Keresés

Részletes keresés

tommmmas Creative Commons License 2005.01.03 0 0 3278
Meik a legjobb nem pro sony szervíz?
-=ZS=- Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3277
Üdv! Olvasgatom a hozzászólásokat, és belebotlottam ebbe a műanyag mechanika fém mechanika dologba. A kamerában található mechanikának melyik része fém illetve műanyag? Az optika mozgatására szolgáló, vagy a kazetta rész, vagy melyik? Esetleg valami műveltebb DV-s ember tudja, hogy a Canon MV750-esem az műanyag vagy fém mechanikás, mi a különbség a kettő között (hajlam meghibásodásra ?)? A másik, a Canon beépített akksi töltője. Leesett az állam, hogy nagyjából 10 perc felvétel, visszajátszás, és már jön is az [Auto Power Off], mikor dokumentáció szerint 125perc felvételt biztosít csukott LCDvel a tartozék akksira. Vettem duplaannyi mAH-s akksit, tökugyanannyit tudok vele dolgozni. Ez OK? Más Canon tulajdonosnál is ilyen, más gyártóknál is ilyen? Ha veszek külső töltőt, akkor már reménykedhetek a 90-100 perc felvételben? Thnx.
mercatoris2 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3276
Nekem HC 40-em van, és nem hallatszik bele semmi (pedig még erősítőn is átmegy a hang, amikor vágok, és ott sem hallom). De pl 400-as panánál bizony belehallatszott egy kerregő hang (nem az összesnél, csak van hibás széria is).
Előzmény: LuigiT (3269)
LuigiT Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3275
A Sony új sorozatú kamerákról tudtok valamit? PL HC42, HC90. Mikor jelenik meg? Ára? Tudásuk a régihez képest?
tommmmas Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3274
ad 2...ami ugyancsak hóm videós baki...vagy nem használnak állványt, vagy vmi fantasztikus hama-t...igenis tessék hozzá venni és hozzákalkulálni!!! ez oan magyar spurság minthogy megveszik a sokszázezres biciklit, de bukósisakra már nem telik..
tommmmas Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3271
és abba belegondoltál hogy mikor fogsz te ekkora zoomtartományt használni? .. nem tom szerintem a legtöbb HÓM videót pont ezzel lehet teszik tönkre..zoom jobbra balra... nekem nincs tapasztalatom ezekkel a kamerákkal..
LuigiT Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3269
Egy kérdésem is lenne olyanhoz, akinek van HC 40: a fórumon időnként olvasni arról, hogy a HC40 mechanika zaja bele hallatszik felvételbe! Mennyire igaz ez ?
LuigiT Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3268
A napokban voltam kamerát nézni / tesztelni - Pécsen. Sony HC40 / HC85 és Panasonic GS120 /GS200 közt vacillálok. A boltban sikerült megnézni, kipróbálni a GS120, GS200, és HC 40 –et. Sajnos HC85 nem volt 
A fórumban már olvastam másoktól is, hogy a GS120 –as kép stabilizátora nincs helyzet magaslatán. Ezt személyesen is sikerült kipróbálnom. Szomorú tapasztalat, hogy ez szó szerint igaz. A tesztelést úgy végeztük, hogy a kamerákat rákötöttük egy Sony nagyképernyős TV-re.
A kamerát próbálva kb. a zoom felétől már elég „szögletes” a stabilizátora. Ez alatt azt értem, hogy lassú kamera mozgatás esetén a képet először tartja fixen, aztán éles ugrás következik be a képben, és utána megint tartja ….szóval olyan kicsit lépcsőzetesen stabilizál. Sajnos a probléma nem csak akkor áll fenn, ha lassan mozgatom, hanem ha kézben - a lehetőségekhez képest -fixen tartom. Ekkor a kamera (még mindig a GS120) a kézremegések túlnyomó részét kikompenzálja, de sajna nem eléggé, mert itt is előjön a az előbb leírt stabilizálási hiba. Meg kell mondanom, hogy nagyon zavaró volt!
Reménykedtem, hogy a GS200 már mentes ezektől a hibáktól! Ismét tévedtem. A GS200 hasonlóan működött mint a GS 20, talán egy picivel jobb volt, de az is lehet hogy csak bemagyarázom magamnak. Elméletileg jobbnak kell lennie, mert a hasznos / összes képpontok aránya a CCD –n jobb, mint a GS120 esetén. Kb. 10 % -al. Szóval a stabilizátortól itt sem voltam eldőlve. A működési jellege teljesen megegyezett a GS120 -nál leírtakkal.
Ezek után kipróbáltam a HC40 –et, és azt tapasztaltam, hogy a stabilizálása lényegesen jobb, mint a Panasonic kameráknak. A képet valószínűleg nem rögzíti olyan mereven, mint a Panasonic, emiatt a stabilizátor a mozgó kamera esetén nem produkál ugráló, lépcsős képet, hanem egy szép folyamatos, természetesen kis késleltetéssel mozduló film lesz a végeredmény. A Sony stabilizátora segítségével sokkal szebb, állandóbb, stabilabb filmet sikerült készíteni, mint a 100eFt–al drágább GS200 –al.

A kamerák képeiről egy kicsit. Azaz Panasonic 3CCD kontra Sony 1CCD. A Panasonic képe sokkal szebb volt, mint a Sony –é, ha az elkészült filmet nézem vissza TV-n. Hangsúlyozom, nem vettem semmit fel kazettára, minkét esetben közvetlenül az RCA jelét kötöttük fel egymás után ugyanarra a TV –re.
DE!!! Amikor megnéztem az eredeti – lámpával megvilágított, azaz nem szabadtéri / napos - tárgyat, akkor azt tapasztaltam, hogy a Panasonic képe bár sokkal szebb és színesebb, de semmi köze sincs ahhoz, amit rögzíteni szerettem volna. Az elkészült felvétel színvilága a Sony által rögzítettéhez volt hasonló.

Még egy apróságot tapasztaltam. A Panasonic GS200 – 10 x zoomnál, kevés fény esetén, sötét tárgyat (konkrétan egy középszürke szőnyeget + fekete széklábat) kamerázva teljesen elmosódott értékelhetetlen képet produkált, míg teljesen azonos feltételek mellett a Sony HC40 ugyan nem tökéleteset, de lényegesen jobb képet bírt előállítani.

A kamerákat külső / napos környezetben sajna nem volt módomban tesztelni, de hát ez mégiscsak egy bolt volt!

Összegezve a tapasztaltakat, számomra a Panasonic GS120, GS200 a képstabilizátor gyenge muzsikája miatt teljesen kiesett a rostán.
sünike78 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3266

Jó, én sem fotózásra akarom használni. Az ilyen összvér dolgokat nem is szeretem. Használtban nem gondolkodom egyáltalán. Lehet, hogy sokkal jobb és olcsóbb is, de gari nélkül... és ki tudja, hogyan használták és mennyit.

Kontakthibás Sony analóg kamerám nekem is van. Csak ütésre indul. :)

Előzmény: tommmmas (3262)
tommmmas Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3262

SZERINTEM:

amennyiért veszel újonnan egy pana gs 200ast vagy 400ast használtan kapsz egy jobbat pl sony vx sorozatból...ami azért szerintem jobb..szóval érdemes körülnézni..

meg SZERINTEM a kamera nem fotózásra való..

sünike78 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3261
Igen, elsősorban nekem is a két komolyabb tetszene. Csak hát az árukkal nem vagyok kibékülve. :)
Előzmény: Törölt nick (3259)
sünike78 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3260

Rendi! Köszi!

Szóval nézegettem a Pana 3CCD-s kameráit (400, 200 és 120 típusszámúakat). De a papírforma, az adatok és a gyakorlati tapasztalat azért korántsem ugyanaz. A többi esélyes gyártó (Canon, Sony) hasonló kaliberű masináiról semmit nem tudok.

Képminőségben gondolom sokat számít a 3 külön CCD. És úgy tudom, hogy van rajtuk analóg ki és bemenet is, amivel az eddigi analóg felvételeket is digitalizálni lehetne.

Nagy felbontás, akár élvezhető fotók készítésére is alkalmas.

Van valami márkabeli íratlan szabály?

Egy fotó-videóboltos ismerős eltántorított a Sonytól, mert nagy a meghibásodási aránya. (Ezért ne lincseljen meg senki, nem az én véleményem :))

Előzmény: tommmmas (3258)
tommmmas Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3258

Süni:

kitsti konkretizáld a kérdést és akkor tudunk válaszolni.

Előzmény: sünike78 (3257)
sünike78 Creative Commons License 2005.01.02 0 0 3257

Üdv Mindenkinek!

Még viszonylag új vagyok ebben a topikban. Az analóg videózásból kinőttem, de a digitálisban még nem vagyok eléggé otthon. Mi a véleményetek a 3CCD-s kamerákról? Van valakinek valami tapasztalata?

chubby_ Creative Commons License 2005.01.01 0 0 3256

Sikerült rögzitenem az első avimat dv kameráról az mainconcept mpeg encoderrel, viszont az alábbiakat nem értem :(

- miért akadozik a capture-elésnél a kép és a hang, ill miért lesz csikós a mozgásoknál? (interlace)

- miért nem olyan élénkek a szinek, pl a piros mint a dv kamera kijelzőjén? -ez nagyon észrevehető különbség!!!!!

- és mi a különbség az "mpeg2 I-frame" és az "Etynomix mpeg2  video codec v1.10" ??? minőségben nem láttam különbséget, vagy csak a gépen lévő codec miatt van két féle mpeg 2 rögzitési lehetőség???

- audio beállitásnál melyiket érdemes használni? (gondolom hangkártya függő!!)

(Egyébként ha mpeg-gé konvertálom, akkor már eltünik a csikozódás, csak aviban marad meg....- bár nem értem miért van a deinterlace beállitásnál top of, meg bottom megkülönböztetés...)

Ha ezekben tudnátok segiteni, nagyon megköszönném!

Boldog Új évet mindenkinek! :)

robotkez3 Creative Commons License 2005.01.01 0 0 3255

már mindent próbáltam. összeköt kikapcsolva, aztán kapcsol be. bekapcsolva köt össze. gépet újraindít összekötve, stb. SP2-t legyalultam a XP-ről, újra előlről mindent. már nincs több ötletem. az eszközkezelő szerint a FW hálózati adapter rendben van. lehet h. a kábel hibás, vagy a kamera DV kimenete? ha van vkinek egyéb ötlete, szívesen veszem.

egyébként meg BUÉK minden olvtársnak.

Előzmény: öregfater (3254)
öregfater Creative Commons License 2004.12.31 0 0 3254
A kamerát bekapcsolva lejátszás üzemmódba kapcsolni és az XP felismeri.
Előzmény: robotkez3 (3252)
chubby_ Creative Commons License 2004.12.31 0 0 3253

lalilalilali!!

Pls segitsetek nekem!!

Megfogadtam a tanácsod, és beszereztem a prgoikat, de megmondom őszintén béna vagyok! Mainconcept Mpeg Encoder használatában kérném a segitséged!

A konvertálás aviból mpegbe már megy, de a dv kameráról nem jövök rá hogy hogy kell felnyomni a gépre...gondoloma capture-ben....??

Tudnál nekem segiteni, csak az angol leirását tudtam letölteni  a netről!!

Köszi előre is!

(Nincs meg valakinek az Mpeg Encoder magyar leirása????)

Előzmény: Törölt nick (3225)
robotkez3 Creative Commons License 2004.12.31 0 0 3252
sziasztok. pls help! összekötöm fwkábellel a pansonic kamerát a számítógéppel (xp), és nem látja. be kell még vmit állítani, vagy kell plusz szoftver? win movie makert próbáltam annak látnia kellene (?) előre is kösz.
roobi2 Creative Commons License 2004.12.31 0 0 3251

Nos delaila!

Nekem van ilyen kamerám és itthon vettem.  Nevezik ezekt "adventure"vagy  "hellmets" vagy megfigyelő kamerának, attól függően, hogy kinek és milyen területre szánják/ajánlják.

Elsősorban ezek analóg kamerák önnálló képpel általában 380-420 vagy 520 soros felbontással, zárt csepálló házban, konzollal és kiegészítőkkel ellátva.

Csatlakoztatásuk ennek megfelelően - nem lanc - hanem RCA vagy többször inkább BNC.  Van olyan amiben van beépített mikrofon és van hangfelvételre alkalmatlan cucc is.  Önálló rögzétésre alkalmatlanok általában, ezért a "csőkamera" RCA  csatlakozóját VHS magnó, TV vagy a bármilyen kamera analóg bemenetéhez kell csatlakoztatni. Ebben az esetben a csőkamera képét tudod rögziteni a kameráddal vagy csak egyszerüen nézni tudod egy TV-n (pl. megfigyelő kamerának szobában , házon, vagy terráriumban kevésbé hozzáférhető helyet nézve ahol az állat tartozkodik. Én a kamerához csatlakoztatva felszerelem a fejemen a bukóra és kiegészítő mountis snitteket veszek fel vele.).

Tápellátása általában a hozzá vásárolt akkuról történik amik a kamerához megfelelően 12 V 1.2 vagy 2.1 Ah-k lehetnek , sarus csatlakozással.

Vigyázat!!

A kamerák léteznek FF és színes változatban is, autoíriszesek és más és más látószögü, fényértékü optikákkal adják. Attól függ mire akarja a delikvens használni.

Természetesen lehetnek még olyan kamerák is amik más funkciókkal is bírnak, de azokról nem hallottam még. :-)))

Ha kell tudok mondani itthon helyeket ahol lehet ilyeneket kapni. Sőt vannak olyanok amik nem fix kábelesek , hanem van egy adó a csőkamerán és a vevőt csatlakoztatod a saját kamerádba, ún. urh-ás kamera!!

üdv: roobi

Előzmény: deelaila (3244)
sóti Creative Commons License 2004.12.31 0 0 3250

légyszi segíts stevie  wonder!

nem találom azt a autohifi topicot!

Nekem is a video átmásolása a merevlemezre és cdre a problémám.

Nekem Sony Digital 8 255 -ös camerám van.

Köszi

Előzmény: stevie wonder (3233)
dikri Creative Commons License 2004.12.30 0 0 3249

Sajnos igy sem akar menni.

Ha valaki Pana NV-GS15-ös kamerát tudja használni webkameraként, írja le hogyan csinálja :)

Köszi

Előzmény: ocsibaba (3245)
ocsibaba Creative Commons License 2004.12.30 0 0 3245

Hali !

Hú mostan peniglen szentségtörés lesz !!!! Nekem GS-55 van az első tíz darabból szereztem belföldről és nem ment a WEBCAM stb . Utána végignéztem a netet és a 11-hez valóval ment !!!!!!!!!!!!!!!(Svédországból jött a tipp-mégsem csak fókákat dugnak....)Viccen kívül prószáld ki semmit nem vesztesz , küldöm magánban  mailban és explorerben ereszd rá a telepítés és jobb egérgomb....

Előzmény: dikri (3240)
deelaila Creative Commons License 2004.12.30 0 0 3244

Sziasztok!

Ha van egy kis időtök segítsetek lécci, mert nem értek egykét dolgot.

Nézzétek meg ezt meg ezt az oldalt, egyenlőre ezt találtam de még gyűjtöm az infót.

Pl. nem világos (az angol meg a technikai nyelv miatt), hogy mire történik a felvétel mem.kártyára vagy szalagra vagy mire?

Jól látom, hogy vmelyikhez kell egy kamera is? (de nem minden típushoz)

Sok tartozéka nincs használat közben, ugye? Mert pl. sportfelvételnél minnél kevesebb dolog lógjon jobbra-balra.

köszi

cicmam Creative Commons License 2004.12.30 0 0 3243

Szia CsabaOperatör!

Már régen zaklattalak, de most azért írok neked, hogy elmodjam mindent sikerült már megoldani. Most márt le tudjuk tölteni a képeket, a filmet a videoról. Igaz nagyon sokba került. Vettünk új gépet, de mivel a monitor is nagyon régi volt azt is kellett venni egy másikat. Erre fel tudtuk tölteni a Sony softverét is, igaz amit adtak hozzá ahhoz még több mindent be kellett szerezni, de most már tökéletes.

Köszönöm mégegyszer, hogy próbáltál segíteni és kívánok Neked és Családodnak nagyon boldog új évet.

Szia cicmam

Előzmény: cicmam (3054)
911 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 3242
hol érdemes pótakkut venni HC14-hez?
psr640 Creative Commons License 2004.12.30 0 0 3241
Nem tudom, kinek mi a véleménye, de szerintem a mostani dv kamerák méretük alapján inkább női kézbe valók. Nekem egy JVC dvl 107.-em van, aminek még igazi videokamera alakja van, ergonómiailag nagyon "kézre esik" minden kezelőgomb, és a méretéből adódóan jobb felvételeket készít, mint pl. a Pana gs11.-e amivel volt alkalmam összehasonlítani.
dikri Creative Commons License 2004.12.30 0 0 3240

Sziasztok!

Pana GS15 tulajokhoz lenne kérdésem.

Öszekötöttem a kamerát a PCvel, fent van, az USB, és Webcam driver is, de a PC nekem nem a könyvben leirt "Panasonic DVC Web Camera"-ként ismeri fel, hanem egy sima USB Videoeszközként. És nem müködik igy Webcamként sem messengerben. Az Op rendszer winxp.

Egyébként a messengerben hangóló és videobeállitó varázsló felismeri, usb videoeszközként, és kép is van :) Csakhát, ezutána a webkamera beáálitásainál tök üres minden.

Nálatok hogy müködik? Ja és az eszközkezelöben lévö driver részleteibe belekuksizva az pedig microsoft terméknek mondja :)

rul-ez Creative Commons License 2004.12.29 0 0 3239
OK-s, csak a Manfrotton belüli típusajánlatot nem találtam bennük. Bár meglehet, arra nem is gondoltál. Mindenesetre köszi, a Te tanácsod miatt is a Manfrottoban is gondolkodom. (De sajna csak az olcsóbbak között)
Előzmény: optikus (3237)
noreke10 Creative Commons License 2004.12.29 0 0 3238

rul-ez:

Ne hasonlítgasd a Manfrotto-t a hama-val... egy Manfrotto junior már 18-20 környékétõl megkaphaó akciósan (nem csarélhetõ a fej)... Pár hónapja vettünk egy haveromnak Manfrotto-t álvány+fej volt összesen 23....

És mélységesen ki vagyok azon akadva, hogy az emberek nagyon nagy százaléka vesz egy kamerát akár 1 komolyabbat, majd alárak egy hama álványt, és még neki áll feljebb mert az összeesik, eltörik, leesik róla a kamera (komoly! már ilyet is hallottam :C)) Ne vegyétek magatokra!

Nem az álványon kéne sporolni! csak egyszer dõl el, esik szét és volt kamera nincs kamera!

Előzmény: rul-ez (3236)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!