónappal előtte.

Ma ugyanez már 56 euró de lesz ez megint 10 euró alatt irányonként.

Júniusra mindez 52-72 között van,de egy-egy napra van még 12 eurós jegy is.

Előzmény: nayan00 (2181)
doondee Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2187

Az az ár a csak odafelé szóló jegy,vissza ahogy nézem csak a kora reggeli járatokra lehet jó árat elérni.

Igaz,vissza lehet jönni fapadossal is (vagy malévval).

Aki kipróbálja a skyscannert,annak egy további tipp hogy az oda-vissza díjszabáskontrollja után megérhet egypróbát az irányokat külön-külön lekérdezni.

Ahogy nézem,néhány járat főleg hétköznapokon,gondolom a foglaltság függvényében,igen olcsón elérhető.

Előzmény: asztalravissza (2184)
doondee Creative Commons License 2010.05.08 0 0 2186

Azért ez az egy hét kissé kevésnek tűnik.

Szerintem két esetet lehet megkülönböztetni.

Az egyik,mikor adott az úticél és mondhatni kindegy mikor van az utazás néhány hónapos időintervallumban.

Ekkor ajánlom a

skyscanner.net

oldalt,ahol lehet teljes hónapra sőt egész évre is keresni,ár szerint kapod az eredményeket.

A másik eset amikor az időpont is kötött valamennyire.

Ekkor véleményem szerint hasznos lehet a

flylowcost.com

ahol felsorolják az összes szóbajöhető légitársaság élő vonalát.

Ezután célszerű feliratkozni ezek hírleveleire,és ha az idő engedi,várni az esetleges akcióra.

A tapasztalatom az,hogy érdemes meghúzni egy határt,amikor már megéri a jegy és ha az ár ez alatti,azonnal megvenni mert a további várakozás nagyon ritkán hoz eredményt.

A fapadosok csalogató áraival csak óvatosan,mert a csomag díja illetve az adminisztrációs költség valamint a körülményesen kikerülhető kártyadíj sokat dobhat rajta és sokszor a normál légitársaság díjszabása bizonyulhat kedvezőbbnek.

Előzmény: nayan00 (2181)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!