Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Egyáltalán nem hiszem, hogy csak a Pana a jó választás: a jó választás a Pioneer!
Mégegyszer leírom: ha a Samu tetszik jobban, szigorúan azt kell megvenni! Nekem PZ700 van, az egy más kategória. Azért nem Pio, mert egyelőre nem fér el 42"-nál nagyobb tv és Pio-ban csak 50"-tól kezdődik a FHD. / ...és hithű Canon-os is vagyok -:))) /
Egyébként ha már Samsung, akkor inkább LCD, mint plazma! Ha pénz nem számít, akkor Pioneer plazma, utána következik a Panasonic. Ez a szubjektív véleményem.
Nem állítottam, hogy csak a jót hiszem el! Azt írtam, hogy a fogyasztásra vonatkozó katalógus-adatokat nem szabad készpénznek venni! Lehet igaz is. A kontrasztra megadott számokban jobban kételkedem.
Egy biztos, tévé esetén nem az áramfogysztás alapján választanék.
Éppen ezt csináltam. Többféleképpen összelőttem a tvket mindegyikből egyszer a lehető legjobbat egyszer mindent beállíást 50 %-ra vettem minden tv-n, és minden lehető javító himihumikat ki-bekapcsoltam.
Vagy csak egy rossz példányt fogtam ki a PV70-ből...
A legjobb példát hoztad elő! Az autók katalógusadatait sosem lehet a gyakorlatban produkálni. A tesztek mindegyike ezt bizonyítja. Plazmák esetében kúlönleges a helyzet, nem állandó, hanem filmfüggő!
Nos ugyanilyen vagyok én is legyen minden panasonic már csak a távirányítók miatt.
Van egy 100 Hz-es tevém még az elejéről, egy sztereó videóm - nekem nem volt vele szerencsém, de azért még müködget, egy pana rádióerőlködö, egy dvd játékos, Egy Pana FZ30-am, egy Pana LZ5 és most egy FZ18 asszonynak. (Nekem az FZ30 után Nikonom van)
Mindezek előtt Technics hangszerkóm volt: egy erőlködő, egy rádióerősítő, CD játszó, digit hangprocesszor vmi 90-es végű, két magnó egy 3 fejes egy dupla...
Nos ezek után miért nem vettem Pana plazmát??? Mert mégis a Samut láttam jobbank. Aztán lehet megszívom mert szervízbe fogok járni vele de remélem nem és ha igy lesz boldog leszek hogy tudtam nem Panát választani.
Anyámat értettem rajta, mert elvileg neki mentünk ajándékért erre gondoltam megmutatom neki a lapostévéket. Teljesen laikusként mondta azt amit mondott, asszony már mást mondott volna mert hogy ő is átvette a Pana rajongásomat...,
Hidd el nekem volt a legnehezebb hiszen a PV70 is csak 270 volt tehát nem a pénzen múlt...
Érdemes megnézni egymás mellett a plazmákat.
Már egyébként le volt beszélve egy PV70 meg egy FZ18 egy Pana kereskedővel december elejére, de aztán egyéb ügyeim miatt elmaradt a vásárlás, majd a jövő eldönti jól választottam-e, remélem nem fog a szervízben állomásozni a Samu a következő pár évben...
Annak mindenki örülne, ha lehetne még olcsóbban vásárolni az etalonnak tekintett pv70-hoz képest azonos, vagy jobb minőségű plazmát pl. az LG-től.
A Samsungot azért nem tartom gazdaságosabb megoldásnak, mert +100W a feltüntetett fogyasztása a Pana-hoz képest. Mellesleg nekem még tökéletesen műxik a sztereo VHS Panasonic-om, tehát lehet, hogy nem kellene még egy távirányitó, meg mittomén más előnyei is lehetnének, hogy nem tolok be még egy brand-et.
Hát irtad, nem? "És akkor még ott volt az hogy a Samu bal oldalán ott volt hdmi meg egy rakás csati szóval még mindig azt mondtam hogy engem ez nem érdekel, de a családom már akkor azt mondta, hogy a Samut látja jobbnak. "
Nemvolt még LG-d biztos, nekem van, több mindenben, nemcsak TV...és SOHA, semmi bajom nem volt velük, az egyik szobában már majd 8 éve megy egy LG..síkképcsöves Tv....makulátlan...soha nem látta szerelő, a PC...n LG író..semmi baja, DVD ..semmi baj vele, az is 3 éves...szóval????
A Panaválal már nagyon sokszor volt gondom(én is Pana őrült voltam)a videójukból volt vagy 5-6 félém(nem egyszerre)..az első DVD-m Pana volt..nagyon drága!!! - ahogy vége lett a garinak....kuka:-(( - mikor már ott rakják össze ahol kellene...végük van, érdekes De ami most van LCD...nem Koreában rakták össze, legalábbis ..de ki tudja?
Az elv roppant hasonló, mint ahogy a második renaultomat vettem sorjában. Nem a rémhíreknek kell hinni, hanem a valóságnak. Akinek LG van valóságban is a nappalijában, WC-jében...stb...azt nem igazán hallottam panaszkodni....
Ennyire felháborítónak találod, hogy az asszony is dönthet egy családban? (csak azért nem teszek smiley-t, mert Te sem raktál)
Én először kiválasztom a kategória/pénztárca legjobbjait (2-3 alternatíva szokott képbe kerülni), és amikor biztos vagyok benne, hogy a 3-ból bármelyiket nyugodt szívvel megvenném, akkor szólok az asszonynak döntsön :-D Nekem mindegy, és neki is van egy jó napja :-DDD
Hol olvastad, hogy asszony döntött, csak 70 ezret hozott még mert nem volt nálam elég pénz, nem plazmát mentem venni.
Lécci ehhez tarsd magad.
Asszony ebbe nem szólhat bele, max megjegyezheti neki melyik tetszik. Vettem neki egy Pana FZ18-at de abban is én döntök...
Egyébként elég sznob Pana rajongó vagyok de asszem felül kell vizsgálnom ezt a dolgot. Tény hogy az első 100 Hz-es panák közül való tv-m még mindig ott van a toppon, de kár hogy pana erősítőt vettem és anno nem jártam körül a témát jobban, csak hogy menjen a lejátszóhoz:)