Keresés

Részletes keresés

igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1209
"En is megismetlem, marhasag. Az erdonek, es a termeszetnek nem a csend es nyugalom a LENYEGE. Van aki a csendet es a nyugalmat szereti benne, van aki mast."

én is megismétlem, hogy attól hogy egy törpe kisebbség zajongani akar az erdőkben, attól még ez a lényege a társadalom döntő többsége számára. akár marhaság neked, akár nem. innentől kezdve meg érdektelen hogy neked mi tetszene. mellesleg ez jogszabályilag is tisztázva van. a többség max annyi kompromisszumra lehet hajlandó, hogy bizonyos napokon bizonyos területeken engedélyezik nektek a nem oda való tevékenységet.
tessék megérteni, hogy a kvadozás, motorozás, stb. NEM ALANYI JOG szemben a gyalogtúrázással!
Előzmény: Kamukáze (1204)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1208

igen, ez egy nagyon komoly téma.

De most is azt mondom, mint már soxar tettem itt, de feszt kitörölték, hogy a fejekben kell rendet tenni.

Én azért megyek a quaddal olyan részeken ahol ember nincs mert magányra vágyom, levezetem a feszültséget, néha jól összetöröm magam és annyi.

De ezt tudnám javasolni azoknak is akik az agresszivitásukat itt/máson/közúton vezetik le :(((((

havi 3-5000kmet vezetk itthon!

Hányok attól ami ma a közúton megy.

Nemtől kortól tipustól függetlenül.

És akkor ezt még az erdőben is folyttani kell?

Ez hát a civilizáció?

Erre vagyunk büszkék?

Csodálkozunk mikor a balkánhoz sorolnak?

Kölnben voltam 1 hétig nemrég.

1 álló hét alatt egyetlen egy attrocitás nem ért magyar randszámú kocsival!!!!

Cserébe bécs előtt már többször belezni készültem.... :((

más téma, bocs

Előzmény: igen7 (1202)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1207
quad*3!
És az, hogy ezen vagyunk mit takar?
Előzmény: quad quad quad (1206)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1206

Védett területen ami tudott dolog nem is járunk quadozni!

Biztosan vannak akik ezt a dolgot nem veszik tudomásul és miattuk van ekkora ellenszenv minden quados ellen!

Nagyon nehéz őket jobb belátásra birni de nem a totális tiltás a megoldás!

Tiltani lehet és kell bizonyos területeket és ezt szigorubban kellene ellenőrizni dehát erre nincs pénz!

Erre hivatkoznak miközben egy csomóan fizetnénk regadót, meg biztositást,törzskártyát sorolhatnám mit amiből erre is futna!

Ki lesznek jelőlve helyek ahol nyugodtan lehet quadozni mert nem tiltott sőt ajánlott és ahogy az itteni hozzászólásokból kiszürődik a gyalogosokat kellene erről a quad utvonalról kitiltani!

És akkor azon a kijelőlt quados útvonalon semmi keresnivalója nem lenne semmiféle gyalogkakukknak!

Ezen vagyunk!

Előzmény: igen7 (1186)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1205
Okos!
No látod - ez például egy teljesen jogos és törvényes hozzáállás lenne - olyan helyekre, ahol tényleg tulos quaddal közlekedni... és tény, hogy ott meg is kellene ezt csinálni.
És nem csak kétszer elrettentési céllal - hanem folyamatosan.
Előzmény: Okos Mikulás (1198)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1204
"ez ha nem haragszol nem érdekel. az erdőnek akkor is ez a lényege, ha nem ez lenne, már rég divat lenne autóval kirándulni"

En is megismetlem, marhasag. Az erdonek, es a termeszetnek nem a csend es nyugalom a LENYEGE. Van aki a csendet es a nyugalmat szereti benne, van aki mast. En is szeretem az erdoben a csendet, es a nyugalmat. Maskor meg szivesen motoroznek benne. Valoszinuleg meg nagyon sok otlet, es velemeny lenne arrol, ki mit szeret, es szeret csinalni a termeszetben. Ezeket kene osszeegyeztetni, ugy, hogy minnel kevesbe zavarjuk egymast. A "mindenki takarodjon, aki nem en vagyok" emberek a terepgumik ala, es a keresztbe feszitett drotokra valok.
Előzmény: igen7 (1192)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1203

de ha te megállsz majd a kereszteződéstől 3 méterre akkor ne háborogj, ha elviszik a kocsidat!

Tudod, sok évvel ezelőtt ausztriában ismerősömet bevitték a rendőrök, mert nem jelezte a kanyarodási szándékát, hanem kibaxta indexet és fordult.

1000 siling és 1 napig volt bent!!!!!!

Kanyarodási szándék, nem tény!!!!

Majd ha ez működik itthon, akkor lehet azon vitatkozni, hogy ki mit akar lefoglaltani.

Előzmény: Okos Mikulás (1198)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1202
hát ez külön téma sajnos :((((
Előzmény: BX_thomas (1200)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1201
"Az erdő fogalmát nem ártana tisztázni"

nem kell tisztázni a fogalmát, annak kell utánanézned (túristatérkép pl. elég ehhez), hogy hol vannak védett területek, stb.
Előzmény: cs.imre (1195)
BX_thomas Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1200

mindaddíg amíg a törvényhozók és jogalkotók nem járnak elől jó példával ne várja senki, hogy a pórnép megváltozik.

Ugye nem kell megmutatni azokat a videokat amiket a no 130-asok csináltak és kikről? :(((((

Mindaddíg amíg a körezeti megbízott a falunkban kijár vadászgatni a trabijával suttyomban, és zsákokkal megy haza, hogy én tisztelni fogom, mint a törvény képviselőjét és neadj isten köszönni fogok neki! :O

Előzmény: Amerigo61 (1190)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1199
Igen!
A tövény épp azt mondja ki, hogy ahol azt táblábal nem tiltják ott elvileg szabad... Azért alapvetően aki ezt irta nem mondott hülyeséget.
Persze - a quadosokban is lehet annyi emberség, hogy a természet védelmi terület (és a szalajkáról már ne is beszéljünk!!!!) határán elgondolkodik, hogy tényleg muszály arra menni?? És ha van benne jó érzés - akkor önként és dalolva nem megy arra, de ha nincs tábla - akkor elvileg mehetne is...
Előzmény: igen7 (1193)
Okos Mikulás Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1198
Mit kell ezen ennyit molyolni...Kell venni az erdészeknek és a rendőrségnek egy valag cross-motort meg quadot...és csinálni egy zöld számot, ahol be lehet jelenteni, ha illegálisan tartózkodnak quadosok természetvédelmi területen...

A természetkárosítás bűncselekmény. A Quadokat le kell foglalni, szépen beszállítani a rendőrségi garázsba (az elszállításra milliós költséget leszámlázni) az elkövetőket előállítani, a jogosítványukat ha van bevonni és szépen gyorsított eljárásban elítélni, természetkárosítás miatt. Ha túrista úton is mentek, akkor gondatlan veszélyeztetés is bekerülhet a vádpontok közé. Ezek után a terület kezelője vagyoni és nem vagyoni kártérítési (polgári) pert indít a helyreállítás és az elszenvedett eszmei kár miatt. Kész. Ez ennyi bármilyen nyugati országban. Ha egy laza kis quadozás azzal jár, hogy buksz 3-4 millert és kapsz 2 évet felfüggesztve, egyből visszavesz a sok helyi faszkalap. Egyébként ezt kétszer kéne megcsinálni és telenyomni vele a sajtót, rend lenne.

Ehhez kéne vasprefektus, nem a fideszeseket lövetni az Astórián...Szerintem...
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1197
"Nincs olyan szabály ami meg tiltana hogy normál műszakis gépjárművel ne közlekedhetnél te vagy bárki más erdőn átvezető térképezett úton "

csakhogy itt nem olyan utakról beszélünk amelyek forgalmi céllal épültek.
egyébként meg lehetnek ilyen szabályok, olvass vissza picit.
Előzmény: takiz (1194)
Pécsi bölcsész Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1196
én szerintem atomot a quadosokra bazdmeg!
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1195
Bármelyik irányba elindulok erdőbe ütközök(szerencsére),ahol sorompó vagy tábla van oda motoros járművel nem hajtok be!Ha bringával megyek túristaúton,akkor nem érdekel a tábla.Az erdő fogalmát nem ártana tisztázni,mert vannak néhány 100méter hosszúak is.
Előzmény: Kamukáze (1189)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1194
Hali Igen!
Csak jelzem, hogy havi rendszerességgel járok természetvédőkkel hegyvidékre terepjáróval erdőtbe kirándulgatni... Mindig a terület szerint illetékes természetvédő, erődkerülő stb... munkatársat kérjük fel "idegenvezetésre"... Az erdőink jó része gépjárművel átjárható - teljesen legálisan.
Persze most nem nyitott csöves autókról és nem fákközött való száguldozásról beszélek. Szépen nyugodtan és halkan...

Nincs olyan szabály ami meg tiltana hogy normál műszakis gépjárművel ne közlekedhetnél te vagy bárki más erdőn átvezető térképezett úton (mindegy, hogy milyen a burkolata...). Persze a védet területekre speciális szabályok vonatkoznak, de behajtani tilos még arra sem...
Előzmény: igen7 (1192)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1193
dehogy keveredett, kibújt azért a szög a zsákból a "védett erdőbe ááá dehogy megyünk és nem száguldozunk" után jött az hogy "ahol nincs kiírva hogy nem szabad, oda bemegyek".
az egy keveset is túrázó embernek egyértelmű, hogy a hegyvidéki erdők döntő többsége (és a síkvidékiek egy része is) védett. vagyis elég kevés olyan erdő van amelyik célterület lehet, csakhogy ott meg túrázni nincs értelme, mert egy telepített akácos nem nyújt túl nagy esztétikai élményt. :)
vagyis kvázi az a helyzet, hogy nem lehet erdőben kvadozni.
Előzmény: Kamukáze (1189)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1192
ez ha nem haragszol nem érdekel. az erdőnek akkor is ez a lényege, ha nem ez lenne, már rég divat lenne autóval kirándulni, ami még szánalmasabb mint bármilyen kisebb géppel. egyébként tessék ezt is megérteni: ha nektek szabad lenne, akkor jönne a többi csoport, hogy had mehessen ő is a motorjával/autójával/terepjárójával "túrázni" .
erre a társadalom válasza csak az lehet, hogy védett erdőbe csak gyalogosan lehet menni. és pont. mivel pedig a hegyvidéki erdők túlnyomó többsége valamilyen szinten védett, oda nem lehet semmilyen zajos eszközzel behajtani (kiv. : erdőgazdasági tevékenység, de az más kategória).
Előzmény: Kamukáze (1182)
quad quad quad Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1191

Igen túl szép lenne a közös nevező!

Ez mostanában nagyon nehéz!

Azért tartanám fontosnak a hatóságok döntését:mire várnak még?

Eszembe nem jutott volna régebben,hogy azért könyörögjek,hogy legyen rendszámozás!

De be kell látni csak ez a megoldás!

Pedig van megoldás mert ha a járdán elütnek egy gyalogost ott egyértelmű a felelős kérdése viszont ha ugyanez a dolog máshol történik már kicsit bonyolultabb!

Előzmény: takiz (1183)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1190
Na ezt a gondolkodásmódot kellene kinevelni a népből. Elrettentő törvényekkel és azok betartásával. Ha ez nem történik meg, akkor jószerivel kiiratkozunk a kultúrnépek sorából.
Előzmény: BX_thomas (1176)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1189
Persze ebben egyetertunk, csak itt folyamatosan keveredik a vedett erdo a 10 egymas kozeleben acsorgo faval.
Előzmény: cs.imre (1185)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1188
Nem üldözi??? Akkor ez miért a quadoskkal vitatkozol??? Vitatkoz azokkal, akiknek ez lenne a feladata és nem teszi... Szerintem.
A legrosszabb az, ha a tettessel kezdessz el kötözködni - elvileg azért fizetünk adót, hogy ezt helyettünk más tegye. TEGYE!!! Kérd meg őket, hogy te mint adófizető állampolgár ezt kéred... esetleg tüntess vagy mit tudom én... de az állatokkal vitatkozni tök fölösleges és reménytelen is.
Szabály írja elő, hogy erdőben milyen feltételekkel mehet gépjármű - a szabály betartatása nem a te és nem is az én dolgom... de mi felhívhatjuk a hatóságok figyelmét ilyesmire esetleg felvilágosíthatjuk a tettest is... ha van bátorságunk. :-)
Előzmény: cs.imre (1184)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1187
A törvény azt sem tiltja, hogy az ünnepi asztal közepére sz.rjunk. Mégsem tesszük meg.
Előzmény: cs.imre (1178)
igen7 Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1186
"Próbáljunk valami közös nevezőt összehozni mert ezt a problémát meg kell oldani normális eszközökkel!"

olvassál már vissza vaze , retkesül idegesít, hogy óránként kell ismételnie az embernek magát! leírtuk már mi a megoldás szerintünk.

"A hatóságok is széttárják a kezüket és hümmögnek pedig nekik lenne sok eszköz a kezükben!"

elárulok egy nagy titkot. a társadalom 99%-a telibesz*rja hogy ti mit szeretnétek. éppen ezért nektek kell egy olyan alternatívával előállnotok, amit a társadalom elfogad. ennyi. az hogy védett erdőben nem lehet kvadozni, evidens, jogszabályok vannak erről, és ez nem is fog megváltozni. ilyesmiért ne is küzdjetek.
Előzmény: quad quad quad (1174)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1185
Hát védett erdőkbe semmi esetre sem,de azt hiszem ezt kitárgyaltuk!
Előzmény: Kamukáze (1182)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1184

Ja és az erdőben quadozó, rendszámnélkül quadoz stb... stb... szintén ugyan azzal a lendülettel üldözi és bünteti a hatóság - Akkor most miről beszélsz???

Ezt neked ki mondta,hol hallodtad?

Előzmény: takiz (1179)
takiz Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1183
Szerintem a lényeget leírtad - talán még annyit tennék hozzá, hogy egyáltalán nincs szükség közös nevezőre... S ahogy elnézem az egyes ittlévőket soha nem is lesz... :-)

De szerencsére tényleg nincs rá szükság...
SZABÁLYZÁSRA van szükség. Sőt, ha jól belegondolunk, akkor már-már szabályzás is van... akkor csak arra lenne szükség, hogy a meglévő szabályokat betartsuk, betartassuk, vagy modosítassuk azokat... - ehhez meg a mi közös nevezőnk nagyon nem kell.
Előzmény: quad quad quad (1174)
Kamukáze Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1182
"akkor neked még egyszer, röviden, hátha felfogod: a természetnek LÉNYEGE A CSEND ÉS NYUGALOM."

Ez, ha nem haragszol, marhasag. A quad viszont tenyleg nem valo VEDETT erdokbe.
Előzmény: igen7 (1161)
Törölt nick Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1181

Nem írom sehogy, sose láttam a "trike" szót. De ha már mindenáron ez, akkor "trájk". (Témában ld. pl. "fájl".)

Egyébként szerintem inkább a "motoros tricikli" kifejezést használnám.

Előzmény: BX_thomas (1171)
cs.imre Creative Commons License 2006.11.23 0 0 1180
100 éve megváltás volt az autó,vastagon állt a lósz@r az utakon,járványok terjedtek!
Előzmény: NJani (1177)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!