Keresés

Részletes keresés

dmmddm Creative Commons License 2010.05.26 0 0 126

Végre valaki megemlíti a virtuális térben a Rakéta regényújságot! :-) 

Én is nagyon szerettem és nagyon hiányolok egy ilyenfajta kiadványt mostanság. (Vagy van hasonló,csak nem tudok róla?) Nálunk apukám vette, ő az újságvégi  folytatásos krimit olvasta, én meg a többi részt, a novellákat,regényrészleteket,  a bulvárt vagyis azt,amit manapság annak mondanánk,de azért a krimikbe is  bele-belelestem, pl. a Rakétában olvastam először a Tű a szénakazalban címűt.

A padláson van egy-két köteg Rakéta, de sajnos már olyan piszkos-poros,hogy nincs kedvem fellapozni...

Előzmény: Csimpolya (125)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.26 0 0 125
Talán akad még egy-két jóemlékezetű ember. Be kell vallanom, a szépemlékű Rakéta regényújság jó néhány évfolyama is megvan, időnként bele-bele nézegetek.
Előzmény: jutiq (124)
jutiq Creative Commons License 2010.05.26 0 0 124

Ó, a Film Színház Muzsika! Hát van még aki emlékszik rá? :-))

A Filmvilágot is nagyon szerettem, évekig küldözgettem az Öcsémnek Amerikába...

Előzmény: Csimpolya (122)
jutiq Creative Commons License 2010.05.26 0 0 123

Hát hogyisne lenne kultúránk része az Európa kiadó...Nem is tudtam, hogy léteznek még....

Előzmény: zsanna (116)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.26 0 0 122
Nem. egyáltalán nem vagyok biztos. Rémlik, hogy szegény megboldogult Film Színház Muzsikában olvastam, de ennek már bajos lenne utánanézni.
Ha tényleg 1945-ben született, a hangja lényegesen fiatalabb, mint az anyakönyvi kivonata.
Előzmény: jutiq (120)
jutiq Creative Commons License 2010.05.25 0 0 121
Igen, több könyve is megjelent magyarul. Én még a Rüdiger Dahlke-val közösen írt Út a teljességhez – A betegség jelentése és jelentősége  c. könyvét olvastam.

Előzmény: Csimpolya (118)
jutiq Creative Commons License 2010.05.25 0 0 120
Biztos vagy benne? Próbáltam utánanézni a neten, és ott sem találtam erre utaló infót.

Sőt, talán inkább az ellenkezőjére: Pálos Zsuzsa 1945. szeptember 23-án született, Pálos György pedig „1940-ben végzett az Országos Színészegyesület színiiskolájában. Ezt követően Szegedre szerződött, rövid időt játszhatott, mert behívták katonának. Hadifogságba esett, csak 1948-ban érkezett haza.”

Előzmény: Csimpolya (117)
esotherica Creative Commons License 2010.05.24 0 0 119
Ha van itt olyan, aki hozzám hasonlóan imádja a barokkzenét, akkor szólok: ismét megtekinthető Handel: Xerxes című operája az Operaházban. Nagyon ritkán visznek színre kishazánkban barokk operát, úgyhogy ne tessenek kihagyni! Június elején lesz tán az utolsó előadás.
Mikor meghallottam, hogy modern rendezés, kicsit fáztam, de zseniális volt! Kovalik teljesen aktuálissá tette a a történetet többek között az újraírt recitativokkal, amik rémesen viccesek lettek. :) Az áriák olaszul mentek, felirattal.
Csak ajánlani tudom, elképesztően jól szórakoztunk!

A darab honlapja: http://www.grafium.hu/microsite/xerxes/
És kedvcsinálónak a legismertebb ária: Io le diro che l'amo
Ez utóbbi azoknak biztos ismerős lesz, akik megnézték már párszor a Büszkeség és balítélet BBC minisorozatot. :)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.24 0 0 118
A szerző neve nagyon ismerős, de nem tudom, honnan. Írt még valamit ezen kívül?
Előzmény: jutiq (114)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.24 0 0 117
Igen, Pálos Zsuzsa az ő lánya. Volt kitől örökölni és tanulni a beszédtechnikát.
Előzmény: zsanna (115)
zsanna Creative Commons License 2010.05.23 0 0 116
Tegnap este elindultunk Csík zenekar koncertre. De hát persze süket fejünkkel nem gondoltunk arra, hogy egy erősen korlátozott befogadóképességű helyszínen előre kéne jegyet venni. Nem is tudtunk bemenni :-(((
Aztán helyette kikötöttünk az Európa kiadó országos koncert-körútjának nyitó előadásán :-))) He-he, nem kicsit más műfaj :-)) De állat volt ez is :-)))
(Szvsz a magyar rock-kultúrának az Európa kiadó is része, úgyhogy helyén van a beírás :-)))
zsanna Creative Commons License 2010.05.23 0 0 115
Hát ha a Pálos Zsuzsa, akkor annak tényleg valami istenien különleges hangja van.
Nagyon imádom, amikor Ő szinkronizál...
Előzmény: jutiq (113)
jutiq Creative Commons License 2010.05.23 0 0 114

A lapmelléklet-horoszkópot én sem szoktam elolvasni, de pénteken fél négytől hétig az "asztrológusommal" töltöttem az időt.

Most már nem csodálkozom azon, hogy olyan vagyok amilyen.

Meglehetősen jól látom magamat, nem sok újdonságot hallottam, csupán csak megerősített.

Egy nagyon fontos dologban viszont, a kicsi fiamhoz való viszonyulásomban sűrgősen változtatnom kell.

Én is elgondolkodtam azon, hogy amikor a nagyfiam született, azért nem tudtak megcsászározni, mert foglalt volt a műtő, egy hatalmas nagy baba született, gyakorlatilag majd egy időben vele.

Mondjuk pár perc eltérés is számíthat, a horoszkóp által meghatározott dolgok pedig több szinten is megnyílvánulhatnak.

Nekem az első találkozásom az ezoterikával Thorwald Dethlefsen: A sors mint esély c. könyve volt.

Minden kezdőnek csak ajánlani tudom...

Előzmény: Csimpolya (112)
jutiq Creative Commons License 2010.05.23 0 0 113
Atyám, a lányáról nem is tudok. Ki az?
Előzmény: Csimpolya (111)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.21 0 0 112
Az a horoszkóp, ami rendszeresen megjelenik a lapok mellékleteibhen tényleg zöldség. Az egyénre szabottakban lehet, hogy van igazság, de itt is vannak fenntartásaim. Pl. 1822 december 31-én Kiskőrös ötven kilométeres körzetében biztos még legalább három-négy csecsemő született, köztük alighanem volt olyan, akit már egy éves korában elvitt a tüdőgyulladás vagy a diftéria. Viszont Petőfi csak egy volt, ami talán nem is baj, ennél többet el sem bírt volna az ország. 
Előzmény: jutiq (110)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.21 0 0 111
Igen, Pálos Györgynek tényleg csodálatos hangja volt! Ami azt illeti, egy darabig meg a lánya volt az ügyeletes vamp, legalábbis szinkronban. Még a legszimplább mondatot is úgy ejtette, hogy az a felhívás kategóriába tartozott.
Előzmény: jutiq (108)
jutiq Creative Commons License 2010.05.21 0 0 110

A kultúrához véleményem szerint hozzátartozik az ezoterika is. Az antropozófia, az asztrológia, a tarot, a Ji king. Ez utóbbit Jung is nagyra becsülte.

Van egy nő a Metró újságban, akinek a nevét sem vagyok hajlandó megjegyezni, mert majd minden írásával felbosszant. A legutóbbiban is tömören és ellentmondást nem tűrően, amúgy axiómaszerűen kijelentette: asztrológia= mélységes butaság

Tiger205A Creative Commons License 2010.05.21 0 0 109
Szia!
Azért (már érdeklődési körörm miatt is) faltam a katonai "sorozatokat" de (cselekményfonás, karaktervezetés, stb.) szinvonalilag azért valljuk be, alúlról súrolták a közpmezőnyt:

- Princ a derék katona,
- Őrjárat az égen,
- Angyalbőrben

kőkemény kommunista propaganda, tele történelemhamisítással, de szerettem:
- Bors
- Egy óra múlva itt vagyok

Amit nagyon NEM szerettem:
- Kisváros

üdv:TGR
Előzmény: Csimpolya (106)
jutiq Creative Commons License 2010.05.21 0 0 108
Igen, rengeteg filmben, természetfilmben is lehetett hallani azt a gyönyörű hangját. Kár, hogy nem énekelt. Imádom, ha egy színész énekel. Még Törőcsiket is szeretem hallgatni:-)) Nem számít, hogy semmi hangja nincs…

De azért a legeslegszebb beszédhangja Pálos Györgynek volt. Egyetértünk? A nők között pedig Domján Editnek. A mostaniak közül pedig Györgyi Anna hangját kedvelem a legjobban. És azt is nagyon szeretem, amikor a villamoson megszólal Hegyi Barbara:-))

Előzmény: Csimpolya (107)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.18 0 0 107
Igen, nagy kár Végvári Tamásért. Jól emlékszem, hogy néhány természetfilmben is ő volt a narrátor?
Előzmény: jutiq (102)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.18 0 0 106
Próbáltam visszaemlékezni a magyar tévésorozatokra, a legrosszabb is jó középszínvonalon volt. Változatlanul nézegetem  DVD kínálatot, sose lehet tudni!
Előzmény: jutiq (102)
elekzsu Creative Commons License 2010.05.18 0 0 105

sziasztok!

van 2 jegyem a Szép nyári nap Operettszinházas előadásra A jegyek 2010 06 10-re szólnk 19:00-kor a 12.sorba

5500/db áron

ha érdekel szóljatok 70 777 55 55

jutiq Creative Commons License 2010.05.18 0 0 104

Hová tűnt a Palya Bea koncertről szóló beírás?

jutiq Creative Commons License 2010.05.18 0 0 102

Én egyszerűen nem is emlékszem rossz magyar tévéjátékra, illetve irodalmi alapanyagból készült rossz sorozatra.

Nem csak erről jut eszembe: meghalt Végvári Tamás...

Nemrég emlegettem a Keresztapát, Al Pacinót, aki az egyik legeslegkedvesebb színészem, és ebben biztosan nagy szerepe van Végvári Tamás hangjának is. Senkit nem tudok helyette elképzelni. :-((

Valaki itt, vagy a könyves topikban említette Kaszás Attilát. Tegnap a Kossuthon a mese után, nyolc órakor felolvasott egy magyar regényből. Folytatásos, asszem tegnap kezdődött. Sajna számomra ismeretlen az író.

Jut eszembe. Tudtok valamit a másik Kaszásról? A Gergőről…

Előzmény: Csimpolya (101)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.18 0 0 101

Kb. egy hónapja vettem meg a Mire megvénülünk hatrészés tévé-sorozatot DVD-n. Annak idején láttam, úgy emlékszem, tetszett is, de most újranézve is nagyon jónak találom! Elsőrendűek a díszletek, jelmezek, és a párbeszédekben sokat átmentettek Jókaiból. A színészek közül, be kell vallanom, az idősebb generáció volt jobb, legalábbis szerintem. Persze az is igaz, hogy Zenthe Ferenccel vagy Komlós Jucival nehéz konkurrálni! A fiatalabbak közül a főszereplő, Sárvári Győző volt a legjobb.

Mindig sajnálom, hogy nem készült több Jókai-sorozat! Pl. az angolok nagyszerűen megélnek Austenből, vagy a Bronte nővérekből, a lengyelek pedig Sienkiewicz-ből. Azt hiszem, ez a lehetőség már kihasználatlan marad. Pedig a Névtelen vár is jól sikerült, és sokan nézték.

jutiq Creative Commons License 2010.05.17 0 0 100
Napok óta azon gondolkodom, hogy ezt helyesled, vagy sem :-))
Előzmény: Törölt nick (99)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.12 0 0 98
Attól tartok, tényleg nem fog menni, mert mára már van programom! Egy kissé figylemetlen voltam, sajna, amikor lírtam az előzőket.
Előzmény: jutiq (97)
jutiq Creative Commons License 2010.05.12 0 0 97
Talán? Így nem fog menni. Ma este fél hatkor lesz az előadás...
Előzmény: Csimpolya (93)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.12 0 0 96
Ilyen az én szerencsém! Van ugyan kábeltévém, de májustól a telken vagyok, legalábbis legtöbbször, ezért aztán üzemszünetre tétettem.
Előzmény: esotherica (84)
Csimpolya Creative Commons License 2010.05.12 0 0 95
Nem, szerencsére egyáltalán nem muszáj! Én viszont a harmincas-negyvenes évekből való magyar filmeket nem kedvelem. Úgyis tudom, hogy Karády a végén Jávor Pált választja, nem Kabos Gyulát! Akkor minek törjem magam? Persze, itt is van kivétel, pl. A Hippolit-ot szívesen nézem, bár a szerelmi szál itt is sablonos. Viszont mind Csortos Gyula, mind Kabos óriásit alakít! Néhány bemondása pedig folklorizálódott, pl. az ebből is egy kicsit, abból is egy kicsit, vagy a hagymát is hagymával eszem! 
Előzmény: esotherica (84)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!