szia nekem egy B ASCONA 2.0dm van én az adagolomat , Matyoka Lászlonál Csomádon a Kossuth L. u 21 nál csináltattam. tel:06 28 366 674.hivd fel .nekem bevált,megbizhato.
Milyen ötleteid vannak erre?: mióta tavaly bejöttek e hidegek egyre nehezebb, akadozós lett a korrmányzás. Egy utcába való befordulás után nem jön vissza a kormány egyenesbe,hanem nekem kell rásegíteni.De úgy vettem észre, mintha melegebb időben( kb. 7-8 fok) jó lenne.
Az autóm adatai:Zafira,2001-es, 2.0 Diesel, Y20DTH, TRW elektrohydraulikus szervó.
Szia!Én megnézetném a fordulatszám jeladóját(felsőholtpont jeladó)vagy 1 adaptációs beállítást igényel Pl:a csúcsok abban a hengerbe kerültek vissza ahol voltak,vagy fel lett-e tanitva a felújított csúcs,egr szelep adaptációs tanitása.kb ennyi.
Sziasztok ! Én még csak most regiszráltam,de ha tudodok bármilyen szakmai dologban segíteni,az bizalommal fordulhat hozzám.Már több mint 15 éve opeleket javítok minden tipusát,a diagnosztikai téren is jártas vagyok,valamint külföldön is tapasztalatot szereztem. Legyen az Benzines v. dízel.Üdv.
Egy Opel Tigre TT 1,3 Dízellel járok. Három hónapja elszakadt a vezérműlánc. A szerelőm kicserélte a teljes vezérlést ( lánc, himbák, tömítések stb. ). Az autó ezután az első indulásra pöcre indult, utána viszont nem. Azóta van benne új olaj, tisztították a befecskendezést, megnézte a szerelő az egr szelepet. A tünet még mindig a régi: elsőre elindul az autó utána viszont nem. Valaki tud e valami megoldást, találkozott e már hasonlóval?
Most vásároltam egy opel vectrat 2.0 dti 1998 évjáratut és olyan problémám lene vele hogy nem akar ki pörögni rendesen és nem megy 110-nél jobban a kipufogon szürkés füstöt nyomki a motor kontrol lámpám pedig nem vilan fel. Ha valaki tudna adni valami ötletet mi lehet a baja?
Nekem egy 2.2 dti-s B Omegám van.301.000 km-nél lett felújítva Hódmezőn az adagoló.Azóta is kifogástalanul működik!Ilyen fontos alkatrésznél nem jó választás a bontott alkatrész.
150 ezer km enként kell s mivel 16 szelepes utálni fognak érte korongos ugy emlékszem agr szelepet nem akarod levakolni? jobban megy kevesebbet füstöl és kevesebbet eszik,,
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Holnap megyek megnézni egy B-s vectrát, 2000-es évjárat, DTi motorral. Mivel a diesel motorokhoz nem értek (benzinesen edződtem, az is van, de nem opel), jól jönne némi tanács, mit nézzek meg rajta, mire figyeljek, ami esetleg a vételt kizáró ok lehet. Holnap mondjuk csak szemrevételezném a gépet (egyelőre), de szeretnék felkészülten érkezni. Tehát kimondottan az érdekelne, hogy a fent említett típusú diesel motor esetében mik azok a szemmel látható, próbaút során érezhető jelek, amik alapján következtetni lehet egy nagyobb javítás szükségességére?
Egyébként egy utolsó perceit ketyegő adagolónak vannak elhalást jelző előjelei???? :-)))
Van 1 nagy problémám, eltört a főtengelyem és 2 db hajtókar is rongálódott! Az autóm Zafira A 2000 diesel, Y20DTH motorral! Van aki azt mondja, hogy nem érdemes javítani, cseréljem ki a motort! Várnám véleményeteket!
Seítséget szeretnék kérni. Van egy 1,7-es diesel kadettom. A probléma ott kezdődött hogy megjött a -15fok, -5ben még csak elindult -15ben már csak bikával. Tudom kompresszió a legnagyobb hibálya, de azért jó lenne még használni. Utolsó alkalommal bikázás közben már néha néha berobbant közeljárt hogy elinduljon de egyszer csak abbahagyta és csak csak tekert mintha nem kapna üzemanyagot. Leállítotam és levettem a vezérműszíj burkolatot hogy nem e szakadt el. El nem szakadt de nagyon laza volt. Megprobáltam megkeresni a helyét de a vezérműtengelyen nem igazán találtam. El tudná mondani nekem valaki hogy kell lennie?